Colegiu asistente medicale

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nicopuscasu spune:

Salutare,

eu dupa 11 ani ca as. medical intr-un spital( maternitate) am pus punct.
Ceea ce se intampla zilnic in spitale, criza asta din sistem care afecteaza desfasurarea in bune conditii a activitatii zilnice( lipsa de materiale, medicatie), faptul ca lucram una pe tura la un nr mare de paciente, culminind cu tragedia de la Giulesti( care mi-a deschis ochii), faptul ca mi-am rupt coloana( 3 hernii de disc operate recent din cauza faptului ca mult timp am lucrat fara brancardier si ridicam operatele de pe masa, am mobilizat deseori paciente operate de 2 ori mai grele decat mine etc), m-au determinat dupa 11 ani de activitate sa renunt.
Vinerea trecuta am facut cerere pt demisia mea si momentan sunt acasa, voi vedea in viitor ce voi face.
Pt fetele care acum se gandesc la aceasta profesie, va urez sa aveti parte de zile mai bune, de salarii mai mari( luna trecuta am luat 913 lei), de materiale sanitare( sa nu aveti zile cd nu aveti seringi, alcool, comprese), de persoane intelegatoare in jurul vostru si de zile fara evenimente majore la locul de munca.
PS:Oricum trebuie sa va inarmati cu rabdare pt ca la inceput veti avea salarii extrem de mici( colegele noi care au pana in 1 an de activitate au luat luna trecuta 450 lei).

Si nu uitati sa va inarmati cu empatie, respect, bunavointa, daruire, intelepciune, spirit de sacrificiu si toate calitatile pozitive care ar trebui sa va reprezinte!

Numai bine!
O fosta asistenta


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Nico, sanatate multa! Sa nu te superi pe mine dar am o buna prietena care ca si tine dupa destui ani lucrati in spital a pus punct si de cativa ani si-a croit drum spre alta profesie. De fiecare data cand am discutat cu ea despre asta mi-a spus acelasi lucru si m-a demoralizat. Ma gandesc acum ca daca imi vedeam de ale mele pana acum eram de mult pe cei 913 lei. Care nu sunt nici pe departe un salariu bun, pentru nici un fel de conditii, daramite pentru cele din sistemul medical romanesc. Dar macar faceam ce imi place, au mai aparut spitale particulare. Om vedea poate vin vremuri mai bune.
Daca intr-adevar ma voi mobiliza sa invat, o s-o fac cu speranta ca pana termin poate s-or mai indrepta lucrurile si pe la noi, desi daca nu s-au schimbat in 20 de ani...

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicopuscasu spune:

Androix, succes catre cariera de asistenta si sper ca iti va face sincer, placere.
Mie mi-a placut, nu ma vedeam facand altceva vreodata decat asta, eram "indragostita" de meseria asta, dar acum, m-am intors la 180 grade.
Si eu doresc sa pornesc spre alt drum, mai sigur si fara atata bataie de cap, am 2 copii mici si as dori sa fiu acasa mai mult si sa ma ocup de ei, sa dorm noaptea in patul meu si sa nu fiu obligata sa raspund pt faptele rele ale celor din sistem.
Caci pacientii ne asimileaza pe toti cu cei care le-au facut rau candva, care le-au inselat asteptarile, nimeni nu aduce in fata cazurile fericite, adevaratele reusite medicale, ci numai faptele urate sunt puse pe tapet la mare cinste.
M-am saturat sa raspund pt faptul ca nu exista de ex seringi sau supozitoare cu diclofenac( am cumparat anul asta de cca 200 lei leucoplast din banii mei, alcool sau carbune medicinal, am propriul tensiometru si am investit suficient pana acum in uniforme de spital, care a propos costa 50 lei bucata), m-am saturat sa umblu noaptea si ziua facand treaba a 2-3 asistente care lipsesc din cauza fondurilor insuficiente, a "crizei"....
M-am saturat de postura in care din cauza neajunsurilor trebuie sa accept niste bani( da, imi veti spune ca nu mi-i baga nimeni cu forta, dar va contrazic, poate aici sunt persoane care au fost paceientele mele si va pot spune ce fel de om sunt), m-am saturat de taierile de nu stiu cat la suta, de faptul ca nu avem voie sa mancam in cele 12 ore, de faptul ca suntem supuse umilintei sefilor sau oprobiului public de parca toate asistentele suntem niste criminale sau venim la job pt a jecmani oamenii....

Eu am iubit meseria motiv pt care am studiat 3 ani de postliceala, apoi inca 4 la facultatea de moase, visam sa ajung sa dirijez o nastere si sa nasc cati mai multi copii fara probleme, sa imi fac apoi un perete plin cu poze ale copiilor nascuti cu ajutorul meu....
Am invatat f bine in facultate si am ajuns sa fiu printre primele din anul meu( am terminat a 4a din an, am avut a 2a medie la licenta), mi-au placut profesorii si eram fascinata de ce studiam zilnic.
Acum, las in urma toata asta lume, si voi deveni altceva, cu voia Domnului....
Deja imi fac actele pt inscriere la o facultate de drept( D Cantemir) si sper sa treaca repede cei 4 ani...
Cam asta e povestea mea...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doula spune:

Ce bine imi pare ca am gasit acest subiect Si eu fac parte din zapacitele care la 31 de ani vrea sa dea la facultate Asa ca am o gramada de intrebari
Deci ma intereseaza sa dau la moase. Inafara de Bucuresti, Cluj si Craiova mai sunt si alte facultati? Sunt facultati private acreditate care sa aiba aceasta posibilitate? Sunt cursuri zilnic/toata ziua? Si nu in ultimul rand, cat costa anual?

Mirela mult succes La ce facultate ai dat?

Va multumesc din suflet pentru ajutor

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RazaDeSoare spune:


Astazi a fost prima zi de scoala si la mine. M-am prezentat la scoala la orele 15.00 si am asteptat sa ne vina diriginta in clasa, exact ca la scoala:). Suntem 80 de elevi inscrisi la AMG(avem 3 baieti), anul 1 si cam tot atatia si la asistent de farmacie. Cursurile la noi se fac zilnic, de la 15-19.30 dar este de inteles daca mai lipsim(doar sa ne luam cursurile de la colegi). Am vazut astazi vreo 15 persoane mult mai in varsta de 31 sau 32, deci nu va faceti probleme. Daca asta vreti sa faceti si va place, va puteti inscrie.
Nicopuscasu, imi pare rau ca ai avut asemenea experiente. Nu ai luat in calcul o clinica particulara sau la un medic de familie? Ar fi destul de lejer programul, si ti-ai practica in continuare meseria! Oricum, multa bafta cu noua specializare.
Si eu vin dupa ce timp de 4 ani am facut altceva, si iata-ma la 27 din nou pe bancile scolii. Recunosc, o fac pentru ca intentionez sa plec din Romania in urmatorii ani.

Rory, te-ai hotarat pana la urma?

Bafta multa in noul an scolar:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doula spune:



Multumesc mult Xio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirela72 spune:

Androix, eu am 38 de ani, sunt divortata de 2 ani si am o fetita de 6 ani si sunt foarte optimista inca.
Batrana nu ma simt decat daca ma uit in buletin, oglinda si sufletul imi zic altceva.O sa termin scoala la 42 de ani, dar avand in vedere ca o sa ne pensionam la 65, am o cariera in fatza.De farmacie m-am saturat desi ajung la 2000 lei lunar, ma omoara lipsa de bun simt a oamenilor, faptul ca sunt deseori injurata daca nu eliberez fara reteta un anumit medicament care are acest regim, ca am fost chiar scuipata de cateva ori.
Nico, imi pare rau ca treci prin asta si ca ai renuntat. Vreau sa te intreb, ce sanse ai sa pleci in alta tara ca moasa? Meseria de moasa implica si ingrijirea nou-nascutului la sectia de neonatologie, adica te-ai putea angaja la o asemenea sectie in strainatate? Stiu ca deocamdata situatia de la noi e dezastruoasa, eu sper sa se mai schimbe ceva in 4 ani pana termin eu. Am o cunostinta in Germania care lucreaza ca moasa si castiga 4500 de euro lunar. Fiind in domeniu, ai avut oferte de a pleca dincolo ca si moasa? (nu ca asistenta, ca stiu ca ai si specializarea asta). Inca o intrebare Nico.Primii doi ani sunt trunchi comun cu asistenta generala sau nu? As vrea sa fac si sectia de asistenta generala in paralel, dupa anul 2 si ma intrebam daca as putea sari direct in anul 3 de asistenta generala.

Mire-mama de fetita frumoasa
http://community.webshots.com/user/Papucica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marutzu spune:

pup nico ...ce s a ales de spitalul nostru......pacat ca pleaca fete bune ca tine...iti doresc ca tot ce iti doresti sa se implineasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pot sa intreb despre ce spital e vorba? Adica daca Nico din cauza spitalului a dat deoparte 7 ani de scoala si 11 de experienta si a renuntat de tot la aceasta profesie trebuie sa fie un spital in ruina cel putin.
Pacat ca pleaca fete bune dar cineva trebuie sa faca si meseria asta, la fel ca multe altele. Macar pana ii ajunge cutitul la os si nu mai gaseste distractiva munca pe 900 de lei.

Mirela, felicitari inca o data! Pentru optimism si pentru puterea de care dai dovada. Sunt convinsa ca daca ti-ai pus in cap sa iesi sefa de promotie asa va fi! Mult succes sa reusesti in ce ti-ai propus!
Asa ma gandeam si eu cu varsta de pensionare
In ce priveste experientele neplacute pe care le-ai avut in farmacie, cred ca in spital e si mai probabil sa te intalnesti cu astfel de cazuri.

Eu ca Rory inca nu m-am hotarat. E de inteles. Sper ca saptamana asta sa ajung pana la facultate sa cumpar cartea cu teste sau intrebari ce-or fi, si sa ma lamuresc daca ma pot inhama la asa ceva sau ma las pagubasa.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput