Mamici de Fulgusori de Nov.Dec2009(25)
Raspunsuri - Pagina 16

vias spune:
si va multumesc din suflet pt urari
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei 15+
Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe pe care mami l-a visat ca e
POZE

Ramonika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui camy_pus ...ma plictisesc la servici.. ![]() |
si eu, da nu ma plang.

Ramonika

simina_kin spune:
Camy , Jay, Elenic, si toate burticile care isi sarbatoresc numele astazi!!!.Sa aveti parte numai de bucurii , fericire , iubire si copilasi sanatosi si frumosi.La multi ani!!
14+
Mariana
Mazarica

simina_kin spune:
citat din mesajul lui many_bani [size=12]LA MULTI ANI[/size=12] pentru toate mamicile si viitoarele mamici care azi isi serbeaza ziua de nume. ![]() ![]() |

Incearca max 6

Vai ce-am mai ras!!

Mariana
Mazarica

raluci_b spune:
La Multi Ani fetele, la multi ani voua si celor dragi voua.
Raportez eco morfologica, una bucata baietel (Remus Andrei) voinic 6,57 cm.
O zi muninata va doresc 12+
http://www.popasmusic.com
www.inimacopiilor.ro

simina_kin spune:
Eu am fost sa-mi i-a sange
Nu mai inteleg nimic cu dublu/triplu test
Eu am fost la 13 sapt am facut eco, l-a masurat din toate incheieturile, mi-a zis sa-mi fac analizele alea gratuite (ca toxo , rube..etc le-am facut cu o luna innainte de a ramene si nu le mai repet), si a zis ca ne intalnim in sapt 18 sa facem triplu test
Eu stiam ca dublu test este o ecografie ,adik 2d...adik ceea ce am facut eu...ma insel sau nu????14+
Mariana
Mazarica

Ramonika spune:
citat din mesajul lui raluci_b La Multi Ani fetele, la multi ani voua si celor dragi voua. Raportez eco morfologica, una bucata baietel (Remus Andrei) voinic 6,57 cm. |
alt baiat...

ce v-am zis eu cu Marean care-este

scuze de off topic, Raluci, felicitari, sa fie sanatos si sa creasca mare.

Ramonika

busymummy spune:
Simi, dublu test este:
Dublul test include:
- determinarea markerilor serici PAPP-A si free beta-HCG;
- calculul MoM (multiplu de mediana) pentru fiecare marker (se imparte valoarea obtinuta la mediana corespunzatoare varstei gestationale);
- corectarea MoM in functie de datele clinice materne (realizata de programul Prisca-versiunea 4);
- riscul biochimic de sindrom Down la nastere (calculat pe baza MoM corectat pentru fiecare din cei doi markeri si a varstei materne la nastere);
- riscul de trisomie 18 la nastere (calculat pe baza MoM corectat pentru fiecare din cei doi markeri si a varstei materne);
- calculul MoM pentru translucenta nucala (in cazul in care medicul trimitator furnizeaza laboratorului marimea translucentei nucale si lungimea cranio-caudala - CRL, estimate ecografic);
- riscul combinat de sindrom Down (risc biochimic + translucenta nucala).
PAPP-A (proteina plasmatica asociata sarcinii) este o glicoproteina derivata din placenta. In timpul sarcinii este produsa in cantitate mare de catre trofoblast si eliberata in circulatia materna. Nivelurile serice ale acestei proteine cresc odata cu varsta gestationala, cel mai pregnant in ultima parte a sarcinii. Studii recente au demonstrat ca scaderea concentratiei PAPP-A in cursul sarcinii este asociata cu anomalii cromozomiale ale fatului.
Free beta-HCG - subunitatea beta libera a HCG - este considerat a fi un marker mai relevant decat molecula de HCG intact in trimestrul I de sarcina. In sarcinile asociate cu sindrom Down, nivelurile de free beta-HCG sunt >2 MoM. In prezenta trisomiei 18, concentratiile de free beta-HCG sunt considerabil scazute.
Translucenta nucala este definita ca grosimea maxima a spatiului subcutanat creat in mod normal in zona cervicala a fatului, unde se produce o acumulare tranzitorie de lichid, in saptamanile 10-14 de sarcina. In mod obisnuit, marimea translucentei nucale estimata ecografic in plan sagital, variaza intre 0.5 si 2 mm. Ca si in cazul celorlalti markeri, o translucenta nucala crescuta nu reprezinta in sine o anomalie fetala, aceasta modificare putand sa apara si in sarcinile normale. Totusi s-a constatat ca prezenta aneuploidiilor fetale se asociaza cu o translucenta nucala in medie crescuta fata de sarcinile normale. Din acest motiv, determinarile de translucenta nucala au devenit utile in screening-ul sindromului Down.
Determinarea PAPP-A impreuna cu free beta-HCG in trimestrul I de sarcina (saptamanile 10-13+6 zile de sarcina) detecteaza sindromul Down in aproximativ 63% din cazuri. Daca la cei 2 parametrii se adauga marimea translucentei nucale (masurata ecografic intr-un centru specializat), rata de detectie a sindromului Down atinge 86% (rata de rezultate fals pozitive este de 5%). Astfel, aceasta evaluare combinata - biochimica si echografica - devine mai eficienta decat screening-ul de trimestru II (triplu test).
Pentru trisomia 18 screening-ul prenatal de trimestrul I este la fel de eficient ca screening-ul de trimestrul II.
Pe langa dublu si triplu test, mai exista o metoda de screening prenatal denumita test integrat, care combina informatiile furnizate de markerii serici efectuati in primul si in al doilea trimestru de sarcina. Odata ce toate masuratorile devin disponibile in trimestrul II, programul Prisca va calcula un singur risc. Cu aceasta metoda rata de detectie a sindromului Down creste la 90%, cu o rata de 2% rezultate fals pozitive. Pentru trisomia 18 se preconizeaza o rata de detectie de 90% cu ajutorului testului integrat, la o rata de numai 0.1% rezultate fals pozitive.
Deci, eco + analize de sange... sapt.12 si mami de Andi - 4 ani.

monis5 spune:
citat din mesajul lui raluci_b La Multi Ani fetele, la multi ani voua si celor dragi voua. Raportez eco morfologica, una bucata baietel (Remus Andrei) voinic 6,57 cm. O zi muninata va doresc ![]() http://www.popasmusic.com www.inimacopiilor.ro |
Raluci, felicitari pentru baietel.
Nu se cheama degeaba "mamici de FULGUSORI"

monis

Ramonika spune:
am bagat eu la raluci.
Ramonika