Peridurala-Giulesti-pret?

Peridurala-Giulesti-pret? | Autor: ioanapru

Link direct la acest mesaj

Peste aproximativ trei saptamani urmeaza sa nasc la spitalul Panait Sarbu (Giulesti). As dori sa imi spuneti care mai sunt "scorurile" sau sa-mi impartasiti orice alta experienta pe care ati trait-o in acest spital si care credeti ca mi-am putea fi utila. Eu urmeaza sa nasc cu anestezie peridurala.
Va multumim, Ioana si bebelusa cea buclucasa.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns roisin spune:

Salut, Ioana!

Eu am nascut acum doua saptamani la Giulesti, cu anestezie peridurala si pot sa-ti spun asa: anestezia (trusa, anestezic si manopera) costa 2.000.000. Daca vrei tu sa dai mai mult, e treaba ta, insa anestezistii atata cer, repet, cu tot cu "manopera", deci pret complet.
In afara anestezistului, care e un personaj extrem de important (eu am avut noroc de un tip extraordinar, pe care insa habar nu am cum il cheama), trebuie sa te ocupi si de moasa (sau moase, depinde cum le prinzi). Tura la moase (de fapt, la tot ce misca prin spital, asistente, infirmiere, doctori) se schimba la orele 7 dimineata si 7 seara. Daca prinzi doua randuri de moase, si le placi in mod deosbit, poti sa le dai si la una, si la cealalta. Daca nu, in functie de ora nasterii estimata de doctor, poti s-o cadorisesti numai pe cea cu care vei naste. Suma standard este 500.000, dar nu moare nimeni daca dai mai putin. Eu am dat mai mult, pentru ca asa am simtit ca trebuie.
Din ce am vazut eu, lucrurile stau cam asa: sunt asistente care se poarta foarte frumos chiar daca nu le dai nimic, si sunt unele care continua sa fie lepre chiar daca le umfli buzunarele. Eu am prins doua ture de moase, insa nu am dat decat celei cu care am nascut, pentru ca m-a ajutat enorm si a fost o draguta. Si draguta a fost pentru ca asa e felul ei, "cadoul" i l-am dat la sfarsit, deci n-a fost motivata de asta. Oricum, eu sunt genul care da din toata inima atunci cand e pe merit, pe cat de tare urasc ideea de mita, pe atat o agreez pe cea de rasplata. Si moasa mea a meritat sa fie rasplatita.

Ei, asta a fost partea usoara, pentru ca "greul" vine la asistentele de la copii. Acolo sunt multe ture (eu am stat 4 zile in spital dupa nastere si am ajuns sa cunosc o gramada de asistente) si n-ai de unde sa stii care ce fel de om este si ce toane are, si sunt vreo doua de sa te fereasca sfantul sa dai de ele! Astora e bine sa le mai strecori cate un 50.000 in buzunar, desi daca bebe este bine, n-ai de ce sa-ti faci griji, in mod normal ii schimba si ii spala in mod egal pe toti, eu n-am avut motive sa ma plang... Daca n-ar fi avut pitica mea icter, nici nu le indesam atatia bani, dar ma tot temeam (degeaba, cred!) sa nu uite s-o bage la "lampa", asa ca mi-am luat masuri de precautie.

In rest, despre spital ce sa-ti zic, e curatel, desi in unele locuri stau sa cada peretii pe tine, mie nu mi-a placut ca era mereu vanzoleala, nu numai ca nu se respecta orele de vizita, dar nici personalul de acolo nu se gandeste la linistea lauzelor. Programul incepea in fiecare dimineata la 5 jumate, cu alaptatul din zori (uneori era la 6, nu stiu de ce anume depindea), apoi la 7 si ceva (cand tocmai atipisei) veneau sa mature si sa spele pe jos, la 7 jumate (abia lipisei genele din nou) venea asistenta de la pansamente: "Doamnele sa pofteasca la toaleta!", intre toaleta si alptatul de la 9 mai intrau vreo 3 femei de serviciu cu diverse centuri, chiloti si alte lucruri de vanzare si tot asa. Eu is foarte pacatoasa cand e vorba de dormit, asa ca abia am asteptat sa ajung acasa...

Nu stiu ce sa-ti mai spun, daca mai ai intrebari am sa incerc sa-ti raspund (in limita timpului pe care mi-l acord bebita ). Ca o concluzie, cea mai importanta este starea ta de spirit si o bruma de simt al umorului pe care e bine sa o ai "la purtator". Eu sunt genul de om caruia ii sare tandara cand te astepti mai putin, si se ia la harta cu juma' de autobuz, insa am reusit ca in 5 zile de spital sa nu ma cert decat cu doua asistente (pe care m-am gabit sa le "impac" apoi, pentru ca erau de la bebei), in rest am inchis ochii, am strans din dinti, am facut misto de situatie (de exemplu, "toaleta" doamnelor cu epiziotomie se face aproape in public, cu usa deschisa, la ora cand vizitele sunt in toi) si n-a fost prea rau. Ba as putea spune ca a fost mai bine decat am sperat.

PS Ah, la toaleta se dau cate 20.000, asta uitasem. Daca vrei sa-ti schimbe cearsafurile sau camasa, mai tre' sa dai vreo 10-20 de mii (la mine n-a fost cazul), daca ai nevoie de serviciile vreunui medic pediatru tre' sa cotizezi cu cate ceva (am inteles ca preturile ar fi pe la 2, 3 sute, eu am dat de doua ori cate 100, aproximativ degeaba, si o data 500 unei doctorite care m-a uns pe suflet, o scumpete de fata!). Oricum, marea majoritate a doctorilor si asistentelor te ajuta (fara un elan extraordinar, e adevarat) fara sa le oferi nimic. Spun asta pentru ca eu am mers in 90% din cazuri pe sistemul "iti dau la sfarsit, daca meriti".

Iti doresc multa bafta si nastere usoara, sper sa ai noroc de o moasa ca a mea, si sa fiti sanatoase, si tu, si bebelusha!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Ioana,
Roisin ti-a raspuns tare frumos.
Si eu am dat:
- 2,2 milioane la anestezist ( a fost super cu epidurala)
- 100 Euro la doctor
- 1 milion la moase (700.000 la sefa de tura care a avut grija de mine si 300.000 lei la o asistenta mai tinerica care mai trecea pe la mine)
- 10.000 lei / spalat (dupa nastere te spala de ori ori pe zi la sezut)
- 50.000 lei la asistentele de la bebelusi (care sunt niste nesuferite aproape toate)

Eu iti recomand sa dai 500.000 lei la doctorita sefa neonatoloaga si s-o rogi sa se uite bine la puiul tau (nu-ti imagina ca altfel o fac desi ar fi absolut necesar).

Spitalul este infect insa vei sta numai trei zile acolo (uneori si doua daca nasti pana in ora 12:00.

Doamne ajuta sa ai o nastere usoara si un pui sanatos

Pupa
Crisa si bb. Tudor

Mergi la inceput