cum sa ma comport cu un copil rasfatat?
Fetelor ajutor am nevoie de sfaturile voastre.Am o nepotica de 2ani si 7 luni care este fff rasfatata ,problema nu ar fi asta dar de cate ori ma duc la ea impreuna cu fetita mea care are 1 an jumatate incepe nebunia.Alex (nepoata) o bate ,o musca ,o impinge si binenteles nu are voie nimeni sa se atinga de jucariile ei.Bunn...am incercat sa vorbesc cu ea,sa-i explic ca nu-i frumos dar cumnata mea se uita urat si spune sa o las in pace ca-i ingradesc independenta..Sincer nu i-mi mai vine sa merg la ele dar sotul meu doreste lucrul asta si nu prea am de ales.Invatati-ma voi ce sa fac?Cum sa procedez?Nici copila mea nu este perfecta dar intelege cand ii explic si vorbesc frumos cu ea.
Raspunsuri
Alexia27 spune:
Ia-i si tu niste jucarii/ carticele fetitei tale si cand ajungetia colo scoate-le din geanta, dar asaaa, cu show, ca si cand ar fi vreo minune nemaivazuta si incepi tu si joaca-te cu fetita ta. In general copiii vor ce vad la altii, asa ca nepoatica s-ar putea sa fie interesata de ele si atunci se mai calmeaza situatia.
Fii TU disponibil cand vrea copilul, nu-l fa pe el disponibil cand vrei tu!
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bursucelu Fetelor ajutor am nevoie de sfaturile voastre.Am o nepotica de 2ani si 7 luni care este fff rasfatata ,problema nu ar fi asta dar de cate ori ma duc la ea impreuna cu fetita mea care are 1 an jumatate incepe nebunia.Alex (nepoata) o bate ,o musca ,o impinge si binenteles nu are voie nimeni sa se atinga de jucariile ei.Bunn...am incercat sa vorbesc cu ea,sa-i explic ca nu-i frumos dar cumnata mea se uita urat si spune sa o las in pace ca-i ingradesc independenta..Sincer nu i-mi mai vine sa merg la ele dar sotul meu doreste lucrul asta si nu prea am de ales.Invatati-ma voi ce sa fac?Cum sa procedez?Nici copila mea nu este perfecta dar intelege cand ii explic si vorbesc frumos cu ea. |
Daca nu ai posibilitatea sa-ti lasi fetita cu cineva cat timp mergeti in vizita la cumnata, cred ca nu are rost sa te duci acolo cu fetita ta doar de dragul sotului - ce rost are ca cea mica sa fie lovita, muscata, impinsa ? Pai sotul tau cu cine tine - cu fetita voastra sau cu cumnata (banuiesc ca este sora sotului tau) ? Lui chiar nu-i pasa ca cea mica este agresata si ca nu se simte in largul ei alaturi de o fetita rasfatata ? Ce-ar zice daca pe fetita voastra ar lovi-o alt copil strain, in parc sau pe strada ?
Este adevarat ca cei mici trebuie sa socializeze, sa se joace cu alti copii, dar de aici si pana la acceptarea acestei situatii anormale e o mare diferenta. E posibil cu timpul ca si fetita ta sa adopte atitudinea rasfatata/agresiva a verisoarei sale sau sa devina retrasa/introvertita.
Spre binele fetitei tale, mai bine evita aceste vizite...cel putin pana mai creste nepoata, s-ar putea sa-si mai schimbe comportamentul pe parcurs, cand va creste o sa fie mai usor sa comunicati cu ea si sa va faceti intelesi. Cred ca la mijloc e si gelozie din partea nepoatei...iar sentimentul proprietatii asupra jucariilor este la maxim la varsta aceasta, mai ales daca nu a fost invatata sa imparta cu alti copii.
Este foarte adevarat ca si varsta nepoatei tale este una critica, si nepotul meu a trecut prin asa ceva, dar parintii si bunicii tot timpul ii atrag atentia ca nu e bine ce face, il pedepsesc (jucarii confiscate, anularea unor promisiuni).
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
ymca spune:
daca se poate, intalniti-va pe un teren neutru: parc, loc de joaca, pe iarba din fata blocului, la parintii vostri, oriunde altundeva dar nu neaparat in apartamentul lor.
cand primim copii in vizita, fetita se simte stapana jucariilor si imparte in functie de chef, explicatii, promisiuni, iubiri si aversiuni. noi parintii stam si explicam, asistam, impacam, plangem, eventual incheiem operatiunea frustrati ca n-am avut timp sa ne ocupam si de cei mari. vizitele astea mi se par ciudate si momentan nu sunt adepta lor...macar pana depasim varsta critica, pana mai tinem cateva teorii, pana stau mai bine cu nervii eu .
pe teren neutru lucrurile se schimba; copiii impart jucarelele existente, mai apar lupte, conflicte, dar mai rar iar noi, parintii putem sa avem o conversatie linistita, o cafea, o maslina.
bursucelu spune:
ymca am incercat si pe teren neutru adica in parc dar nu ne-am inteles deloc (fetita este scoasa in parc foarte rar ,stau la curte si parinti o duc in parc ff rar),iar in parc face urat de tot si cu ceilalti copii iar cumnata mea o ia in brate si pleaca din parc pe motiv ca nu vrea sa se supere si sa planga mica printesa.
bursucelu spune:
Corina da ai dreptate este sora sotului,si pe sotul meu il deranjeaza dar in acea casa stau si parinti lui asa ca lucrurile sunt cam complicate.Binenteles ca sotului meu nu-i place comportamentul nepoatei ,el este mai dur cu ea si cand este el in preajma lucrurile se linistesc.Probabil este si geloasa ea fiind prima nascuta in familie am rasfatat-o foarte tare iar acum cred ca ii este frica de concurenta.Eu o ador dar cateodata stau si ma gandesc ca nu stiu cum sa reactionez cand o apuca crizele....si vreau ca cele doua verisoare sa aiba o relatie speciala.