Ghiocei de Martie-Aprilie 2009 (04)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamariame spune:

Shasa, de-ai sti cat incerc sa nu ma invinovatesc...dar, sincera sa fiu, mai mult la asta ma gandesc...si ziua si noaptea , pentru ca eu traiesc cu impresia ca nu am facut tot posibilul ca sa o alaptez. Imi tot spun ca asa cum am reusit 3 zile (putin, stiu, dar ce mandra eram atunci) sa o alaptez exclusiv, as fi reusit si mai mult. O pun si acum la san, foarte putin, ca se enerveaza ca nu vine laptic mult, dar am asa un sentiment de implinire, e o senzatie extraordinara, poate si de asta persista mustrarile de constiinta, ca imediat ma gandesc la esecul asta al meu.Dar ai dreptate, important e ca bebeii nostri sunt sanatosi, ei sunt fericiti ca ii iubim, nu conteaza ca papa san sau lapte praf.Petrean, multa sanatate puiutului tau, sa se faca bine cat mai repede Gigelica, ai facut foarte bine sa ceri o a doua parere. Eu am schimbat deja 2 pediatri pana sa gasesc pe cineva care sa imi placa. Ma rog sa fie totul bine pana la urma!Olga, noi baita o facem cand apucam, incerc sa ma invart in jurul orei 21:30, dar bine-nteles ca nu imi iese de cele mai multe ori. Daca ea doarme, nu o trezesc, iar daca e prea tarziu, mai si renunt la baita. Oricum, ii facem de 6 ori pe saptamana daca nu chiar de 7.Am o intrebare pentru cele care dati completare la bbei: le dati si altceva in afara de laptic? Adica ceai? Si daca da, de care?Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Fetele, cele care au intarcat bebelasii, cum ati procedat sa opriti de tot lactatia?
Mie mi-au dat ceva pastile pa baza de hormoni, m-am ales si cu o mastita, am ajuns la urgenta, mi-au dat trei zile de antibiotic, insuficient, nu s-a retras, cica mai vedem dupa doua luni daca nu s-a retras, am luat eu de la mine putere inca 3 zile de antibiotic si gata, s-a rezolvat, dar...ieri mi-a venit din nou lapte. Nu stiu ce sa mai fac, n-am nici destul sa hranesc copilul, nici nu se retrage.

7 saptamani si 4,7 kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dodo-pui spune:

Citat:
citat din mesajul lui gigelica20

Nu mai stiu ce sa ii fac!!!
Nu poate respira pe nasuc, il busheste laptele pe nas din somn, se ineaca cand suge...caci nu poate respira...se sperie si plange.

Pediatra nu imi place, mi se pare...moale si nu foarte experimentata. Parca vorbeste din carti, iar cu bebelushii mai trebuie si experienta.

Ieri mi-a zis ca nu are polipi, ca are muci, dar noi nu reusim sa ii scoatem nici un muc din nas.

Am trecut peste ea si i-am facut programare la ORL, caci nu pot sa stau linistita ca are muci ...si sa il las sa se inece si sa planga speriat ori de cate ori ii vine laptic inapoi in guritza...

Si cum regurgiteaza destul de des...realizati ca e mai tot timpul speriat si crizat ca se ineaca

Ce sa faaaaaac???

Gigelica(Lucia) - Obosita dar foarte Fericita de Victor-Andrei ( Pitonul mancacios)

Folosesti "batista bebelusului" nu e ieftina ci cca 50 ron-dar ii merita?Asa am patit si noi pana am folosito acum totul e ok

Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta Isabella-Elena
goblenuri-relatii pe blogul Donului
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

Raalu, sigur te tin la curent cu mirena ala, aproape m-am hotarit sa il pun, tre sa imi leg tendoanele la genunchi inainte de BB2 ca nu mai tine, imi sar din ce in ce mai des!!

Manuela, intrebai de concediu de maternitate aici: sint 6 saptamini inainte de nastere si 10 dupa nastere, ca si la voi. Si se poate prelungi cu 2 saptamini de concediu patologic inainte de nastere si cu 4 saptamini dupa nastere, in caz de depresie postnatala, de probleme cu trecerea la biberon (ca doar tre sa mergem la munca). Eu le-am luat pe cele 2 saptamini inainte si o sa le iau si pe cele 4 saptamini de dupa, da tre sa stau numai acasa, ca risc sa ma controleze astia de la securitatea sociala.

Andiarro, succese pt loc'u de la cresa!!! Noi am decis ca vom apela la halte garderie doar, sotul meu lucreaza decalat, in week-end, asa ca el va sta cu pisica in timpul saptaminii si io in week-end.

Ce facem fetelor cu alunitele-astea, le taiem cu lama?

Filles du Sud cu Izia, famille Dragoon

Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florinela79 spune:

Ma bucur ca am timp sa va scriu, sa va salut sa va pup...
Am apucat sa citesc printre randuri zilele astea, dar nu sa si scriu...trecem prin zile mai bune, altele mai maraite, ca exemplu cea de ieri.
apropo de scos mucii, e o chestie excelenta la primii pasi de 10 RON in care un furtunel il pui in nara si cu unul tragi tu cu gura, si mucii se aduna intr-o mica chestie de plastic...o gasiti la supermarket..excelenta.
Maya, ma bucur sa aud ca esti bine tu si micuta ta.
Silvia4, prin momente din astea am trecut si trec si eu in continuare, la inceput au fost mai accentuate ma jeleam de mama mama ca nu stiu sa fiu mama...nu ca acum as excela .
Dupa o luna si 3 saptamani de chin cu muls, cu pompe cu sterilizare, cu mastite si antibiotice (care au dereglat flora intestinala la bebe, de ma invinuiam pe tema asta...)bebelusul meu a luat sanul suge la tzitzi si fara mameloane de silico,ne mozolim si ne umplem de lapte, pierdem asa numitul mamelon, pe care-l tin intre degete...dar speram sa fie bine.
Luni ne cantarim sper sa mai recuperam din deficitul de greutate, am un bebe de 60 cm si 4,300kg.
Mamicile care ati nascut pe 16-17 martie ai vostri cat au?????????
Sper ca alimentat la titi sa ia mai mult in greutate, oricum e mai linistit si doarme mai mult si mai bine cu tzatzica.
Mi-e frica de vaccinul de luni...mi-e mila si teama, sper sa nu aiba reactii.
In rest ne pregatim de botez...printre picaturi, vrem ghirlanda la cristelnita, voi ati avut cat costa?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raaluca

GIGELICA, si a mea face ca o locomotiva uneori. E normal. Mucisorii cu cei ii scoti?
Pitonul mucios
Raluca, mamica de Lena

Am folosit la inceput pompitza manuala de la chicco, iar acum avem "batista bebelushului" la care atashez varful de silicon de la cealalta.

Am vb acum cu asistenta si mi-a zis ca unele mamici se vaita ca apa de mare usuca f tare nasucul copilashilor...asa ca vreo cateva zile incerc doar cu ser...sa vedem ce iese.

Oricum, marti dimineata ma duc la ORL-ist.

Raalu

Gigelica(Lucia) - Obosita dar foarte Fericita de Victor-Andrei ( Pitonul mancacios)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui anamariame
Gigelica, ai facut foarte bine sa ceri o a doua parere. Eu am schimbat deja 2 pediatri pana sa gasesc pe cineva care sa imi placa. Ma rog sa fie totul bine pana la urma!

Am o intrebare pentru cele care dati completare la bbei: le dati si altceva in afara de laptic? Adica ceai? Si daca da, de care?

Ana-Maria, mami de Eva Maria (23 aprilie 2009)

Ana, i-am spus si asistentei la telefon, ca am trecut peste dr pediatru caci...m-am chinuit mult ca sa fac acest copil si e dreptul meu sa fiu o mama disperata si paranoica.

Prefer sa merg pana acolo si sa imi spuna ca e totul ok, decat sa ajung sa regret ca nu am facut-o.

Eu ii dau lapticul meu muls si formula, dar absolut nimic in plus. Dar Victor are abia 7 saptamani. Dupa ce face 4 luni atunci o sa ma gandesc la "completare" cu ceai sau alte cele.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Dodo-pui
Folosesti "batista bebelusului" nu e ieftina ci cca 50 ron-dar ii merita?Asa am patit si noi pana am folosito acum totul e ok

Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui Donu' Bodo
Varsta Isabella-Elena
goblenuri-relatii pe blogul Donului
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!

Doamne ajuta!

[/quote]

Dodo asta folosim de ceva vreme...dar nu iese nici un muc afurisit.

O sa vad marti daca are muci sau nu...ca banuiesc ca ORL-istul ala se va uita "mai adanc".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuela77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui florinela79
[brasta...)bebelusul meu a luat sanul suge la tzitzi si fara mameloane de silico,ne mozolim si ne umplem de lapte, pierdem asa numitul mamelon, pe care-l tin intre degete...dar speram sa fie bine.
Luni ne cantarim sper sa mai recuperam din deficitul de greutate, am un bebe de 60 cm si 4,300kg.

Felicitari Florinela, ce ma bucur ca bebe s-a hotarat sa pape de la san si e fericit. Doamne ajuta sa o tina tot asa mai ales ca tu ai asa de mult lapte. EU cred ca am mai scris, eu stochez lapticul in congelator in pungi pentru ghiata si e foarte practic. Stiu cam cat cantareste un cub si tai exact cand am nevoie. Asa economisesti mult loc la congelator. Nu e ideea mea aici asa face toata lumea.

Mamica de Radu (01.04.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raaluca spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Buna dimineata!!!!

Ayla Eu oricum cred ca bebelusii si-au format un program inca din burtica. Al meu nu se culca decat pe la 1-2 noaptea. Ca doar asa facea si mami cand era insarcinata
Vai mi-e asa de dor sa dorm macar 6 ore fara intrerupere, dar la cat e de mancios al meu nu8 cred ca o sa se intample prea curand

Maine mergem si noi la doctor. Tare curioasa sunt cat a luat flacaul meu. Facem si vaccin. Aici am putin emotii

Olga, mamica lui David iepurasul

Olishka ce vaccin faceti ? La 1 luna vaccin? Faceti ceva optional?

Raluca, mamica de Lena

Mergi la inceput