Fibrom uterin (23)
Raspunsuri - Pagina 5
kiki_cri spune:
Arinnatinem pumnii sa fie totul bine!
Bafta la la toate si vreau numai vesti bune.
KIKI 24+ si
arinna spune:
Am fost din nou la urgenta sa repet analiza de sange, HCG a crescut putin dar trebuia sa se dubleze la fiecare zi si mai mult in aceasta saptamana hcg trebuia sa fie 1000 sau chiar 10000,la mine e 200 si ceva,de la 61 cat aveam luni cica e putin si pentru o extrauterina dar nu e sigur; se inclina catre avort spontan-ceea ce ar fi de preferat.E rau ca ma doare mereu in dreapta unde a fost sarcina ectopica in decembrie.Am stat iar 4 ore si maine din nou, eco, pt a se vedea daca apare cumva ectopica in caz ca totusi este, iar luni din nou HCG si apoi se poate trage concluzia sigura.
Eco se face numai endovaginal pana in 10 saptamani, eu as fi fost in 5- altfel probabil nu se vede bine(scrie pe foaia de recomandare ecografie)
Bluel, nu s-a determinat ceva concret despre embrion, dar asta este motivul avortului spontan, de regula nu prea se intervine, daca se elimina ok si nu faci infectie, cica e ceva frecvent si intr-un fel un embrion neviabil are aceasta soarta(poate aparea in primele 4 luni de sarcina)
Gina, ma refeream la varsta pt ca in toate informatiile despre sarcina extrauterina se mentioneaza ca o cauza posibila varsta peste 40( plus 65% risc daca ai mai avut una).Apoi, in toate info despre avortul spontan se spune ca dupa 40 riscul e 1 din 3 sarcini.La fel, ovulele imbatranesc , nu mai sunt ok, afecteaza fertilitatea.
Multumesc pentru exemplul dat :), stiu ca se poate dar e mult mai greu decat inainte si cu mai multe riscuri.
Kiki, si eu as fi vrut sa fie bine dar n-a fost sa fie, bine ca am luat-o de la primul semn ciudat- ma stiti precauta ca nu e de jucat cu extrauterinele.
Sunt epiuzata de atata asteptat in spital, noroc ca ma intinde pe pat la un moment dat, mai rau e pentru sotul meu ca si-a luat o saptamana concediu sa stea cu mine si se bucura ca ma poate ajuta- el ma duce, sta numai langa mine etc.Imi pare rau pentru el, isi doreste mult sa avem un bb.
Va pup si va mai tin la curent pe parcurs, tare obosita sunt,e foarte stresanta asteptarea rezultatelor si orele petrecute la spital- unde tin o temperatuta cred ca sub 20 de grade.
sorinake spune:
fetelor, imi puteti spune daca nodulul endometrial si nodulul fibromatos intramural sunt unul si acelasi lucru? multumesc!
http://tt.lilypie.com/IiZQp2.png
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
Gina36 spune:
arinna este bine ca te monitorizezi si stii cat de cat la ce sa te astepti. Minuni se intampla des, de ce sa nu se intample si la tine una. Daca Dumnezeu vrea cu tine, vei reusi. Eu iti doresc sa fii tare in continuare si sa speri, stii vorba "speranta moare ultima"! Toate ne dorim cu ardoare sa avem macar un bebe. Multe am reusit! Va veni si randul nostru, sunt sigura de asta!
Te pup!
arinna spune:
Gina, multumesc mult,cred ca de o minune am nevoie.
Am stat azi 6 ore pt o eco, rezultat si interpretare.M-am congelat, desi am tinut 3 paturi pe mine si capul acoperit.Luni imi iau caciula ca nu se mai poate.Ne-au tinut atat sa ne spuna ca tot nu se vede nimic la eco.In plus nu se putea vedea ovarul drept din cauza fibroamelor, iar m-am chinuit cu endo.Medicul de azi n-a zis nimic de avort, nici de sangerari( jumatate din cazuri duc sarcina jumatate au avort spontan)-cea de ieri a zis ca ori e avort ori ectopica iar cel de luni ca ar fi avort pt ca hcg e mic pt acea data si ca i-am zis ca am eliminat si bucati de tesut.Cel de azi cica hcg ar fi crescut in mod normal de luni pana joi si sa il repet luni apoi o alta eco in functie de ce iese.Daca scade vizibil poate fi avort daca nu sarcina normala sau extrauterina(desi extrauterina are si ea caracteristicile ei, creste hcg dar nu suficient, vad insa ca deocamdata habar n-au de diferenta) daca ei nu stiu si in fiecare zi e altceva, eu nici atat.In plus de fiecare data e altcineva, nu stie unul ce a zis celalalt Momentan stiu ca sunt mai epuizata ca niciodata de asteptari, plictiseala si frig.Ieri am stat 4 ore pt rezultat si interpretare analiza sange, azi 6 pt eco iar luni statusem 9 ore pt ambele.Cine stie ce va urma.
Va doresc weekend placut si ramane sa trec si prin supliciul de luni, care deja trebuie sa mai dezvaluie ceva.
Avalon spune:
Neata, fetelor!
Stiu ca nu ma cunoasteti, ca nu am mai fost pe aici, dar am intrat special pt Arinna.
Arinna, sper sa-ti fie de folos cateva informatii, care desi medicii nu le stiu (sunt medici de la urgenta, si ar fi justificabila nestiinta lor, eu am trecut prin 5 fertilizari in vitro si am invatat cate ceva, fiind direct implicata in problema):
- valoarea beta hcg la sarcina normala se dubleaza la 48 ore;
- la valoarea peste 1000 beta hcg se poate vizualiza saculetul gestational (ecograful depisteaza un saculet de dimensiunea 2 mm), dar atentie, numai cel cu conda intravaginala; la ecografia abdominala se poate vedea mult mai tarziu, pe la 6 saptamani de sarcina;
- sarcina se calculeaza in saptamani incepand cu prima zi a ultimei menstruatii;
- iti dau niste intervale de valori (statistice) pentru beta hcg:
in ziua 14 de la conceptie beta hcg:
-minim 17
-mediu 48
-maxim 119
in ziua 15 de la conceptie beta hcg:
-min 17
-med 59
-max 147
in ziua 16 de la conceptie beta hcg:
-min 17
-med 95
-max 223
in ziua 17 de la conceptie beta hcg:
-min 33
-med 132
-max 429
in ziua 18 de la conceptie beta hcg:
-min 70
-med 292
-max 758
... si am pana in ziua 24, imi spui daca vrei sa iti dau in continuare...
Imi permit sa-mi dau cu parerea in cazul tau, eu cred ca e sarcina si nu e extrauterina, dupa valoarea hcg... sangerarea are cu totul alta cauza, probabil un hematom, sau fibroamele...
Dupa ce se va vizualiza saculetul gestational te voi tine la curent cu celelalte informatii, si anume sacul Yolk, cum trebuie sa fie, si apoi butonul embrionar cand se vede, ce dimensiune trrebuie sa aiba la o anumita varsta a sarcinii, cand se vede prima data ecografic activitatea cardiaca a embrionului... Eu iti stiu povestea si iti doresc din tot sufletul sa te bucuri de toate aceste minunate lucruri si de sarcina!
PS: Nu sunt total off topic si va spun ca am si eu 2 fibroame intramurale "castigate" de-a lungul anilor de tratamente hormonale, unul a ajuns de la 1 cm la 4,4 cm in sarcina si se pare ca va mai creste...
***************** Cand prezentul va fi trecut, visele vor deveni realitate*****************
Avalon 16+
kiki_cri spune:
Arinna, multa bafta in continuare...nu iti pierde sperantadefapt tu esti o curajoasa...asteptam sa vi cu vesti bune.
KIKI 24+ si
kiki_cri spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sorinake fetelor, imi puteti spune daca nodulul endometrial si nodulul fibromatos intramural sunt unul si acelasi lucru? multumesc! http://tt.lilypie.com/IiZQp2.png http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html |
Eu chiar nu stiu ce sa iti raspuns...sa nu crezi ca fetele sau eu te ignoram, dar cand nu stim un raspuns...mai bine nu raspundem nimic...sorry
KIKI 24+ si
sorinake spune:
multumesc, kiki. pana la urma l-am sunat pe dr si am aflat ca sunt lucruri diferite si m-a sfatuit sa stau cuminte!!cuminte nu stau eu , dar m-am mai linistit!
http://tt.lilypie.com/IiZQp2.png
http://www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html
Ninia81 spune:
Arinna, Doamne ajuta sa fie bine! Nu iti pierde speranta! Poate este un pui mic acolo care va fi un luptator!
Visul nostru