am nevoie de un sfat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Draga mea,

Intreaba un avocat cum il poti obliga pe ex sa faca o evaluare psihiatrica. Nici-un om cu mintea intreaga nu are un asemenea comportament.

Este revoltator ca unul ca el are dreptul sa stea singur cu un copil mic, desi este iresponsabil.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cati 73 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Oricum, proba contrarie care ar fi, sa o bata si pe fetita? Eu am o prietena care a fost batatua de fostul si instanta aici a hotarat ca el nu are voie sa isi vada fetita decat sub supravegherea unei terte persoane. Am impresia ca in Ro agresorii sunt inca aparati. Nu mi-as lasa copilul cu un asemenea tata, nu as astepta "proba contrarie" cand ar fi vorba de copilul meu. In orice caz un barbat care isi bate nevasta in halul ala, pt mine e prin definite un tata rau, poate sa se dea si cu fundul de pamant, n-are cum fi bun si basta! Nu mi-ar trebui mai multe informatii ca o fi si o pati, sa vedem ce si cum.



Pai.. dupa tine...tatii ar trebui sa fie ucisi dupa divort, nu?

Ehehe...vad eu ce scrieti si pe la Mame singure prin alegere personala...nu cunosc detalii despre tine, daca ai sau nu copii...dar un lucru este clar (si nu o spun din carti!): copiii au nevoie de tata! Indiferent de ce considera mamele. In orice caz, instantele din Ro iau decizii corecte, fii linistita, nu-i apara pe agresori!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu am comentat doar in legatura cu barbatii care isi bat cu salbaticie sotiile. Aia nu sunt oameni normali. In orice alt caz se pune altfel problema. In Romania nu exista inca nici macar ordinul de restrictie, ce sa mai discutam ce aparate sunt femeile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cati 73 spune:

Citat:
In Romania nu exista inca nici macar ordinul de restrictie,

Exista!
Hai sa nu mai vb despre...violenta astazi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui cati 73

Pai.. dupa tine...tatii ar trebui sa fie ucisi dupa divort, nu?

Ehehe...vad eu ce scrieti si pe la Mame singure prin alegere personala...nu cunosc detalii despre tine, daca ai sau nu copii...dar un lucru este clar (si nu o spun din carti!): copiii au nevoie de tata! Indiferent de ce considera mamele. In orice caz, instantele din Ro iau decizii corecte, fii linistita, nu-i apara pe agresori!


Cred ca ai pornit o vanatoare de vrajitoare si chiar nu este cazul.

Nu, un copil nu ar nevoie de tata chiar in orice conditii. Decat un tata care sa-i puna in pericol sanatatea sau viata, mai bine de o mie de ori unul lipsa. Sper ca esti de acord cu asta.

Un tata ce a fost sot agresiv este in multe cazuri destul de periculos si pentru copil, intrucat mama se mai poate apara, insa un copil nu poate. De aceea Ruxij are dreptate ca trebuie avuta mare prudenta cu aceasta categorie de "tati", personaje agresive, nu stii cand si de ce le sare tandara si pot ataca persoane fara aparare.

Poate de aceea vizitele acestor tati ar trebui sa se desfasoare doar in prezenta mamei (sau a altui adult, poate chiar la alegerea sa) care ar putea interveni in apararea copilului.

Totusi on-topic, daca fetita a fost in compania tatalui de mai multe ori pana acum, si daca ea nu refuza relatia cu tatal sau, aceasta relatie trebuie incurajata. Poate ca totusi tatal face parte din categoria "lipsit de maniere", "bruta", "agresiv" doar cand e vorba de nevasta si in rest n-ar omori nici o musca (exista si cazuri din astea).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cati 73 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Citat:
citat din mesajul lui cati 73

copiii au nevoie de tata!


Nu, un copil nu ar nevoie de tata chiar in orice conditii.


Eu n-am folosit...in orice conditii. Sunt de acord, da, cu ce ai scris.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Cine isi loveste nevasta inseamna ca are probleme de "anger management" - adica nu stie cum sa isi stapaneasca furia ... deci este foarte probabil ca va lovi si copilul, nu de fiecare data cand il vede, doar cand va avea o zi proasta.

Eu ca mama as incerca fie sa ii retrag dreptul de a vizita copilul, fie sa il viziteze numai in prezenta mea ... a mea nu a altcuiva (mama lui, rude, frati, surori)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns klara_maria spune:

Multumesc tuturor fetelor pt sfaturi si pareri.Dar se pare ca nu este chiar atat de simplu...am vorbit cu avocatul, unul mai bine pregatit, si mi-a spus ca nu ii pot interzice sa vina la gradinitza sa o vada pe fata...ba poate chiar apare la serbari si alte evenim de la gradi cand are chef. Nu are voie insa sa ia copilul de la gradinitza si de-abia aici pot depune plangere. Fetitza mea isi iubeste tatal, este si destul de mica ca sa poata discerne in treburi din astea.Insa si acum isi mai aduce aminte de spectacolul grotesc la care a luat parte cand am plecat de acasa (ultima bataie pe care am incasat-o).Si cum zicea pe aici o mamica, incerc din rasputeri sa nu o separ de tatal ei dar este f greu mai ales cand el vine cu politia sa o ia chiar de ziua celui mic si cu o zi inainte de Pasti, desi conform hatararii tb sa stea totusi la mine ...Cand el sta in casa mea iar eu cu 2 copii mici stau intr-o camera in casa parintilor mei de aproape 2 ani - si cred ca ma mai asteapta inca 2 pana se termina procesele...si multe altele.
Nu am incercat sa obtin interzicerea vizitelor lui la copil desi credeti-ma ca mi-asa dori sa dispara odata din viata mea omul asta, tocmai pt ca fetitza mea este mica, isi iubeste tatal si a trecut prin foarte multe in ultimul timp.Chiar mi s-a intamplat ca intr-o noapte cand ma gandeam ce bine ar fi daca nu ar mai exista omul asta (Dumnezeu sa ma ierte, dar chiar mi-am dorit sa moara) a doua zi dimineata fetitza mea cand s-a trezit din somn mi-a spus ca a visat urat si anume ca taticul ei nu mai era...Am ramas blocata...Parca era glasul lui Dumnezeu care ma atentiona ca indiferent de ce simt eu copilul asta are nevoie de tatal ei, bun sau rau, cum este el.
Si ca sa raspund la celelalte intrebari, violent cu ea nu a fost deocamdata.Dar nici nu a stat f mult cu ea, ca sa aiba timp sa il scoata din sarite (nici cand eram casatoriti).Pt ca el chiar are o pb cu ctrl nervilor, maniei sau cum i-o zice. Cand o ia de obicei sta cu maica'sa, fra'su etc deci cu multa lume in jur, nu sta doar el cu ea...Mi-este groaza cand va tb sa plece 2 saptamani cu el, in vacanta de vara, dar asta este o alta pb.

multumesc inca o data tuturor fetelor care au scris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana82 spune:

Eu nu stiu ce sfaturi sa ti dau .. Probabil tot dintralea legate de actionare in instata dar cu siguranta te ai saturat de procese interminabile . In schimb iti urez mult noroc tie si copiilor tai si sper sa va fie mai bine.

Mergi la inceput