Licurici de ianuarie-februarie 2009 (20)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cami_antonia spune:

bee sa te distrezi superb in seara asta ... ca draguta oricum esti ... daca te aranjezi putin singura cred ca e suficient ...

Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Irinuca foarte interesanta explicatia, insa eu cred ca e mai mult vin in lingurita aia (pt ca la botez parintele a varsat din vin pe hainutele copilului si era ditamai pata). In al doilea rand eu citisem ca vinul de la impartasanie are un continut mai mare de alcool, tocmai pt a se minimaliza riscul imprastierii de microbi.
Mai exact, daca ai sti sigur ca un copilas care s-a impartasit inaintea lui Andrei are oreion (care se transmite prin saliva si are un potential f mare de contaminare), l-ai mai impartasi cu aceeasi ligurita?

Dar ce te faci dc copilul tau se numara printre cele 8% (opt procente!!!) de persoane din lume carora le lipseste enzima necesara procesarii alcolului?
Din cauza faptului ca le lipseste acea enzima, riscul de cancer de esofag dezvoltat in urma ingerarii de alcool creste foarte mult, pt ca datorita faptului ca le lipseste enzima respectiva, alcoolul este metabolizat in acetaldehyde,o chimicala foarte periculoasa care afecteaza DNA-ul celular si are efecte canceroase.

Dar astea sunt deja subtilitati:)) si nu vreau sa va stric weekendul.
Pupici, o zi buna sa aveti!
Noi mergem la pisicina de la 9 la 10 dimineata (cu bebe) si apoi o sa stea Luc cu el acasa ca sa ma pot relaxa un pic.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micola spune:

HEEEI, ce sariti asa pe Miere?? Si mie mi se pare total airea faza cu chipsuri si cola, dar poate a fost asa, de fun...

Lasa, Bee, ca eu si sotul eram niste slabanogi cand eram tineri si nelinistiti, dar dupa nunta pus pe noi la greu...Eu mai mult dupa sarcina, el dupa nunta ca cine ii face toata ziua la prajituri ?
Daca imi fac curaj poate pun poze cu "inainte si dupa". am ciit undeva ca e si o explicatie pentru ingrasarea de dupa casatorie, ceva de genul ca nu mai stai cu gandul la "ce-o fi facand X cand nu e cu mine...", sau nu mai ai emotii cand vine ora de intalnire...desi eu mai am fluturasi cand vine tati de la serviciu...de multe ori..
Apropo de praji, cine-mi zice si mie o retea usurica...maine serbam doi Costici: pe Alexutu si pe tati lui, dar nu vreau ceva complicat, ca facem in familie, doar noi cu bunicii si unchii si matusile..Bebelusi, ceva usor si de efect??

de Alexutzu 21.01.2009
! Doamne ajuta-ne sa crestem mari si sanatosi! !!

Mergi la inceput

Micola esti draguta, dar e Ok, I've seen worse.
Intr-adevar tu ai intuit bine, era pt fun si pt a distra copiii si a face atmosfera mai destinsa.
In anumite biserici catolice din State se da suc de struguri in loc de vin, tocmai pt ca aici este ilegal ca minorii sa consume alcool inainte de 21 de ani. Biserica Catolica a obtinut o dispensa care o lasa in continuare sa administreze alcool (vin) copiilor, dar multe dintre biserici prefera sucul de struguri, pt ca au fost multi parinti impotriva vinului.

Cami, intrebarea mea nu se referea la noi, persoane mature, ci la copilasi dc i-am mai impartasi in conditiile in care inaintea lui a fost o persoana cu ceva vizibil la gura (doar un exemplu).
Eu recunosc deschis ca NU, as pleca de acolo.

In alte biserici, impartasania se face cu lingurite individuale care se spala dupa aceea. Mi se pare o solutie simpla si eleganta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaAlexa spune:

miere, ai dreptate, as pleca...
desi mi-am impartasit copilul 1 data/ 2 saptamani de la botez, c-asa am crezut eu ca-i mai bine pt el (nu am fost niciodata foarte religioasa, dar bebe mic m-a facut sa vad lucrurile un pic altfel). Cat despre cantitatea de alcool, nu stiu ce lingurita folosesc la voi, dar la noi e una mica mica de nici 2.5 ml nu cred ca are!
oricum, concluzia e ca fiecare are piticu lui (nu te supara pe mine pls), exact asa cum unii (nu spui cine ) isi supra imbraca copiii!! Daca tu nu te simti ok, nu te poate obliga nimeni!
Pupici!

mami de Micalea Picalea, alias Piculin :)))

Mergi la inceput

Raluca, nu ma supar, de ce sa ma supar?
Uite discutia asta a mai fost pe forum, nu suntem noi primele cele care dezbatem, si acolo s-a lasat cu "peruci smulse":)))
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=112363&SearchTerms=impartasit,lingurita

Dar, e foarte interesant si argumentele foarte solide. De ambele parti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris30 spune:

Salutare la toate mamicile si La multi ani licuricilor de astazi .
Iulia sper sa vina pasaportul cat mai repede, biletele le-ati cumparat deja?? Carla e frumusica si vesela si am vazut si cu cine seamana mai mult, daddy's little girl .
Alina ce cuminte statea Sabinuta la botez si ce mirata se uita la preot cand ii lua din mot, ai 2 printese frumoase.

Eu inca nu ma plictisesc, m-am plictisit cand eram gravi si stateam numai in pat, imi vinea sa ma urc pe pereti.De vreo saptamana am inceput sa triez lucrurile din casa, arunc ce nu-mi trebuie si bag in cutii ce pastrez,nu-mi place sa vad lucruri insirate prin toata casa.Noi mai avem putin si facem 5 luni, nu-mi vine sa cred ca repede a trecut timpul si in iunie implinim si 7 ani de casnicie.Dormim noaptea 9 cu 7 ceea ce este foarte bine, in schimb ziua mai deloc, stam si ne jucam ,vorbim, iesim in parc, baie , papa si gata ziua.

Daiopri tu ce mai faci, cum e situatia?/

Na ca atata am reusit sa scriu, revin mai tarziu.

http://b1.lilypie.com/iAvwm5.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

pupici la gagici.
am pauza de la copii si-s suparata neagra, Patrick de ieri seara o tin in febra 41.... de abia acum a inceput sa transpire si sa scada sub 38. dar macar doarme,saracul, ca e cheaun. Eva cica doarme si ea...
multumim frumos de urari si de complimente de la poze. mandra clar a dormit de la vin dupa botez, ca ea la multa lume e super sociabila. dar preotul a tinut musai sa ii toarne o lingura intreaga pe gat... drept care a cazut ca o musculita de otet.
Iulia, hihi, ma gandeam eu ca o sa aiba cineva rochita ca ea... ca e de la Gymboree. si mai are vreo 3 proaspete (pe langa alte 50 ), imi plac tare!!
Selene, deja am spalat rochita aia cu trandafiri de hartie... grr..... no comment . bine ca macar prima cea cumparata de mine a fost super . sper ca iti trecu supararea pe matusa.
Irina, la ce film ai fost maica pan la urma?
Aalinutz poze de la biserica albastra???? hai ca ramai cu restanta
dark, azi a mai aparut ceva prin casa? te asteptam si pe la mare la vara... poate apar diverse lucruri dosite de Pat
gata fug sa termin supa... poate vrea Pat sa manance un pic cand se trezeste.
sa aveti o dupa-amiaza excelenta!

Mergi la inceput

Roxana felicitari pt micuta crestina. Eva e frumusica rau in rochita aceea!
Multa sanatate lui Patrick, sa se faca repede bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Roxana, de aparut nu ... dar mi-a disparut pila de unghii Cine stie pe unde a pitit-o Dru... ca nu e prima data (sunt patita si am o cutie intreaga )

Sanatate multa la Pat!

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)

Our Goblin Prince

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput