sotie si mama la 16 ani.sfaturi,intrebari

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Scuze de of topic..dar sotul tau la 27 ani nu a fost acuzat de corupere de minori, tu avand 16 ani?
Nu stiu ce zic altii dar nu degeaba la 18 ani devii matur in acte(desi la 21 ar fi mai potrivit)ai drept de semnatura si toate cele.

Stiu ca legea romana permite casatoria dupa varsta de 15 ani in cazuri extreme, dar totusi...la varsta aia habar nu ai ce vrei de la viata.

Oricum felicitari ca ai un copil frumos si educat si o viata implinita (desi cu multe sacrificii si renuntari din partea ta )

s31 Eva

Bubi mic poze...din burtica

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui hope_deedee

si da,gabitza...mama mea a devenit bunica la 35 ani...acum baietelul meu are bunica de 42 ani si de 60,strabunica de 60 si 70, matusi intre 20 si 35 ani si stramatusi intre 30 si 40 ani...e bogat...

Buna,

Sa inteleg ca mama ta avea 18 ani cand te-a nascut, adica probabil a ramas insarcinata pe la 17 ani ?!?

Nu condamn pe nimeni, aveam doar o curiozitate legata de varsta la care s-a casatorit si te-a nascut mama ta. Probabil experienta ei de viata i-a dat posibilitatea sa inteleaga situatia ta si s-o accepte mult mai usor decat alte mame de fete, puse in aceeasi situatie.

Erai (inca) minora la varsta casatoriei si a nasterii copilului tau - dpdv legal ai avut nevoie de acordul parintilor pentru a te casatori ? Si de fapt de ce te-ai casatorit asa devreme, ai fost conditionata de ceva/cineva sau a fost alegerea ta/voastra ?

Imi imaginez ca nu ti-a fost deloc usor sa devii sotie si mama la o varsta asa "frageda", cand altii/altele la 16-17 ani habar nu au pe ce lume traiesc. Poate te-ai maturizat tu mai devreme, poate si sotul tau a avut un rol important in toata transformarea si implinirea ta ca femeie, sotie si mama...Apropo, ce diferenta de ani este intre voi ? Ai avut ajutor in gospodarie sau te-ai descurcat singura inca de la inceput ?

Ce pot sa spun decat felicitari pentru familia reusita pe care o ai, sunt convinsa ca esti mandra de modul in care ti-ai crescut baietelul, DAR sincer nu cred ca ar trebui sa le incurajezi pe celelalte tinere sa procedeze ca tine, pe langa realizarile tale ar trebui sa ne povestesti si despre greutatile, obstacolele si neimplinirile pe care le-ai avut pe parcurs...

De exemplu, nu inteleg cum poti avea un job bine platit (in ce domeniu sau ce profesie ?)in conditiile in care nici liceul nu l-ai terminat (mai ales acum, cu criza asta)...Nu pun la indoiala capacitatile tale intelectuale sau profesionale, faceam doar o constatare...

Pana la urma probabil ca faci parte din acel mic procent de cazuri fericite, al tinerelor casatorite si devenite mame pana la varsta majoratului. Si daca familia ta a fost alaturi de voi la bine si la greu, chiar ca esti o norocoasa.

Oricum, imi place modul in care iti pui intrebari "cine sunt" sau "sunt cine doream sa fiu", inseamna ca ai niste semne de intrebare/nelamuriri pe care vrei sa le clarifici...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hope_deedee spune:

te admir mult bird pt ceea ce ai facut in viata pt tine...chiar e greu sa faci scoala si sa te ocupi de copil si casa...sunt dezamagita de numarul mare de femei care se marita si nu mai continua studiile...considera ca nu vor face fata...nu au incredere in ele...e trist...si daca esuezi in casnicie...te trezesti ca te-ai dedicat trup si suflet pt niste lucruri care nu s-au meritat...exceptie face copilul sau copii...trebuie sa facem si ceva pt noi..meritam la cate facem pt cei din jurul nostru fara ca cineva sa-si dea seama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

moamaaa, ce mai chestionar ....

ce-i asta? corupere de minori, virsta de casatorie a parintilor, etc etc ...
sint niste decizii personale, nu a cerut pareri din cite observ eu.

fata a vrut sa vorbeasca cu alti oameni in situatia ei, nu sa i se spuna ca nu trebuia sa faca copilul fara sa fi terminat facultatea.

a zis ca are job bun si ca s-a reapucat de liceu. se descurca bine.
si ca sa stiti chiar exista pe planeta asta multi oameni fara facultate. unii sint de un mare bun simt si cu o inteligenta ascutita.

felicitari, deedeee, o sa fii o mamica supertinara, ca o sora pt. copilul tau.
eu n-am deloc experienta in sensul asta, insa am pe cineva in familie care s-a casatorit la 18 ani, fetita este f reusita desteapta si cuminte.
domnul sot si-a luat zborul dupa 10 ani, dar asta se poate intimpla la orice virsta.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blanca000 spune:

Atata vreme cat in acest subiect cineva isi expune o parte din viata pe un forum public..noi ce "publici" ne putem spune propriile pareri despre subiectul respectiv..fie ele favorabile sau nevaforabile autorului in cauza.

s31 Eva

Nunta noastra 2004

Mergi la inceput

da...mama mea era f tanara cand s-a marita, dar nu i-a fost usor sa accepte pt ca stia ca renunt la mine, la viata mea pt a ma dedica unei a 2 pers...a trecut si prin asta si visa ca voi termina scoala apoi ma voi marita...dar s-a conformat...nu prea avea de ales...dragostea era mare...

da. a fost de nevoie de semnatura parintilor pt a face pasul asta pe care cu greu mi l-au dat

sotul meu nu a fost acuzat pt corupere de minor...nu avea cine..

de mica imi doream sa am familie sa am copii..alte fetite vroiau sa ajunga doctorite sau mai stiu eu ce altceve...eu vroiam sa fiu mamica...am fost un copil f ciudat...asa zicea lumea...citeam muuuul si aproape orice si m-am maturizat prematur...atunci chiar gandeam ca nimic nu conteza decat sa am o familie...bineinteles, prioritatile s-au mai schimbat...adica sunt si eu printre ele ..

sunt fotografa...am un laborator mic pe care-eu il administrez...e greu...muncesc pe branci ,uneori stau pana la 4-5 dimineata pt a lucra comenzile...pt ca in timpul zilei sunt la laborator iar baietelul meu la o gradinita cu prog prelungit iar seara stau cu el pana adoarme apoi lucrez pana termin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Citat:
citat din mesajul lui gabytza25

Personal, sunt pro familie, insa dupa niste studii (si aici ma refer la universitare) care sa iti poata oferi macar minimul de trai decent si liber. Dupa trminarea studiilor, sau chiar in anii terminali, e cel mai bine sa ne intemeiem o familie. Desigur, doar alaturi de omul potrivit!

Sa inteleg ca numai cei cu studii universitare ar trebui sa se casatoreasca? Si cei care nu au studii universitare nu sunt capabilisa aiba 'macar minimul de trai decent si liber' ?
Interesant ... si totusi numarul de locuri la facultati nu este egal cu nr de locuri din licee... si totusi locurile de munca pentru persoane cu studii medii sunt mai multe decat cele pt cei cu studii superioare. Cum or fi rezistand?!

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

multumesc buli...deciziile pe care le-am luat au fost 100% ale mele...nu sunt o pers influentabila...dar adevarul e ca nu am lansat subiectul sa vb despre mine ci sa vb despre aceste situatii, despre problemele care se ivesc si despre rezolvarile lor...atata tot...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

daca fiica ta, eleva de liceu de 16 ani, ti-ar spune ca este insarcinata si vrea sa se casatoreasca (succesiunea evenimentelor poate diferi), ce sfat i-ai da?

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

Citat:
citat din mesajul lui blanca000
Stiu ca legea romana permite casatoria dupa varsta de 15 ani in cazuri extreme....
s31 Eva

Nunta noastra 2004

Fals. Codul Familiei prevede in mod expres ca varsta minima de casatorie e 18 ani. Minorul in varsta de 16 ani se poate casatori doar din motive temeinice, pentru asta fiind necesar un aviz medical si, bineinteles, incuviintarea parintilor (tutorelui)

cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei

Mergi la inceput