LMA Capsunele-n scutecele de mai-iunie 2007***(99)
Raspunsuri - Pagina 6
madaiulia spune:
Ciprian de Florentina
Ana de An@
Florentina multumesc pentru raspuns. Asa m-am gandit si eu sa fac, sa-l iau acasa cand mai loveste pe cineva. Sa inteleaga ca e serios. Pentru ca deja cred ca si asta a inceput sa fie o manifestare a crizei de opozitie prin care trecem din plin in aceasta perioada. Adica ii loveste doar pentru ca stie ca nu are voie si sa-mi arate mie ca face cum vrea el. Si m-am convins ca trebuie fermitate si intelege imediat. Acasa cand urla aiurea il las singur in camera si ii spun ca vorbim dupa ce se calmeaza, in cateva secunde e dupa mine si zice "gata mama, m-am pamat (calmat), acum mergem afara" (sau oricare ar fi motivul conflictului).
Ella interesanta ideea cu next, o sa bag si eu un ochi cand am mai mult timp, sigur o sa ma aleg cu o comanda de proba.
Mamica de David Andrei 10 iunie 2007
mihamora spune:
La multi ani copilasilor care au facut 2 ani si nu am apucat sa le urez pana acum !
Am fost la eco si mi-a recomandat sa fac toate testele, dublu si triplu si poate si amnio, in fct de rezultate, plicul nucal a iesit mai mare, asa ca stresul e maxim... Acum cand ma simt bine , merg si la serviciu, a intervenit alta problema nu se putea sa fie totul bine si frumos....
Am aici poze de la petrecerea de 2 ani a lui Dominic, daca o sa avetio timp sa le vedeti.
Michelle 11+ si DOMINIC 15.05.2007
poohy spune:
mihamora, si la mihnea si la manu pliul nucal mi-a iesit 2.3, si si mie mi-au zis la fel (la mihnea a luat valoarea minima, iesise si 2.8). dar a fost totul ok ;) am facut si eu dry test si toate probabilitatile au iesit sub 1/10000. multa sanatate, sa vi cu vesti bune in curand!!
merci de pontul cu next, ca manu are nevoie de hainute si eu nu prea pot sa ies in magazine.
dupa ce face Mihnea 3 luni o sa ies si eu si o sa incep si o cura de slabire, nu de ingrasat ca acum :D
edit: stiti cumva ce pot sa iau/fac daca am facut diaree si alaptez? Azi s-a declansat la mine, Mihnea face din nou mai apos de ieri (dar nu m-am ingrijorat, a mai avut episoade, si nu sunt toate scaunele apoase, numai alea dupa mesele la care nu a avut completare). Na' ca le fac pe toate cu Mihnea, cred ca nu am avut asa ceva de 5 ani Si nici nu am mancat nimic ciudat, numai pui la cuptor cu paine. Si ieri si 2 oua ochiuri si un sandwich cu cascaval (ca nu mai puteam cu puiul asta in continuu)...
Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009
www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia
Madi spune:
Citat: |
citat din mesajul lui poohy [edit: stiti cumva ce pot sa iau/fac daca am facut diaree si alaptez? Anca, Manu 02.06.2007 si Mihnea 09.04.2009 www.helpsonia.com" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia |
Anca cred ca poti incerca cu Smecta. Pe ea scrie ca se poate lua si in sarcina si alaptat, si stiu ca se da si la copii mici.
Edit: si cred ca poti incerca sa mananci mere coapte amestecate cu orez, din cate stiu sunt recomandate in caz de diaree, si in plus, ma gandesc ca fiind coapte, nu dau colici (?!).
Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)
Asa creste Ana
Maturitatea omului este de a reusi sa gaseasca seriozitatea cu care se juca cand era copil.
"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”
madaiulia spune:
Mihamora am vazut pozele lui Dominic. E un scump. Imi pare rau ca a iesit mare pliul nucal, dar eu zis sa nu te ingrijorezi, pot sa apara rezultate false la aceste masuratori. Iti tin pumnii sa ai vesti bune in curand. Si gandeste pozitiv, bb e bine.
Anca cum zicea si Madi poti lua Smecta pentru diaree cand alaptezi. De asemenea ceai de menta poti sa bei si orez, eu as manca si mere coapte, banane, pentru ca la Andrei nu am vazut nici o legatura intre alimentatia mea si colicile lui.
doxinu spune:
Fetele ce mai gatiti voi pentru seara la pitici?Nu mai stiu ce sa-i dau si se stramba la toate.orice idee este binevenita
Anca poti lua SMECTA cu toata increderea si regim pana iti revi.De ce papi doar pui la cuptor?
madaiulia spune:
Ioana Andrei a mancat in seara aceasta paste cu sos cu creveti, preparat pe care il mananca cu multa placere. Mai mancam seara paste cu branza la cuptor, mamaliga cu branza si cu smantana, piure de spanac cu putin ou, peste la gratar cu legume, ghiveci de legume, budinca de dovlecei, ficatel la gratar cu legume, uneori mai manca si cartofi la cuptor cu branza sau un pic de carne. Ma gandesc ca zilele urmatoare sa improvizez o reteta cu orez si fructe de mare sa vad daca-i place. Si am luat de curand o carte cu retete pentru copii, daca gasesc ceva interesant iti scriu.
Noi am fost aseara la circ. Andrei nu a parut foarte entuziasmat in timpul spectacolului, dar apoi mi-a povestit o multime de lucruri pe care nici nu credeam sa le fi remarcat. Si a fost foarte incantat ca la plecare s-a dat in trenulet, asta a povestit tuturor. De asemenea a povestit ca am facut poza cu poneiul si am luat-o acasa . A aplaudat si a tipat impreuna cu copiii, iar la plecare a zis ca vrea sa mai mergem si alta data. Deci pot sa consider ca a fost o experienta reusita. Poate daca am fi stat chiar in fata i-ar fi placut mai mult, asa erau multi copii in fata noastra din cauza carora nu vedem. Dar eu nu iau bilete la loja pentru ca imi este frica la numerele cu serpi . O sa-l trimit data viitoare cu taica-su sa poata sta in fata.
ella_74 spune:
weekend de cosmar:
am plecat ieri dimineata cu la mare; toate bune si frumoase, s- ajucat pe plaja, nu a mancat mare lucru dar la asta ne asteptam.
A cazut lat la 22:30 iar la 24:00 s-a trezit si a inceput sa planga ca vrea la plimbare; fiindca nu se potolea si riscam sa-i trezim pe toti din vila, am iesit cu el afara; afara s-a mai potolit putin asa ca am intrat iar in camera; aici a inceput sa spuna ca vrea iar la plimbare, ca vrea cu masina; asa ca la 2 noaptea am plecat spre Bucuresti ca doar nu era sa dormim in masina; in masina s-a linistit si a dormit pana in fata blocului; in schimb si eu si Liviu suntem chiauni ca n-am dormit decat de la 6:30 la 9 dimineata.
cred ca nu i-a placut locul unde ne-am cazat desi arata foarte bine; parca delira, plangea si intreba unde sunt eu, unde e tati desi statea la el in brate; striga dupa aia ca nu vrea la gradi.
O fi din cauza gradinitei? vreo trauma...
Acuma ma intreb daca nu cumva o sa faca asa si in Turcia, acolo chiar n-am unde sa plec cu el cu masina.
Ma gandesc sa anulez vacanta.
DidiAlex spune:
Ella,ne stim de mult timp, asa ca nu o spun pe ocolite. Nu stiu care-i mai instabil?! Copilul, oare?!..sau ..
Cum Doamne iarta-ma sa fac ce imi spune un copil de 2 ani?
Daca iti zicea sa faci baie in mare, sa sari in fantana?
Stiu ca Bob e un copil deosebit, dar fiecare are nevoie de limitele lui..
Si cand o sa spuna la adolescenta ca vrea masina, tu ce o sa faci?
stai putin..si gandeste rational.
pe bune daca conta ce spunau ceilalti..
Edit: si pe mine ma mai plamba ai mei, mai vor la TV, pe la 3 noaptea...dar asta nu inseamna ca ma iau dupa ei...
bettyR spune:
Ella, asa face si Andreea care nu merge la gradi, adica nu ii place intr-o alta casa, ca nu o cunoaste. Eu is ingrozita ca de saptamana viitoare ne mutam la cluj, prima data in chirie pana ne cumparam/finisam apartamentul nostru. Ma astept fix la acelasi lucru, ca o sa urle si o sa se uite speriata in jur si o sa zica sa mergem acasa, dar nu o sa am incotro.
Faze de ale Andreeiei:
Noi am schimbat camera in iarna, la fel a facut, a plans pana a adormit de epuizare in brate la taica-sau si stateam la 1 noaptea si ne gandeam ca mai repede mutam mobilele la loc, decat sa potolim copilul. Ma scoate din minti ca zici ca am crescut=o in padure, toata ziua sta printre copii si mamici, dar nu pot intra intr-un magazin cu ea sau la cineva acasa.
Am fost si mi-am luat o pereche de pantaloni, nu a vrut sa intre cu mine la cabina de proba, a inceput sa planga si vanzatoarea a luat-o in brate. Atunci s-a pus pe urlat si mai rau ca se teme de oameni, dar asa am lasat-o si mi-am probat pantalonii.
Ma duc sa ii cumpar sandale ca i-am luat o pereche fara ea si is mici. Intru intr-un magazin si reusesc sa o pun pe un scaunel si o incalt, si ii zic sa mearga. Atunci se gaseste vanzatoarea sa vina sa vorbeasca cu ea, rezultatul: s-a apucat de plans si a fugit drept in strada. Noroc ca eram cu sora-mea, dar de adus inapoi si descaltat nu am reusit, le-am luat ca erau ieftine si pareau bunisoare.
Ieri a venit un prieten de-al sotului cu copilul lor de 2 ani, a plans Andreea incontinuu cat au stat, vreo 15 minute ca s-au luat oamenii si s-au dus.Pur si simplu nu-i place ca la alti copii/adulti nu face asa.
Ce sa mai zic, observ ca se aseamana mult comportamentul lui Bob cu Andreea de cand erau bebelusi, urlau cam la fel de mult si in aceleasi perioade, la fel nu mananca. Nici a mea nu pune gura pe mai nimic daca nu e acasa, doar anul trecut in concediu a baut 10 zile lapte si atat, nici macar o banana sau portocala nu a vrut. Acum sta afara 3 ceasuri pe caldura asta si fuge si nu bea apa, suc, nimic, nu inteleg de ce. Face crize de plans, de sete banuiesc dar aparent motivul e altul, ia cateva gurite si continua plansul daca tot s-a apucat. Cand intra in casa bea mai mult de jumate de litru de apa si cateva gurite de mancare, ca nu-i mai intra banuiesc.
Sincer nu stiu cum trebuie procedat cu astfel de copii, si noi facem dupa ea de multe ori ca plange prea rau, dar are dreptate si Didi ca parem noi dusi cu pluta ca facem dupa ei. Eu zic sa nu anulezi concediu ca e pacat, ma gandesc ca dupa o seara de plans se va obisnui, plus ca in vara e un pic mai mare si ii explici frumos, poate intelege. Ia multe jucarii si lucruri de acasa, sa nu se simta strain. Dar pe de alta parte te si inteleg daca nu te duci din cauza asta, ca sotul meu de ex nu ar merge. Iti spun eu saptamana viitoare cat a plans Andreea si cum s-a comportat la o schimbare de acest gen.Plus ca ea nu o sa mai aiba nici copiii care ii stie, nici pisica, de toate va intreba.Mi mila si groaza in acelasi timp, dar asta e viata, trebuie sa se obisnuiasca, sper ca nu o traumatizez prea tare.
Betty 32+ , mamica fericita de Andreea (13.05.2007)
Andreea