sotie si mama la 16 ani.sfaturi,intrebari
Raspunsuri - Pagina 3
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hope_deedee da...mama mea era f tanara cand s-a marita, dar nu i-a fost usor sa accepte pt ca stia ca renunt la mine, la viata mea pt a ma dedica unei a 2 pers...a trecut si prin asta si visa ca voi termina scoala apoi ma voi marita...dar s-a conformat...nu prea avea de ales...dragostea era mare... da. a fost de nevoie de semnatura parintilor pt a face pasul asta pe care cu greu mi l-au dat sotul meu nu a fost acuzat pt corupere de minor...nu avea cine.. de mica imi doream sa am familie sa am copii..alte fetite vroiau sa ajunga doctorite sau mai stiu eu ce altceve...eu vroiam sa fiu mamica...am fost un copil f ciudat...asa zicea lumea...citeam muuuul si aproape orice si m-am maturizat prematur...atunci chiar gandeam ca nimic nu conteza decat sa am o familie...bineinteles, prioritatile s-au mai schimbat...adica sunt si eu printre ele .. sunt fotografa...am un laborator mic pe care-eu il administrez...e greu...muncesc pe branci ,uneori stau pana la 4-5 dimineata pt a lucra comenzile...pt ca in timpul zilei sunt la laborator iar baietelul meu la o gradinita cu prog prelungit iar seara stau cu el pana adoarme apoi lucrez pana termin... |
Multumesc pentru raspunsuri, acum am inteles mai multe despre tine.
Nu am avut deloc intentia sa te "chestionez", dar nu aveam o vedere de ansamblu, ne-ai descris doar cateva particele din mozaicul vietii tale. Acum, ca s-au asezat oarecum intr-o forma, este mai usor sa intelegem.
Felicitari ca la 24 de ani esti realizata cum poate unii nu sunt nici la 30-35 de ani.
Si cu riscul de a ma repeta, esti poate exceptia de la regula, de aceea am scris ca nu ar trebui incurajate tinerele fete sa-ti urmeze exemplul, pentru ca nu toate au/vor avea norocul tau...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
ni-na spune:
Tu ai afirmat,din primele cuvinte ale postarii :cat traim facem greseli.Am mai spus ca nu consider niciodata un copil ca fiind o greseala,insa avem o singura viata si trebuie sa o traim in toate etapele ei firesti.Nu te-ai gandit ca poate ,arzand anumite etape sa ramai cu gustul amar al lucrurilor nefacute.Ai sarit de la copilarie direct la maternitate,ai pierdut etapa in care esti stapanul timpului tau,nu ai grija decat sa inveti,sa acumulezi cunostinte,trairi,durere,frustrari.Toate astea constituie experienta noastra,care ne ajuta sa actionam in situatii atipice.Felicitari pentru copilul tau,felicitari pentru caminul cald si familia inchegata.Virulenta nu-i are locul aici,fiecare traim in proprii papuci,sa citez o fata de pe forum.
hope_deedee spune:
da...sotul m- a ajutat in gospodarie intr-o oarecare masura...dar nu cat ar fi trebuit...eu varuiesc vopsesc repar sap etc...ufff...dar asta e...e bine sa le stii pe toate...oricum sunt o tipa care prefera sa le faca pe toate...e rau dar am niste fixuri aiurea de tot...in tot ce priveste casa si copilul eu am ultimul cuvant...inainte nu era asa...sufeream mult pt asta si de aia au aparut intrebarile alea... ce sunt de ce sunt ce sa fac...apoi aproape peste noapte am hotarat ca nu se merita si ca e bine sa se stie ca nu depind de el, ca ma descurc f bine in toate si de atunci are mare grija pt ca se teme sa nu ma piarda...tot de atunci am inceput scoala...sunt sigura pe mine si am incredere in mine...mai colaborez cu o firma de asigurari si una de anunturi care mai suplinesc venitul deci el stie ca nu mai merge cu jocuri...si da ma simt o femeie implinita...multi spun ca daca il inveti intr-un fel pe sotul tau greu il mai dezveti...al meu nu a avut de ales...
hope_deedee spune:
da ni-na...ai f mare dreptate...aici ai pus degetul pe rana...am simtit tot ce ai scris mai sus...sunt intr-adevar amare ...da daca nu te impaci cu ideea innebunestii..si ca sa rasp la o intreb de pe pag cealalta...daca as avea o fata de 16 care ar vrea sa se marite as spune un NUUUUUUU hotarat si as face orice ca sa impiedic asta...cum spuneti si voi eu sunt caz rar...dar totusi suferinta interioara e mare...o maschez eu dar pana nu ajung unde vreau eu...va fi greu...
buli spune:
eu cred ca acum vrei inca si mai mult de la viata.
simti ca poti si vrei.
e ok sa vrei asta si sa lupti pentru ceea ce-ti doresti.
mie mi-e clar ca esti in stare sa realizezi tot ce-ti trece prin cap.
deci ... succes!
nu te uita in stinga, dreapta sau in gura lumii. ai grija de familia ta, dar indeplineste-ti visele!
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Rufus spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hope_deedee ...mama mea a devenit bunica la 35 ani... |
Cu asta le-ai atins rau pe fete... auzi, bunica la 35 de ani!
Mi se pare ingrozitor de tanara o mamica la 16 ani...dar, recunosc, imi plac copiii cu parinti tineri. Pana la urma, e bine daca nu ai regrete.
A, mi-am dat cu parerea pentru ca oricum, nu-s multe in situatia ta aici, cu care sa te conversezi...era pacat sa nu scrie nimeni, nimic.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
andacos spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Laura25
Sa inteleg ca numai cei cu studii universitare ar trebui sa se casatoreasca? Si cei care nu au studii universitare nu sunt capabilisa aiba 'macar minimul de trai decent si liber' ? Interesant ... si totusi numarul de locuri la facultati nu este egal cu nr de locuri din licee... si totusi locurile de munca pentru persoane cu studii medii sunt mai multe decat cele pt cei cu studii superioare. Cum or fi rezistand?! Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Fotografiile noastre Filmulete cu shtrumphi Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
Aoleuuu asta m-a frapat si pe mine!Cum mey frate dar in ziua de azi esti "realizat"numai cu studii universtare?Pai citzi din astia cu studii universitare(incercatzi sa va inchipuitzi numai citzi absolventzi de drept si psihologie sunt in Romnaia in ultimii ani)si ocupa un post conform studiilor?
Nici eu nu prea intzeleg rostul subiectului astuia dr,na`nu zic nimic pentru ca e noua pe forum!
Dana
ruxij spune:
In general casatoriile incheiate la varste atat de mici nu tin. Mai ales dc. femeia devine independenta. Dc. nu are unde se duce si e total dependenta, atunci da.
mami_alexia spune:
Draga hope_deedee, nu esti singura. Am 21 de ani, aproape 22, si o fetita de 2 ani si 3 saptamani. Sotul meu e cu 7 ani mai mare ca mine. Originari suntem dintr-un oras aproape de Vatra Dornei dar acum locuim in Cluj.Ne-am cunoscut cand eu inca nu aveam 18 ani si de atunci suntem impreuna. Povestea noastra a suferit multe piedici, multe dezacorduri,multe, multe..nu stiu daca dragostea a fost mai mare decat ele sau ceilalti s-au resemnat in final. Am venit la facultate in Cluj si de atunci ne-am rupt cu totul de o parte din familie. Iar fetita a venit pentru ca ne-am dorit-o si nu accidental. Si ne-a completat si ne-a schimbat enorm. Am devenit o familie frumoasa desi putem spune cu mana pe inima ca mergeam la inceput pe marginea prapastiei, fara o casa, fara venituri stabile, etc. Insa Dumnezeu le-a regalt pe toate: acum avem si venituri stabile, si o casa (chiar daca e in chirie) si un copil frumos si destept. Si cei care nu au fost de acord s-au inmuiat si chiar daca ne mai desparte distanta si cateva prejudecati (care se vor stinge cu timpul) suntem bine. Si am absolvit facultatea, crescand si un copil si avand si o familie. Iar paradoxul vietii mele s-a produs cu putin timp in urma: cand am nascut, doctorii, asistentele, moasa, imi spuneau STUDENTA (aveam 20 de ani neimpliniti si eram studenta...). La festivitatea de absolvire a facultatii decanul de suflet mi-a zis MAMICA. Atunci am realizat ca desi aceste evenimenet importante din viata mea nu s-au intamplat in ordinea cronologica fireasca, totusi sunt un om fericit si implinit. Si da, sunt o mamica foarte tanara, asa ca si tine dar mi-am jurat ca o sa reusesc...
MAMI(Adriana) & ALEXIA(28 aprilie 2007)
ABSOLVENTE!!!!