Buna tuturor!
Se mai fac refinantari acum, in perioada asta? Ati avut "surprize" de la banci sa va mareasca dobanzile la limita maxima? Ma refer la persoane juridice. Am avut o experienta foarte neplacuta cu BCR-ul, mi-a marit dobanzile la o linie de credit si un credit de investitii la 25% - limita maxima. Vreau sa fac o refinantare.
Ati facut vreo refinantare, care credeti ca sunt bancile care au dobanzi mai omenesti? Mi-e sa nu sar din lac in put, mai e si comisionul acela pentru returnare anticipata ... Se pare ca bancile astea vor sa ne aduca la sapa de lemn ca altfel nu-mi explic.
Refinantari se fac si in perioada asta. Cred ca ccu dobanzile nu te poate ajuta nimeni pentru ca la persoane juridice depinde foarte mult de garantiile de care dispui si de ce indicatori de bonitate are firma.
Am sa incerc totusi, am inteles ca cei de la BRD merg pe 16, maxim 18% iar tendinta e de scadere. Am sa le iau pe toate la rand si asta este, cred ca e jaf la drumul mare ce fac cei de la BCR.
La liniile de credit au fost dintotdeauna dobanzi mai mari. Cunosc pe cineva care are o linie de credit deschisa la Banca Transilvania si are dobanda 30%. Pentru ce varianta ai optat: retragi toata suma pusa la dispozitie odata si apoi platesti lunar dobanda si la final intreaga suma imprumutata sau platesti rate lunar?
Banuiesc ca ai linie pe termen scurt de e dobanda asa mare.
30%? Si eu ziceam ca eu am dobanda mare... Linia mea e pentru un an de zile, deja am prelungit-o cu inca un an. Nu am avut restrictii la a retrage toata suma odata (nici nu am facut-o atunci, pe moment). Si platesc o dobanda lunara, urmand ca la sfarsitul perioadei sa pun suma la loc sau sa o prelungesc, dupa caz.