*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (51)*

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Eu sunt rupta de oboseala, am avut o gramada musafiri cu copii cu tot, ca deh, a venit vara si apa din piscina noastra e numai buna de facut baie, asa ca ne adunam multi in weekenduri... Iar eu inca n-am recuperat noptile agitate ale Caterinei
Multumesc fetele pentru gandurile voastre Cati e bine, inca nu i-au trecut de tot bubele, dar suntem pe drumul cel bun. Nu mai e atat de agitata, doarme binisor, intram in normalitate
Cherie, cred ca ai dreptate, ceva de genul asta a avut Caterina mea, si tind sa cred ca si Diana de Lorellay s-a confruntat cu aceeasi boala. In orice caz, nu e nimik grav, trece usor doar cu antitermice. E mai greu cu discomfortului copilului si oboseala parintelui
Otilia, cum mai e Elisa??

Vorbeati de masa....a mea papa doar in scaunul de masa si zau daca murdareste ceva, nu-i las in tavita nici o jucarie si nu-i cant avioane. Mai incearca sa dea cu manuta peste lingurita, dar sunt pe faza si-i dau mana mea stanga sa o prinda si cu dreapta ii dau sa pape.....deocamdata merge bine, vedem pe parcurs.

Sta in fund nesustinuta cateva minute, si asta cam de vreo saptamana;o pun in bouncer/carucior/scaun de masa putin pe spate, si se ridica repede in fundulet....cand oboseste se lasa inapoi pe spate. Daca stam pe covor, ii pun jucarii in fata si se apleaca tare dupa ele, dar se ridica singurica, fara ajutor. Deci se lasa tare in fata cateodata, dar se ridica singura, pe bune ca e puternica. Sa nu mai spun ca ar sta numai in picioare, se enerveaza daca nu o ridic atunci cand imi da semne ca vrea in picioare. Si e atat de bucuroasa cand o ridic si o sustin sa stea in picioare, si incepe sa faca pasi....bine, sa nu va inchipuiti ca sta numai in fund si in picioare toata ziua Stiu teoria cu 6 luni, dar sincer nu o mai pot tine pe spate, se enerveaza rau de tot daca nu o las in funduletz atunci cand vrea ea, si tre' sa aleg intre funduletz sau brate

Papam destul de bine, 3-4 mese de lapte si doua diversificate, fructe cu branzica dimineata si piureul de legume la pranz, cam 150-170g din fiecare. Eu nu-i mai dau lapte dupa mesele diversificate. Cateodata papam cateva linguri de cereale cu lapte seara in locul celei de a patra masa de lapte.
Zilele astea vreau sa-i introduc carnita in legume, voi incepe cu carnea de vita. Si dupa 6 luni bag galbenusul de ou.

Wow cat am putut scrie Ma retrag spre dormitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Salut!

Am fete cuminti, au adormit pe la 10 seara, uf ce bine. Da azi numai cu ele am stat, atat am reusit sa fac ociorba si o ora sa fac niste calcule.

Moaca mea mica nu vrea nici apa la biberon, nici laptele meu muls la biberon. Nu stie sa inghita, tine falcile inclestate, ma chinui sa-i dau cateva picaturi de Vigantol si Fier. De cand e asa cald afara, una doua i se face sete si trebuie sa ii dau tata, iar in parc Ana numai cuminte nu este. Si tare bine imi sta cu bb la tata sa ma ridic de pe o bancuta, "Ana da-te jos din pom", Ana asa, Ana pe dicolo. Si m-am hotarat sa o invat sa bea apa plata din canuta, de la bibe, e musai sa facem o schimbare. Chit ca nu are ea chef de lingurita/bibe/canuta, mai nou ma trage de bluza cand vrea sa suga.

Eli, mai vroiam sa-ti spun. Doare filmul dar constientizam ce binecuvantare este un copilas sanatos. . Mai zi-ne de balacila, are 10 kilograme?
Mamiseli, ce se intampla de nu mai scrii? Ce face bucalata?

Editai:
Intre timp s-a mai trezit bb sa mai suga putintel asa dormind pe ea.

Laura, e bine Elisa, cred ca a avut cum spui tu o reactie dupa febra inrautatita si de caldurile mari din casa si afara. Pe talpi nu a avut nimic, doar cap si ceafa,deci pica roseola. Stiu ca se pot face analize de sange pentru roseola dar a trecut si nu merita sa chinui copilul. A fost insa si prima data cand i-am dat altceva decat lapte, adica Panadol, dar e greu de crezut ca e o alergie la ceva din sirop.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Laura, pai Cati a ta eu nu cred ca e de-o varsta cu cozonaceii nostri... are macar 2-3 luni in plus si ne fentezi . Felicitari mamico, cresti o fetita care se dezvolta foarte frumos! Ma bucur ca e pe drumul cel bun cu bubitele, sper sa scapati rapid si sa reusesti sa recuperezi din somn zilele astea.

Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Hop si eu....
Acum 2 ore am venit de la tara, de la nasi, acolo si-a facut nasa ziua.AM plecat pe la 14, dupa ce Sara a papat supita.
Fetelor, caldura mare...am imbracat-o in pantalonasi scurti si maieu...in scoica a transpirat toata, am mers cu clima data pe 22 de grade.
La tara si mai cald, am schimbat-o in alta costumatie si mai lejera, nu prea a papat laptic doar cate 50 si 70 ml la masa, a dormit si in drum spre casa nani din nou. Cand am dezbracat-o m-am cam speriat, pe spate, mai exact pe ceafa si in zona umerilor si un pic mai jos rosie toata si cu bubite (brobonele) mici.Am spalat-o cu Nivea cu ovaz si dupa baita am dat-o cu Mustela Stelatopia...e ok?Sper sa fie doar o reactie de moment de la caldura, din cauza ca a transpirat.Voi v-ati lovit de asa ceva?Cu ce ati dat bebeii ca sa le treaca?
In carut si in scoica am pus cate un scutec de finet ca sa mai absoarba transpiratia...offf, cand ma gandesc la ce calduri o sa vina...In iarna vroiam sa vina caldura ca sa n-o mai infofolesc...si acum...

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui cameliam

Laura, pai Cati a ta eu nu cred ca e de-o varsta cu cozonaceii nostri... are macar 2-3 luni in plus si ne fentezi . Felicitari mamico, cresti o fetita care se dezvolta foarte frumos! Ma bucur ca e pe drumul cel bun cu bubitele, sper sa scapati rapid si sa reusesti sa recuperezi din somn zilele astea.

eu cred ca are in jur de 1 an deja, da nu ii mai zic ca se enerveaza

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Seara buna mamici !

Multumim pentru urari , asemenea si voua va dorim multe luni sanatoase si cu cit mai putine peripetii de-a lungul drumului !

Noi am avut niste zile de foc : curatenie si alergatura prin magazine dupa scaun de masina care sa se poata mota in ambele directii. Am cumparat Chicco de la Metro - sa ma intrebati ce varianta ca nu stiu , e inca nedesfacut stiu dora ca e pina la 18 kg.
Dar seamana cu asta http://www.price.ro/preturi_chicco_scaun_auto_zenith_0-18_kg_96422.htm Maine ma uit atent si va spun. Ca am vazut atitea ca in final am si uitata sa ma uit cum se cheam ce am luat. Stiu doar ca monteaza si in sesns invers directie de mers si are trei tipurri de reglari .Adica pina la pozitie de somn.

Ma bucur sa aud ca bebeii cozonacei sunt mai bine si din ce in ce mai bine si urez multa sanatate celor care inca nu sunt in "curbe" fff.bune !

Cherie draga pai dar cum si noi ne-am gandit la tine.Ma bucur ca iti mai faci aparitia pe la noi. Va pupam dulce.

In alta ordine de idei eu am inceput sa am insomnii. Mai are cineva ?
Aaa..nu ...Eva doarme super ok - chiar si deplasari isi respecta cu strictete programul pina pe la 7 fara ceva doarme neintoarsa.Parca ...are ceas in burta si in privinta meselor si a somnului. In schim eu...pasare de noapte. Undeva pe la 23,30 slafen apoi pina pe la 3 nu mai adorm. NU stiu ce se intimpla.

Si intr-o alta ordine de idei Eva are bubite de la transpiratie.Pe spate in zona cefei . Aveti vreo recoamandare. Maine o sun pe pediatra sa vedem ce sugestie ne ofera. Eu am ajuns sa ii fac dus dupa amiaza undeva dupa masa de la 13,30 -14 .Ca devine lipicoasa si transpiracioasa. PLus ca asatzi cintarul mi-a arata 9,20 kg.Nu stiu de ce.
La ultima cantarire arata 9,33 kg - acu cca. 2 saptamani . Nu stiu , sa fie o scadere sau poate o cantarire defectioasa. In genral o cantarim seara iar astazi am cantarit-o la prima ora.
O tin sub lupa , sa vedem ce se intimpla.

Si...in ultima ordine de idei : Eva s-a intors. Nu de pe spate pe burta ci invers. Adica de pe burta se balanseaza puternic si se intoarce pe spate cu fata in sus.
Daca o cocotez pe burta mea se rostogoleste in pat pe burta. Dar numai de la inaltime. Si mai si rade satisfacuta. Aa... si ii place sa se arunce pe burta .Adica stta in fund si daca vede o jucarie mai departe se aruca vitejeste pe burta. Alteori se arunca pur si simplu dupa faldurile de la asternut numai de dragul de a se arunca.

As mai vrea sa mai scriu cite ceva dar sunt frinta....

Va pup si va doresc o noapte cit mai buna.

Alina mama de Eva Ioana http://good-times.webshots.com/photo/2905784570104281140GFAKxn
(17.10.2008)
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0

Eva in concurs http://concurs.pampers.ro/profile/31201

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Ramo, doar in body cu maneca scurta sau body maiou. Altfel transpira, se freaca la spate ca nu stau in fundulet. La vara doar cu scutecul ca asa-i la moda. Lor le va placea si in fundul gol daca se poate de ce nu, am in plan sa-i pun o aleza in patut si s-o mai las si asa cand va ficaldura mare.

Mami de www.dropshots.com/otiliav" target="_blank">Ana nazdravana(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetele
Pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Otilia, cred ca am mai spus asta, dar sa stii ca nici Ioana nu bea cu biberon/cana. I-am pus in bibe ceai, apa, laptic de-al meu...nimic. Nu stie sau nu vrea sa bea, rontaie tetina "intre masele" si-i mai curge putin in gura, reuseste sa inghita 5-10 ml, dar mai mult din greseala. I-am pus in canita cu cioc fara supapa si a tot rontait ciocul intre gingii, apoi, cand i-am ridicat-o eu si a simtit apa, a ras in hohote pana s-a inecat. Ca sa nu mai spun ca de 2 zile nici cu piureul de legume nu se mai omoara...iar azi e prima zi din viata ei cand n-a facut kk. Am dsoara mofturoasa si cu gandul la san. Eu am zis ca o sa-i dau zilnic sa bea din biberon si canita, s-o invata cu ceva pana la urma.

Lauramiron, felicitari pt performantele grasunicii mici!

Ginye, voi ce mai faceti? Mai povesteste despre Stefan, cum mai papa, ca de dormit am citit ca sunteti pe drumul cel bun.

Noi am fost ieri la un gratar cu cateva colege de serv. A fost super si pt copii si pt mine, ca m-am pus la curent cu barfe, noutati, stiti voi. Ioana a facut furori ca le-a aratat non-stop gingiile, s-a hlizit cu toti, cum se uita cineva la ea, cum marea ochii, zambea si zicea pe un ton interogativ "eee?". Io am fost f fericita, ca toata lumea s-a mirat cat am slabit. E drept ca nici nu ma mai vazusera de cateva 3-4 luni. Pt ca m-au acuzat ca tin diete secrete, m-am oferit sa le dau macar baiatul o sapt, sa vada si ele cum e cu Atomel in casa, cele mai multe neavand copii sau avand niste cumintei de max 2 ani. Nu a fost nimeni entuziasmat de propunere, nu m-am prins de ce.

Ioana mea ciupe ingrozitor, ne apuca de obraji, gat, maini...Darius deja a numit-o "ciupitoarea sefa".

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Otiliav

Ramo, doar in body cu maneca scurta sau body maiou. Altfel transpira, se freaca la spate ca nu stau in fundulet. La vara doar cu scutecul ca asa-i la moda. Lor le va placea si in fundul gol daca se poate de ce nu, am in plan sa-i pun o aleza in patut si s-o mai las si asa cand va ficaldura mare.

Pozele noastre

Da, nu i-am dat body, ca am zis ca-i e prea cald si cu pantalonasi scurti...sunt sexosi rau , a avut doar maieute.
O sa cumpar body maieut.
Am luat ieri o gargarita contra insectelor.Se pune pe carut, sau pe patut si cica nu se mai apropie insectele...azi, la tara a fost ok, nu erau muste in preajma carutului.Pt. casa as vrea totusi altceva, ca asta e cu baterie si daca merge non stop, va trebui sa fac stoc de baterii.Voi ce folositi in casa pt. tantari?Am plase la geamuri, dar mai tinem usa de la sufragerie deschisa si mai intra cand deschidem usa de la intrare.

Ramo mami fericita de Sara Maria

02.12.2008

http://community.webshots.com/user/Ramona198080

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bertha spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

Citat:
citat din mesajul lui cameliam

eu cred ca are in jur de 1 an deja, da nu ii mai zic ca se enerveaza

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Sssssttt, si eu cred la fel, secret!

Bertha, mamica a doua comori - Darius-Andrei (DN 08.06.2004) si Ioana-Ruxandra (DN 12.11.2008)

poze
Cum s-a nascut Ioana

Mergi la inceput