Pepenasi iulie-august ( 117 )

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana81 spune:

MINA am avut da si noi afte dar au trecut cu glicerina cu stamicin ii puneam pe suzi de 2 ori pe zi.Pupam DEEA sa i treaca
Mai 3 dupa rubeola noastra care a durat 2 zile am stat in casa 5 si am facut baie tot dupa 5 zile.Faringita a avut si Clara dupa rubeola ma face sa ma gandesc ca au fost in legatura..si rinita acuta...Pupam iepurasul bolnavior.
[b]Noi mancam noaptea la greu...22-01-04-07, lapte cate 150 ml, nu stiu daca am sa o dezvatz vreodata

MAMI de CLARA ANDREEA

06.08.08

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Bona sera pepenime!

Eu mi-s rau cu capu, ma aduc la disperare puradeii si deja recunoc ca nu mai pot sta singura cu amandoi, asta doar din cauza lui David.
Este mamodependent si tzatzodependent. Deci, io's varza rau, tre sa stau numai cu el in brate, daca il pun in patutul lui zbiara de imi crapa capul, daca il las singur cand maria-sa nu vrea, iar tunete si fulgere. In seara asta l-am lasat la noi in pat pana i-am pus apa de baie, zici ca il taiam asa plangea. Deci, numai cu el de gat, azi am reusit sa curat 2 morcovi si un pastarnac cat a stat in scaunul de masa, intentia era sa fac o supa si un pilaf, gresit ... a inceput sa urle si nu am mai apucat sa tai puiul. Am mers sa ii dau san, a mancat putin, apoi s-a luat de joaca, asta nu mult, cand am plecat sa intind rufele .. iar am avut concert (pur si simplu urla), si cat am intins o masina de rufe el a zbierat. Cand il iau in brate, ma ia pe dupa gat, ma strange tare, ofteaza, imi mananca barbia. Oricum sunt amorezata pe vecie, dar asa dragoste cu nabadai
Am ajuns intr-o faza acuta de boseala, fizica si psihica, adica ieri mi-a supt de la 19-1 , iar de pe la 12 eu am plans ... si am plans.
Acum ii ies si dintii, deci sa zic ca il iert.
Bon, alta probelma nu mai adoarme decat la san, astept propuneri cum sa il dezvat, ca ma simt sclava Izaura.
Ca sa nu mai zic, ca vreau sa il intarc, ca iar ma simt depasita de situatie, poate dupa ce o sa mai cresca o sa rad de momentele astea, dar acum nu pot :(

Si ca sa fie treaba si mai buna, azi m-am infuriat si pe Yvo, ca nu mananca, pana la ora 1 nu mancase decat o felie de branza Hohland, d-aia topita, 200 ml lapte si un actimel si la pranz nu a vrut sa manance, dupa ce m-am suparat rau pe ea, a zis ca se duce la cuclare, desi nu era inca ora de somn Eram la maica-mea si i-a scos ea pe amandoi la plimbare, eu mi-am facut de cap o ora. I-a adus pe amandoi terminati, Yvo a mancat vreo 3-4 lingurite de varza si s-a culcat. SI sa nu ziceti ca aberez eu, la 2 ani si 3 luni, are 10.5 kg!

Bunnn, maine tre sa alerg pe la asiguratori, ca joi m-a busit o vaca in spate si acum tre sa imi bag masina in service. Vaca era notorie, adica avea deja 11 puncte luate si se ruga de politist sa ii dea doar 3, ca sa nu ii suspende permisul. Ma opresc sa dau prioritate la tramvai (estimasem ca nu apuc sa trec nici daca accelerez), ma uit in oglinda (David era in spate, in scaunul Yvonnei, pus cu fata la directia de mers, deci cam naspa), si tocmai ce aud bum-bum si io ma dau cu capul de tetiera de 2 ori. Ma dau jos tremurand toata si imi zice vaca, "pai ai pus frana prea din scurt", WHATT??? AM scos flacari pe nas si i-am zis sa taca din gura, si i-am explicat vacii de ce e vaca! Masina mea nu are mare brnza, ca am exteriorl dintr-un fagure de plastic si dedeubt este o centura de metal. Ea in schimb, si-a facut-o muci, a intrat sub mine vreo jumna de metru. Uite asa o sa mai alerg eu degeaba si o sa raman fara masina cateva saptamani

Ma pregatesc de somn, ca sunt obo rau, noapte buna.

Iriss mami de Yvonne-Maria (05.02.2007) si David-Alexandru (08.08.2008)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">Poze
Aventurile strengaritei Yvonne
BLOG

Bazar pt Sonia si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

iris ...
Altceva nu'sh ce sa-ti zic. Multe din noi am zis de zeci de ori deja ca NU VA INTELEGEM pe cele cu 2 copii ...
Io nu le inteleg nici pe cele care stau doar cu unul ca al meu, darrrr ... fac mancare si curatenie si spala / calca. Eu ma declar handicapata, oloaga si ce mai vreti.
NU STIU si nu imi imaginez ce as face daca as fi ca tine ...
Io cre' ca Dumnezeu da omului cat poate duce. Imi puneam streangul de gat ga-ran-tat!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

'mneatza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

ola gagici, n-am disparut in ceata da' nu prea am avut nimic de zis. in mare am citit ce s-a mai petrecut prin bostana.

Iriss te pupa mama ca stiu si eu cum sunt unele zile,daaaaar ... trec. daca tu simti ca nu mai poti cu alaptatul, apai intarca-l. nu mai e asa de mic ca sa te simti vinovata ca-l lasi sa moara de foame. importanta esti si tu, si nu in ultimul rind, ci pe acelasi rind cu copiii, ca altfel se duce de ripa tot. are sa urle o perioada, si o sa accepte apoi bibele. sunt con-vin-sa! nu se infometeaza ei. nici Yvo nu va muri de inanitie. dar sunt animale smechere care simt un punct nevralgic fara gres si il folosesc, cu cit te certi cu ea mai tare in privinta mincarii cu atit nu va minca. eu asta am observat.

uite a mea a fost bebelu ala exemplar, la care diversificarea facuta cu multa atentie si strictete a mers snur. deci pina pe la 1 an juma papa de toate ca la carte, o minune! si cum minunile nu tin forever, dupa aia s-a stricat armonia si acuma nu mai vrea decit anumite chestii. nu stiu de ce, nu am asa o explicatie clara. nu mai pune gura pe legume - deloc! dar maninca fructe si o las in pace. ca si alea au vitamine si in fond ce conteza de unde vin, conteaza ca intra. bea lapte aproape un litru pe zi - suficient aport de calciu, proteine, grasimi. si maninca carne o zi da, 2 ba, iar da si tot asa. sincer de cind m-am relaxat eu total ( chiar cred ca si ea ma simte) a inceput sa se indrepte situatia. asa ca CHILL!

Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Neata Ille
Fato fii-tu adoarme singur si tu tot te plingi??
hai sa-ti zic de program: eu cred ca il poti modifica dar secretul e pasii de furnica... muti cite un pic pic una alta. Dar eu nu ma grabesc sa il schimb pe prislea la un somn, ca al meu oricum nu e pregatit. Anna a fost gata pt asta de-abia la un an juma, si astalaltu cred ca tot cam pe acolo va fi. mie ce-i drept imi convine rau, dimineata la somnul lui de frumusete mai fac si eu una alta. la prinz dorm amindoi odata deci iara un moment de relash ... si uite asa nu e chiar asa de rau cu 2

revin mai incolo, pup

Mami de Anna (5.02.2007) si Anthony (27.06.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnnaBaby spune:

Tecky felicitari pt dezvatul de suzeta! Ioana o vrea la culcare, in restul zilei nici nu i-o dau. Deocamdata o las asa, ca vad totusi ca da unele semne ca nu ar mai vrea-o... Si vreau sa-ti spun ca-mi place tare mult hamacul, e super, si cum doarme mititica in cosul de cumparaturi

Capri sa inteleg ca asta ar fi singura solutie, o sa ma uit si eu dupa o umbrela. Ce sa fac, asta e...

Vazut poze noi cu Alexandra la 11 luni , Denisa cu ochelari de soare, Sofi cu gene frumoase si picioarele pe sus, toti pepenasii sunt senzationali!!!

Anna si Ioana 11.07.2008

povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Teck - felicitari pentru suzeta! Incetisor, o sa incepem si noi operatiunea 'fara suzi'.
PS - As face eu cinste daca ar mai ramane ceva

Cu palariile - nici Erika nu tine nimic pe cap. Nici daca e prinsa sub barbie. Trage, intinde si tipa pana i-o dau jos. Noi avem oarece noroc, in parc e multa umbra, putem sta fara sa ne bata soarele in cap. Pe drumul dintre parc si casa avem soare - nu sunt mai mult de 150 m, dar va trebui sa gasesc o solutie cadeja arde tare soarele la pranz.

Capri - nu bagi o poza cu umbreluta? Se prinde bine? Noi avem bara aia care se prinde in lateral, dar tot coboara pe sina... Daca o pun peste manerul ala, deasupra, este prea sus. Pentru umbreluta ar trebui sa fie ok. Ce culoare e?

Dia - nu stiu daca o sa rezolv eu ceva cu reclamatia, dar daca mai multa lume ar semnala niste lucruri, ar fi imposibil sa nu se sesizeze si ei. Si altii la fel.

Eu am cerut o trecere de pietoni langa gradinita, si uite ca de cateva saptamani o avem. Nu stiu daca au facut trecerea de pietoni pentru ca am scris eu. Poate au mai scris si altii. Sau poate pur si simplu o aveau deja in plan. Dar eu cred ca este important sa semnalezi chestii de-astea.

Ella - chiar ma gandeam la tine. Cum merge showroom-ul?

Dia - de ce vrei sa ii dai lapte de vaca? De vaca adevarata sau de cutie? Elizei i-am dat lapte de cutie dupa un an. Tot cam atunci a baut si lapte de vaca adevarata. Acum, sa nu il mai vada pe ala de vaca adevarata! Si drept sa spun, nici eu nu mai pot bea din ala.
Daca ai o vaca la dispozitie, ai putea sa incerci, desi teoria zice altceva...
Daca te gandesti ca faci o economie, cu laptele normal la cutie faci. Cu laptele Prima Crescita nu faci (fata de laptele praf)
Revenind la teorie... cica laptele de vaca adevarata are prea multe proteine si este destul de sarac in alte chestii. Pe cand laptele de copii, ala de crestere, are mai putine proteine si mai multe vitamine si alte chestii esentiale. Noi o sa mergem pe asta, nu neaparat din cauza teoriei ci pentru ca de la laptele de vaca adevarata chiar mi se intorc toate alea.. Simt mirosul, gustul altfel, bleax... Nu ne mai place nene... Aia e, oameni crescuti la cutie

Ileanna - pana vine canicula aia adevarata, s-ar putea sa isi schimbe el singur programul.
In cazul nostru, daca nu si-l schimba, facem ca ea.

Iriss - imi pare rau ca esti cu moralul cam jos...
Cat despre Yvo - cat ai zice tu ca e normal sa manance pana la ora 1?
Eliza mananca asa:
- dimineata un castron cu max 150 ml lapte si cereale, in care lasa cam jumate din lapte si jumate din cereale
- la gustarea de la 10, cand e la gradinita ii pun un sandvis mic cu ceva (de obicei salam de sibiu ca altceva nu ii place) - sandvisul e facut dintr-o felie de paine taiata in doua si puse astea una peste alta. Cand e acasa, mananca la 11 un iarut (adesea un Actimel) Sau jumatate de mar. Sau o jumatate de banana. Nu mai mult ca strica.
- pranzul il ia cam la 13.30 poate chiar 14.00, depinde. Daca am noroc, mananca juma' de castron de supa (asta e cam un polonic juma'). Daca supa e cu galuste sau taitei de casa, ar manca si 2 polonice. Daca e ciorbita, ar putea sa nu manance deloc! Daca am noroc, mai mananca si ceva felul doi - daca avem sarmalute, mananca vreo 3 din alea mici cat degetu' mare de la mana. Daca avem altceva, ia cateva inghitituri. De gura mea mananca vreo 3 sferturi din cat ii pun, si eu nu ii umplu farfuria, ci ii pun portie de copil...
Pe mine nu ma enerveaza ca mananca putin, ci ca se joaca la masa si tot stau cu gura pe ea si ma enervez! Intr-un fel imi convine ca e slabuta, eu am o problema cu suncile... sunt cam ca Ileana da' vorbesc mai putin ca ea despre asta Ma enerveaza ca se uita cu lupa in farfurie si tot i se pare ca gaseste cate ceva - total fals, dar un bun motiv de lalaiala! Si iar incep - Eliza baga in gura, Eliza mesteca, Eliza nu manca cu firimitura, umple lingura... Daca tac si ma fac ca nu o vad, nu mananca nimic, doar se joaca, si ar sta o ora in fata farfuriei fara sa se atinga de ea.
I-am pus si ceasul. N-a mers decat vreo 2-3 zile. Apoi schimba ea ora, il dadea inapoi si tot nu manca. Degeaba ii fac teorie, ca nu vreau sa se grabeasca la masa, ci sa manance corect, cursiv... De-gea-ba!
Ii mai dau pe la 5 o gustare, fruct sau iaurt, altceva decat dimineata. Si seara mai mananca un mic sandvis daca am noroc. Sau paste cu branza uneori - asta mananca bine. Alteori, biscuiti cu ceva...
Am incercat sa o las flamanda, nu merge, vine si miauna ca ii e foame, dar nu ar manca mancarea, ci un desert.. Ma intreaba din 5 in 5 minute cat e ceasul, ca sa stie cat mai are pana la gustare... Nu stie deocamdata cum e cu minutele mari, cand e si 40 sau si 55...
Pentru moment o las in pace, incerc sa gasesc un echilibru intre ciocaneala la cap si a nu-i zice nimic... Dar in nici un caz nu sunt dispusa sa dansez cum canta ea, ca ar insemna sa o hranesc numai cu supa cu galuste si sarmale, ori asta nu mi se pare normal. Daca are chef sa manance din toate, bine. Daca nu, sa stea flamanda...
Iar din casa au disparut dulciurile si basta! Oricum nu aveam noi prea multe, mai degraba primea. Dar le-am eliminat. Daca vrea desert, primeste iaurturi sau fructe si basta.

Cu somnul - Mie imi convine ca Eliza nu mai doarme la pranz. Ea se joaca in liniste si Erika doarme. Imi convine si ca Erika doarme dimineata si mai fac una alta, dar nu imi place ca la 12 trebuie sa o trezesc, dar baremi nu se intampla des. Dar nu imi convine ca se trezesc devreme amandoua, indiferent de zi, ele sunt in picioare la 7 cel tarziu, si cel mai des eu sunt zombie la ora aia. Eu nu dorm la pranz niciodata. Si se cam acumuleaza...

Cu copiii - si eu cred ca as fi fost un dezastru sa am doi de varste apropiate... Ma ingrozesc numai sa ma gandesc, daca ala mare e mic, plange aiurea, nu pricepe, face dezordine si nu strange... Vor amandoi in brate si nu pricep de ce nu poti sa ii duci... Ca sa nu mai zic ca daca ala mare nu e suficient de mare cat sa il debarasez din carut, ei atunci dsistractie....
De exmplu azi-noapte am avut o noapte super naspa. Eliza a tusit in continuu. Erika era maraita, s-a trezit de cateva ori de tusea Elizei. Tot Eliza s-a dezvelit de o mie de ori si s-a foit dintr-o parte in alta a patului de m-a capiat... S-a ridicat sa bea apa. A apucat-o si pe ailalta setea. Si eu faceam ture intre cele doua dormitoare Sunt zombie!!! Acum Erika s-a culcat. Ma astept sa am circ la pranz...

Ma duc sa calc niste rufe. Am putine, sunt la zi Mare realizare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Neata'!
Eu ma pregatesc sa merg la controlul de 6 luni la dr mea ginecoloaga,mai mult sa-mi verifice steriletul si mama a tb sa plece neaparat undeva si nu am cu cine sa o las pe Ralu asa ca tb sa o sun pe dr sa-i cer o amanare....
Illeana eu am momente cand simt ca o iau razna doar cu un singur copil dar cu 2 cred ca as fii cazata permanent la balamuc
Annababy eu nu-i mai dau suzeta nici seara,am aruncat-o la gunoi impreuna cu suportul in care o tineam,am fost foarte hotarata sa renunte la ea pt ca ma ingrozeam cand vedeam copii de 2 ani cu suzeta pe strada....am avut si eu un pitic pe creier de care sunt mandra ca am scapat.
Anaxena ce ma faci?Maria ce progrese a mai facut?Mi-e dor de poze cu voi.
Caprioara sa stapaneasca Ilinca sanatoasa umbreluta,buna idee,am sa uit si eu pt mandra mea.
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

Salutari!

Eu ma declar total si complet incapabila de a-i face vreun program de somn lui Luca, asa cum n-am fost in stare sa-i fac nici program de masa cand era mai mic. El de regula se scoala pe la 8-9-10, dupa care daca mergem afara il apuca somnul uneori si pe la 11-12, alteori doar pe la 1-2, dar de cele mai multe ori se lasa cu 1 kg de transpiratii din partea mea si leganat pe toate partile si pus muzicuta, lacrimi etc pana sa adoarma, desi se freaca la ochi de nu mai poate. Uneori doarme 2 ore, alteori 45 min, uneori a doua tura e pe la 4-5 dupa-masa dar poate fi si pe la 7-8 seara si atunci sa te tii, ca dureaza numai vreo jumate ceas si se scoala marait de plange cate o jumatate de ceas orice i-ai face, si mancarea o papa plangand. Iar cand al doilea somn e pe la 7-8, atunci sa ma tin bine ca dupa ce ii trece plansul e superactiv, sare in toate partile de parca e bagat in priza si se culca doar pe la 23.30-24.

Cu statul singur, si al meu are o perioada cand nu vrea si pace, numai sa imi intorc spatele si incepe un plans din ala cu lacrimi maaari de imi vine si mie sa plang si tot asa, cum zicea Iriss, cand il iau in brate ma strange saracul si respira usurat. Nu mai spun ca tot timpul cand plange zice ma-ma, ma-ma, santaj sentimental in toata regula...

BOBITA e infiorator cand auzi asa ceva, eu tot ma intreb ce dreptate e asta, sa moara un copil si tot nu am inteles rostul... Si mie mi-e groaza mereu sa nu i se intample ceva lui Luca, mi-e frica si sa-l las cu alti copii in parc, cred ca sunt putin dusa cu capul, ca ma gandesc ce o sa fac dupa doi ani, cand o sa merg la servici, n-o sa fiu buna de nimic, or sa ma dea aia afara ca eu probabil din 5 in 5 minute o sa sun sa intreb ce face Luca. Si in afara de maica-mea in care am incredere oarba, parca in nimeni n-am incredere sa-l las.

Voi ce intelegeti prin gustari la copii? Dati-mi exemple pleease

DIA, eu personal cred ca ii voi da lapte praf pana la 2-3 ani, contine mult mai mult calciu plus vitamine de care are nevoie. Bineinteles, in mancaruri ii voi pune lapte normal, deja ii fac pireul cu lapte Fulga.

IRISS, ai toata simpatia mea, si al meu e mamodependent dar eu macar am unul singur, cred ca iti e extrem de greu cu doi asa mici. Sotul nu ar putea sa te ajute sa stea cu el macar pana ii pui tu apa de baita?

Pe mine inca ma doare sufletul, ca voiam sa mai fac unul acusica, pana implineste Luca 2 ani, sa trec dintr-un concediu intr-altul, dar mi-am dat seama ca nu pot pt. ca sunt o persoana prea stresata si numai o sa il isterizez si pe Luca si pe cel care ar veni. Daca as avea un sot mai colaborator la ingrijirea copiilor, poate, dar asa din pacate amanam.

Am scris cat pt. o saptamana. O zi buna va doresc, cu pepenasi mancaciosi, sanatosi si neplangaciosi!

Monica, mami de Luca

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body."

Mergi la inceput