Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (05)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Intrebare tehnica:

Copiii vostri (a mea e nascuta pe 5 martie, deci...cit de cit apropiati ca virsta) cit dorm ziua si... ce fac cit sint treji? Revin cu aceeasi "problema": nu reusesc sa o distrez/distrag destul cit e treaza. Adica: o pun in patut, ii pornesc caruselul, se uita la el cit se uita, "vorbim" si imi gingureste si ea, ii mai zdrangan jucarii si ride si vorbeste si cu ele... dupa care incepe sa scinceasca si sa nu mai aiba rabdare. Si aici incepe distractia:

- daca o las in pat plinge, la inceput scincit, apoi din ce in ce mai tare, daca o las ajunge la urlete de-alea ca si cum ar avea colici. am incercat sa ii creez un mediu cit mai lipsit de stimuli ca sa adoarma; nu e bun. am incercat sa o las cu caruselul, nu e bun. am incercat sa o las cu radioul, nu e bun.

- daca o iau in brate si o dansez prin casa, uneori adoarme, dar uneori...nu. Sta la mine in brate si se uita prin casa, dar nu adoarme. Daca o las jos o ia de la capat cu plinsul. Am impresia ca nu reusesc sa o "obosesc" destul, dar nici nu vad cum as putea sa fac asta, pentru ca nu sint deloc de acord sa "uiti" copilul urlator in patutul lui pina adoarme de oboseala - mi se pare ca nu ii face bine psihic, fireste nici fizic, si nici nu am inima sa ii fac asa ceva. In plus, tinind-o pe umar, nu prea mai am cum sa o distrez; ii vorbesc ii cint, dar asta nu o solicita neaparat. Precizez ca atunci cind nu adoarme, nu ii convine nici sa ne plimbam prin casa de la un obiect la altul, sa ii povestesc cite-n luna si-n stele despre ele. Imi da mai degraba senzatia ca se plictiseste, alteori ca e prea stimulata si nu reuseste sa doarma...

Oricum, ziua are reprize de somn din ce in ce mai scurte - chiar cind adoarme imediat dupa ce a supt, doarme jumatate de ora si gata...

In scoica, cu noi prin casa, sta cit sta, apoi incepe sa plinga desi o tinem cu noi si ne aude vorbind sau ne vede facind una-alta.

In concluzie, zilnic, avem mult timp pe care eu il simt...pierdut: nu doarme, dar nici nu "invata" nimic (cel putin aparent..). Ajung sa ma intreb cum o sa ajunga sa faca progrese dpdv al motricitatii, daca ea sta mai mult in brate... E adevarat, cind se uita la carusel da din miini si din picioare, mi s-a intors o data de pe spate pe burtica... stiu ca mai are muult pina la 6 luni cind ar tb sa stea singura in fundulet, si stiu ca fiecare copil evolueaza altfel, dar...zau ca as vrea sa ii umplu timpul cu ceva...

asta ca sa nu mai spun ce ma oftic cind va aud ca ai vostri bebei dorm afara de rup; a mea nici gind, in carut nu ii place nici moarta, si luata in brate de cele mai multe ori sta cu ochii holbati la tot ce e in jur...

if you can't say something nice, then don't say nothing at all
http://pisigri.blogspot.com/ (poze noi)

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Salutare fetele si multumesc pt raspunsuri! Copilul meu cred ca tocmai a avut puseul de crestere de la 2 luni, ca ieri mai un pic si ne manca si urechile. N-a dormit deloc ieri, desi pica de somn, a mancat aproape ca din ora in ora (de foame cred ca plangea, dar eu stiam ca tocmai mancase, nu-mi bubuia mintea ca in maxim o ora ii e din nou foame), l-am scos afara, unde de obicei in carucior dormea dus, ei bine, a marait continuu, seara eu pe la 8 am picat lata, nu stiu ce-a facut barbatu-meu cu el, ca eu pana la 1 nu stiu ce s-a mai intamplat, dar cand m-am trezit copilul era langa mine. A fost prima data de la nastere cand am dormit asa mult. Tot i-am zis sotului ca tot ce-mi doresc e sa beau o bere si sa dorm, asa ca ieri daca stiam ca dorm asa mult, beam si o bere.

Petrean, ce dulci sunt galustele tale! Credeam ca numai pacintica mea sta asa "comod" in scoica, dar vad ca si ai tai se pierd in ele.


7 saptamani si 4,7 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Pisigri, deja sunt receptivi la tot ce-i in jur, vor sa vada, sa cunoasca. Nu mai stau tinuti in patut cu ochii in tavan. Eu pe Luana o iau cu mine prin casa tinuta cu burtica pe bratul meu, si o mana am libera. Aici e de mare ajutor wrapul. Mie mi se pare logic sa vrea sa fie alaturi de tine, ca are ce vedea, ce auzi. Nu ai sezlong pt bebe? Eu o tin in sezlong daca am treaba in bucatarie, e si putin ridicata, vede, ma aude, nici nu regurgiteaza datorita pozitiei, si asa linistita adoarme, numai ce n-a mai aud dintr-o data, si nani pui.
Luana doarme mult dimineata, pana pe la 10-11, ca are o masa pe la 5-6, si mai doarme ziua vreo 3-4 ore, ori daca o scot afara la pranz, sau cand o pun obligatoriu la somn dupa ce vine si Clau de la gradi. E de belea ca uneori doarme numai unul, sau se trezesc unul pe celalalt. Dar cand e treaza nu am probleme cu ea sa planga. Adevarul e ca o si tin mult dupa mine, sau in brate sau in leagan, si cred ca e incantata ca nu-i singura. Aaa, si ii pun muzica.
Nu te-am mai intrebat, cum se simte bunicul tau? A mai facut progrese?

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Kea..i-am lasat fara paturica sub ei..de obicei eu impatur o patura mica..de-a lor..si o pun sub ei sa stea comod..insa fiind 32 grade..le lua foc spatele dc mai puneam si paturica.


Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

hei, doarme placintelu, imi fac de cap! La mine in brate doarme, unde credeati? Pisigri, pai noi stam si mai prost din punctul asta de vedere, ca nu sta jos nicicum, noroc cu barbatu-meu ca n-are rabdare sa il tina atata in brate si cand eu i-l dau lui in primire, numai ce ies pe usa si-l si pune jos si uite asa isi mai intinde copilul oasele.
Eu chiar vroiam sa va intreb de ce jucarii sunt interesati copiii vostri ca vreau azi sa mergem sa-i cumparam, caci si noi ne uitam numai la lustra, perdea si orice mobila e mai inalta de bratele mele.
Eu pun muzica si dansez, cant, ca spuneam mai devreme, ca n-am voie sa stau nici jos, nici in picioare pe loc. Gigelica, stiu ca nu-i frumos, dar eu ma bucur ca nu-s singura care umbla asa, de-a lungul casei.

Olga, aici le controleaza nivelul glicemiei in maternitate, eu cred ca si in ro, asa ca nu-ti fa probleme.

7 saptamani si 4,7 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Kea, daca ai vazut in pozele Luanei, are jucarii viu colorate, atarnate si e tare pasionata de ele. Noi mai avem un calut de mare muzical, care are melodia "All the Pretty Horses" care ii place ei, nu plecam fara el nicaieri. Nu avem trancanele, se stramba daca ii zornai ceva si face o mutra ca si cum ar vrea sa planga. Sunt jucarii pe categorii de varsta, si acum cred ca deja puteti trece la cele pe care sa incerce sa le si prinda. Luana are un fel de paturica mica, si are un capsor, se gasesc in orice magazin, la origine este un fel de sustinator de suzeta, nu stiu cum sa ma exprin, e ca o caracatita din colturile paturici in care le poate innoda suzeta sa nu o piarda. Multi copiii am vazut umblamd cu ea atarnata de suzeta cred ca Doodoo ii spune.
Mai am avem cadru, care i-l pun in patut si intinde manutele dupa jucarii sau i le misc eu si le urmareste cu privirea. Dar noi avem si sezlong si balansoar si astea au jucariile lor proprii agatate. Deja caruselul nu mai prezinta interes.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Monica, al meu regurgiteaza si in sezlong si in scoica, unde-l pun si n-are chef sa stea. Ca regurgiteaza numai cand se agita, ca-l enerveaza locul, la mine in brate de ce nu regurgiteaza niciodata?
Am vazut ca mai multe aveti carusel, sa-i iau, sunt interesati copiii de el?

Si e adevarat ca fetele seamana cu tatii si baietii cu mamele? Al meu e leit taica-sau, numai ca taica-sau n-are asa falcute, iar prin chelia sclipicioasa a keutului se intrevat niste fire care nu par deloc a fi blonde ca si la taica-sau ci satene, asta spre marea dezamagire a rudelor din partea sotului.

7 saptamani si 4,7 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petrean spune:

Dupa ce citesc eu aici..concluzionez ca sunt o fericita...bebeii mei si daca sunt treji stau singuri...fara sa fie nimeni in camera..si nu zic nici mac...o fi din cauza ca se aud unul pe altul?ganguresc ei pe limba lor..si ieri i-am prins cand isi zambeau unul altuia..m-am topit...
la mine cel care nu sta singur si vrea joaca..socializare..e Andrei
Cu dormitul..stam destul de bine..noaptea se trzesc doar o data..si ziua stau cam 4 ore maxim treji..si ca majoritatea bebelusilor de la noi din club..dorm ffffffffffffff bine afara

Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Kea, Luanei ii place mult cadrul, si il poti pune in orice loc, de ex in patul ei, in tarc (noi am trecut la tarc, patut din acela pliant cu plasa, ca sa-l putem lua in deplasari), sau la noi in pat. Fata de carusel care il poti prinde numai pe un anume tip de margine de patut. E mai aproape de copil, e la indemana lui. Luana se straduieste sa intinda manutele sa atinga jucariile. Ii poti lega de bara aia si ale jucarii, ca sa il le schimbi cand se plictiseste. Exista si salteluta cu cadru, de aia vreau sa-i iau, e buna la pus pe burta, ca are si salteau culori si diferite jucarii, care fasaie, piuie, etc. Poti de manerul de la scoica sa-i prinzi jucarii, sunt si jucarii care au un fel de gaica speciala ca se prinzi, cu scai. Am luat din Real un fel de sarpe de plus, viu colorat care e ca o spitala si merge prins de orice margine.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Citat:
citat din mesajul lui petrean

Dupa ce citesc eu aici..concluzionez ca sunt o fericita...bebeii mei si daca sunt treji stau singuri...fara sa fie nimeni in camera..si nu zic nici mac...o fi din cauza ca se aud unul pe altul?ganguresc ei pe limba lor..si ieri i-am prins cand isi zambeau unul altuia..m-am topit...
la mine cel care nu sta singur si vrea joaca..socializare..e Andrei
Cu dormitul..stam destul de bine..noaptea se trzesc doar o data..si ziua stau cam 4 ore maxim treji..si ca majoritatea bebelusilor de la noi din club..dorm ffffffffffffff bine afara

Vlad si Catalin-17.03.2009 si Andrei Luca -15.12.2006

POZE


Bogdana, si eu ma consider fericita. Dar Luana nu sta singura, nici nu am lasat-o niciodata singura de frica mortii subite. De aia am peste tot prin casa un colt si pt ea. Dar daca e in preajma mea, isi vede de treburile ei.
Cum era mica, la inceput, mi s-a spus ca-i important sa ma simta aproape, dar sa nu o zmotocesc mult in brate, caci pt ea insemna un efort suplimentar, consum de calorii, si nu va lua bine in greutate. La inceput o tineam mult in patut sau doar langa mine in pat, dar nu tot timpul in brate, doar cand a venit Alex din spital a luat-o la smotocit si tinut toata ziua in brate, el a invatat-o rasfatata. Dar fata de alti copii nu este rasfatata chiar deloc. Doar sa stie ca sunt cu ea.
Cred ca sunt tare dulcei sa fie amandoi galuscutii tai, iti dai seama ca se cunosc, se stiu, isi vorbesc pe limba lor. Andrei nu vorbeste cu ei? Se zice ca nu se uita limba bebeleasca. Claudiu o imita pe Luana cum gangureste cate-un sunet si Luana rade cand il aude, de parca ar avea sens gangureala aia. Vezi, daca Andrei a fost singur pana acum si a fost in centrul atentiei, e tot dupa tine. Mai nou si Clau incepe cu crize si mofturi te miri de la ce, si cred ca e tot din cauza ca a vemit Luana, chiar daca e innebunit dupa ea. Nu cere atentie, e si bagat mult in seama si daca nu, se baga singur dar uneori il ia miorlaitul fara vreun motiv anume, desi nu era genul.

_
Monica, the best mommy for Claudiu, Luana, Alma
Every day brings new blessings.

Mergi la inceput