Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (06)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Anca Nicolae, impresionanta povestea ta si f. frumos gestul fostului tau sot. Sper ca fratiorii sint incintati de bebelus.
In ceea ce priveste "chestiunea" delicata cu tatal bebelusului, eu impartasesc opinia lui Aris.

Gigelica, in aceeasi "oala" ma re-gasesc si eu: nu prea am timp de "treburi" gospodaresti dar, oricum, n-am veleitati de "mare gospodina" Imi pare reu ca Piton-asul tau vomita pe nasuc;

Diana, felicitari pentru "acasa" si nu te stresa: balamuc e si la mine si eu sint mutata de 2 ani!

Ayla pentru mini-zodiac. Lui Ian chiar i se potriveste.

Gina mami de bebe titi Ian Alexandru

Poze

Bebe Ian

camera bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Fetele, vreau sa va rog sa-mi spuneti si mie daca stiti, ati vazut, ati auzit, ca eu sunt tare speriata. Sau macar spuneti-mi unde sa deschid subiect si sa intreb.
Bebele meu se ineaca destul de des, dar azi a batut toate recordurile. De multe ori si cand se munceste sa faca kk sau cand are dureri de burta. Cand se ineaca se albastreste in jurul guritei, ceea ce am inteles ca e semn ca nu se oxigenaza ca lumea in momentele alea. La spital au monitorizat inclusiv nivelul oxigenarii, stiau de problema cu albastritul. Dupa vreo saptamana jumate, timp in care a avut ceva senzori pe corp, s-a tras concluzia ca e ok, pot sa plec acasa linistita. Stiu ca la spital nu mi se ineca atat de des, sau poate nu-mi mai amintesc eu bine? In orice caz aparatul ala tiuia cand valorile ieseau din normal si in general cand il schimbam se intampla, caci tragea niste tipete pana nu mai avea aer, dar la spital trebuia sa-i iau si temperatura din 3 in 3 ore, ceea ce cred ca contribuia la starea de disconfort. Acasa, usor usor, s-a linistit, schimbatul nu mai e de speriat, dar am terminat cu termometrul in fundulet. Ma indepartez de subiect, deci stresul meu e albastreala aia, usoara cum e, dar as vrea sa stiu daca ati auzit ca mai au si alti copilasi problema asta, ce le-au spus medicii si in cat timp au depasit-o.

8 saptamani si 5 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

Citat:

Diana, felicitari pentru "acasa" si nu te stresa: balamuc e si la mine si eu sint mutata de 2 ani!

vai de mine ina, pai eu simt ca nu mai termin. aseara au adus dressingul si azi m-am trezit pusa pe treaba..... dar mutunelul a avut alte planuri- adica s-a marait cam toata ziua si a trebuit sa stau dupa el, am facut si mancare ca soacramea e in spital pentru nu stiu ce analize- nu e nimic grav, dar cine sa-i duca mancare daca nu eu.....si uite asa a trecut ziua si eu am reusit sa pun doar cutiile cu pantofi. maine o fac pe surioara bona, sa mi-l dea doar la tzitzi si sa se ocupe de el ca sa apuc si eu sa mai desfac din balamuc; nu de alta dar s-au epuizat "rezervele" de suprafata- saracu' barbati'miu' isi cauta disperat prin saci o pereche de pantaloni, ca a ramas fara "izmene" curate

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel
minunea noastra David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Aris in ce parc vreti sa mergeti? Noi mergem in Carol sau Tineretului. Eu azi am fost in OLyberty Mall si era aproape gol; ne-am plimbat in voie, am si mancat. La cat de gol era era puteam sa-l si alaptez, caci nu ma vedea nimeni. Ideea e sa nu mergi seara cand e aglomerat sau in week-end.

Chatonel ne abonam si noi la bebe 2, dar peste vreo 3 ani. Si o sa mai avem un bebe: eu si sotul ne-am hotarat sa infiem o fetita

Olga, mamica lui David iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

mai fetelor, baitul meu a trecut la program de mancare la 2 ore; eu tot incerc sa trag de el, dar nici vorba; azi cand a vazut ca nu-i dau titi pe loc, atunci cand a vrut el, s-a pus pe un urlaaaaaaaaaaatt de nu va imaginati cum am aruncat bluza de pe mine si l-am mufat; ziceai ca-l tai nu alta, si dupa aia ma certa de m-am topit toata si m-am spurcat singura ce mama denaturata sunt. din fericire insa la noi programul de noapte e inca foooooooarte bun- adica se culca pe la 8-9, maxim 10 si doarme cam 6-7 ore legate. pacat ca nu pot si eu sa adorm odata cu el, ca dupa ce se culca eu fac treaba zdravana prin casa si tot la 12 ajung sa ma culc. in schimb inca ne luptam cu colicile dimineata, cam pe la 6 e trezirea si se maraieeeee de mi se rupe sufletul langa el. il iau in pat cu mine, mai motaie asa lipit de mine, dar nu functioneaza in fiecare dimineata.
hi hi, e 12 fix, cred ca ar trebui sa bag somnic, ca abia abia ne mai ajunge lapticul. pupici si vorbim maine

diana mami super fericit de mutunel incredibil David Gabriel
minunea noastra David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

novus, al meu doarme pe spate cu capul spre dreapta. Mi s-a spus cum sta pe spate, sa-i tin umarul cu palma (palma paralela cu umarul) si cu cealalta mana sa trag usor de capsor catre stanga pana unde merge. Cand nu mai pot, sa stau sa astept putin, caci in cateva secunde ma lasa bebe sa trag si mai mult. Nu trebuie fortat, trebuie facut usoar si cu rabdare ceea ce noua ne lipseste. Adica bebele meu sta intins pe spate ori cand doarme si atunci n-am chef sa-l trezesc, ori cand il schimb si atunci de obicei ma grabesc ca-i e foame. In rest nu sta decat la mine in brate, daca il pun jos, regurgiteaza, deci nu putem exersa, poate mai tarziu, cand depasim faza regurgitarilor.

8 saptamani si 5 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapreda spune:

Pisigri, am aceleasi semne de intrebare. Bebe Ian se comporta aproape identic cu Ilinca cu deosebirea ca lui...nu-i place in casa; dar ABSOLUT DELOC. Dimineata dupa papa, MUSAI tre' sa-l cobor in curte dar nu mai doarme mai mult de 20 de minute legat; ii trebuie povesti si "jocuri" dar nu prea stiu cum sa-l distrez; ii povestesc cite-n luna si-n stele, in rest, daca nu-l plimb nu prea vad ce as putea face; astept controlul de 2 luni si sugestii de la pediatra;

Ayla, in casa, Ian nu vrea sa stea nici in sezlong, nici in scoica, desi am incercat mai multe metode: si sa-i vorbesc si cu muzica si cu tv; mi-ar fi de mare folos sa-l "conving" sa stea cumintel in scoica sa pot macar sa fac dus linistita dar e "capos" si vrea numai afara cu mami linga el

Gina mami de bebe titi Ian Alexandru

Poze

Bebe Ian

camera bebe

Mergi la inceput

Nu reusesc sa-l adorm Foarte marait si sta co ochii intredeschisi. Adoarme si peste 30 sec se trezeste si o luam ir cde la capat. Acum stau cu pheonul langa el. Poate, poate....

Ilinca multumim de aprecieri , dar mai am destul de dat jos...Ina la tine cum merge lupta cu kg? Stiu ca te pregateai inca inainte de nastere.

Novus pe David il culc cand pe o parte, cand pe alta, il tot intorc ca pe o clatita Pe spate il tin doar in carut.

Mergi la inceput

L-am adormit Am descoperit suzeta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Seara buna!

Am culcat si eu copiii, dupa ce azi am fost la cor cu Veronica si eu cu bb mic am asteptat-o plimbandu-ne prin curte 1,5 ore. Am mai citit ce ati scris voi si:

Oliska,

foarte interesanta ideea infierii unei fetite. M-am incantat la maxim. Pup mult :*.

Kea,

parca tu ai scris ca in alte tari este interzis algocalmin, ca ar fi cancerigen... Nu stiu, poate o fi asa, dar mi-e greu sa cred, pt ca este folosit de ZECI de ani si este cam singurul eficient pentru febra mare, administrabil acasa. Intr-adevar, excesul nu este bun, dar eu stiam ca poate crea ceva probleme la inima, nu ca ar fi cancerigen... Ideea este ca pana pe la 3 ani, copiii pot face febra ff mare, 39,5-40, pt rosu in gat, bronsite, raceli, si va spun eu, cand stai in toiul noptii si febra nu cedeaza deloc nici la impachetari, nici la sosete cu otet, nici la suc de portocale, nici la anti-febrile soft gen paracetamol, si cand vezi ca tot corpul arde f tare, poti sa pui supozitor cu algocalmin, cat sa-i scada intensitatea febrei spre 38, unde poti jongla, mai linistita cu tehnici mai putin medicamentoase... Ca varianta pt algocalmin la febra mare este si combinatia diclogesic + desitin, combinatie ce scade febra f mare si anuleaza riscul convulsiei. Eu cam asa actionez la febra mare, metoda invatata tot de la medici din policlinica si spital, dar sigur, metode sunt multe, si fiecare alege cea care ii aduce mai multa siguranta si incredere. Insa, desigur, nici un exces medicamentos nu este bun!

Ilinca M, Inapreda,

multam pt gandurile voastre legate de povestea mea. O sa mai explic un picut, desi sunt offtopic de scutece, dar pe langa nesomnul mamelor si munca si greutatile de zi cu zi, poate cuvintele mele vin ca o delectare... Ideea cu sufletul pereche am scris-o DOAR din punctul MEU de vedere. Este singurul om din toti fostii mei parteneri cu care STIU ca oricand as reincepe relatia; cu toti ceilalti, indiferent de sentimenetele din acele momente de timp, stiu ca nu as vrea sa ma intorc la nici unul. Legat de sufletul pereche insa, el nu a gandit chiar la acest nivel, ca atunci sigur ca diferenta de 10 ani ar fi putut fi depasita, ci a spus ca sunt singura persoana langa care, ori de cate ori m-ar revedea, din primul minut isi simte sufletul f linistit si are un sentiment de diluare a tuturor grijilor vietii, langa mine. Dar el a comparat sentimentele lui din relatia cu mine doar cu trecutul lui afectiv, trecut saracacios, dupa propriile povesti. A fost mai tocilar, i-a placut sa faca 2 facultati, 1 master, acum se gandea la doctorat, iar cu fetele, asa, daca s-a ivit ceva, nu a fost insa extrem de preocupat. Tocmai de aceea, cerebral cum e, a considerat ca, neavand o baza de comparatie suficient de mare, nu poate estima daca relatia lui cu mine este foarte aparte si ar merita orice efort din lume pentru a o pastra. Nu, din contra, a considerat ca pentru el e prima oara cand simte atat de adanc sufleteste, dar ca e prima oara dintr-un sir de alte incercari ulterioare, si ca va fi f usor si simplu de gasit oricand pe altcineva, si de varsta lui, si atat de compatibil cu el. Insa, fara o adevarata experienta de viata TRAITA, este greu de crezut ca, in realitate, este destul de RAR sa intalnesti acel om cu care sa simti SIMLTAN si pe termen lung si iubire, si compatibilitate f mare, si fericire. Asa ca el a considerat ca poate sa ma paraseasca pt ca oricand va mai iubi cel putin la fel si va fi ok totul. Eu insa il cunosc, cum chiar el a zis ca il simt si il inteleg mai bine decat el insusi, si stiu ca desi va lega foarte usor relatii, nu le va mentine prea mult timp daca nu ii vor aduce acel sentiment de implinire sufleteasca. Este genul de barbat ce are nevoie de ff multa afectiune si caldura, mai mult decat altii, cumva are o structura mai feminina in sufletul lui, si el stie ca pentru asta, va trebui sa se afle alaturi de cineva care il va iubi ff mult, cu TOT ce inseamna el, bune si rele. Si mai stie ca asta nu va fi foarte facil de gasit. Insa e viata lui, nu-l consider vinovat cu nimic. Eu, chiar daca din start am stiut ca nu vom putea ramane impreuna, am considerat ca vreau sa incerc ce fel de relatie si sentimente s-ar putea crea intre noi doi, sa vad daca el este ce cred eu ca ar trebui sa simt alaturi de un suflet pereche. Nu mi-a fost frica de final, asa cum lui i-a fost, si chiar a ajuns sa imi spuna ca realizeaza ca pana atunci a trait sub un balon de sticla de frica unei despartirii, iar pe mine m-a vazut curajoasa si abia langa mine incepuse sa simta si sa inteleaga ce inseamna sa traiesti viata cu adevarat. Nu regret nimic din ce a fost, din contra, daca ar fi sa dau timpul inapoi iar si iar, as face la fel, ba l-as iubi si mai mult, daca s-ar putea:). Acum ma bucur ca bb este leit cu el, asa mi-am dorit tt timpul cat am fost insarcinata! Daca timpul cand noi doi ne-am intalnit a fost prea devreme sau prea tarziu pentru vreunul din noi doi, macar il am pe baietel, si asta imi umple sufletul :).

Acum merg la somn si eu, vorba fetei mele, daca vreau sa fiu manechina, nu trebuie sa ratez somnul de frumusete ;). Si ca sa ma laud un pic, am ramas doar cu +2 kg!!! Le dau eu jos:).

Pup.

Veronica-Elena 11 ani, Tudor-Iulian 8 ani, Robert-Adrian 10 zile

Mergi la inceput