Socata
Raspunsuri - Pagina 4
kid2003 spune:
Mihaela, eu am niste borcane mari de muraturi si niste sticle mari...sunt de pe vremea bunicii, din alea de muraturi sau (in cazul sticlei/ damigiana) de visinata! Poate gasesti pe la parinti/bunici asa ceva, daca nu, sunt sigura ca poti pune intr-o oala mare tot amestecul si sa il acoperi bine cu tifon pt 48 de ore pana il strecori in sticle si pui la frigider!
vias spune:
o sa incerc si eu cu florile uscate...
si sotul are la firma f multe flori de soc...
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
17+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe Flavius Cristian
POZE
ML spune:
Abia acum imi infloreste si mie socul.
Intrebare pt. fetele care au facut cu drojdie: se poate da si copiilor sau contine alcool dupa?
Take joy! (poze)
LoraG76 spune:
Eu personal nu i-am dat copilului...adica a gustat, dar, oricum, nu i-a placut...m-am gandit si eu ca prin fermentatie poate contine alcool, eu n-am lasat-o decat f. putin sa fermenteze, oricum, avea doar o tenta de acidulat, apoi am pus-o imediat la frigider. Stiu ca in copilarie auzeam des la cei ce faceau socata cuvintele "s-a transformat in vin". Acum unde o fi adevarul, nu stiu..poate ne lamureste cineva.
Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766
Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :
858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone
www.inimacopiilor.ro
(Niciodata sa nu spui niciodata!)
gabi25 spune:
Sa va spun si reteta mea de socata:
5L apa
10 flori soc
1 lamaie (sucul stors si o felie)
1/2 cub drojdie
1/2 kg zahar
Si la ultima tura am cules din gradina cate 2-3 frunze de menta. Am pus compozitia in borcane mati de sticla, am pus o farfurie pe ele si le-am "aruncat" pe balcon in soare pentru 2-3 zile (depinde cat soare e ) timp in care am amestecat de cate 2 ori pe zi compozitia.
Cand a inceput sa faca bule, am strecurat si am pus la frigider.
Copii mei....hm...Daria a spus ca nu ii place, dar Rares a baut cu placere.
Oricum mie mi-a curata putin rinichii si vezica in cele cateva zile cat am baut.
Camelia mami de Rares Petru (04.07.2002) si Daria Maria (17.05.2006)
www.youngnutrition.net/member/tickers/31540/ticker4.png[/img][/url]" target="_blank">Evolutie Daria
www.flickr.com/photos/47782891@N00/" target="_blank">Poze
Laura B spune:
Vreau si eu socata!!! ...
ML inteleg ca tu ai copacul aici, in America? Stie cineva daca se gaseste soc si prin Canada? Cum se numeste socul in engleza?
Laura
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
ML spune:
Elderberry. Creste salbatic pe la noi (NC), sau cel putin soc cred ca este.
Take joy! (poze)
Oana MC spune:
ML, noi in Louisiana terminam sezonul de soc. Eu il fac asa:
la 1 galon (3,78 l) de apa pun 350g zahar, 2 lamii jumate, 4 flori mari de soc.
Pun apa, apoi zaharul, amestec bine dupa care pun lamiile spalate si taiate in jumatati si stoarse de zeama (zeama tot in borcanul de socata merge). La sfirsit pun florile de soc (si ele spalate).
Borcanul pe care il folosesc este de sticla transaprenta cu capac de plastic. Il poti gasi la walmart. E de un galon si are un mic robinet jos care e ideal cind vrei sa scurgi socata din borcan cind e gata. Las borcanul afara doua zile. La noi este foarte cald - peste 30C ziua. Borcanul sta acoperit cu capac in soare. Amestec de doua ori pe zi. Iese acidulat cu gust proaspat. Copiii mei amindoi (5 si 2 ani)beau si le place la nebunie - rece de la frigider.
Am observat ca daca il fac in casa unde avem AC si e mai rece, se face in 3 zile si nu e acidulat. E doar o limonada aromata cu flori de soc.
Nu am citit in urma, asa ca nu stiu daca ati discutat despre pastrarea socului pentru socate in afara sezonului. Sint in cautare de idei, ca tare ne place.
Spor la socate!