~~ Copiluti de mai-iunie 2005 (105) - LMA !!!
Raspunsuri - Pagina 9
Tdi spune:
Ciao fetele!
Se pare ca instinctele mele n-au batut campii degeaba, o sa stim mai multe saptamana viitoare cand ne vom prezenta cu copilul in dintzi la control. Psiholoaga ne-a facut o impresie buna si mie si sotului, am discutat mai bine de o ora cu ea si i-am explicat problemele noastre cu Alyssa, ne-a pus si ea intrebari diverse...nu avem inca un diagnostic pana nu o cunoaste si pe Aly dar e clar ca NU e ok, pe undeva s-a produs un blocaj si situatia nu a evoluat cum trebuie...a zis ca noi ca parinti nu am gresit cu nimic, dupa parerea ei suntem foarte prezenti, atenti si iubitori. Ramane sa o vada pe Aly marti, probabil va fi nevoie si de o encefalograma, analize...sunt foarte ingrijorata.
Mentionez ca nu platim nimic, toata treaba e la structuri de stat deci exclud faptul ca ne-au chemat la alte consultatii/analize ca sa faca si ei un ban cinstit, cum se intampla uneori.
Scuze ca nu raspund la nimeni desi v-am citit, sunt foarte ingrijorata si obosita, vreau sa va multumesc din suflet ca v-ati gandit la noi si o sa va tin la curent.
gabitzam spune:
TDI, sper sa fie controlabila situatia si voi sa scapati de stres si ingrijorare! Doamne ajuta 
andutzy spune:
Tdy, doamne ajuta sa nu fie ceva grav! Va tin pumnii!
Andra, mami de Horia si Dragos
CELE MAI RECENTE POZE CU DRAGOS, HORIA SI NOI...
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
TRICOTAJELE MELE
elisor spune:
Helau!
Mercedes chiar m-am gandit la tine aseara ca nu te-am vazut pe-aici. Eu nu pot pricepe de ce unii aleg profesia medicina daca nu sunt daruiti. Au facut un juramant dar se trezeste icsuleasca sa-ti dea lectii cand e cazul sa mergi la urgente, m-am infuriat mult citind ce-ai scris. O singura data am avut neplacerea (de cand am copii) sa dau peste o tampita de orelista care urla la mine sa linistesc copilul ca altfel ma da afar din cabinet. I-am spus foarte bine ca prima oprire va fi in biroul directorului. Si era pediatra, care se presupune ca pe langa medinica ar trebui sa stie cum sa-i vorbeasca unui copil, dar...nu stiu cand ne facem bine ca natie. Cand vad documentare cu medici de la urgente de prin strainataturi ma uit ca hipnotizata spunandu-mi ca nu-i adevarat. Imi pare rau ca iar a trebuit sa treci prin oprobiul medicinei romanesti
. Multa sanatate blondinei!
Olguta iti spun de pe acuma drum bun si pana ne reauzim sa aveti o vacanta frumoasa, relaxanta si plina de bunadispozitie! Sa faci poze, ca nu te mai iert ![]()
Da Laura, suntem la zi
, desi nu cred ca poti epuiza intr-o ora subiectele, dar avem timp sa recuperam ![]()
Revin mai pe seara
Mamisorul cu Bianca (13.06.2005)
Andreas (17.08.1998)
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
patriciaRO spune:
Saliu la fete
Moama nu-mi mai ajunge timpul frate... Ma apuc de treaba si cand ma uit la ceas e deja tarziu... Si nici nu stiu cum a trecut.
Alexandra 
Maya 
Sophia
Joi am zis ca poate ii organizam lui Pifos un party pentru ziua lui de nastere, intrucat suntem toti liberi ca e zi natioanala, o mare sarbatoare la danezi, si vineri cand e ziua lui, va ploua toata ziua.. Asa ca sansa este joi... Si o sa vreau sa fac ceva simplu. Numai gratar cu toate carnurile posibile, salatica si un tiramisu... Ca la cati invitati voi avea faza este ca nu am timp de pregatit, ca mai ma duc si la serviciu miercuri... aia e...
Duminica am fost pana la castelul lui Hamlet, noi il mai vazusem, dar ne-am dus sa ne intalnim cu prietenii nostri. Poze, aici:
http://piticii2003.multiply.com/photos/album/82/Helsingor_17_mai
Tedy, va tinem pumnii sa fie bine. va pup
Beatrice, mamic de Alex pifos
www.flickr.com/photos/piticii2003/sets/72157617213793188/" target="_blank">Hobby-ul meu
loreen spune:
Elisor in curand o sa am nevoie de dictionar sa inteleg ce-nseamna cuvinte gen "daruire" ... hai sa fim seriosi ...
In Cta s-a deschis o clinica de ginecologie privata dar cu aceeasi medici corupti si moase frustrate care au functionat pe principiul relativ al spagii in spital... sa pot crede eu acuma ca un salariu mai mare pe cartea de munca le-a facut dintr-o data fatza umana ... pe naiba
La scoala la Bianca profesorii isi beau cafeaua in timpul orelor sau baga un mess scurt ca doar e la moda sau jignesc copii ca doar care-i problema ... si pentru asta cu daruire statul sa le dea 50% marire pentru reforma invatamantului ... da pe naiba
Tdi in amanunt nu stiu despre ce este vorba , dar pot intelege ingrijorarea ta ... si sufleteste va sunt alaturi ...
Andra si daca nu la un loc de joaca pentru copii sa poti sarbatorii ziua de nastere a unui copil?! La sexy club sau la birtul satului?!
Bag sama ca azi am draci pe mine si m-am dat cu ciumexan de-s asa acida
Laura cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
omustata spune:
Multumesc mult pentru urarile de vacanta.
Mercedes-citesc si nu-mi vine sa cred cat sunt de ratati unii medici din Romania. Cum se mai simte Bia?
Tdi-sper din tot sufletul sa nu fie nimic grav. Va tin pumnii si sper sa fie doar un blocaj minor si psiholoaga sa stie cum sa va scoata din situatia asta.
Anca-Maya s-a jucat toata seara cu papusa de la voi.
Noi nu-i serbam ziua Mayei anul asta pentru ca vom fi in Franta. De fapt noi intotdeauna am fost in Romania de ziua pana acum si ii serbam ziua strict cu familia pentru ca prea multi copii in Romania nu cunoastem. Insa anul asta nu vom fi nici aici, nici in tara. I-am chemat pe bunici sa ne viziteze in Franta de ziua ca sa marcam cumva momentul si maine o serbam la gradinita. Este foarte bucuroasa ca va fi persoana importanta acolo. I s-a dat acasa un "Treasure Chest" in care trebuie sa aduca 3 jucarii peferate sa le arate la ceilalti copii. Sper sa fie bine.
Trebuie sa va las acum. Ma duc sa hranesc copilul.
tamar spune:
Hai sa comentez si eu asa mai pe linga subiect apropo de ce-a scris Mercedes - in primul rind, multa sanatate Biei! Eu fac voluntariat la o camera de urgente pediatrice aici, si vin multe cazuri asa aparent "neurgente", dar ce mi-a placut intotdeauna ca nu am vazut nici un doctor sa-i faca pe parinti sa se simta aiurea ca i-au adus pe copii. Chiar l-am auzit pe un doctor explicind studentilor ca nu conteaza daca li se pare lor ca e urgenta sau nu, important e ca parintii care i-au adus pe copii considera ca e urgenta, si asta e suficient. E adevarat ca doar pt febra nu te trateaza cu nimic in afara de paracetamol/ibuprofen, sau daca e deshidratat copilul le pune IV (intravenos - lichid, nu stiu cum se zice...)
Eu tocmai am avut azi un exam final la chimie organica, ugh, nu cred ca am facut prea grozav. Mai am unul sapt viitoare la fizica...Nelia, ne putem face galerie reciproc;) (ca parca doar noi am mai ramas "scolarite", Androix tu ai terminat?)
OlgaM, drum bun si calatorie frumoasa! si sper sa se simta bine Maya la scoala, Adinei i-a placut f mult sa fie in centrul atentiei:D
OlgaT, cu maaaree intrziere, felicitari pt Sophie (imi place mult numele) sa fie sanatoasa si somnoroasa si sa se inteleaga bine cu Tony!
Tdi....va tin pumnii sa fie totul ok sau cel putin f usor de corectat daca e cazul...
Mercedes spune:
Multumim pentru urarile de sanatate bia mai face bfebra dar e pe antibiotic de aseara am fost la pediatra a consultat-o si mi a zis ca nu poate in stadiul in care e sa ramana fara antibiotic.
tamar- de acord cu ce spui tu dar eu aveam o problema in sensul ca nu i puteam cobori febra si m am dus sa mi dea solutii si sa vad daca mai e cumva si o alta problema decat raceala ...iar ,,d-na,, respectiva m a luat ca tb sa i se sufle nasul ca e infundata( de parca eu asta nu stiam)si mi a explicat ce tb. sa i dau( ce am facut acasa de altfel ca doara nu sunt la primul copil)fara antibiotic ca nu e cazul. Cum naiba nu e cazul daca copilul e rosu in gat inflamat ii curge nasul cu secretii spre verde si sa nu cumva sa o las la gradi... + ca nu mi s a dat nici o hartie cu diagnosticul fetei.
Nu abuzez de urgente deoarece stiu ca majoritatea sunt rezidenti in prima faza( dar acum nu am dat de rezident!)iar daca sunt probleme mai grave sunt ,,deranjati,, doctorii.
Discutam cu sotul aseara pe marginea a celor intamplate si am ajuns la concluzia ca nu ne convin multe probabil din cauza ca comparam cum e aici si cum a fost in tara vecina. De ex. in ungaria am primit si compozitia pe gramaje a anestezicului cu care urma sa o adoarma pe bia, toate radiografiile si toata documentatia ce i s a facut in spital.
Sincer nu am cu nimeni nimic dar nu mi se pare normal sa i spuna copilului,, mami a ta nu si a facut tema bine sau ceva de genul asta nu a vazut ca esti rosie in gat? pai, frate eu nu sunt dr. pot fi oricine de la femeie de servici pana in stele dar daca eu consider ca m a depasit situatia apelez la persoanele ,,competente,, in acest caz la dr nu?
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">"Povestea unui licurici"
helen75 spune:
Buna fetelor,
Multumesc pentru primile calduroase si urari1
Va doresc si eu sa aveti parte de ce este mai bun!
Am inceput sa citesc din urma ,ca sa ma familiarizez cu voi (cam greu, ca sunt la serv). Pana atunci, am si eu o intrebare: Andrea mea e tare mofturoasa de ceva vreme:pregatim hainele de seara pt. gradi si dimineata la trezire face mofturi:"nu iau pantalonii astia ,vreau altii..; nu astia roz, cei albastri", etc.
Si asa, 15 min, in conditiile in care trebuie sa ajungem , noi parintii la serv la 8 si Stefan (fratiorul ei ) la scoala. Pot sa ma trezesc si la 5, ca tot la 7,40 ies din casa, dupa multe rugaminti. Azi dim. s-a enervat taica-su si a iesit cu o mare de lacrimi .
Voi patiti asa cu fetele? Cum procedati?
O zi buna si sanatate puilor bolnavi!