*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (52)*
Raspunsuri - Pagina 7
alra spune:
nicole doarme de pe la 8-9 seara pana la 7-7.30 dimineata. acum suntem in tranzitie, uneori o scol la 11 sa ii dau sticla, alteori san, alteori nu o scol, depinde cat a mancat seara.
in timpul saptamanii nu stiu cat doarme pe zi - sincer habar-n-am.
in weekend o mai culc o tura de la 7 la 9 dimineata si apoi 3 ore de pranz de pe la 12 si apoi nu mai doarme pana seara la 8-9. deci cam 15 ore in total? - laura doarme cam 11-12
mananca la 7 dimineata san, la 10.30-11 legume, la 2 san, la 3.30-4 lapte 150ml, la 6-6.30 lapte cu cereale 150ml si la 8-8.30 iara san.
incepand de maine ii dau fructe la 3.30, as vrea sa ii scot de tot masa de lapte de acolo.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
Olivia26 spune:
Mirtha, Anca multumesc mult pt raspunsuri, m-am lamurit
Ami, uf saracuta de tine, e greu tare cu trezitul noaptea, si al meu doarme mai prost de cand am inceput dive, ca sa nu mai spun de constipatie, azi a facut un kk ca de adult dupa ce s-a scremut o gramada mititelul, el care inainte de dive facea intre 3 si 6 cacute pe zi. Oare n-o fi vreun puseu la voi? Poate se pregateste s-o ia de-a busilea Pupam puiutii dulci si pe mamica scumpa
Olivia de www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008
Made in the Holy Land
Asa cresc eu www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website Poze de la 3 luni 4 luni 5 luni
www.inimacopiilor.ro/campanie/ajuta.php" target="_blank"> Asa poti salva o inimioara!
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
Amalia spune:
Intreba cineva de carucior...bine-nteles ca nu mai stiu cine...dar si eu ca si fetele care au raspuns, mi-am luat Inglesina Trip si sunt super multumita de el!
Cu somnicul...muuuulta vreme s-a sculat intre 6 si 7, dar de vreo 2 saptamani se scoala cam in jur de 7:30-8. Ziua, cam 90% doarme doar 2 reprize...rar si a treia....si le-a facut de 1-2 ore fiecare.
La diversificare, am ajuns la piure de fructe de 2 zile. Pana acum i-am dat cam 4 zile din fiecare fruct, treptat si numai sucul (mar, morcov, nectarina si para). De 2 zile am inceput sa le combin si i-am dat 1/2 mar cu tot cu pulpa, plus sucul de la un morcov, amestecat. A papat cu placere tot ce i-am dat pana in prezent si si-a reglat super si scaunele!
Il las numai cu fructe pana la sfarsitul lunii, cand mergem la control si o sa-i bag in piureul de fructe si branzica si o sa diversific si masa de 14 incepand treptat legumele.
E un scump, un maaaare zambaret si indragostit iremediabil de rasul lui fra'su. Cand vorbesti cu el, zici ca se rusineaza, isi baga capsorul in palme si chicoteste incercand sa se ascunda.. Roade tot ce-i pica in mana si vorbeste cat e ziua de lunga. La ordinea zilei sunt "apa, pa, ma, mama si ba". Legat de apa, ma chinui si eu sa-i dau cu biberonul de cand e cald afara, sa-l hidratez mai bine si-mi mai reuseste cand e foarte flamand...altfel nu!
A capatat stabilitate la statul in poponet! Poate sta nesprijinit o perioada lunga de timp (si 30 de minute), se poate apleca mult in fata dupa o jucarie si revine la loc fara sa pice, dar inca pica in lateral daca nu e atent. Mai nou, de 2-3 zile se intoarce inspre perna care e in dreapta lui, unde este si peretele, din pozitia stat in fund, se ridica pe genunchi si se chinuie s-o escaladeze si sa racaie cu unghiutele peretele
Nu merge de-a busilea, a ramas tot la dat cu spatele si cu toate ca cere si el sa fie ridicat si sustinut, nu tine mortis sa si paseasca.
Afara e mult mai bine la plimbarea cu carutul. Pe langa ca doarme linistit 1-2 ore, cand se trezeste mai sta cam 30 de minute, dupa care ma opresc cu el unde sunt copii si se uita incantat la ei inca vreo juma de ora!
In casa, cel mai propice moment sa-l las singurel si sa-mi vad de ale mele este in cursul diminetii, cand este odihnit, vesel, vioi si plin de viata. Sta cuminte si se joaca cu jucariile singur in camera si 1 ora uneori, cu mici vizite din partea mea.
I-am luat si eu un premergator (de vreo 3 saptamani deja), dar nu l-am pus decat de 3 ori cate 5-10 minute. De folosit, am sa-l folosesc doar la nevoie..si pana acum m-am descurcat fara.
Hai ca v-am zapacit destul....sigur mai avea ceva de povestit, dar am uitat..m-au lasat rau bateriile..
poze cu minunile mele
Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1
si Luca Gabriel (31 octombrie 2008)
Olivia26 spune:
Mirtha, sanatate multa, multa, e cumplita durerea de ureche poate printre cele mai groaznice impreuna cu cea de masea, of, sper sa treaca cat mai repede.
Bebecris, dureros tare, ai idee daca exista si vreun cont de PayPal ca eu am cautat si n-am gasit. Tot uit sa-ti spun ca ti-am admirat puiul, e un scump si ce perisor luuung are iar tu ai slabit mult si arati fff bine!
Olivia de www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008
Made in the Holy Land
Asa cresc eu www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website Poze de la 3 luni 4 luni 5 luni
www.inimacopiilor.ro/campanie/ajuta.php" target="_blank"> Asa poti salva o inimioara!
Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present!
Mirtha spune:
Multumesc mult Amalia. Acum cca.30 minute mi-am luat temperatura si a scazut sub 38 , este 37,8. E bine. Sper ca orelista sa aiba dreptate in sensul ca poate va trece fara antibiotic. Nu stiu cum a scazut teperatura ca eu astazi m-am simtit parca mai jalnic decit ieri. Nu vreau sa ajung in situatia de a intrerupe alptatul , nici macar pentru x zile.Ma crezi sau nu...am tzss doldora. Mari si plini. Ma apuca un soi de nebuneala daca va trebui sa ajung in situatia sa intrerup alaptatul. De ciuda , de furie , de frustrare de nu mai stiu.... Pe de alta parte cind ma gandesc la timpanele fisurate si infectie parca nu ar fi de dorit sa surzesc . Sper sa fie bine in final.Durerile sunt ok daca iau algocalmin. Problema e antibioticul. Poate va fi bine. Sa imi fie invatatura de minte ca mi-am cautat-o singura cu lumanarea folosind betigasele acelea fara minte.
Sper ca Luca sa isi revina la sentimente mai bune sau doca ta a iti ofere niste sugestii valide. E ingrozitor de epuizant la 7 luni de la nastere cu 4-6 treziri pe noapte. M-ai lasat muta. Oricum e un smecherila ...mai ales in poza "Nectarul zeilor" .Si la cit este de vesel in cada cu fra"su ...e criminal. Cind mai timp - fereastra mai intru si mai bag un ochi la poze...Vreu sa le vad pe toate dar ..cu timpul....stau cam jalnic.
Citat: |
citat din mesajul lui Amalia Pupici fetelor! Mirtha muuulta sanatate, iubita! Ma doare sufletul cand ma gandesc la chinul tau cu urechile! Sa te faci bine cat mai repede! BraveGirl din pacate, va calcam pe urme.. Pana nu de mult (acum 1 saptamana), Luca avea cam 2 treziri pe noapte, dintre care o repriza de 5-7 ore continue de somnic (exceptii au mai fost, dar perioade relativ scurte). De vreo saptamana, s-a terminat traiul fericit si se scoala de 4-6 ori pe noapte. De fiecare data suge...si nu ia 2-3 guri, ci suge cum trebuie. El mananca foarte bine si ziua, seara ii dau sa pape de mai multe ori (asa cum povestea si Alra)...asa ca nu stiu cum s-a ajuns aici. As pune-o pe seama agitatiei cauzate de dinti...am incercat doar sa-l plimb, fara sa-l alaptez...n-a mers. Asa ca te inteleg si din pacate nu stiu ce sfat sa-ti dau. Faza asta cu scosul meselor de noapte nu mi-a iesit nici la David...cand a renuntat la ele (la 1 an si 3 luni), a facut-o din proprie initiativa. O sa ma mai sfatuiesc cu doctora la sfarsitul lunii, la controlul de 7 luni. Multa bafta si tie cu somnicul, sa reusesti sa te odihnesti si tu mai mult! poze cu minunile mele Ami, mamica lui David Alexandru (26 iulie 2001) bobocel de clasa 1 si Luca Gabriel (31 octombrie 2008) |
Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)http://good-times.webshots.com/photo/2575481690104281140NhFFJS
Eva in concurs http://concurs.pampers.ro/profile/31201
Mirtha spune:
Multumesc mult . Imi doresc doar sa treaca fara sa intrerup alaptatul. Si sigur nu mai fac.Cum spune barbatu-meu pina la urmatoarea tampenie .
citat din mesajul lui Olivia26 Mirtha, sanatate multa, multa, e cumplita durerea de ureche poate printre cele mai groaznice impreuna cu cea de masea, of, sper sa treaca cat mai repede. Olivia de www.flickr.com/photos/24386067@N08/sets/72157610614218627/detail/" target="_blank">David, barbatelul mamei - 5 nov. 2008 Made in the Holy Land Asa cresc eu www.totsites.com/tot/davido" target="_blank">My website Poze de la 3 luni 4 luni 5 luni www.inimacopiilor.ro/campanie/ajuta.php" target="_blank"> Asa poti salva o inimioara! Yesterday is history, tomorrow is mystery but today is a gift, that's why we call it present! |
Alina mama de Eva Ioana
Mirtha spune:
Tot cu 2 fructe amestecate sau cu una ?
La care te-ai orientat ?
Vroiam sa iti raspund la un mesaj dintr-un cappitol anterior(si Otiliei am sa ii raspund la ceva tot anterior , numa" ca nu imi aduc aminte deloc despre ce era vorba) referitor la morcov : da , prin unele articole se spune ca morcovul a devenit si el intre timp alergogen pt. ca in radacina lui , cea mult consumata de noi , cica s-ar stringe cele mai multe "toxine". Asta pt. ca si in privinta lu" morcovu s-a inceput cultivarea masiva si in afara sezonului.
Hiii , hiiii...cred ca pe vremea stra - nepotilor nostrii nu se vor mai consuma alimente ci doar : proteine , glucide , lipide , acizi grasi poli si mono-saturati saturati etc.......fabricate in laborator la pliculete. Ca astronautii vor minca stra-nepotii mei.Si vor merge la magazin : "Va rog : 20 de glucide , 40 de proteina , 80 de lipide etc...."
citat din mesajul lui alra mananca la 7 dimineata san, la 10.30-11 legume, la 2 san, la 3.30-4 lapte 150ml, la 6-6.30 lapte cu cereale 150ml si la 8-8.30 iara san. incepand de maine ii dau fructe la 3.30, as vrea sa ii scot de tot masa de lapte de acolo. ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008) Vacanta cu Laura in Romania |
Alina mama de Eva Ioana
alra spune:
citat din mesajul lui Mirtha Tot cu 2 fructe amestecate sau cu una ? La care te-ai orientat ? |
borcan draga mea, borcan. amestecat cu cereale. si asa mi-am depasit norma facand piure de legume pentru congelator (laurei i-am dat borcan caci sfarseam cu el in biberon cu lapte), fructe nu ma apuc sa rad/flecesc, mai ales ca se gasesc numa pietre si plastice in magazine.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
bebecris spune:
nu stiu de niciu un cont de paypal....
merci....
noi suntem bine...azi am facut 7 LUNIIIII!!!!!1
http://www.infoturism.ro/acorda-puncte/98193/
Cristina - mami de DAVID - ANDREI
David-Andrei
BOTEZ
Povestea nasterii
http://b1.lilypie.com/iOAIp2.png
http://lilypie.com/pic/090116/7IMD.jpg
pe 20 oct...ora 23:05 a venit pe lume MINUNEA MEA - DAVID ANDREI
858 - 2 euro/SMS - INIMA COPIILOR
Copilul este o minune dumnezeiasca, dar din dragoste umana!!!!
Otiliav spune:
Hello!
Elisa doarme de pe la 10-11 pana la 4-5 dimineata cand se trezeste si suge bine de tot ca se si umple titi intre timp. Dupa aceea nani pana la 8-8.30 cand pleaca Ana si e galagie, suge si iar adoarme pana la 10. Si mai prinde un somnic dupa amiaza dar nu mult, jumatate de ora. In parc nu mi-a mai dormit in ultima vreme.
Eu sunt multumita ca dimineata imi fac treburile si seara mai stau pe net .
La noi nu se poate aplica "indopatul" ca titile au nevoie de timp sa se umple, in concluzie 6 ore de somn legate mi se pare ca-i foarte bine.
Cam asta-i esenta teoriei cu somnul noaptea dupa 4 luni, e varsta la care unele mame nu mai produc suficient lapte ca sa mai alimenteze exclusiv sau copii vor altceva in afara de lapte. Si atunci primesc in plus lapte cu cereale seara, ori o sticla de lapte praf, ori sunt diversificati, ceva trebuie sa compenseze masa la care se renunta noaptea.
Corina, Amalia, din punctul meu de vedere ati rezistat eroic cu atatea treziri noaptea sa continuati cu alaptatul exclusiv. Eu testul asta l-am picat cu Ana, i-am dat mancare si s-a potolit.
Azi Elisa a baut de 2 ori apa din canuta intre alaptari.
Anca, asa suge si Elisa la o feliuta de mar dar e inca reticenta la a deschide gurita daca nu e titi. Asa ca o luam incet, azi a deschis-o la picaturile de fier, a baut si din canuta.
Nu stiu cand sa incepem diversificarea ca nu face scandal, nu da semne clare ca nu se satura, doarme bine. In fundulet sta binisor, ii place, nu cade in fata se tine in palme dar se arunca daca asa vrea ea. In lateral insa cade.
A, si e interesata sa faca BRAVO, vrea sa imite.
Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre