Burtici fericite de septembrie-octombrie (58)
Raspunsuri - Pagina 22
anadomnica spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui biaz29
Pai suntem suflete cu aroma de tei din Copou. Bia, mamica lui Busici (24 mai 2005) si 22+ |
Foarte frumos spus

Doamne ajuta!
16+Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!
techila spune:
biaz, asta este si problema mea, ca este foarte mica compatibilitatea. eu nu le recoltez cu sperante prea mari, sincer, dar vreau sa incerc. eu am crezut ca este ceva mai mai compatibilitatea si socoteam ca din 2 pesti, trebuie sa fie unul compatibil. si daca nu, mai prestez un bebeloi, dar sa nu ma intelegeti gresit, ca nu-l fac ca sa il exploatez
dupa ce am citit si eu mai multe despre celulele stem am ramas descumpanita. dar tot vreau sa incerc
Techila - actuala mamica de 2 caini si viitoare mamica (23+) de 2 oameni cu putze baietzesti
raluk16 spune:
Si eu, ca Alex, as vrea sa stiu mai multe despre celulele stem: pareri pro si contra.
Nu stiam ca se pot dona, e ceva foarte frumos! Dar as vrea sa stiu si lista aceea de boli care pot fi totusi vindecate. Pana acuma credeam ca va fi doar o decizie de bani, nu am stiut ca pot "expira"... Si eram cam pregatita sa recoltez celule stem, chiar daca am scazut in decembrie de la salar de 3000 ron la salar de 700 ron. Si sotul are 1400. Deci nu ne scaldam in bani, dar consideram ca facem un sacrificiu pentru bebe si in loc de mobilier, jucarii si hainute, sa facem asta.
In legatura cu spitalele de stat sau private, si aici avem doar un spital de stat si o clinica particulara. La clinica particulara nu e asa scump, anul trecut o nastere naturala era 1600 ron si o cezariana cred ca era 2000 ron. Dar, ca la voi, daca sunt probleme te trimit la stat. La stat insa... dezastru! Mizerie, infectii (toti copiii ies de acolo cu boli si streptococi), copilul nu ti-l da in salon, deci daca ai cezariana poate ca nu-l vezi pana esti in putere sa mergi la el. Moasele sunt niste monstri care te fac in toate felurile si nu te ajuta cu nimic. Ba mai si fac prostii: nu este luna sa nu citesc in ziar ca un copil s-a nascut handicapat sau a murit cum s-a apasat moasa pe burta mamei. Sunt total interzise vizitele, lumea se poate vedea la geamul de la acel etaj, fara sa poata povesti.
Deci decizia e grea, pentru ca spitalul de stat nu inseamna neaparat siguranta bebeului. Daca nu sunt complicatii, chiar se poate spune ca la particular e mai sigur sa nu-ti maltrateze si sa nu-ti imbolnaveasca puiul...
18+ 
anadomnica spune:
"Potrivit lui Sergiu Habago, recoltarea de singe placentar are mai multe avantaje, intruci jumatate dintre pacientii care au nevoie de acest transplant nu pot gasi in timp util un donator compatibil. De asemenea, celulele stem din singele ombilical sint foarte tinere, iar procedeul de depozitare, in azot lichid, la o temperatura de aproximativ -196 de grade Celsius, asigura mentinerea lor in aceasta stare.
Celulele stem pot fi utilizate in tratarea a 70 de boli, printre care afectiuni tumorale ale sistemului hematopoietic, accidente cerebrale, boli reumatice grave, alte boli degenerative, cit si dupa infarctul miocardic pentru refacerea musculaturii inimii. "Aceste celule recoltate din singele placentar si cordonul ombilical pot fi utilizate pentru tratamentul a aproximativ 70 de boli. Singele din cordonul ombilical este cea mai sigura sursa de celule stem necesare in vederea transplantului", a declarat doctorul Radu Vladareanu.
In Romania sint diagnosticate anual intre 100 si 150 de cazuri de leucemie la copii. "Deschiderea unei banci si a unui registru public de singe placentar pentru centrele de transplant reprezinta un beneficiu pentru cei aflati in suferinta", a mai spus profesorul Radu Vladarescu.
Unitatile de singe placentar donate ce vor fi depozitate la Eurocord Romania vor fi folosite in mod gratuit in transplanturile realizate in tara.
Pe plan mondial, singele placentar a fost deja folosit pentru transplant in peste 10.000 de cazuri, iar anual numarul transplanturilor realizate creste cu aproximativ 20%. Potrivit unui studiu realizat in SUA, celulele din cordonul ombilical sint mai eficiente in tratarea leucemiei la copii decit clasicul transplant de maduva. Statisticile arata ca leucemia omoara anual peste 4.000 de oameni.
Prima recoltare de singe placentar a avut loc in Romania in 2006, la Timisoara, iar in 2007 au fost realizate in aproape toate judetele tarii."
Doamne ajuta!
16+
Mami si tati te iubesc si te asteapta!
Creste bebe!!!
Danuta1979 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui monikus Monica, Anadomnica si eu sunt de aceeasi parere cu voi. Nu cred ca se merita banii astia. Acum drept sa va spun, daca i-as avea, probabil ca i-as da. Dar cum nu ii am.... nu cred ca voi face recoltarea. Cu atat mai putin cu cat e un numar limitat de boli care pot fi tratate si asta ipotetic vorbind pt ca nu se stie nimic sigur. Monica 17+ cu ![]() |
Subscriu la cele zise de Monikus.
Fara celulu stem.
Oricum, daca e sa se intample se intampla oricum si daca e sa pateasca bebe ceva atunci cine imi garanteaza ca nu pateste exact ceva ce nu e acoperit de lista cu boli tratabile?
Plus ca am vazut reportaje unde se punea in discutie ca ar putea fi cauze genetice pt aparitia acestor boli si ca atunci nu ar fi indicat sa se foloseasca celulu stem de la acelasi pacient pt ca ar avea aceeasi amprenta...
Ma rog...asta am inteles...iertare pt eventualele greseli..nu am scoala sau cunostinte de medicina ...

Deci noi nastem la spital de stat (pt aceleasi motive enumerate de fete mai devreme)si nu recoltam stem. Desigur, asta e strict alegerea si parerea mea si fiecare dintre noi sunt convinsa va lua cele mai potrivite decizii pt familia fiecareia.
Dana
22+ cu
Alexandrahttp://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Dana&year=2009&month=9&day=21&babycount=1
ralu0308 spune:
Buna fetelor,
Dupa o lunga deplasare pe meleaguri clujene, ne-am intors si noi din delegatie.
Vad ca ati ajuns la dezbateri din ce in ce mai aprinse.
In ceea ce priveste spital privat vs spital de stat, eu optez pt spital privat. In Suceava exista un spital privat Bethesda care nu e ff scump 2000-3000 lei o nastere in functie de normala sau cezariana. La spitalul de stat dai in stanga si in dreapta de nu mai poti, ajungi cam la aceiasi bani si tot conditii naspa au. Daca ar fi dupa mine, as opta pt nastere in apa. Am auzit multe lucruri bune despre aceasta metoda....dar cum nu am prin zona....
In ceea ce priveste recoltarea de celule stem. Eu nu recoltez. Lista mica de boli...ca sa fiu sincera nu sunt foarte citita in domeniu, am sa mai citesc...dar pana acum optez pt NU.
O amiaza usoara!
Raluca
23+ mamica de viitor
- Alexandru 09.09.09
happy_uka spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui selen80 Constantencele mele, pe unde sunteti?? Santorini?? Happy_uka?? 24+ cu ursulica noastra PRIMA POZA!nunta 9 luni |
Constanta la apel..
M-am lenevit, recunosc..am fost si plecati intr-un mini-concediu, dar ne-am intors cu vesti bune: papusa noastra e perfecta - a concluzionat dl Iosup, se va naste pe 24 sept probabil
Eu am decis ca voi naste la noua clinica a dlui Rusa (care este si dr-ul meu), voi face si recoltare de celule stem, prefer sa renuntam la altceva si sa dam toti banii din lume pentru bebele nostru. Sunt foarte optimista si abia astept momentul.
In rest, incep sa ma simt cam greoaie, nu dorm bine noptile, am dureri de cap..dar zambesc intr-una
Am o fetita tare cumintica in burtica: mereu cand mi se face dor de ea si o rog sa-mi dea un semn se trezeste si ma apeleaza din interior , e o minune..comunicam deja sau asa imi place mie sa cred..si cu taticu' vorbeste da prin buric susotesc ei mereu ceva acolo..eu nu aud, e secret..
Mi-am comandat jeansi si alte haine speciale de gravi de pe 2 site-uri..dragute zic eu maine vor sosi probabil..
In rest, mi-e drag de voi sa va citesc, ma bucur pentru fiecare cand aud ca sunteti bine.
Va pup pe toate !
Uka, fericita
22+ 
Printesa noastra!