Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (05)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ayla21

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Mamici, bebe poate sa aibe febra si sa nu planga? Nu am cu ce sa-i masor temperatura. Am un termometru de la Chico pe care l-am cumparat cand eram gravi, dar mi-am dat seama ca nu functioneaza bine. Mi se pare cam fierbinte pe frunte si putin transpirat. Sau o fi de la caldura? Pe manute e mai rece. El e cumintel acum, dar eu tot ingrijorata sunt.

Olga, mamica lui David iepurasul

Sa-ti cumperi termometru de preferat electronic, sa nu-l chinui mult. E posibil sa fie mai caldut bebe fiind cald afara. E posbil sa aiba febra si sa nu planga.
Il alaptezi exclusiv?

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Am fost sa cumparam termometru si tot acum s-a dus sotul sa-l duca inapoi. Si l-a bagat sotul in urec he si i-a cazut o margine micuta din metal Noroc ca nu i l-am bagat la copil in ureche. Am mai dat si o gramada de bani pe el, ca am zis sa luam ceva de calitate

Da, eu il alaptez exclusiv pe David.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Olga, atunci ia pe cineva cu tine, care sa-l plimbe pe David, si daca e sa aibe nevoie de tine sa fi prin preajma.
Te-am intrebat daca alaptezi pt ca bebelusii alaptati nu se deshidrateaza, se zice ca nu e nevoie de apa, chiar daca e cald.

_

Mergi la inceput

Pisigri multa sanatate bunicului.
Noi am facut un cadou simbolic la nasi, dar nu stiam ca se fac cadouri. De fapt am facut cadouri la toti invitatii, printre care erau si ei

Kea dupa patania de astazi cu termometrul, o sa caut unul cu varful flexibil.

Voi cum reusiti sa-i adormiti pe bebei asa devreme. banuiesc ca si dorm mai mult. adica nu s etrezesc peste 3 ore. Noi adormim pe la 12-12.30 si ne trezim pe la 3. Sta o ora si ceva treaz, iar apoi se trezeste la 6-7. Nu doarme niciodata mai mult de 4 ore. Sau trebuie sa mai astept?

Mergi la inceput

Citat:

Olga, atunci ia pe cineva cu tine, care sa-l plimbe pe David, si daca e sa aibe nevoie de tine sa fi prin preajma.
Te-am intrebat daca alaptezi pt ca bebelusii alaptati nu se deshidrateaza, se zice ca nu e nevoie de apa, chiar daca e cald.

_

Nu prea am pe cine sa iau...Sora-mea e cu bacul, mama in Ukraina, soacra la Deva, prietena cu bebelusul, etc....Doar sa rog un angajat d e la firma. Ideea era sa ma relaxez...dar numai relaxata n-o sa stau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Oliska,

legat de febra, pana iei termometru, eu iti spun asa:
- sa nu evaluezi temperatura cu mana ta pe fruntea lui, asa cum este cel mai raspandit, pentru ca adeseori, mana ta poatre fi mai rece decat normal si ti se va parea fruntea lui bb incalzita. Cel mai bine este sa stai cateva secunde cu buzele tale sau cu fruntea ta pe fruntea lui bb, si abia atunci poti sa estimezi daca este prea caldut sau normal. Altii se iau dupa manutele lui bb, dar nici asa nu este corect, mainile reactioneaza diferit la febra, de exemplu suhnt oameni la care, cu cat febra e mai mare, cu atat mainile sunt mai reci si altii la care mainile devin fierbinti odata cu febra corpului. De aceea metoda cu buzele tale sau fruntea ta direct pe fruntea lui bb ramane cea mai buna metoda estimativa, in cazul cand nu ai termometru.
- temperatura bebeilor are momente de buseuri de caldura, insa trecatoare, de la agitatie, de la imbracat prea gros, de la plans, etc, de aceea, cand suspectezi febrita, trebuie sa iei temperatura de cateva ori, la 15-20 minute interval, si abia daca de fiecare data e mai cald, poti sa iei in calcul febra adevarata.
- e bine sa ai mereu, mereu, mereu in frigider supozitoare cu novocalmin [fostul algocalmin], sunt de baza.
- la subiectul cu gravidute, am postat eu la un moment dat niste indicatii pentru conduita parintilor la febra sugarului; daca vrei, o caut si o mai postez inca 1 data.

Sper sa gasesti ajutor la bb cat mergi tu la masaj, si sa iti priasca relaxarea:).

Veronica-Elena 11 ani, Tudor-Iulian 8 ani, Robert-Adrian 10 zile

Mergi la inceput

Ce angajat? Ai incredere in cineva sa stea cu copilul?
Luana doarme dupa baita, in jur de 8-8,30 facem baita, cu tot arsenalul, apoi e rupta, suge, dar nu sta prea mutkl la san, motiv pt care pe la miezul noptii are ultima masa, a mai supt si la 1,30 noaptea. Apoi doarme pana la 5-6, si se mai trezeste abia la 10-11, daca pot pastra linsite in casa dimineata cand pleaca ai mei baieti. Dar are un program cat de cat regulat si asta ma ajuta pe mine foarte mult. Iar noaptea se trezeste doar pt masa, apoi o bat putin la ragait, si o pun in pat si cum sting veioza la ea in camera, gata povestit si gangurit. Nici nu plange dar nici eu nu stau cu ea sa-i dau motive sa-i fuga somnul.

_

Mergi la inceput

Anca multam de sfaturile legate de febra. O sa achizitionez si supozitoare.

Ayla ar fi mana dreapta al sotului meu care face mai tot ce-l roaga sotul si e un om f de incredere. O sa fie finul nostru la vara. ma gandeam ca ar fi bun de pazit carutul in fata la Mariott, dar de asta ziceam ca nu prea as sta relaxata....

Mergi la inceput

Olga despre limitele ok la temperatura corpului gasesti si pe blog.
Nu ma bag, nu stiu ce sa spun, despre presupusa "bona" dar eu una as renunta la masaj, daca nu as avea siguranta ca bebe e bine fara mine.
Dar eu is foarte dependenta de copchii mei.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui petrean

neatza
La multi ani Antonia & Iulia
haideti sa va arat ce baietel am
ANDREI
ANDREI

Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Este o frumusete. Hai ca ai cu ce sa te mandresti...si la puterea a treia!!! Zic si eu de colo..ca o cunoscatoare

FlorinTheodorPetru
New Life Is Born

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns shasa spune:

Citat:

Am uitat sa spun ca am pus si eu poze cu printesa mea curioasa.
Ia dati-va cu parerea, ochisorii aia albastrii au culoarea ochilor de bebelusi sau raman asa?

_

Of MONICA hai sa te "luminez" eu putin cum este cu schimbatul culorii ....La noi Teo a avut in primul an ochii albastrii, de la doi la trei ani a avut ochii verzi iar de la 3 ani s-a definitvat culoarea adica are acum ochii caprui spre verde. Deci eu sunt total lamurita...nu mai cred ca li se schimba culoarea pana la o anumita varsta...de-acum sunt patita. Si Petru are ochii albastrii deocamdata dar nu ma aventurez sa sper ca vor ramane asa

FlorinTheodorPetru
New Life Is Born

Mergi la inceput