Abuz emotional la lucru

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns giani spune:

In Romania, imi era greata de apropourile sexuale, glumele vulgare, flirtul fara limite, nu exista nici o regula in privinta asta. Slava domnului ca aci au reguli bine stabilite in privinta asta. Alta treaba care ma deranja era fumatul in birou. Dar ma gindesc ca s-au schimbat lucrurile si in Romania, si nu numai in multinationale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui giani

In Romania, imi era greata de apropourile sexuale, glumele vulgare, flirtul fara limite, nu exista nici o regula in privinta asta. Slava domnului ca aci au reguli bine stabilite in privinta asta. Alta treaba care ma deranja era fumatul in birou. Dar ma gindesc ca s-au schimbat lucrurile si in Romania, si nu numai in multinationale.

Nu stiu unde ai lucrat tu dar la noi apropourile sexuale erau rafinate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Santieristi, da' astia de la birou erau inginerime, contabili, HR, sindicaliasti, trebi d-astea, isi ziceau intelectuali.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jessie spune:

haideti mai fetelor ca si eu lucrez in contabilitate si nu-s asa rea (asta nu pot spune insa despre sefa mea).
Toata povestea asta prin care am trecut eu (si care inca nu s-a sfarsit) la fel am luat-o si eu ca pe o provocare. Nu am vrut sa renunt pentru ca e o companie buna, cu vacanta un pic mai mult ca minimul pe Canada, cu salariu bunicel si plus ca-mi ofera ocazia de a invata mult mai multe decat la fostul job. Insa si consumul psihic e destul de mare. Sotul meu era disperat la un moment dat, imi zicea sa-mi dau demisia si sa-mi caut altceva.
Problema majora a acestei sefe este "micro-management". Nu pot sa trimit un email fara acordul ei in prealabil si fara sa o "cc" si pe ea. Daca plecam la 6 seara de la serviciu nu ii convenea, ca "nu era gata treaba".
Si apropo de categorisiri, din experienta mea chinezii/coreenii sunt popoare care pun mare accent pe munca, lucreaza non-stop ,asta e cultura lor. Nu cred ca asta inseamna ca suntem rasiste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Andrada

Citat:
citat din mesajul lui giani

Nu stiu unde ai lucrat tu dar la noi apropourile sexuale erau rafinate...

Haha, imi amintesc citeva faze, una mai rafinata ca alta

1) fostul patron (tip sobru altfel pe vremuri, ii citeam interviurile doar in Economistul si Capital, azi il citesc pe la birfe, de cind cu noua nevasta) eu urcam scarile, el cobora, s-a oprit jos si se uita cu nonsalanta in sus, pe sub fusta mea;
2) tot undeva pe hol, eu coboram, un muncitor din sectie urca si tam-nesam m-a prins de picior; m-a luat prin surprindere, s-a ales doar cu o injuratura nu si cu un picior.
celebrele versuri cintate cu foc de niste "mari" biznis-manageri romani de la un chef din Bucuresti al firmei "pe la spate, pe la spate/asa vor fetele toate"; ochii rosii, camasa iesita juma"din pantaloni, puteai sa-i storci ca pe burete;

Jessie, si eu am fost contabil vreo 15 ani buni, si s-ar putea sa ma intorc in bransa, mi-e drag de meseria mea si ma mindresc cu ea , iar Hilde nu avea intentia cu topicul asta sa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

In urma cu vreo 10 ani, dupa 1 an de munca, am fost avansata. Si uite asa, s-au pricopsit colegii mei barbati cu o sefa, pe care o acceptasera doar ca si colega. Ca sefa, am fost greu de digerat.
Ma straduiam sa fiu cat mai corecta cu ei, sa ii invat acolo unde nu stiau, sa ii ajut efectiv in munca desfasurata.
Am avut parte de un stres imens .
De-abia dupa luni intregi ( peste 8 luni ), au recunoscut si acceptat ca treaba mergea mult mai bine sub conducerea mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hilde

Aaaaaaa...ce-am mai invatat din experientele mele: la serviciu e bine sa spui cat mai putin despre viata ta personala. Foarte putin sau chiar deloc. In felul asta nu risti a declansa gelozii pe care nu poti sa le controlezi. Sunt multi oameni nefericiti care iau fericirea sau succesul altora ca o jignire.

corect. si as mai adauga, nu iti barfi colegii sau mai ales pe sefi, ciar daca toti din jurul tau o fac.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ADRIANKA spune:

Eu tocmai ce i-am spus sefului ce ma deranjeaza, dupa 2 ani de zile de cand tin in mine. Nu se mai poate, am ajuns la capatul puterilor.
De cand am venit aici vad in ochii lui desconsideratie fata de mine, vorbeste cu mine numai ironic...Situatia mea de cand m-am angajat a fost un pic dificila, pentru ca din prima luna am ramas insarcinata, apoi m-am confruntat cu o depresie (din care n-am scapat nici acum), apoi nasterea, am stat acasa doar 2 luni jumatate, dupa care m-am intors la treaba...El tot cu privire urata si ironii la adresa mea...Si eu in loc sa ripostez, tineam in mine si ma umpleam de frustrare...Nu aveam nici o apreciere din partea lui, desi stiu ca munca mi-o fac bine.

Dar azi i-am zis aproape ce am avut, i-am zis ca nu imi dau demisia inca, dar trebuie sa se schimbe ceva in comportamentul ambilor...Nu are decat sa ma concedieze...

Adriana, mami de Yiannis Alexandros (28.12.2007)

www.flickr.com/photos/30939036@N03" target="_blank">poze cu noi

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui Licurici
Eu sunt licuriciul, sunt un ciob de stea
si vin cu speranta, luminand mereu calea ta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alinutza1979 spune:

Tin minte cand m-am angajat la actualul loc de munca, acum 5 ani, aveam sef de la tara venit in Bucuresti sa se ralizeze!
Un taran desteptut insa habar n-avea ce inseamna post de sef si cum sa coordonezi o echipa (ajunsese sef prin promovare)!
Imi dadea 1000 lucruri de facut in acelasi timp si nu ma lasa sa fac nici unul iar la sfarsit imi reprosa ca n-am terminat treaba si trebuie sa stau peste program

Dupa 1 luna n-am mai rezistat si i-am zis atat lui cat si directorului: " mi se dau foarte multe lucruri de facut, la unele nu-mi explica (fiindca nu stie) cum trebuie sa procedez, nu ma lasa sa le fac deoarece imi mai da altele foarte urgente intre timp iar la sfarsitul programului ma obliga sa stau in plus asta in conditiile in care nu-mi sunt platite ore suplimentare, nu am niciun beneficiu !" Am fost foarte suparata, am zis ca raman numai cu conditia sa mi se faca fisa postului cu ceea ce trebuie sa fac, fiindca sefu meu ma punea sa fac multe din atributiile lui (raportari facute de mine si trimise directorului dupa mail-ul lui).

Vreau sa va spun ca nu s-a schimbat nimic, si timp de 6 luni serviciul meu a fost un cosmar ---si acum mi se face pielea gaina cand ma gandesc!
Era genul de om care statea la curu' tau si cum faceai ceva "nu, nu faci bine!" Pauza de masa daca imi luam stramba din nas!
Ma rugam la Dumnezeu in fiecare zi sa i se intample ceva sa nu vina la service!
Dupa 6 luni l-au retrogradat, i-au micsorat si salariu, s-a suparat si a plecat la alta firma! S-a dus cu Dumnezeu si cu Maica Domnului ca tare m-a mai terorizat si m-a secat de omuletul ala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hilde spune:

Lori, daca intri in teoria contabilitatii, nu te baza pe mine. : ))
Nu stiu nici un termen contabil in limba romana. Am facut scoala in Canada/US, dat examene in US. Nu mi-a trecut prin cap sa caut cuvintele echivalente in lb. romana si nici nu intentionez. : ) "Accounting-ul" imi place, am aversiune fata de "contabilitate". Call me crazy dar mintirile ma chinuiesc. Vezi ce face un contabil nebun dntr-un copil normal, pe vremea aia?

Ideea pe care vreau s-o subliniez over and over este ca fiecare companie tb sa "strive" pt cat mai putin lucru manual, pt eficienta. E bine sa-i lasi pe oameni sa-si faca treaba pt care au fost angajati, nu sa completeze zeci de formulare "justificative" fara cap si fara coada + controlul lucrului manual vine cu costuri mari. Daca angajatul se incadreaza intr-un average de cheltuieli dat de firma, e ok. Verificare tuturor detaliilor mi-ar creste aceste cheltuieli. Plus ca ma costa arhiva 50$/cutie de documente pe an. Tb sa fii ajutat si de legile tarii in care traiesti, bineinteles. Oamenii de afaceri ar trebui sa aiba un rol important in modul in care sunt "shaped" aceste legi. Sau le e asa de frica de proprii angajati incat ar plati $100,000 in salarii la doi angajati ca sa gaseasca o greseala de $1,000?

Jessie, si mie imi placea firma la care eram atunci. Daca-ti place, cred ca merita sa lupti.
Noi nu stateam peste program. Sefului nu-i placea sa stam mai mult de 8 ore in firma. Daca stateam mai mult pt sfasitul de luna, puteam sa ne luam liber pt orele alea. A fost un super sef. Mi-a ridicat standardele si "expectations" profesionale pt sefii mei asa de mult, ca apoi m-am simtit nefericita cand noul sef nu se ridica la acelasi nivel profesional.

Am invatat de la omul ala mult de tot si eu ador sa am oameni de la care sa invat pe langa mine. Intelegi despre ce vorbesc. : )
Daca ai ce sa inveti, merita sa ramai chiar daca mai sunt si neplaceri.
Daca ai numai neplaceri, nu merita sa ramai.

Mergi la inceput