Pacientele optimiste si gravidutze dr.Tutunaru 99
Raspunsuri - Pagina 3
anaconda2 spune:
Alina , daca nu reusesti sa procuri trimiterea ptr internare...merge si fara . Importanta este adeverintza de la serviciu , ca sunt platite asig de sanatate .
Eu m-am internat fara trimitere , era tarziu oricum , si nu mai aveam timp s-o iau . Intreaba-l dinainte pe T .
20 +
felix76 spune:
Neata dragutele,
Lali
Magditu
Elly, nu e a buna cu infectia aia urinara! Fugi la un dr ca daca o ia catre rinichi in sus nu e de bine!
Roscy asa-i ca azi esti mai bine?
Lilisor tu ce faci? Tragi un chiul sau ai plecat iar prin strainataturi?
Aditu
Alina, succes si rezultat bun la laparo!
Pup gasca de tutunse!
Felix
Pot ... pentru ca eu cred ca pot
tinuta78 spune:
fetele,
Eu sunt dezamagita si speriata. Am fost azi la synevo in z29 sa-mi fac bhcg inainte de laparoscopie. Maine dimineata trebuie sa merg ptr internare la elias( ma rog sa fie totul bine). Mari sperante nu am cu bhcg ul asta( am ceva semne ca se apropie cm. Daca-mi vine cm pana in operatie, cum procedez, trebuie sa folosesc un tampon intern?).
Azi am patit-o la synevo. Am mers la prima ora si am intrebat daca mi se da azi rezultatul. Am ramas blocata cand a zis ca in nici un caz, ca poate miercuri dupa ora 12. I-am zis ca miercuri la prima ora sunt programata ptr laparo si am nevoie de rezultat cat mai repede. OK, f bionevoitoare d-ra de la receptie, " daca vreti, platiti taxa de urgenta 50 lei, si aveti rezultatul maine dupa 12, vreti?". Ce sa mai zic, aveam 100 lei la mine, unde sa ma mai duc, deja eram in intarziere la servici, am zis ok, il fac. Nu stiu daca n-a fost doar asa ca sa-mi ia niste bani in plus, ptr ca dupa ce-am platit taxa mi-a zis ca e popsibil sa primesc si azi sms ca este rezultatul gata.
Acum sunt f stresata. Am intrat in panica, am de pregatit ptr spital, sa-mi asez toate treburile acasa ca ma gandesc ca dupa n-o sa mai fiu in stare, nu stiu de ce sa ma apuc mai repede.
Trebuie sa anunt si la servici ca n-o sa vin cateva zile, sa vad ce motive le spun( ca trebuie sa fac niste analize..).Am niste colegi f curiosi si ma streseaza si asta..., offf, ce frumos ar fi sa am valoare mare la bhcg....
Socrilor nici nu le-am zis( au si asa destule pe cap, ca sa le mai dau eu inca un motiv de grija...) daca ma opereaza miercuri, sambata, duminica asi fi in stare sa dau ochii cu ei ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic?
V-am scris un intreg pomelnic, nu stiu daca am fost destul de coerenta ptr ca scriu si mai apare cate un coleg prin preajma, asa ca ... sper sa ma intelegeti
felix76 spune:
Tinuta, pentru fata agitata!
Foarte bine ca ai facut testul la urgenta, asa vei fi 100% ca nu exista posibilitatea sa-l ranesti pe bebe cand faci operatia.
Daca vine ciclu, sfatul meu este sa nu-ti pui tampon intern ci unul extern. Pe masa de ope te vei urca doar cu halatul acela inchis in spate, fara chilotei... Sa nu te sperii daca te leaga si de maini si de picioare. Oricum vei avea nevoie de tampon pentru ca dupa laparo vor curge cateva picaturi de sange!
Colegilor poti foarte simplu sa nu le spui nimic. Oricum vei primi concediu medical in ziua in care te duci la scosul firelor... Te va intreba rezidentul care vine sa te ia la operatie cate zile de concediu medical vrei.
Referitor la operatie, fiecare organism reactioneaza in felul lui. Cred ca depinde foarte mult si cat iti umbla prin burtica! Eu una as fi putut sa ma prefac ca n-am nimic la 2 zile diferenta de la operatie insa sunt fete care si-au revenit mai greu. Ar fi bine sa-i eviti we asta si sa-ti rezervi timpul pt tine.
Bea un ceiut de tei sa te mai linistesti macar un pic! Mult succes si rezultat bun!
Felix
Pot ... pentru ca eu cred ca pot
tinuta78 spune:
multumesc mult felix, incerc sa ma calmez si sa ma concentrez la problemele de la servici. Trebe sa le las si pe astea in regula sa nu inceapa sa taraie telefonul dupa mine maine poimaine.
magdita spune:
Tinuta, fii barbata Zoe ! O sa fie totul super bine, nu bine ! Fa tot posibilul sa te calmezi si sa nu te stresezi inutil. O sa vezi ca dupa operatie iti vei da seama ca te-ai stresat mult prea tare, inutil. Noi toate te intelegem perfect, pentru ca am trecut printr-o laparo.
Deci fetelor, hai sa ii facem galerie colegei noastre de suferinta :
Orice intrebari sau nelamuriri ai, suntem aici .
Cu siguranta se va intampla minunea !!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna"
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla din nou, iar atunci va fi perfect!
rocsy2007 spune:
din pacate felixutza nu mi-e f bine. sunt in butoi. m-am trezit tare rau. am o stare tare aiurea. offfffffffffff dar las ca imi trece.
tinuta78 spune:
magditu si toate fetele
fac tot posibilul sa fiu calma, dar ma apuca numai cand ma gandesc la spital. Eu sunt puternica de felul meu, dar..., e ceva necunoscut si am emotii mari.
Din pacate n-o sa va pot tine la curent cu starea mea. Abia saptamana viitoare cand o sa revin la servici o sa va povestesc ce-a gasit d-l doctor prin burtica mea.
Cu ajutorul Domnului voi trece si peste asta.
adrianaady spune:
Buna fete dragi
Felix ce faci draga mea? cum te mai simti? gata nidareaaa
Magdita tie ti-a trecut raceala? sper ca da, ca mult ai mai tras cu eaa...
Tinuta curaj fata draga, asa cum au zis fetele nu este o operatie f grea si sigur vei veni la noi cu un rezultat fff bun...iti tin pumnii strinsi, strinsi
Alina tu ai reusit sa vb cu dr T azi? cind ai programare
Tamy tu cum mai esti azi? tinem pumni sa fie bune analizele mamei..
Rocsy eu te cred ca nu se poate sa fi bine asa de pe o zi pe alta, dar e timpul sa iesi din butoi si sa mergi mai departe... eiii pina cind??
tamaryllis spune:
Tinuta, eu la a doua laparo eram in Z1 si nu mi-am pus niciun tampon! Nu-ti face griji, ca nu e grea operatia! Eu m-am prefacut la a doua laparo la cateva zile de la operatie si nu mi-a fost f greu, dar la prima a fost mai naspa si nu cred ca m-as fi putut preface. Deci...depinde!
Dar eu iti recomand ceva: nu mai actiona conform parerilor altora! Trebuie sa te gandesi intai la tine si sa iei deciziile in functie de tine, nu de ceilalti. Pe de alta parte, poti sa spui ca ti-e rau, ai o indigestie, ti-a venit si te doare f tare burta, sau poti sa le spui ca trebuie sa pleci din oras etc.
Aditule, maine merg cu mama iar la spital si sper sa fie OK. Daca nu, probabil ca o sa o interneze si eu o sa fac ca trenul pe acasa pana se rezolva problema... Asa nu ma mai intereseaza aproape nimic de cand a intervenit problema asta!
Va pup!
2009 este anul in care voi reusi!