Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (121)
Raspunsuri - Pagina 9
anamona spune:
nenica ati scris de 3 ori mai mult decat de obicei![]()
cat despre discutiile ce au aparat nu pot spune decat: foaie verde batz n-ai de lucru fatzi
acum toate exagerati si dati amploare din nimic.....(inclusiv eu pentru acest comentariu)
in alta ordine de idei multumesc pentru raspunsurile la intrebarile mele...parca as mai incerca un pic cu canita cu cioc sau direct cu paharul...tare imi e frica de bibe
babymom ce bine ca am mai auzit de tine, te astepta cu drag inapoi cat mai repede
apropo de alaptat cat sunt acasa, tzuki e non stop la san iar noaptea se trezeste de vreo 5 ori sa suga.
tzitzi nu poate fi decat benefica
apropo de independenta copilului alaptat indelung am in fata experienta nepotelului meu inca alaptat la 1 an si 8 luni - o fire foarte independenta si sociabila, e foarte curios, creativ...ce mai e dezvoltat cat se poate de armonios.
legat de lasat spatiu copilului, nu prea inteleg ce inseamna pentru un copil asa mic...
babytza spune:
Hello fetele 
Vad ca iar sunt polemici pe aici , ce sa zic, m-am distrat copios citind atatea pagini 

Am retinut si eu asa ( in afara de certuri
) :
Giuliana edi e mortal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
Sabinel e o scumpa amalia 

Moni 

BABYMOM bine ai revenit 

Ankussa pup 
felicia si David ma mai trosneste si imi da si cu picioarele ( mai ales cand il schimb) imi trage si palme...ma si zgarie....![]()
Si intreba cineva, nu am retinut acum cine, daca toti bebeii vorbesc. Al meu a zis de cateva ori soptit tatatat...mama nu inca ...asteptam
si mai zice cand are el chef de vorba dada gaga iiiiiiiii eeeee aaaaaaaaa baba ( cred ca asa imi zice mie , ca asta scrie in tatoo
)
Eu in seara asta dupa ce am culcat cupilul am avut o tentativa sa ma bronzez. Asa ca am lasata aparatul la mama si am plecat cu o prietena care m-a vizitat la solar. Dar am plecat degeaba ca o pasarica...m-am bosumflat repede. Ca era full acolo, programari peste programari si am renuntat. O sa merg maine dimineata dupa ce papa bebe mic. Asa ca nausica e la parterul blocului tau salonul, te sun sa bagi un nasuc acolo sa imi spui daca sa vin sau nu...ca daca iar bat drumul degeaba pana acolo 

Pai nu se mai poate frate sa stau asa de alba , trecem la fustite ca a venit vara 
Cu restul revin maine dimineata la cafea , mai am ceva de citit , ca tare mult ati scris 
Va pup si noapte buna duamnelor
Si pup si cucuvelele 
Babytza si puii
Valentina
David
Poze
CosmyB. spune:
Vaiiii fetelor cat ati putut scrie
Multumesc tuturor pentru sustinere, mi-a trecut sperietura cu inecatul, a fost prima si a fost si pe masura. Suntieti minunate toate
Multumim si pentru urarile de 8 lunite
am fata mare
maine sper sa ajungem si noi la medic, ca de cateva zile nu mai reusesc sa ma organizez.
Cuscra 

ma bucur ca acum esti bine si vrei sa prinzi culoare si sa treci la fustite 

babymom wowww in sfarsit o veste de la tine
te asteptam cu drag 

CARLA 

Pozici
Mamica
de
Maya
VOT PT MAYA!
"Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!"
CosmyB. spune:
Ada si-a luat Teo bodyguarzi
super faza! Si super semnatura cu "bebeloi si bebedoi" ![]()
![]()
Nikolici esti mortala cu Dr House ![]()
![]()
Pozici
Mamica
de
Maya
VOT PT MAYA!
"Nu exista decat un singur copil perfect pe lumea asta si fiecare mama il are!"
Piersicutza spune:
Felicic
merci de incurajare cu cresa. Tocmai la asta ma gandeam si eu ca acolo se va juca mai mult, cu mai multi copii si sper sa-si faca un program, dar mai ales sa invete sa manance cand nu va mai avea tzitzi la dispozitie. Cam asa ceva zicea si Piolica Si aici e foarte scump, daca nu as castiga bine nu s-ar merita deloc s-o dau la cresa. Si pe langa ca e scump, nu sunt nici locuri libere. Noi ne-am inscris la vreo 10 crese, pe liste de asteptare de cand eram prin luna a 6-a.
Babytza ti-am trimis poza cu Anna
.
De vreo 2 zile Anna cere tzitzi foarte des, parca nici cand era bebe mic nu cerea asa, vi s-a mai intamplat si voua? Sa fie vreu puseu de crestere acum cand se apropie de 7 lunite?
Eva si eu vad lucrurile tot asa, o simt pe Anna ca incet incet se desprinde de mine si din cauza asta pretuiesc si mai mult momentele cand o am la san lipita de mine sau cand o iau in brate si se muleaza toata pe mine. Timpul acesta e minunat si trece asa de repede ca nici nu ne dam seama. O sa creasca, o sa aibe prietenii lor iar la noi la piept nu vor mai sta asa de des. Anna doarme in patul ei, dar spre dimineata cand se trezeste o alaptez in patul meu si pe urma nu mai vreau s-o pun la ea, e asa de bine s-o aud cum ofteaza sau sa-i simt suflul aproape, s-o pot strange in brate si sa dormim asa impreuna. Si cand se trezeste si ma descopera langa ea imi trage un zambet ca pentru mine e cea mai mare rasplata.
Sabinel tare dulce e strumfita ta cum face ea ca pestisorul pe uscat. Eu tocmai o invidiam pentru cat par are iar tu vad ca vrei s-o tunzi.
Of ce tarziu s-a facut, fug si eu la somnic.
Dar nu inainte de a-i felicita pe toti sarbatoritii de astazi, la mai multe lunite si sa cresteti mari, frumosi si sanatosi
.
Noapte buna!
fericita mami de Anna (17.10.2008)
Piersicutza
Piersicutza spune:
Nikolici abia acum am citit mesajul tau din pacate, mda, eram ai bine sa nu mai citesc dar macar de celelalte mamici si copii tot vroiam sa mai stiu si eu ceva.
Noi suntem bine, multumim de intrebare, ziceam ieri pe aici ca Anna inca nu se omoara cu mancatul, tot tzitzi e cea mai buna sursa de hrana.
Noaptea doarme fara sa se mai trezeasca, sau se mai trezeste rar maxim o data pe noapte. Mai nou isi duce picioarele la guritza si problema mea e ca varsa foarte mult. Daca se intoarce pe burta varsa, daca-si duce picioarele la gura varsa, daca sta in Maxi-Cosi varsa, eu nu stiu din ce s-a ingrasat asa de bine copilul asta ca vomita de cand o stiu. Nu plange, dar hainele ei sunt mereu pline cu lapte sau mai nou, morcov si alte legume. Medicul a zis sa nu ne facem probleme, doar trebuie sa avem o masina de spalat "tare"
.
Intru maine s-o mai vad pe Karinuta si mai ales cat par mai are ca intotdeauna am invidiat-o/admirat-o pentru podoaba ei capilara. Incepe si Anna sa aibe ceva par mai mult puf si e asa de fin si blondut ca nu stiu cu cine seamana.
Pupici la mamici!
fericita mami de Anna (17.10.2008)
Piersicutza
khristin spune:
Anamona, am citit despre dilema ta cu lingurita vs. biberonul. Eu zic ca la varsta asta copilul trebuie sa manance cum vrea el, mi se pare putin cam mult ca parintele sa-l forteze sa manance intr-un mod in care vrea el, doar ca sa aiba control asupra lui. Feritelea sfantu’ sa devii control freak, in nici un caz n-o sa vrei asta cand vine vorba de copilul tau. Uite, de exemplu la noi e putin invers, adica baietelul meu nu ia biberonul ioc, l-am alaptat exclusiv pana ce am inceput diversificarea si desi eu as vrea sa-l pregatesc treptat pt. ca in septembrie ma intorc la serviciu nu prea am succes, si asa va tinde sa nu mai bea lapte deloc. Dar il las pe el sa decida, pana atunci nu-l fortez deloc cu ce mi se pare mie mai bine pt. el. Doctorita mea mi-a spus ca ea nu a vazut pana acum copilasi ajungi la urgenta ca n-au vrut sa ia biberonul
. Sper din tot sufletul sa aiba dreptate. Stiu ca uneori parintii vor sa simplifice multe lucruri pt. confortul lor, dar uneori bebeii pur si simplu stiu ce e vine pt. ei. Rabdarea e cheia aici, totul vine la timpul sau. My two cents… ![]()
Piersicutza, ce mai faceti voi ? Ma bucur ca ti-ai mai facut timp sa intri pe aici sa ne spui de Anne… Cat despre gradinita, cum noi tocmai am incheiat etapa asta din viata cu fiimea, pot sa-ti spun ca momentul lasarii la usa a copilului e mult mai greu pt. parinte decat pt. copil. Asadar domnisoara mea a mers la gradi ceva mai maricica decat a ta, pe la un an jumate, dar i-a placut la nebunie, desi statea multe ore acolo. Si acum isi aminteste cu drag de gradinita desi au trecut doi ani deja, cum vede numele pe diverse panouri cum imi spune ca-si aminteste ca odata le-au adus educatoarele un iepure si el a fugit din clasa, iar educatoarele i-au pus sa alerge dupa el…
asa ca ai incredere, si va fi bine. Gandeste optimist.
Nushulica, sa ne luam de mina ca nici al meu nu merge de-a busilea
si cred eu ca va mai trece ceva timp pana ce va ajunge acolo, nici nu-l fortez. Fiimea n-a mers deloc de-a busilea, ce sa mai zic, a sarit complet perioada asta, saraca. ![]()
Piolica, iti impartasesc parerile referitor la socializarea copilului. Ca atare eu am si aplicat-o pe fiimea, si am dat-o la daycare unde am putut sa o urmarim in direct in sistemul VOI (video over the internet), asta nu de moft, ci doar sa fim noi impacati cu gandul ca e copilul in siguranta acolo. I-a mers de minune, a invatat sa interactioneze atat cu alti copilasi de seama ei cat si cu educatoarele, a invatat engleza, sa imparta jucariile si sa fie generoasa, sa stie cum sa medieze un conflict, iar acum la 6 ani e fluenta déjà in 3 limbi. Este o fiinta tare sociabila, intra in conversatie cu copii dupa primele 2 secunde, careia ii place sa se implice in multe activitati si personal pun asta pe seama expunerii de mica la alte fete decat cele din familie. Si pe Chris vrem sa mergem dupa aceleasi idei. Aici din fericire locuri se gasesc la gradinite, dar si se simte la buzunar. Asta e, noi sa fim sanatosi. Si auzi, daca e criza asa mare in Frantia, vino mama si tu pe la Canadica
, ca cica din toate tarile astia-s neatinsi de criza – aka asa se spune 
Giulianna, ce scump e Edi 
Moni, care-s vestile bune ? 
Cristina
Mlle Yasmine et le bébé
Chris Anthony
bitza2008 spune:
Neatza!!!
Vad ca-s singura pe peron
dar va astept cu
si 
Piolica
citesc din umbra dar ma tin deoparte de certuri.
Babymom
ce dor mi-era de tine! Te asteptam sa revii!
Moni felicitari pt vestile bune 
dar care-s alea?
Am vazut frumusete de Amalia siEdi inima de leu...m-ati dat pe spate!
Khristin
nici Lucas n-are nici un gand de mers in 4 labe.Facem club!
Am incheiat tratamentul pt dermatita atopica si 

repar zonele aspre in obrajori!

am luat gama Weleda si astept rezultate!Macar de pielea uscata de pe corp am scapat!
O zi buna tuturor!
FERICITA MAMICA A LUI LUCAS (1 SEP 2008)
bitza2008 spune:
Am votat Maya
Razvanel

Alexia
Alexandra
Karina
Ania
FERICITA MAMICA A LUI LUCAS (1 SEP 2008)
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Muuh Bun, stiu ca scormonesc rahatul, imi cer scuze anticipat pentru asta si daca cineva crede ca nu mai vrea sa vada/citeasca va rog dati scroll down rapid si implicit ingnore, dar am ceva de spus. Eva iti scriu aici si nu pe PM, nu vreau sa ma cert cu tine dar vreau sa iti zic ceva si vreau sa o fac public pentru ca nu am nimic de ascuns. Nu am nimic personal cu tine, ba de multe ori sunt foarte de acord cu ce scrii despre copii, ca te informezi, ca vrei sa fi AP cu Noah, ca multe alte lucruri. Este un singur lucru care ma deranjeaza la tine, ca user, ca persoana nu te cunosc deci nu imi permit sa fac aprecieri. Asadar user-ul Eva, este, dupa mine, total dar total nediplomat in anumite situatii. Inteleg ca asta este felul tau direct de exprimare, ca nu vrei sa fi duplicitara dar eu, ca membru al acestui grup de "Bobocei de sept octombrie" simt nevoia de mai multa diplomatie din partea ta. Poate ca si eu sau oricare alta mamica, cred ca stiu cel mai bine cum se cresc copii, ca am citit cele mai bune carti, ca sotul meu are un job de vis, ca ne vom descurca, ca mai stiu eu ce dar vreau sa cred ca nu o "bag" sub nas tot timpul celorlalti. Acum pe bune, stii bancul ala "dar cu calul ce ati avut"? De ce ai sarit la piolica? Mi se pare normal sa iti spuna ca si in Franta lucrurile nu stau ca pe roze, pentru ca sunt convinsa ca asa este. Vroia sa iti dea o alta perspectiva. Sunt convinsa ca nicidecum nu a gandit ca tu si sotul tau nu va veti descurca acolo doar ca ea, in momentul asta, acolo este si fara sa vrea stie problema din interior. Ei asa i se pare, asa vede treburile si ne/iti da un feedback. Iti spun sincer, am sperat pana la ultimul tau post ca nu vei reactiona negativ, ca vei primi informatia ca atare ca apoi sa faci ce vrei tu cu ea. E ok ca esti combativa, inteleg si respect asta, e ok ca ai incredere multa in tine, in sotul, familia, situatia ta dar te rog frumos adauga la aceasta lista si putina diplomatie. Evident ca si tu ca si oricare alt user poti da ignore la ce am scris, imi asum treaba asta dar pe bune, foarte bune ca simt nevoia de mai mult tact din partea ta. Miruna, mama lui Alexei (13.07.2006) si a lui Dimitri (02.09.2008) |
Miruna, eu dintotdeauna am citit posturile tale, nu am avut niciodata nimic negativ sa iti zic si nu a fost cazul niciodata nici viceversa. Ma bucur ca imi spui public ce ai sa-mi spui consider ca asa se procedeaza.
Ai perfecta dreptate, exista anumite situatii in care ar trebui sa fiu diplomata. Vocabularul meu ramane intotdeauna civilizat pt ca nu am invatat sa vorbesc altfel, nu injur pe nimeni niciunde, nu vb cu d..qu, ma rog, tine de educatie, insa nu dau dovada de diplomatie pt ca, sorry, asta e adevarul, consider ca sunt situatii si persoane cu care nu am de ce sa fiu diplomata. Altfel nu e deloc lmpede ce zic. Dar deloc. Raspund cu aceeasi moneda mai exact.
In ce priveste "dar cu calul ce-am avut" este destul de antica povestea, nu e de ieri de azi ca se necheaza pe subiectul asta. Nu am picat din luna si plec in Franta asa prima oara in necunoscut. Imi spui o data, gata, nu repeta, bai ce rau e, o sa trebuiasca sa iti gasesti job aici si sa lasi copilul cu dulcegarii din astea si alte mistouri de acest gen. In conditiile in care discutia cu voi sta acasa 3-4 ani sa am grija de copii am mai avut-o pe aci si tot cu aceleasi persoane. Si putea sa imi spuna aceste lucruri pe alt ton, ar fi fost altfel, eu nu am primit nicio diplomatie. Vechi discutii de altfel, ele tin de un an de zile in fond.
Nu mai vedeam rolul diplomatiei, dar deloc.
Plus ca ce zici tu ca mi se dau sfaturi din "interior" nu mi se dau din niciun interior, Piolica de-abia s-a mutat in Franta de cateva luni, inainte inteleg ca locuia in Budapesta, si nu locuieste in Paris asa ca nu stiu din ce interior vorbeste ea.
Pana una alta majoritatea se retrag din Paris catre 50 ani ca au nevoie de o casuta intr-o zona linistita, toti stim asta, asa au facut si socrii mei au plecat catre 50 ani in alta regiune, stim toti ca mai toate capitalele lumii Londra, Tokyo, Paris sunt fff agitate si f scumpe, oare e vreunul care nu stie? Daca imi spunea ceva concret, util, nou, apreciam. Eu pe Piolica nu am intrebat-o nimic de Paris, niciodata, am intrebat-o de Prevenar si lucruri concrete, nicidecum de Franta.
O sa imi dau cu parerea cum e sa traiesti in Paris dupa ce voi locui si eu acolo cateva luni bune. Asa cum imi pot da azi cu parerea de Strasbourg. Mi-ar fi trebuit un "scoop" dar de la cineva care chiar sta acolo de ani buni si de aceea vorbesc cu oameni care sunt in Paris de mult. Asa ca ce vrea sa imi transmita Piolica, peste picior, mi-e strain.
Cat despre saracie, nu m-am pronuntat, nu mi-am permis niciodata sa o fac saraca, habar n-am ce conditii de viata are. Care este dilema despre care se face vorbire de ieri? Ca nu are rost...avem sau nu bani, hm pe cine intereseaza? Chiar asa care e interesat de nivelul de viata al lui X sau Y, cati bani are, cat are in cont, are valori prin casa, isi prmite merdenele?
Ce sa zic, fiecare cu viata lui, cu experientele lui, nu trebuie insistat.
Exista un cerc de cateva persoane cu care frecvent, ciclic, am aceleasi discutii. Tot timpul aceleasi persoane, asa ca de ce sa ma nir?
le: acum am citit si mesajul urmator.
************************************************************************************
Eva & Luca Noah (08.09.2008)
E loc sub soare pentru toata lumea. Mai ales ca toata lumea vrea sa stea la umbra.(Jules Renard)