Sucuri si pulpa de fructe...Cat si cum?

Sucuri si pulpa de fructe...Cat si cum? | Autor: pisi_ella

Link direct la acest mesaj

Buna! Fetita mea are patru luni, pana acum am alaptat-o doar la san, insa vreau sa incep sa-i dau cate putin suculet si pulpa de fructe...As vrea sa va intreb cum procedez...Ii dau azi o lingurita de suc de mere, maine una de portocale, poimaine una de morcov?...Apoi maresc cantitatea? Sau ii dau timp de mai multe zile un singur fel de suc, iar apoi bag si altele? Ce alte fructe ii mai pot da? Piersica, de exemplu, am inteles ca e buna...Si la ce ora ii dau suculetul? Pot sa-i bag si piureuri de fructe? Voi cu ati procedat? Precizez ca ii dau in continuare numai lapte de la mine, fara completare...Va multumesc anticipat!
_ella

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Draga Ella,

Cand incepi diversificarea, incepi numai cu o fructa (leguma), nu le amesteci pana nu te lamuresti cum ii merge copilului. Ca sa stii ce sa alegi prima oara, tii cont de cum are puiul scaunele: daca are scaune moi, incepi cu morcov, daca sunt tari, incepi cu portocala.
Cresti gradual de la 1 lingurita pana la cam 30 ml (6 lingurite). Pentru alegerea orei, poti sa te orientezi, fie in jur de 10 dimineata, fie dupa amiaza pe la 5-6. Dar asta in functie si de cum stai cu timpul si de planul de viitor pe care il ai (mers sau nu la servici).
Dupa ce te lamuresti cum e treaba, poti sa faci si amestecuri, in care adaugi treptat a doua fructa. Cu piure-ul de fructe tot asa, incepi doar cu o lingurita. Sa nu adaugi deocamdata biscuiti in mere sau miere in portocala, in primul rand ca este mica, si apoi ca e mai bine sa simta gustul fiecarui aliment separat, iar in fine, sa amani cat mai mult introducerea glutenului.

Sanatate si pofta mare,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

"Sucul de fructe se poate introduce in alimentatia sugarului incepand de la varsta de 6-8 saptamani.
Ca orice aliment nou, se introduce inaintea celui cu care sugarul este obisnuit (lapte).
Cantitatea se creste progresiv (se incepe cu 5ml, se creste zilnic cu 5ml, pana la o cantitate totala de 60-80ml/zi/masa).
Nu se incepe cu mai multe fructe in acelasi timp. Se incepe cu unul dintre ele: mar, portocala, morcov, piersica. Se creste cantitatea pana la 20ml, apoi se introduce al doilea fruct in acelasi mod, combinandu-se in acelasi biberon, daca toleranta digestiva a sugarului este buna; s.a.m.d.
Sucul nu inlocuieste o masa de lapte. Dupa administrarea lui se completeaza masa respectiva cu lapte, la un interval de 10 min.
Sucul se administreaza inaintea celei de-a doua mese din zi.
Pana la 3 luni se da suc clar (strecurat)."
Asta e textul pe care l-am primit pe o foicica de la doamna doctor. Iulia nu a baut suc de fructe din biberon niciodata. A mancat direct piureu de fructe cu lingurita.
De la 3 1/2-4 luni se poate da branzica de vaci facuta in casa, amestecata in piureul de fructe.
Daca mai vrei, am foicele despre cum se face branza de vaci, supa de legume, cum se introduc carnea si galbenusul si ce are voie sa manance dupa 6 luni.
Toate astea in viziunea pediatrilor romani, altii incep cu lapte cu faina de orez, la 6 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Multam, fetelor! Oana, daca o sa am nevoie, o sa-ti spun...Oricum, am citit si in "Mama si copilul" una, alta...Inca nu ii dau branzica...Nu ii dau decat suc si pulpa de fructe, daca am lapte la san, pana la 6 luni...
_ella

Mergi la inceput