Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (04)
Raspunsuri - Pagina 19
Timi07 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui gigelica20
Acum cateva saptamani cand mi-a scazut foarte tare cantitatea de laptic citisem ca fenugreek (fan grecesc) si ceaiul de fennel ajuta la sporirea cantitatii de laptic. Dintre astea doua la fenugreek era cel mai laudat. Ralu, dupa ce am facut inseminari la Giulesti si am trait puternicul sentiment de "vaca la monta" creat de personalul dragutz de acolo si de sistemul "paciente pe banda rulanta", mulsul e chiar ok, caci e in intimitate. Nu e foarte dureros, dar nici nu e la fel de placut precum suptul lui bebe direct de la sursa. Dar cand tati e fascinat de procedura si vrea sa te ajute, parca nu e chiar asa naspa. Eu abia mai scot 120 ml pe zi...ca s aii dau Pitonului. Soon o sa-l intzarc si vom ramane doar cu formula. Eu continui sa beau coctailuri de ceai instant de lactatie de la humana si galactogil, dar... Fiecare zi in care reusesc sa ii dau 100 ml e un castig, cel putin asa il percep eu si efortul de a mulge lapticul e rasplatit. Gigelica(Lucia) - Obosita dar foarte Fericita de Victor-Andrei ( Pitonul mancacios) |
Timi si fetele ei Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)
olishka spune:
Salutare!!!
LA MULTI ANI Victor Cristian, Ina Gabriela, Lucian, Brisses, Aidan Victor si bineinteles fiului meu iubit David
Mergem sa facem vaccinul. Am atatea emotii. Ralu zici ca doare?
Olga, mamica lui David iepurasul
Monnvas spune:
Citat: |
citat din mesajul lui novus Ideea e ca o sa merg 4-6 ore la birou dar nu stiu cum sa le impac cu alaptatul. Astept sugestii !!!! |
Nu ti-o poate aduce mama la birou? Sau nu ai acolo un colt linistit unde sa poata papa fata?
Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)
CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3
Monnvas spune:
citat din mesajul lui Gina2008 Bine v-am regasit fetele! Stiu ca scriu mai rar dar bebeul meu e din ce in ce mai activ si nu imi prea lasa mult timp pentru altceva. Bebelinul e voios, a luat bine in greutate si din cate am citit despre voi pe aici, avem cam aceleasi probleme si bucurii specifice dragutei varste de 2 luni si ceva. Va rog mult daca puteti sa ma ajutati si pe mine cu niste "ecuatii" de dezlegat... 1) Ma chinui sa alaptez cat pot de mult. De la inceput am alaptat 3 mese si 3 mese au fost cu lapte praf. Acum se pare ca laptele se imputineaza pe zi ce trece. Si ma dispera chestia asta. Mi-am luat o pompa manuala in ideea de a ma mulge si astfel sa stimulez mai mult producerea laptelui. M-am chinuit de cateva ori cu ea dar nu curge nimic. Daca storc cu degetele iese lapte. Cu pompa nu. E vreo tehnica speciala pe care nu o stiu eu? Pentru ca asa de 2-3 ori pe zi dar as vrea sa dau laptic de-al meu cat mai mult posibil. 2) Dr. pediatra a venit sa faca vaccinul de 2 luni (Infanrix Hexa) si a zis ca de la 3 luni sa incep cu mancarea solida (ma rog, supica, suc de mere si apoi mai consistent...). Eu vreau sa mai astept. Chiar pana la 5 luni, monitorizand greutatea lui bebe. Eu stiam ca nu se da mancare solida pana la 6 luni. Am innebunit eu sau cum? 3) Am incercat sa-mi fac dosarul pentru cei 85% pentru cresterea copilului. Dar de la primarie mi-au spus ca pana nu imi expira cele 126 de zile nu pot depune dosarul. Asta ar insemna ca voi primi banii cu 3 luni intarziere si eu voi trai cu aer? (Stiti ca se intarzie cu plata foarte mult). Voi ati putut depune dosarul asta mai drevreme? |
1 - si la mine a fost la fel. Cred ca mulsul "ad labam" e mai eficient decat pompa manuala. Nu stiu cum o fi cu aia electrica.
2- cred ca ai vazut discutiile de pe-aici, dat fiind ca puiul tau papa mixt ar trebui ca pe la 4 luni sa inceapa diversificarea. Ma rog, cred ca ideal ar fi ca pediatrul sa se mai uite si la moaca bebicului, poate unii la 4 luni inca mai au colici, chiar daca nu sunt alaptati exclusiv.
3 - da, dupa cele 126 de zile se depune dosarul, asta daca le iei pe toate. si, da, inseamna ca 2-3 luni stam pe ulei.
Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)
CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3
Monnvas spune:
Avem o camera speciala pentru asta...dar ce ma streseaza pa mine e ca suntem mai multe si e o singura camera. Parca nu ma vad mulgand in grup Cred ca ar fi ultimul lucru pe care mi-l pot ichipui...spuneti si voi...e neplacut si cand stai singur, in intimitate si dai la pompa d'apoi cand ai si concurenta/companie. Offff |
Imi si imaginez cum e sa mulgi la taclale... O sezatoare cu lapte
Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)
CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3
Monnvas spune:
GALUSHCA ma bucur ca ti-a trecut morcovul. Daca imi aduc bine aminte, galushcuta s-a si nascut ceva mai micuta, sub 3 kg, cat o fi fost si scaderea in greutate... daca a ajuns la 4,300 in 3 luni eu cred ca e OK, ca inseamna aproape 2 kg (banuiesc ca de la 2,800 a scazut pana pe la 2,400-2,500) in 3 luni, asa ca nu a luat chiar asa putin.
Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)
CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3
novus spune:
citat din mesajul lui andiaroro Novus- e aproape imposibil sa-ti spuna cineva la ce interval va manca Alexandra, fiindca pe langa foame va bea mult si de sete ca vin caldurile si creste necesarul de lichide + puseele de crestere cu "foamea" aferenta. Cel mai bine e sa lasi ceva lapte congelat pt situatii de urgenta sau sa reusesti sa vii atunci cand mama ta te anunta ca aparut soricelul in burtica, dar pentru varianta 2 e nitel mai complicat in zilele cu caniculare cand bebe vrea mereu sa bea. ana alexandre (17.02.2006) si anastasia (14.03.2009) |
la treaba cu canicula nu m-am gandit asa ca prinde bine experienta mamicilor !!!
Pai cred ca o sa fac in felul urmator (cel putin teoretic )
Merg la birou pe la 09 cand d-soara iasa la plimbare, daca doarme pe afara pana am eu pauza de masa pe la 13 e ok, vin acasa si o alaptez si apoi mai merg vreo 1-2 ore la birou si sper sa fie ok,,,
Vorba ta nu pot eu sa stiu de pe acum cum o sa doarma si o sa manance ea dar vreau macar cat de cat sa imi fac un plan de bataie
Mamica fericita de Alexandra (03.03.09)
www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari
novus spune:
citat din mesajul lui Manuela77
Novus, Eu dimpotriva astept diversificarea ca pe o mana cereasca. Sper ca atunci, mancand mai consistent sa manance mai rar sa mai pot si eu rasufla. Si eu sper sa putem contiuna cu alaptat exclusiv pana cat mai aproape de 6 luni si apoi cat da Dumnezeu. La lucru in mod cert o sa ma mulg de vreo 3 ori pe zi. Avem o camera speciala pentru asta...dar ce ma streseaza pa mine e ca suntem mai multe si e o singura camera. Parca nu ma vad mulgand in grup Cred ca ar fi ultimul lucru pe care mi-l pot ichipui...spuneti si voi...e neplacut si cand stai singur, in intimitate si dai la pompa d'apoi cand ai si concurenta/companie. Offff Pupici la mamici si bebici Mamica de Radu (01.04.2009) |
Nu zici tu rau, poate atunci mananca mai rar, nu ??
Eu ma gandeam pana introducem toate alimentele o sa fie ciudat si tot trebuie si laptic, nu??
www.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Suntem trei muschetari
novus spune:
citat din mesajul lui Monnvas
Nu ti-o poate aduce mama la birou? Sau nu ai acolo un colt linistit unde sa poata papa fata? Monica mami de CRISTIAN (7.03.2009) CASA LU' BEBE CAND 1+1=3 |
Monnvas, pana la urma cred ca e cea mai buna varianta mai ales ca sunt singura in birou
Doar nu ma incanta ideea pt a nu se plimba ele pe caldura pe afara dar cred ca e cea mai buna varianta
Monnvas spune:
CAPITOL NOU!
Scuze ca l-am deschis mai repede, dar tre' s-o sterg la calcat si se pare ca-s singurul "administrator" prin zona.
Am bagat in listuta datele din capitolul asta. Astept reclamatii daca am ratat ceva.
Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)
CASA LU' BEBE
CAND 1+1=3