Socata

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Aseara am facut si eu socata, reteta cu 5 l de apa, 5 flori, o lamaie, drojdie cat o nuca si aproximativ 1 kg de zahar...eu cred ca am pus cam 8-9 sute de grame, imi era teama sa nu iasa prea dulce.

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihailescu teodora spune:

Am pus socata la sticle
O minunatie,nu alta,chiar savurez un pahar cu ceva cuburi de gheata!
Asa ca,dragele mele,cele care sunteti la dieta,se poate face o supersocata si cu indulcitori!
-10 litri apa
-10 palarii mari de soc
-400 g fructoza(o cutie -gasiti la Helpnet)
- 100 pastilute de indulcitor Diamant
-2-3 lamai taiate
-putina drojdie pt a porni fermentatia

Spor la treaba!

Teodora ,cea mai fericitade Mihnea Andrei(17.10.2007)
Mihnea
www.flickr.com/photos/21367727@N02/" target="_blank">Papanashul meu iubit
Mihnea in actiune
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michela09 spune:

N-am mai baut socata facuta in casa de mult timp ( nu era facuta de mine) si tare mi-ati facut pofta!
Intrebarea mea este: ce fel de vas folositi pt. a tine compozitia cateva zile la temp. camerei? ca eu nu cred ca am nici un vas asa de mare cu capac! Si dupa ce puneti socata in sticle unde tineti sticlele? in frigider?
Luny vreau si eu un pahar de socata de la tine pana ma dumiresc cum sa face!
Mihaela



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Mihaela, eu am o oala mare, in aia fac. E de 11 litri. Dar cantitatea de 5 l o poti face ori intr-un borcan, ori intr-o oala/un vas de minim 6l. Sticlele le tin la frigider, oricum nu rezista mult timp, ca se bea.

Lora, mami de Iustina
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133766

Ajuta la construirea unei sectii de chirurgie cardio-vasculara :

858 - 2 euro/sms - Comote, Orange, Vodafone

www.inimacopiilor.ro

(Niciodata sa nu spui niciodata!)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mama pune la 10 litri un kg de lamii si cam 400g de zahar. Niciodata n-a iesit acra, ma intreb cum sint retetele cu mult zahar....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

In borcane de 5 litri sau 10 litri. Eu stiam ca trebuie sa fie de sticla, transparent, sa o "vada" soarele ca sa fermenteze.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:
citat din mesajul lui michela09

N-am mai baut socata facuta in casa de mult timp ( nu era facuta de mine) si tare mi-ati facut pofta!
Intrebarea mea este: ce fel de vas folositi pt. a tine compozitia cateva zile la temp. camerei? ca eu nu cred ca am nici un vas asa de mare cu capac! Si dupa ce puneti socata in sticle unde tineti sticlele? in frigider?
Luny vreau si eu un pahar de socata de la tine pana ma dumiresc cum sa face!
Mihaela



http://www.flickr.com/photos/11673246@N08/

borcan de 5 litri, ptr reteta mea...apoi trasa in sticla si la frigider!
te poftesc la un [ahar, mai am vreo 2 sticle in frigider!
uite aici
http://www.bucataras.ro/retete/767/socata.html

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)


Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor ma bucur din suflet ca v-am facut pofta de socata.Am luat si eu de ici de colo idei .
Acum ma intreb, cu ditamai socul in curte, cum facem sa avem socata buna si de acum incolo?Am retinut ideea cu cuburile(se poate adapta in pungutele acelea speciale pt. ca ocupa mai putin loc);dar ce ziceti, cum este mai bine sa pastram florile:in congelator sau uscate?Care metoda pastreza mai bine aroma?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Eu am zis ideea, pune in punca dozata cat pt o portie. 10 flori in punga in congelator. la iarna, sau, na, cand trece socul, pui in borcan. Nu stiu cum va fi cu fermentatul.
Edit: flori proaspete, din alea uscate nu stiu sa se faca socata, ci doar ceai.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Si eu am facut socata de ...dieta.
8 l de apa
10 flori de soc
500 g de indulcitor- din ala de diabetici, gasit la magazine
5 lamai- coaja rasa, sucul stors, puse in borcan!
1 lingurita de drojdie uscata.
am facut si un pic de caramel din 100 de g de zahar brun topit pe foc si apoi cu un pahar mic de apa...asa de culoare, dar e optional!
Amestecat a doua zi.
Dupa 48 de ore scos din borcan/butoi, pus in sticle si tinut la frigider. E f f buna! Normal ca merge si cu indulcitor, zaharul nu ajuta in niciun fel, drojdia face treaba. Atentie, ca daca nu o puneti la frigider dupa 48 de ore devine cam alcoolizata si sa te tii!!!

Mergi la inceput