retete cu dovlecel
Raspunsuri - Pagina 3
ANITA75 spune:
fetelor incercati sa faceti si dovlecel pane (cum se face snitelul) cu mujdei de usturoi ,maninci de mori
ioana_77 spune:
Eu ieri am facut asa: am curatat doi dovlecei potriviti si i-am taiat rondele. I-am pus in apa cu sare clocotind si i-am lasat cam 10 minute sa fiarba. Am scos feliile, am scurs de apa cat am putut si i-am lasat sa se raceasca. am facut un sos din suc de rosii, usturoi, sare, piper si am turnat peste feliile racorite, cat sa le acopere bine. Se lasa cel putin 45 min, sa se patrunda
pofta buna.
Matusa mea face chiftelute din dovlecei:
Dovleceii se curata subtire de coaja, se taie in jumatati pe lungime, li se scot semintele cu o lingura, apoi se rad prin razatoarea cu gauri mari, se amesteca cu 1/2 ligurita de sare, lasindu-se 30 minute sa-si lase apa.Apoi, se limpezesc de sare, se storc in pumni si se pun intr-o olita. Se adauga oul intreg, brinza rasa, faina, neaparat mararul si facultativ, piperul, amestecindu-se bine. Se ia cu lingura din compozitie si se pune in uleiul incins.(am furat o reteta de pe pe net)
Deus spune:
eu il rad simplu in salate, ma doare sufletul sa-l prajesc in ulei si sa omor tot ce este bun in el:)
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
mariussimiuc spune:
Puteti incerca si o paine cu dovlecei
Miha si comorile
Vreau sa nu mai fiu diferit
De la lume adunate si-napoi la lume date...
Daca va este frica sa nu va ingrasati, incercati sa beti inainte de fiecare masa 100 ml de cognac. Cognac-ul, precum se stie din batrani, atenueaza teama...
raluca30 spune:
eu mananc dovlecei pt ca tin cura de slabire cu ei acum vara...cea mai simpla reteta care o fac este:curat de coaja,apoi ii tai cubulete,pun sare,piper,menta,intr-o tava de teflon pun o lingurita de ulei de masline si o jumatate ceasca cu apa sau lapte ,pun dovleceii la copt(~20min)si presar la sfarsit parmezan
Adee spune:
Eu am facut ieri dovlecel cu maioneza. Este exact ca si conopida cu maioneza la gust, numai ca mult mai rapida. Se curata dovleceii, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare. Cand s-au fiert, se scurg bine de apa, se paseaza si se amesteca cu maioneza. Optional, cui ii place se poate pune ceapa taiata marunt.
Am sa fac reteta cu ton, arata f bine.
purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009
poze
Mindy spune:
Zucchini Bread
(from the kitchen of Carol Linkkila)
Source: http://dinnercoop.cs.cmu.edu/dinnercoop/Recipes/bruce/ZucchiniBread.html
2 cups sugar
1 cup vegetable oil
2 eggs
3 teaspoons vanilla
2 cups grated zucchini
1 teaspoon salt
1 teaspoons baking soda
1/2 teaspoons baking powder
3 cups flour
3 teaspoons cinnamon
Blend all ingredients together. Bake in greased loaf tin at 350 degrees for 1 hour or until done.
dalina2x2 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Adee Eu am facut ieri dovlecel cu maioneza. Este exact ca si conopida cu maioneza la gust, numai ca mult mai rapida. Se curata dovleceii, se taie cubulete si se pun la fiert cu sare. Cand s-au fiert, se scurg bine de apa, se paseaza si se amesteca cu maioneza. Optional, cui ii place se poate pune ceapa taiata marunt. Am sa fac reteta cu ton, arata f bine. purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009 poze |
se poate pune si usturoi, nu? eu mor dupa salatele cu maioneza si usturoi!! (pun sin salata de vinete.. e asa de bunaa... )
Octavia75 spune:
Placintute de dovlecel cu cartofi
Se curata 3-4 dovlecei de coaja si de samburi si se dau pe razatoarea mare.Se sareaza, se framanta un pic si se lasa la scurs. Curatam 3-4 cartofi mai mari si ii dam de asemenea pe razatoarea mare si se adauga in dovleceii scursi de zeama. Adaugam 3-4 linguri cu varf de faina, un ou, si piper.
Din compozitie se ia cu lingura si se formeaza placintute in uleiul incins din tigaie.
Noi le mancam cu mujdei si cu rosii sau cu iaurt.
Octavia75 mami de Vesna, minune mica (16.10.2008)
Asa crestem noi
ANITA75 spune:
mariussimiuc arata tre bien piinea, cit traieste omu'invata! dar daca nu am masina de piine ?