"va dati copii"
Raspunsuri - Pagina 2
Tala spune:
Nici eu nu cred ca e o atitudine deplasata. banuiesc oricum ca fetita este mica si, cum a spus Mamagiuliei, pana nu e suficient de mare sa ma sune sa-mi spune ca e totul ok, sau nu, nici nu incape discutie, mai ales ca pana atunci nici nu as stii daca ii convine situatia asta. Apoi, ar fi necesare cel putin cateva saptamani sa le explic ce-i place si ce nu, cum ii place si cum nu, ce inseamna sutele de cuvinte stalcite pe care le spune etc...de ce sa chinui copilul? chiar nu cred ca ar avea nevoie de un concediu departe de parinti, iar noi sigur nu. Asculta-ti instinctele caci cel matern cel putin nu ti s-a declansat degeaba...
Bucurie!
abramburika spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mamagiuliei O voi lasa cand ma va putea suna sa merg dupa ea daca ceva nu-i convine. Pana atunci nici vorba, mai ales ca nu ma incurca deloc ------- Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) ------- www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma "Stelele care cad nu pier, Stelele care cad se duc pe un alt cer" |
Eu nu am pus problema asa .. ca ma incurca, ci ca e pt. binele copilului. A-ti iubi propriul copil nu inseamna sa te vada 24h din 24 numai pe tine si sa-l sufoci cu dragostea si prezenta ta ... ci sa-i acorzi si lui dreptul de a face propriile experiente, sa vada alt mediu, sa cunoasca si dragostea altor persoane care tie iti sunt dragi. Stiu ca e greu (ca mama) si tot cu gandul numai acolo o sa stai, ce face, ce mananca, doarme etc. dar te asigur ca el (copilul) e mai fericit asa, decat sa stai numai tu cu el. In modul asta il faci si pe el sa se simta responsabil si ii dai incredere in sine. Vorbesc la modul general, desigur, dar ai punctat un aspect care nu-mi place (ca te-ar incurca copilul) de aia am tinut sa specific.
_
Concurs: o ratusca pe nume Silvia - www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca din viata mea&page=0" target="_blank"> abr1 si abr2
_
Nessuno è perfetto ... ma chi vuol essere nessuno???
abramburika spune:
Si asa e ... pana nu ne spune autoarea subiectului ce varsta are copilul, discutam degeaba daca e sau nu deplasata.
Eu as spune ca de pe la 3 ani incolo (cand incepe sa mearga la gradinita) as lasa copilul si pe la alte persoane de incredere ... nu pt. comoditatea mea, ci pt. binele si fericirea lui.
_
Concurs: o ratusca pe nume Silvia - www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca din viata mea&page=0" target="_blank"> abr1 si abr2
_
szivarvany spune:
Abramburikaaa
Eu am zis cu umor ce am zis.
Pana la urma pe fi`mea nu o revendica multa lume ca suntem mai singuratice, asa
Insa cand am sa o las undeva, o voi lasa doar si numai cand voi fi eu convinsa 100% ca e totul ok.
Sincer astept sa facem pijama-party-uri cu copiii de varsta fie`mi
Asta ma incanta cu adevarat ! Sa socializeze cu copiii.
Si recunosc ca nu m-am gandit ca-mi sufoc copilul, 10 ore / zi le petrec departe de ea
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16)
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
roli25 spune:
La mama i-am lasat fara nici cea mai mica grija dupa ce i-am intarcat (9 luni, respectiv 10 luni). In mama am inredere totala. La soacra i-am lasat un pic mai tarziu, dar desi stiu ca se ingrijeste bine de ei nu sunt chair asa linistita ca atunci cand ii las cu mama. Cu cumnate sau alte rude, exclus.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui discordia fetita mea are 1 an si o luna. [...] |
autoarea subiectului a specificat varsta fetitei!
discordia eu nu cred ca esti exagerata. e o reactie normala a ta mai ales la varsta aceasta a fetitei!
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
abramburika spune:
La momentul cand i-am raspuns noi nu spusese varsta ... mesajele ii apar decalate pt. ca e incepatoare si ii sunt moderate mesajele. De aia e pe pag. cealalta raspunsul ei. Ok.
Da, la varsta asta nu esti exagerata .. asa cum am spus eu de pe la 3 ani as fi de acord cu lasatul pe la altii.
Si daca zici ca ii da una-alta alimente ne permise, ca nu stiu ce obiceiuri capata pe la rude, atunci nu ai incredere in aceste persoane. Incredere inseamna sa stiu ca bb e in siguranta, ca e crescut dupa regulile mele (bune, rele, asa cum ma pricep si eu), ca e ca acasa. Si ce spui tu acolo ca a crescut nepoata pana la 6 ani, bona etc. e una, sa stea o dupa-amiaza, o noapte, un we e alta treaba.
daria - am specificat ca vb la modul general, nu adusesem in discutie copiii nostri. Nici a mea nu e asa revendicata acum ... ca n.am pe nimeni de incredere pe langa mine ... Si nu as lasa-o in Ro pe fata si eu sa fiu in It. Eu vorbeam ca sa lasa-o cu rudele (mama, sora, cumnate, socri) cat suntem si noi in Ro. Eu stiu, sa o duca o dupa-amiaza la cofetarie, parc, sa se duca un we la tara, sa se joace cu verisoarele si sa ramana peste noapte la ele etc.
_
_
Happiness_4_us spune:
Nici eu nu as lasa copilul cu altcineva, de dormit nici nu poate fi vorba. Noi avem in spate o experienta mai dificila cu probleme de sanatate si clar nu as inchide un ochi numai la gandul daca.
Cat despre i-e pofta, trebe sa vada si el cum e, mi-e sila de-a dreptul. Fiecare hotaraste pentru copilul lui, iar daca ea, cumnata a hotarat ca, copiii ei trebuie sa guste, incerce, ca sa nu-i fie pofta, e treaba ei. Tu trebuie sa-i explici diplomat cum stau lucrurile cu copilul tau. Tu esti mama copilului si hotarasti asta.
Si eu am incredere deplina in mama, si il las pe Andrei cu ea, insa cu mama am alta relatie decat cu soacra, cumnata, etc. Pe ea o pot suna non-stop, daca simt asta, si o pot stresa la infinit, ptr ca stiu ca ea nu se supara, nu interpreteaza si ma intelege perfect. Ea e mama!
Asadar, urmeaza-ti instinctul, ptr ca el nu te inseala niciodata! Si daca asta simti tu acum, ca bebelusha trebuie sa stea cu tine, fa asta! Nu trebuie sa dai nimanui nici un fel de explicatii.
Nana, Andrei Stefan ( 26.09.2007)
Povestea nasterii fluturasului!
Fluturas iubit, sa nu uiti niciodata, ca mami este intotdeauna cu un pas in urma ta. Trebuie doar sa intorci privirea si sa intinzi manutza si mami te va ajuta in orice clipa!
Stelele care cad, nu pier! Stelele care cad, se duc pe un alt cer!Ramas bun, steluta iubita si scumpa, Emma!
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Povestea unui licurici scump!
discordia spune:
ma bucur sa vad ca nu sunt singura care gandeste/procedeaza asa. cu siguranta ca atunci cand va mai creste o voi lasa si la rude, va cere ea singura, inca de acum se bucura foarte mult cand le vede pe verisoarele ei si in general ii plac copiii.
velenamaria spune:
buna Discordia..nici eu nu cred ca esti exagerata..ptr ca sper ca nici eu nu sunt. copilul meu are un an jumate si mult timp mi-a fost greu sa plec de langa el si cand era vorba de cateva ore. am avut si de suferit din cauza asta...adica am amanat mersul la dentist pana am ajuns la urgente...nu m-am dus in multe locuri ptr ca nu vroiam sa-l las pe bebe cu nimeni..nu mama nu soacra . Dar nu-mi pare rau..copilul este prima mea preocupare..este pe primul loc.
eu ii gatesc.eu il hranesc eu il culc.Sotul ma ajuta si de catva timp il mai las si in grija lui si a soacrei, cu care copilul se intelege foarte bine.
In august o sa mergem in concediu fara copil...va sta cu soacra.Sper ca nu o sa intru in panica cand o sa ma vad departe de el. Sunt sigura ca nu imi va fi usor dar sper sa ma pot relaxa si sa realizez ca Edi poate si fara mine...mai ales ca din toamna ne asteapta cresa.
numai bine..o zi buna