Mamici de Fulgusori de Nov.Dec2009(26)
Raspunsuri - Pagina 7
miany75 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui monis5
andrutza, bun de avut si un jurist printre noi . Cu medicalul de boala obisnuita nu e asa, se calculeaza intr-adevar 75% din brut, dar mai apoi sa trag taxele angajatului si netul ramane mai mic. Ce spui tu acolo se aplica, dar doar la prenatal, la care iei intr-adevar 85% din brut, dar ala e un caz special - din ce-ti ramane, nu mai platesti nici o taxa si atunci netul e mai mare. Oricum, discutia e lunga, deoarece platile depind de baza de calcul pe ultimele 6 luni, de veniturile brute si zilele lucrate... e f complicat, eu am invatat greu si nu stiu tot monis 15+ |
e tare complicat cu indemnizatia asta...e vb de venituri nete sau de salariu efectiv...?!
miany
15+
miany75 spune:
sper sa nu ma intelegeti gresit..e diferenta intre una si alta..deci cum se calculeaza?!
miany
15+
monis5 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui miany75 sper sa nu ma intelegeti gresit..e diferenta intre una si alta..deci cum se calculeaza?! miany 15+ |
Indemnizatia este una, salariu alta, ce vrei sa afli de fapt?
Daca e vb de indemnizatie, se calculeaza 85% din salariile nete incasate pe ultimele 12 luni de dinaintea datei nasterii copilului.
monis 15+
simina_kin spune:
Acum doua zile l-am simtit pe bb prima oara , acum 10 min l-am simtit iar...doamneee ce minunat!!!
Eu am deschis cap nou si am iesit de pe net, acum am deschis si-am vazut cat ati scris...am de citit nu gluma
Revin mai tarziu!!
14+
Mariana
Mazarica
ralia spune:
revin cu intrebarea: daca firma la care lucrez se inchide inainte a intra eu in concediu prenatal, cel legal, mai primesc sau nu indemnizatia?
oli 8 saptamani+
monis5 spune:
Pfff, stiam eu ca nu trebuie sa ma apuc de discutii de astea.
Daca o sa mai am rabdare ca azi, intr-o alta zi, va trimit o lista cu tipuri de concedii medicale - inclusiv cu cel pre si postnatal. Stiu si eu de pe vremea cand faceam altceva ce rau e sa nu stii ce drepturi ti se cuvin daca aduci un certificat la serviciu. Insa partea aceasta este cel mai complicat lucru din tot ce inseamna salarizare si nu poate si explicata pe forum, in 3 randuri.
Vai Simina si eu abia astept! Ce fericita trebuie sa fii... Mie tot mi se pare, dar nimic nu zic pana nu sunt sigura ca nu e vorba doar de matzele mele.
monis 15+
andrutza spune:
Monis, eu am o colega care a stat in medical trei luni anul trecut si a luat mai multi bani, presupun ca si din cauza ca a incasat o prima de concediu, tot ce e posibil.
Andrutza 15+ si Simonica ei draga (n. 17.01.2005)
monis5 spune:
citat din mesajul lui ralia revin cu intrebarea: daca firma la care lucrez se inchide inainte a intra eu in concediu prenatal, cel legal, mai primesc sau nu indemnizatia? oli 8 saptamani+ |
Ralia, aici m-ai prins, ne trebuie ajutorul unui jurist. Asta e de investigat direct la primarie, la dep care se ocupa de aceste indemnizatii. Oricum, esti ultima din firma care poate fi disponibilizata, asta daca vor s-o inchida de tot; daca le ramane fie si un singur angajat, trebuie sa te tina si pe tine. In cel mai prost si mai prost caz, intri urgent in somaj ca sa nu ai intrerupere si atunci poti sa-ti iei si indemnizatia.
monis 15+
simina_kin spune:
Monis eu simt zvacnituri..ca si cum s-ar zbate un muschi....adika una este sa-ti gioraie matele alta sa-ti zvacneasca ceva.Pe mine ma "impuns" in partea stanga..sunt topita toata
14+
Mariana
Mazarica
monis5 spune:
citat din mesajul lui andrutza Monis, eu am o colega care a stat in medical trei luni anul trecut si a luat mai multi bani, presupun ca si din cauza ca a incasat o prima de concediu, tot ce e posibil. Andrutza 15+ si Simonica ei draga (n. 17.01.2005) |
Da, depinde in ce fel de medical, dar la orice medical poti lua mai mult daca ai incasat prime / bonusuri / bani pentru orele suplimentare etc in ultimele 6 luni.
monis 15+