Moldovence aspirante sau gravidute(12)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amir10 spune:

Inginera, sophie ti-a raspuns foarte la obiect. Raportul LH/ FSH este relevant doar cu analizele din ziua 2/3. Intr-adevar, analizele nu par a fi facute in ziua ovulatiei, pt ca nu corespund.
Singurul care ar trebui sa te ingrijoreze (nu foarte mult) este testosteronul, care fiind mare ar putea indica PCOS. Oricum, cel mai bine PCOS se vede la ecografie, asa ca poti intreba pe dr. daca ai sindromul ovarelor polichistice sau doar ovar cu aspect polichistic (lucruri diferite). Sper ca nu te-am bagat in ceata, daca vrei detalii, scrie-mi PM sau vezi la subiectul PCOS.
Repeta FSH, LS, estradiol, progesteron si testosteron in ziua 2 si o sa te lamuresti.
Arinaa, 17+14=31, asta e durata probabila a ciclului tau. Tinem pumnii poate intarzie noua luni (adica 8 luni jumatate).
Vanessa, ma bucur ca ti-a iesit buna prolactina. Acest hormon este foarte sensibil la stres, iti spuneam ca eu l-am facut de 3 ori, de fiecare data cu alte valori, ba la limita maxima, ba la cea minima, ba la mijloc. Oricum tb supravegheata mereu aceasta prolactina, ca sa fii sigura ca nu creste foarte mult fara tratament.
Elenii, poate ar trebui sa iei utrogestan sau duphaston, nu e buna intarzierea asa mare.
Pogonici, ti-au iesit analizele bune, te-ai relaxat, si ai vazut ca organismul tau s-a autoreglat. Cale intinsa la bebe!!!
Pupici la toate moldovencele, noi avem eco duminica sa ii vedem inimioara si avem emotii maaaaaaaari. In rest ne luptam cu greturi (fara voma), sani cat galeata, mirosuri nasoale si insomnii. Mai am din cand in cand si crampe, sper ca sunt din cauza uterului care creste.
Dar imi place.

7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inginera spune:

neata fetelept cine vrea si
sophie 76 nu stiu ce sa zic in legatura cu ovulatia socotind dupa nr de zile de cm ar trebui sa fie in a 16 zi,dar doctorul asa mi-a spus sa fac analizele in ziua 14 ,oricum pana ajung la el sunt in ceata(abia astept ziua de sambata)
ellenii de la mine si eu sunt din judetul bacau (slanic m)la ce doctor esti?eu am inceput sa am incredere in doctorul Ioanid Nicolae ,este din iasi vine o data pe luna la targu ocna si in fiecare sambata in bacau,in legatura cu analizele doctorul sa iti faca o schema cum si cand le faci
va rog cine se pricepe la hormonale poate ma luminati si pe mine un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inginera spune:

amir 10 multumesc mult ,asa ma gandeam si eu ca nu am nimerit ovulatia si chiar in legatura cu testosteronul eram ingrijorata,am mai citit aici pe forum la fetele de la PCOS si am vazut ca sunt 2 lucruri diferite sindromul PCOS si ovare cu aspect de PCOS ,in legatura cu pm sincer nu stiu cum sa il activez
oricum eu asa cred ca stau prost cu ovulatia ,intr-o luna m-am tinut de testele de ovulatie si in ziua in care puteam sa jur ca sunt la ovulatie testul arata doar o singura linie,cm vine cand la 30 zile cand 32,34 si ma cam duce in eroare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinaa spune:

amir,problema e ca eu am cm la 28 zile ceas....am ovulatia mai tarzie (verificata la eco si luna asta cu teste de ovulatie),deci faza luteala mai scurta

Vrem si noi un bebe
http://tt.lilypie.com/z0OAp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellenii spune:

Salutare!

Eu iau acum duphastone. sunt in a sasea zi. Nici nu stiu daca sa-l iau pe tot sau sa nu mai iau si sa astept sa vina. Vreau sa-mi vina mai repede...
Am mai facut trei luni tratament cu duphastone, dar dupa mi-a dat naturiste. Cert e ca m-am dereglat si nu mai am chef sa astept ca naturistele sa-si faca efectul.
Intrebarea mea e ce fel de testosteron sa fac? Mi-e mi-a dat lista cu dozarile hormonale dar nu o mai gasesc...

Va.

www.inimacopiilor.ro/campanie/campanie.php" target="_blank">INIMA COPIILOR
May be Baby
www.fertilityfriend.com/ticker/23c059/ttc.png" target="_blank">fertility ticker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arinaa spune:

salutare fetelor,am pregatitpt toate.
Sa aveti o zi minunata care sa va aduca vesti la fel de minunate

Vrem si noi un bebe
http://tt.lilypie.com/z0OAp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amir10 spune:

Inginera, sigur nu ai ovulatie in ziua 14. Ti-a spus sa faci atunci analizele pt ca dr. iau in consderare durata standard a unui CM, 28 zile. 30-14=16 sau 18 sau 20, incearca sa monitorizezi cu eco mai exact. Nu te speria de val testosteron, s-ar putea sa fi fost de la stres sau or fi gresit la lab analiza, se mai intampla. Ia si repeta analizele in ziua 2,3. Sfatul meu este sa citesti mult si sa inveti sa iti cunosti organismul, ca sa vezi unde este problema. De cele mai multe ori, dr. nu au timp sau chef sa te monitorizeze cum trebuie, asa ca tb sa fii tu cea care esti informata si sa stii ce ai de facut.
Arinuta, pai la tine treaba e clara din cate vad eu. Ai faza luteala scurta=insufiecienta progesteronica, adica tb sa iei progesteron cat incape. Din ziua urmatoare ovulatiei (sa o monitorizezi cum tb, ca altfel inhibi ovulatia cu progesteron luat mai devreme) cate 4 sau chiar 6 utrogestan intravaginal pe zi. Intreaba dr. mai bine.
Elenii, nu am inteles nik. Ce testosteron sa faci? Dozarea testosteron se face din sange, in orice zi, preferabil in ziua 2,3, ca sa faci si restul hormonilor si sa vezi ce profil hormonal ai (alaturi de LH, FSH, estradiol, progesteron, prolactina). Daca tot te-ai apucat sa iei progesteron (duphaston), ia-l ca tratament complet, adica 10 zile (standard ziua 16-26, cate 2 cpr pe zi), ca rolul lui este de a regla ciclul menstrual. Naturistele nu fac decat sa ii potenteze efectul (depinde si ce naturiste iei). In primele luni, s-ar putea sa iti intarzie un pic menstruatia cu 2/3 zile, dar apoi sa stii ca ti-o regleaza foarte bine, in plus ajuta si la hranirea endometrului (mucoasa uterului) pentru un eventual embrion.
Un tratament complet si eficient este de minim 3 luni, dar se face 6 pentru a creste eficienta. Si de ce nu iei utrogestan, e progesteron natural (duphaston este sintetic), este mai ieftin, il poti lua si vaginal si are efecte secundare mai putine (fara greturi, ameteli, somnolenta...).
Pogonici, pupici.

7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

arinna multumim de
eu imi astept uratii sa vina...ar tb maine, dar acum sa vedme ce zic si ei

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici

Poze, Just Me
Infertilitatea este o boala

Bazar pt Mihaita

Teledon pt Mihaita
0 900 900 320 - pt 10 euro
0 900 900 325 - pt 5 euro

ambitioasa

Mergi la inceput

Neata!

Mercic de raspuns Amir!
Eu am facut tratament cu Duphastone 3 luni, pana in februarie, dupa care dr a considerat ca ar fi potrivit sa iau numai naturiste. Asa am si facut. In consecinta, am avut cm in ziua 35, al doi-lea cm in ziua 40 si ultimul, adica asta pe care il traiesc acum de 40 si... cine stie cate zile.
Referitor la testosteron am intrebat, deoarece nu prea mi-e clara diferenta dintre testosteronul liber, seric, total. Sunt mai multe analize care se pot face, dar nu prea am avut timp sa citesc. Vroiam sa stiu care e mai relevanta. Si de-abia dupa ma voi duce din nou la endocrinolog.

May be Baby

Mergi la inceput

Arinaa, multumim de cafea!

Inginera, eu merg la Iordache. Pana acum am fost multumita, dar vreau sa merg si la Bucuresti. Sa vad...

May be Baby

Mergi la inceput