Marsul pentru familie
Raspunsuri - Pagina 8
AB spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
eu stiu. aici asta se intampla. si e treaba mea daca vor sa vina in biserica si sa se cunune sau sa predice ca preoti. este dreptul meu, la biserica mea si la conceptul de casatorie definit pentru heterosexuali. nimic |
mama nu atenteaza nimeni la biserica ta. Ei o vor pe a lor. Ei vor un D-zeu al lor. Este o blasfemie. Sigur este pentru tine. Dar asa sunt si crestinii pentru evrei si musulmanii pentru crestini... si tot asa.. lucrurile evolueaza. Nu in mai bine sau mai rau...intr-un ceva diferit cu bunele si relele lui... si ca sa supravietuiesti tu si si ai tai iti dezvolti mijloace specifice .
Daca supravietuiesc copiii evrei in miojlocul publicitatii de Craciun, cum crezi tu ca nu supravietuiesti tu cu niste casatorii de gay si o parada pe an .
Live and let live. Oamenii sunt diferiti si nu-i poti schimba. Tu poti decide ce esti tu si pune bazele asa cum vrei tu pentru ca si ai tai copii in contact cu "exteriorul" sa judece cu un bias catre ce i-ai invatat tu. Atat.
Scuze pt romana, dar m-am prostit de tot.
columbiana spune:
Andreea, nu e chiar acelasi lucru; nimeni nu va indrazni sa puna bradul de Craciun in mijlocul Templului, el ramine in casa crestinului, in biserica lui si in piata publica(eventual); Conchita vrea sa spuna (cred-pentru ca cu asta sunt de acord) ca nu e normal sa pretinda sa fie acceptati in biserica ortodoxa, cununati in fata Altarului de catre preotul care a invatat ca Dumnezeu a ras Sodoma si Gomora si ca homosexualitatea este unul din pacatele cele mai grele;
in rest sunt liberi sa faca ce vor si unde vor, in limita bunului simt.
conchita spune:
AB, cum nu atenteaza, mai? vor cununie in biserica. ma rog, nu stiu in alea ortodoxe, dar pe-aici la protestanti exista si preoti homosexuali, pazeste-ne si apara-ne!
conchita spune:
citat din mesajul lui bird70
Nu vad nimic rau in asta, se va intampla oricum si oamenii vor invata sa accepte. La fel cum au acceptat ca femeile au dreptul sa voteze, ca femeile pot merge la scoala si pot deveni medici sau ingineri, ca femeile pot sa creasca singure copii fara sa fie casatorite, cum au acceptat IVF-ul, femeile in armata, etc. Tu crezi ca un homosexual nu ar trebui sa fie preot, dar o femeie? |
nu e acelasi lucru. femeile nu-s excluse din biserica. tu compari mere cu pere, lipsa de drepturi din laic cu pretentiile aberante din religios. cum sa fie preotul homosexual, draga bird? poate intr-o religie special inventata pentru homsexuali! dar nu la crestini, e chiar asa greu de inteles? de ce sa imi rapeasca mie un drept ca sa ce? sa invadeze un tinut care nu le apartine? Dumnezeu condamna sodomia, homosexualitatea, deci ce cauta astia in biserica lui Dumnezeu? iertarea? ok, atunci sa nu mai pacatuiasca. dar ei defileaza pe strazi MINTIND ca e normal, ca Dumnezeu ii accepta asa cum sunt, ca nu e nimic rau cu homosexualitatea, ca Sodoma si Gomora au fost hat, departe, in Vechiul Testament si ca noi astia care inca mai credem in "invecheli" suntem creiere spalate, fanatici sau, vorba lui xenocid, de-a dreptul homosexuali! incredibil...
daca ar veni cineva in casa TA si-ar zice ca-i apartine, si ca dreptul de proprietate e doar o alta habotnicie a vremii, tu ce ai face? ai dormi pe prispa?
columbiana spune:
citat din mesajul lui ladyJ
vezi Irinuco, ce ziceam eu acum cateva pagini? Teoria bat-o vina. Denizel, esti un mic detectiv de ocazie |
a disparut libertatea de opinie in Romania si e o crima sa-ti sustii o idee, ca a ajuns atit de interesant sa fii pirit pe forumuri unde si ce demonstrezi?
AB spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ana Stroe Andreea, nu e chiar acelasi lucru; nimeni nu va indrazni sa puna bradul de Craciun in mijlocul Templului, el ramine in casa crestinului, in biserica lui si in piata publica(eventual); Conchita vrea sa spuna (cred-pentru ca cu asta sunt de acord) ca nu e normal sa pretinda sa fie acceptati in biserica ortodoxa, cununati in fata Altarului de catre preotul care a invatat ca Dumnezeu a ras Sodoma si Gomora si ca homosexualitatea este unul din pacatele cele mai grele; in rest sunt liberi sa faca ce vor si unde vor, in limita bunului simt. |
Ei vor o cununie a lor... hai mey ca ca "biserica" e un nume si atat pentru ei. Nu-i aceeasi cu a voastra sau a mea. Sa zicem ca-i vor zice ortodoxa cu pampon roz sau catolica cu pampon roz. Nu va fi ortodoxa sau catolica ci un spin off.
Biserica nu evolueaza renegandu-se. Exista schisme care se desfac pentru ca nu cred in traditie ci cred si dedica nevoilor altora si-si rescriu Biblia dupa cum vor ....
E credinta lor, mei... desi sa fim seriosi... majoritatea nu vor sa se casatoreasca intr-o biserica ci casatoreasca si atat. Asta nu inseamna ca nu au si ei extrmistii lor la fel ca si crestinii.
Ana ce spui tu cu bradul se zicem ca-i adevarat in US+Ca in restul Europei este brad si punct. Si in epocile medievale era pogrom sau altceva... si tot au rezistat. Nu ce fac altii e important. Fiecare traieste cum vrea el cata vreme nu-ti da in cap.
Si da tendintele religioase se copiaza intre ele. E credinta, dar e si dorinta de copiere de am si eu. Daca tendinta lor religioasa e sa aiba o biserica... zau... puteau sa o cheme oricum, nu? La numele tau ai copyright si-n rest traba lor.
Conchita io-s griuta soarec dar eu imi traiesc viata fericita, viata pe care in urma cu un secol n-as fi putut sa o am. Nici religios, nici profesional... si zau ca nu ma vad asa un pericol pentru societatea moderna.
bird70 spune:
citat din mesajul lui conchita nu e acelasi lucru. femeile nu-s excluse din biserica. |
Femeile nu pot sa fie preot, in majoritatea cultelor crestine. Anglicanii au acceptat femei preot si nu a cazut lumea pe ei. Initial au fost respinse vehement dar acum sunt acceptate. Astia sunt ceva mai progresisti, dar cred ca incet vor urma si altii care vor accepta femeile in randul lor.
columbiana spune:
Mi-e greu sa iau anglicanismul drept model de importat in religia mea dupa ce s-a infiintat urmare a unui razboi dus cu Papa de un rege nebun pentru a-si face amanta(prima dintr-un sir de amante si neveste decapitate) nevasta, si pe seful statului l-au facut seful bisericii, pentru a-i putea impune orice dupa bunul plac.
conchita spune:
citat din mesajul lui bird70
Femeile nu pot sa fie preot, in majoritatea cultelor crestine. Anglicanii au acceptat femei preot si nu a cazut lumea pe ei. Initial au fost respinse vehement dar acum sunt acceptate. Astia sunt ceva mai progresisti, dar cred ca incet vor urma si altii care vor accepta femeile in randul lor. |
atunci anglicanii nu-s crestini. asa cum protestantii cu preoti homosexuali nu-s crestini. inseamna ca e cum zice AB, astia rescriu pana distrug. si e drept? progresismul nu se pupa cu Biblia si credinta. nu poti rescrie Adevarul, ca inseamna ca nu mai e Adevar, nu? sa se numeasca altcumva, dar nu crestinism. sa se cheme religia progresistilor, no.
tot nu mi-ati explicat cum se face ca oameni educati si FAMILISTI in sensul traditional dau o steluta la un subiect despre un mars care le apara drepturile si ii omoara cu pietre pe traditionalisti, dar ar da, pe pariu, zece, daca ar fi un subiect despre marsul homosexualilor? cum se impaca una cu alta?
Abusorule, stiu ca esti gri, dar albul meu nu pricepe cum, de ce si in ce scop metafizic, cum s-ar zice. :-)) tu esti fericita, io nu-s. pentru ca nu vrea ca fie-mea sa invete la scoala despre homosexualitate, varianta partizana. nu e corect. nu mai impune biserica, dar impune statul! cucerit de "minoritati". inteleg egalitatea in drepturi, dar nu inteleg criteriile in functie de moravuri. iote in Olanda, s-au rasculat si pedofilii ca vor reprezentare in parlament. sa rescrie si ei Biblia, atunci, si sa se cunune in Biserica, nu? yeah, o sa-mi ziceti ca unii-s adulti, altii-s copii. ei, adultii aia, mare parte, au fost copiii din primul caz.
irina.c. spune:
citat din mesajul lui ioanadara Deci, cred ca la ultimele doua intrebari puse raspunsurile sunt: nu, nu. Ce facem cu "dementii aia extremisti de la Noua Dreapta " pomeniti de Natasa, ei au vreo legatura?Daca aveti un link ceva cu imagini de la mars, puneti-l va rog.M-ati facut curioasa si eu nu gasesc nimic cu google.La ce televiziune au aparut? |