Burtici fericite de septembrie-octombrie (61)
Raspunsuri - Pagina 6
Ellenuta spune:
santorini ne mai tii mult pe jar???????? de unde cirese cu 5 ron??? 
stai sa vezi ce buluceala de gravide la locul respectiv .. incepem si noi cursa cireselor ..
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008) +
20+
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
santorini spune:
Vad ca am declansat o adevarata revolutie a cireselor
. Al meu sot a luat ciresele din piata Moghioros (ca era pe langa sediul firmei lui din Bucuresti)! Mai multe nu stiu sa va zic decat ca erau mai mititele, chiar din alea de mai, dar bune!
23+ cu 
nazdravanul meu
monica_dicut spune:
Pai daca fac socoteala cat ma costa benzina pana acolo... traficul... nervii...neeeaahh, nu merita, mai astept o saptamana...
ACESTIA SUNTEM NOI
... SI EL E BEBE
Toate se intampla in viata cu un scop. Nu trebuie sa intrebam "de ce", trebuie doar sa ridicam capul si sa mergem inainte
Monica
23+ cu
Mamica de INGERAS in ceruri 
Si minunea bebe 2 din burtica 
Doamne ajuta sa ne nastem sanatosi 
O noua viata
Ellenuta spune:
e relativ aproape de mine dar daca spui ca-s mititele .. mai bine ma opresc la matache .. ca e in drum ..
multumim!
Elena
de
Eva Maria (14.01.2008) +
20+
Eva creste mare
Eva
www.youtube.com/user/ellena2006" target="_blank">Eva filmulete
papa bun
monikus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui santorini Vad ca am declansat o adevarata revolutie a cireselor 23+ cu ![]() |
Eu deja am trimis pe tata socru in piata acolo ca sta prin zona Moghioros. Ma duc diseara sa imi iau cele 5 kg pe care le-am comandat.
Oricum, mi-a zis ca alea la 5 ron sunt mici mici si ca exista si din alea mari care sunt 12 ron. Eu vreau din alea mariImi pare rau pt tine kiki pt ca la tine inca nu sunt. Sa iti trimitem noi din Bucuresti?

Monica
17+ cu
miha74 spune:
Neatza!
mmm, cald rau, dar cu dusuri si aerul conditionat (mare inventie) mai amelioram![]()
va promisesem raspunsuri e care le-am primit eu d ela un medic de la coord blood center:
1) cand spuneti ca primim atestatul pentru viabilitatea celulelor, inseamna ca putem stii daca acestea sunt deja afectate genetic de anumite boli???
Raspuns: Prin atestarea viabilitatii celulare vi se certifica doar faptul ca aceste celule sunt „vii“. Aceasta nu implica in niciun caz efectuarea de teste genetice asupra materialului genetic continut de celule. In etapa premergatoare procesarii pr zise a sangelui placentar , acesta va fi supus :
1. analizelor bacteriologice aerobe si anaerobe, precum si fungice , pentru a se verifica sterilitatea sangelui recoltat
2. analize hematologice de apreciere a viabilitatii celulare, a numarului de celule mononucleate.
Rezultatul pe care-l veti primi va contine toate informatiile obtinute in urma acestor analize , respectiv :
1.viabilitatea celulara
2. sterilitatea sangelui recoltat
3. volumul de sange placentar recoltat
4. celularitatea (nr. total de celule mononucleate)
5. greutatea receptorului
2) de ce este determinant numarul de celule stem recoltate? va rog sa imi spuneti daca exista o legatura intre numarul de celule stem recoltate si kg? este oare din cauza modului de recoltare? de experienta celui care recolteaza?
2. Rezultatul unui transplant de sange placentar este conditionat de volumul de sange recoltat si mai ales de celularitatea (adica numarul total de celule stem recoltate) acestuia. Acesti parametrii se raporteaza la greutatea persoanei care primeste grefa. Din punct de vedere statistic, marea majoritate a rezultatelor recoltarilor asigura un numar suficient de celule stem, pana la o greutate de copil mare /adolescent (40-50 kg). Adica pana la greutatea 40 -50 kg, utilizarea grefei respective poate asigura sansele unui rezultat bun al transplantului . Sunt insa situatii cand cantitatea de sange ce se poate recolta este mai mica, atat ca volum cat si ca numar de celule stem. Astfel se pot obtine rezultate in care numarulr de celule stem este suficient pentru rezultate favorabile, doar pentru o persoana cu greutatea de pana la 5-10 kg . Cum de altfel, sunt si cazuri in care cantitatea de sange ramasa la nivelul cordonului si mai ales la nivelul placentei, este mai mare atat ca volum cat si ca numar de celule. Astfel sunt si rezultate in care numarul de celule stem este suficient pentru utilizarea si la varsta de adult (80-90-100 kg). Aceste rezultate extreme au o frecventa mai mica . Personalul medical este instruit sa recolteze maximul de sange disponibil, dar din pacate acesta variaza in limitele mentionate mai sus.
Depasirea greutatii mentionate pe certificat nu inseamna insa, ca unitatea de sange placentar devine inutila. In aceasta situatie, pentru a se asigura reusita transplantului, trebuie sa se creasca oferta de celulele stem. Aceasta este posibila prin alegerea, in functie de situatie,a uneia dintre cele 3 solutii:
1. asocierea unei grefe compatibile din registrul public, prin aceasta aducandu-se un aport suplimentar de celule stem
2. aplicarea unor tehnici de multiplicare a celulelor stem din unitatea de sange recoltata. Acestea ar avea ca obiectiv stimularea diviziunii in vitro a celulelor., avand ca finalitate cresterea numarului acestuia. Aceste tehnici exista , dar se afla in momentul de fata, in etapa de studiu medical, de monitorizare a pacientilor asupra carora s-au aplicat, pentru a se verifica siguranta si eficienta lor si pe durate mai lungi de timp.
3. asocierea unei alte surse de celule stem, respectiv maduva hematogena (maduva osoasa) sau sange periferic.
Acesta raportare a celularitatii grefei la greutatea receptorului este valabila pentru domeniul hematologiei. Pentru domeniul medicinei regenerative tisulare si organice, un domeniu nou in medicina, cel putin pana in prezent nu s-a stabilit o corelatia chiar atat de riguroasa intre un anumit numar de celule stem si rezultatul transplantului. In acest domeniu, s-ar putea ca si o grefa mai mica sa reprezinta o valoroasa resursa terapeutica.
De asemenea, trebuie avut in vedere ca in momentul de fata activitatea de cercetare in domeniul celulelor stem extrem de activa, fiind posibil ca in anii urmatori, paleta indicatiilor terapeutice de utilizare a celulelor stem sa se extinda semnificativ.
O grefa indiferent de parametrii cantitativi, se poate pastra o perioada nedeterminata de timp.
3) ce costuri implica predarea celulelor stem, atunci cand va fi nevoie?
Raspuns: Eliberarea si predarea grefei din depozit este gratuita.
Miha, mami fericita de
Matei (16.01.2008) ,
Laura (30.09.1997) si
23+ 
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
miha74 spune:
continui:
Gasesc ca este totusi un risc, fie ca celule sa fie deja contaminate, fie sa se recolteze putine...si se complica.
Nu sunt inca convinsa.
Exista in Romania vreo baza de donatori? Eu pot dona aceste celule stem?
Stimata d-na
Incidenta contaminarii bacteriene in momentul recoltarii este de 2-3 %, situatie in care grefa nu mai poate fi considerata viabila pentru transplant. In aceasta situatie dumneavoastra nu veti avea nicio obligatie financiara fata de noi.
In ceea ce priveste celularitatea , ca in orice decizie medicala intotdeauna se pune in balanta riscul si beneficiul. In cazul de fata riscul este 0, in schimb beneficiul poate fi enorm, in cazul in care survine una din afectiunile avand indicatie de efectuare a unui transplant de celule stem hematopoietice. In absenta unei astfel de grefe , chiar si in cantitate mai mica, va trebui sa se inceapa cautarea unui donator compatibil in familie sau in registrele publice. Cautarea in sine presupune in general cam 6-12 saptamani, interval de timp mult prea lung pentru un pacient aflat in stare critica. De asemenea, trebuie sa tineti cont de faptul ca s-a ajuns la recoltarea de sange placentar deoarece 2/3 din pacientii avand indicatie de efectuare a unui transplant de celulele stem hematopoietice, nu gaseau un donator compatibil si practic se pierdeau, in absenta tratamentului.Chiar si in cazul in care se identifica un donator compatibil, acesta trebuie sa-si dea acordul de a se supune unei recoltari de maduva osoasa sau administrarii unei medicatii specifice, cu posibile efecte adverse (ex. factori de crestere,preparate cortizonice) pentru a se putea recolta prin afereza, celulele stem din sangele periferic.
Daca doriti sa donati sangele placentar, pentru beneficiul oricarui pacient compatibil, puteti afla mai multe informatii pe site-ul www.eurocord.ro
Miha, mami fericita de
Matei (16.01.2008) ,
Laura (30.09.1997) si
23+ 
"Este de o mie de ori mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate." (Jack Penn)
Grasunica80 spune:
Neata fetelor...
sunt ffffff fericita... azi am fost la eco de 23 sapt si am vazut-o pe bebelina noastra... da, s-a confirmat, e fetita!!!!
are mami si tati o dolofana de 600 gr si sanatoasa... am reusit sa mai scapam si de acel chistulet care acum are in jur de 3mm (de la 8.5mm)... ceea ce e ff bine, asa a spus dr... sunt ff fericita!!!! 

Mi-a mai dat de facut niste analize de rutina (hemoleucograma, urina, calciu etc) si speram sa iasa ok. Felicitari pt toate fetele care au aflat ce au si pe cele care vor venii... ma bucur mult ca ne strangem cat mai multe si din ce in ce suntem mai vorbarete... 

Va pupacesc si va tin la curent... 

23 sapt si 4 zile, mami de 
miha74 spune:
sper ca se mai face un pic de lumina.
astia de la CBC au fost foarte prompti si au raspuns foarte repede.
in schimb am cerut detalii si de la biogenesis, prin formularul de contact de pe site-ul lor....si a trecut o saptamana si nu m-a contactat nimeni..inca.
eu mai caut inca informatii despre acest subiect.
Miha, mami fericita de
Matei (16.01.2008) ,
Laura (30.09.1997) si
23+ 
iuliapapusa spune:
Santorini, Kiki cri felicitari pentru rezultatele de la eco.
Fetele la mine in c de ag ciresele sunt 5 lei si sunt mari iar capsunele 7 lei.Da sunt o norocoasa
.In rest toate bune pregatesc bagajele ca diseara pe la 5 plecam la socrii![]()
+22 cu
Stefania Gabriela