retete cu dovlecel
Raspunsuri - Pagina 2
mihaela_s spune:
Eu am o reteta ungureasca, de la mama, e mancarea mea preferata. Abia astept sa ajung in ro sa pap...
Un dovlecel mijlociu, se curata de coaja si se taie in 4. Se scobeste si se arunca interiorul de samburi, iar miezul se da pe razatoarea mare(merge si prin robot). Se pune intr-o cratita ulei si faina cat sa faci un rantas(se prajeste putin faina in ulei, se ia de pe foc si se adauga boia de ardei). Se pune dovlecelul ras peste rantas si se amesteca bine. Se pune putina apa, cat sa se lege putin sos...atentie! dovlecelul lasa multa apa si daca pui apa prea multa, va fi sosul prea mult si subtire. Se sareaza dupa gust si se adauga tulpini de marar si cimbru(asa cum se pune in muratura de castraveti daca stii) legate ca sa nu se imprastie. Eu mai puneam si frunze de cimbru si marar tocate marunt daca nu aveam tulpini. Se pune pe foc mic si se amesteca pana dovlecelul lasa putin sos, ca sa nu se prinda de oala. Se fierbe 10-15 minute invartind des, pentru ca se prinde faina de fundul oalei. Se serveste cu chiftelute de dovlecei, cu ochiuri sau cu snitel de pui. Cand se serveste se poate adauga smantana sau putin otet.
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
dalina2x2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mihaela_s Eu am o reteta ungureasca, de la mama, e mancarea mea preferata. Abia astept sa ajung in ro sa pap... Un dovlecel mijlociu, se curata de coaja si se taie in 4. Se scobeste si se arunca interiorul de samburi, iar miezul se da pe razatoarea mare(merge si prin robot). Se pune intr-o cratita ulei si faina cat sa faci un rantas(se prajeste putin faina in ulei, se ia de pe foc si se adauga boia de ardei). Se pune dovlecelul ras peste rantas si se amesteca bine. Se pune putina apa, cat sa se lege putin sos...atentie! dovlecelul lasa multa apa si daca pui apa prea multa, va fi sosul prea mult si subtire. Se sareaza dupa gust si se adauga tulpini de marar si cimbru(asa cum se pune in muratura de castraveti daca stii) legate ca sa nu se imprastie. Eu mai puneam si frunze de cimbru si marar tocate marunt daca nu aveam tulpini. Se pune pe foc mic si se amesteca pana dovlecelul lasa putin sos, ca sa nu se prinda de oala. Se fierbe 10-15 minute invartind des, pentru ca se prinde faina de fundul oalei. Se serveste cu chiftelute de dovlecei, cu ochiuri sau cu snitel de pui. Cand se serveste se poate adauga smantana sau putin otet. vorbe de copil... Hobby www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina calator de profesie |
Dumnezeule!
E trecut de 12 noaptea, da' acu' as manca!!
anamaria spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dalina2x2 sunt innebunita dupa dovlecel dar, in afara de pane si sote cu iaurt nu mai stiu nici o reteta.. iar cum a inceput sezonul lor... Ma puteti ajuta? Multumesc! _ Dalina, mami de minuni gemenute Anita & Miriam (29.06.2006) Albumele noastre Suntem maricele "Nu crede in miracole. Bazeaza-te pe ele!" |
cum faci dovlecei sote cu iaurt?! suna tare bun-bun
iahim spune:
Citat: |
citat din mesajul lui vickip eu fac dovlecel umplut cu branza --dovlecei --branza dulce --smantana --marar --telemea sau sare --ou --un strop de lamaie -eventual pt decor cascaval, rosi, sunca Se taie dovleceii in 2 pe lungime. Se scobesc de miez si se stropesc cu putina lamaie. Se umplu cu o pasta obtinuta din branza, samantana, ou, marar tocat fin, un pic de unt si sarat cu telemea sau sare. Se pun int-un vas termorezistent uns cu unt si se dau la cuptor incins (~20-30 min, in functie de marimea dovleceilor).Cu 5 min inainte de a fi gata se scot si se rade putin cascaval si se pun cateva felii de rosii deasupra si se mai baga 5 min la cuptor cat sa se topesca cascavalul. In umplutura se maipoate pune ceapa verde, sunca, etc...liber imaginatiei si gustului. |
Moama,ce mi-ai facut!
iahim spune:
Mihaela.S,superbe imaginile din Visby!Inteleg ca acolo locuiesti....Este o insula la distanta de Suedia?
mihaela_s spune:
dalina, ai facut mancarica? Eu peste 2 saptamani jumate merg in Ro si abia astept sa fac. Din pacate aici nu gasesc dovlecel din acela, numai zuchinni cu care n-am incercat.
iahim, da aici locuiesc de un an si 9 luni. E un oras tare frumos, noua ne place mult de tot. Visby e "capitala" insulei Gotland, cea mai mare insula a Suediei. E la distanta de 90 de km de Nynäshamn, un orasel la vreo 40 de km sud de Stockholm, de unde pleaca feribotul spre insula. Se poate ajunge si cu avionul in 35 de minute de la Stockholm, iar vara si din alte orase suedeze. Ai vazut imagini pe camera live, pe blog sau in albumul de fotografii? Ca am toooot adunat peste tot poze, de asta nu stiu tu unde ai ajuns .
edit ca sa pun un www.selectgotland.com/" target="_blank">link din care poti afla mai multe. N-as vrea sa monopolizez subiectul, daca te intereseaza mai multe, putem discuta in privat. Imi face mare placere...
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
flower-power spune:
M-a inspirat prezenta prietenei mele mihaela_s ,la subiect si zic sa scriu si eu ce-am facut cu 2 dovlecei potriviti dar tineri, saptamana trecuta .Nu are nume pt ca-i inventata de mine pe moment . Asa ca, i-am taiat in doua pe lung si apoi pe lat in asa fel incat am obtinut din unul patru, deci din doi,
opt bucati pe care le-am scobit cu o lingurita. Cum erau tineri, nu aveau seminte decat f mici. Ce am scos din ei am tocat marunt dar nu foarte, si am pus la calit cu ceapa verde, 2 maini de codite de ciuperci si ele tocate, cimbru, oregano, busuioc, eu am ras si putin ghimbir, patrunjel verde si putin ulei de masline (sare si piper dupa gust) . Cu chestia asta am umplut dovleceii scobiti, pe care i-am pus intr-o tava la cuptor cu 1 pahar apa si ulei de masline. Cu 10' inainte sa fie gata am ras cascaval am amestecat cu ou batut si am pus cu lingurita peste fiecare "corabioara" .De-li-cios Si f light...
Elag spune:
reteta mea preferata cu dovlecei este:
Quiche cu dovlecei
Ingrediente reteta
250 g faina, 3 oua, 125 g unt, sare, 1 ceapa, 1 catel de usturoi, 2 rosii, 3 dovlecei, 2 linguri ulei de masline, piper, 1/2 legatura patrunjel, 2 fire menta, 100 g cascaval ras, 150 g smantana, boia de ardei, oregano uscat
Mod de preparare (timp estimat: 1 h, complexitate: medie)
Se framinta o coca din faina, un ou, unt taiat cubulete, un praf de sare si 2 linguri de apa rece. Se pune coca pentru 30 de minute la frigider. Se curata usturoiul si ceapa si se toaca. Se oparesc rosiile si decojiti-le. Se storc usor, apoi se taie feliute. Se spala dovleceii, se curata si se taie felii.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se prajesc dovleceii pe ambele parti, apoi se scot intr-o farfurie si se condimenteaza. Se caleste usturoiul si ceapa. Se lasa sa se raceasca. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade. Se unge o forma cu grasime.
Se spala verdeata, se lasa sa se scurga bine, dupa care se rup frunzulitele si se toaca marunt. Se amesteca cascavalul ras cu smintina si ouale ramase. Se condimenteaza cu sare, piper si boia de ardei.
Se intinde coca pe o suprafata plana si se asaza in forma, avind grija sa se acopere si marginile. Se inteapa blatul de mai multe ori cu scobitoarea. Se adauga amestecul de ceapa, apoi dovleceii si feliile de rosii. Se presara putin oregano si cascaval, apoi se adauga crema de smantana. Se coace cca. 40 de minute.
dalina2x2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anamaria cum faci dovlecei sote cu iaurt?! suna tare bun-bun |
Pun o ceapa mica la fiert intr-o ceasca cu apa si, dupa 10 minute, un dovlecel mijlociu sau doi mititei tocat cubulete mici si adaug apa fiarta cat sa ii acopere putin. Las sa fiarba sub capac 15 minute, adaug un pahar mic de iaurt amestecat cu o lingura rasa de faina (se mai poate subtia cu lapte, daca va place mai subtire) si torn peste mancarica, amestecand 3-4 min, timp in care pun si sarea. Opresc focul si adaug marar (si patrunjel-optional) si ulei de masline.
Papa fetitele mele de numa'!
pofta buna!
vias spune:
vai ce retete...tocmai am primit de la tara multi dovlecei...mmmm nu stiu cu care reteta sa incep
Cami,mamica ingerasului Darius-Andrei
n: 15.07.2008
d: 16.08.2008
ingerasul Darius-Andrei
17+ Darius mi-a trimis de ziua mamei cel mai frumos cadou, un bebe!
bebe Flavius Cristian
POZE