Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (7)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Citat:
citat din mesajul lui Aurorra

Eu cred ca in Romania ,in general se fac cezariene pe banda rulanta si asta sincer datorita noua,pentru ca eu cunosc n persoane care au optat din start pentru cezariana si dr au acceptat fara sa clipeasca,dar e dreptul fiecaruia de a alege!

Aurora, mamica micului duracell Robert Matei

Nu am mai intrat de mult pe aici ca nu sunt gravida si deocamdata, nu sunt planuri serioase. Dar am fost gravi, am nascut normal si am o fetita perfect sanatoasa si voioasa, din prima zi de viata. Eu m-am refacut dupa epiziotomie, desi nu mi-o doream si daca as mai naste odata tot normal ar fi.
Aurora, ai pus punctul pe I, pacientele aleg cezariana, in primul rand, apoi vinovati sunt si doctorii ca nu informeaza privitor la nasterea normala. CUm sa nu va sperie nasterea normala cand citti numai povesti de groaza, cum sa se elibereze oxitocina cand voi vizualizati o nastere de cosmar, cu probleme? Ati incercat sa cautati pe net nasteri normale, live? Ati incercat sa vedeti cate nasteri se intampla acasa, cu moasa alaturi, fara instrumentar medical, fara medicamente si fara probleme? In afara (in foarte multe tari), marea majoritate a nasterilor sunt naturale si normale si firesti, ca asa a proiectat Dumnezeu/natura corpul uman, sa faca fata unei nasteri normale, sa alapteze, nu sa stea intubat si imobilizat la pat, pe antibiotice, tim de 24 de ore si copilul hranit din biberon, ca e mai comod... Nu generalizez, unde sunt probleme medicale, unde nu se poate dupa un travaliu mediu ca lungime si intensitate (deci nu 19 ore de chin), este normal sa se recurga la cezariana; dar de cele mai multe ori se poate evita, totusi pacientele aleg calea mai usoara in care ele dorm si doctorul face restul. De ce? Din lipsa de informare, frica, ignoranta, comoditate, etc. Nu e vina noastra, sistemul medical e bazat pe spagi si spagile mai mari se dau la cezariana, deci e normal sa se incline spre aceasta metoda; dar nu e bine sa ramanem marcate de o taietura majora (piele, muschi, organe foarte vascularizate) doar de dragul fricii si a ignorantei medicilor.
Sincer va zic, nasterea este naturala, daca va convingeti ca sunteti in stare sa faceti fata, va fi usor, va trece repede, organismul va va ajuta. Daca va temeti si va feriti de orice ar duce la declansarea nasterii, sansele sunt mari sa se ajunga la cutit. Am auzit o prietena: da as naste natural, dar ma feresc sa fac orice efort, stau cocotata in varful patului, cum simt ceva merg la medic... Eu am facut exact pe dos, am muncit moderat, am facut ceva sport si obligatoriu plimbari zilnice. Duminica dupa-amiaza m-am plimbat cativa km prin parc, seara la 22 au inceput primele contractii si am stat linistita, cu lumina redusa, citind ceva. La 24 deja se simtea mai mult, contractiile nu treceau si am decis sa plec spre spital, unde am ajuns cu contractii la 5minute si dilatatie 6. Daca nu faceam efort in acea zi, nu s-ar fi declansat natural nasterea, marti urma sa mi se provoace, la spital. Daca as fi fost internata de la prima contractie sigur nu ajungeam la dilatatie mare, fara prea mare efort si m-as fi chinuit mai mult. Am baut ceai de zmeur inainte, si am cautat pe net multe informatii; tot ce se spunea ca ajuta am folosit si am avut parte de o nastere usoara si o fetita sanatoasa. S-a nascut normal cu circulara de cordon, asta nu este un motiv de cezariana, un doctor bun poate asista si nasterea unor gemeni sau nasterea copilasului cu picioarele inainte; motivatie sa aiba (si nu materiala) si daruire.
Nu va speriati de toate povestile de groaza citite, aveti incredere in corpul vostru, inaintea medicului si nasterea naturala se va produce, cu ajutorul unui personal dedicat. Si in apa e ideal, se poate evita epiziotomia si se scurteaza considerabil travaliul. Si eu stiu o mamica de 2 copilasi marisori, care a nascut la Fagaras unde era clinica pe vremea aceia. Ambele nasteri usoare si fara epiziotomie, cu ajutorul apei. Nasterea in apa nu e ca o excursie la spa, dar e mult mai bine decat un travaliu cu reflectoarele in ochi, intr-o pozitie incomoda. Incercati sa cereti personalului, sa micsoreze lumina pe perioada travaliului, sa lase sotul, mama, prietena in compania voastra, in acest timp. Luati-va un mp3 palyer sa aveti o muzica linistitoare, in casti. Multe mamici spun ca s-au socat cand auzeau tipetele din camera de travaliu; ganditi-va ca fiecare femeie reactioneaza altfel, si cele care tipa o pot face de la primele contractii, care sunt durerile obisnuite de la menstruatie. Deci, petreceti travaliul pe cat posibil intr-un mediu placut si nu asteptati 40 de saptamani sa se declanseze nasterea, plimbati-va mai mult, faceti bai mai fierbinti, beti ceai de zmeur, orice ajuta sa se declanseze mai devreme, dar totusi la termen. E probabil momentul in care veti simti cel mai puternic ca traiti, incercati sa faceti din nastere o experienta frumoasa; sa v-o amintiti ca pe cea mai mare realizare a voastra.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_micu83 spune:

Iti multumim din suflet Alina pentru ceea ce ai scris!
Ai mare mare dreptate si sunt de acord cu tine!

Daca macar 25% din femeile de astazi care urmeaza sa nasca...ar gandi la fel ca tine , cu siguranta am auzi mult mai multe povesti frumoase in ceea ce priveste nasterea ...

Te mai asteptm pe aici!

Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Andrei Razvan !38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns neliaCris spune:

asa e ..
ana,stii ceva de raluca?scoatem majoretele sau e deja prea tarziu si am intarziat?

deChristian Ionut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine_szb spune:

Guguluff, ne pare bine sa auzim de astfel de incurajari...oricum ne prinde bine in pregatirea pentru marele eveniment. Si eu am citit de ceaiul de frunze de zmeur, tu de la ce sapt. ai inceput sa-l bei? Eu , uite l-am baut din 27-28 si la 30 de sapt m-am trezit cu col scurtat si un pic deschis, acum am fost iar la medic aici in Tg-M., si aceasi diagnostic( 33 sapt), era sa ma interneze in spital, abia am scapat promitind ca voi fi chiar cuminte de data acesta, si s-a stabilit ca am uter necontractant, iar efort fizic nu prea am facut, nici sa ma plimb mult nu-mi placea, asa ca nici medicul nu intelege cum s-a intamplat, doar ca ma baut acel ceai, cam 800 ml/zi
Apropo fetelor, la Eva nu te primeste inainte de termen asa, cate saptamani trebuie sa ai min. pentru a naste acolo?
Ana, tu urmezi la cadita, iti tinem pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunshine_szb spune:

Guguluff, ne pare bine sa auzim de astfel de incurajari...oricum ne prinde bine in pregatirea pentru marele eveniment. Si eu am citit de ceaiul de frunze de zmeur, tu de la ce sapt. ai inceput sa-l bei? Eu , uite l-am baut din 27-28 si la 30 de sapt m-am trezit cu col scurtat si un pic deschis, acum am fost iar la medic aici in Tg-M., si aceasi diagnostic( 33 sapt), era sa ma interneze in spital, abia am scapat promitind ca voi fi chiar cuminte de data acesta, si s-a stabilit ca am uter necontractant, iar efort fizic nu prea am facut, nici sa ma plimb mult nu-mi placea, asa ca nici medicul nu intelege cum s-a intamplat, doar ca ma baut acel ceai, cam 800 ml/zi
Apropo fetelor, la Eva nu te primeste inainte de termen asa, cate saptamani trebuie sa ai min. pentru a naste acolo?
Ana, tu urmezi la cadita, iti tinem pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1980 spune:

buna,
va scriu cate ceva in pauza cat doame micuta mea

Imi pare f rau sa o spun dar sunt dezamagita de dr. B. Cat am stat in spital nu m-a vizitat nici macar o data sa vada daca mai traiesc, daca sunt bine sau nu.
Vineri am plecat cu apa rupta pana la Bv, am avut contractii la 10 min apoi la 5 min iar la jumatatea drumului la 3 min. eram disperata ca voi naste pe drum. Cand l-am suat pe drB mi-a spus ca nu poate veni, dar sa vada. Cand am ajuns la clinica m-a luat in primire dr ionel directorul spitalului si mi-a zis din prima ca am bazinul prea mic si el nu vede decat cezariana in nici un caz nastere normala. Aveam deja dilatatie 4,5 mi-au facut epidurala, m-au bagat in cada, a sosit si dr.B in sfarsit, dupa 10 min de stat in cada m-a pus pe masa sa imping sa vada daca iese copilul. A fost jalnic, m-am chinuit ceva timp, pana la urma am facut cezariana.
Prima zi a fost o mare durere. Am stat 18 ore in anestezie, pe bebita mea au hranit-o cu biberonul iar acum nu o pot alapta si pentru ca s-a obisnuit cu bibe si pentru ca nu am sfarcuri. Oricum este foarte obositor.
Singura chestie de care sunt multumita la drB este ca mi-a facut o operatie f reusita, profesionala si nu cred ca se va vedea pe viitor.

Nu stiu cand voi mai scrie. Meseria de mamica este f solicitanta si obositoare. Am avut febra laptelui si e groaznic.

Noce are dreptate, se fac cezariene pe banda rulanta la Eva. Cand m-au operat pe mine, in aceeasi zi au mai fost 8 cezariene. La urmatoarea operatie cezariana cred ca am sa merg tot la Eva, dar voi alege alt doctor.

Va pup. Mai vb.

Mamica de Cosmina-Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motana spune:

Oh, Cristina, ce dezamagire! Sper sa te recuperezi repede si sa fie bine si sanatoasa bebita ta!

Nu te lasa cu alaptatul!!! Bebe inca nu s.a obisnuit, pana la 3 saptamani inca mai poti sa o inveti/dezveti, iar sfarcurile nu is asa importante, ci modul cum apuca micuta sanul, intreaga areola. Intra la subiectul cu alaptatul halp line si o sa gasesti multe sfaturi si ajutor de la celelate mamici, care au trecut prin momente disperate dar nu au renuntat.

De dr. Ionel s-au cam auzit zvonuri pe aici, nu dintre cele mai bune, deci faza cu bazinul prea mic, asa la o ocheada e chiar ridicola.

Noi am sperat ca cezariana a fost cea mai buna solutie si ca a fost cea mai inteleapta decizie pt tine si pt bb.

Te mai asteptam cu vesti, cand mai ai timp!

34+ Daria Alessia

"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)

"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

trist....tocmai cand laudam si eu o initiativa din partea unei clinici
Cristinuta, recuperare rapida si un bebe sanatos si mancacios, incearca ce te-a sfauit si Montana, nu renunta, cine stie, poate poate....si te asteptam cu noutati despre evolutia ingerasului
Aurorra, sorry dar se pare ca renumitul dr. B si-a construit un nume si acum face ce fac toti restul medicilor renumiti din romania......tratament banda rulanta.
ce sa mai, trist, ft trist
va pup si toate cele bune
P.S. Ana, nu te da batuta si insista sa nasti in apa. sa nu iesi din cada decat cu bebe, hai ca poti, iti tinem pumnii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_micu83 spune:

Salutare dragelor,

Pentru prima data in aceste luni sunt bulversata de ceea ce se pare ca s-ar intampla la Eva...adica cezariene pe banda (probabil pentru a scurta durata de stat a medicului cu pacienta)...nu stiu ce sa zic. Nu vreau sa comentez decat dupa ce apare si bebele meu si imi formez o parere proprie.

Totusi, am auzit atatea despre DR Ionel, incat nici nu stiu cum sa-l catalogez...am o prietena , sibianca si ea...care este pacienta lui. Urmeaza sa nasca si ea spre sfarsitul lunii iunie...de la prima vizita la Eva, ea a discutat cu medicul despre cezariana programata pentru ca asta isi doreste. Vreau sa va spun ca de aproape fiecare data cand a fost la control medicul a incercat sa o convinga sa nasca normal , dar nu a reusit... oricum, pana la urma...dubla circulara de cordon impune cezariana! Dar, ma socheaza cum acelasi om...militeaza pentru doua lucruri diametral opuse...

Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Andrei Razvan !38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paulush spune:

Imi permit cateva remarci: mai usor cu ceaiul de frunze de zmeura, e recomandat de prin saptamana 36-37, nu inainte.

Am intrat din curiozitate la postul asta, eu am nascut natural acuma o luna dupa cezariana, facuta acum 34 de luni.

Puteam naste in piscina daca doream, nu am dorit, nici prin cap nu mi-a trecut in timpul travaliului sa cer piscina, desi era la dispozitia mea. Ma simteam bine pe uscat.

Ce vreau sa zic cu asta: nu va incapatanati cu bagatul in apa la comanda, mi s-a facut efectiv mila de mama pe care au supus-o la o scena de circ (10 minute in apa, acuma impinge, dilatatie 4(!!!???)ce jenant, chiar rad de noi in nas ginecologii astia care efectiv n-au vreme si chef sa stea la un travaliu , iti spun ca ai un col de piatra, ai naste peste o saptamana, etc etc.

In loc sa ne fixam pe ideea ma duc sa nasc in apa, incercati sa radeti mult, sa faceti miscare, dragoste, sa stati in cada de acasa daca aveti chef (si acasa e apa, si apa aia de acasa dilata), orice numai sa evitati sa ajungeti cu dilatatie 2 la un spital unde medicii nu au vreme multa. Cautand optiuni pentru a naste natural dupa cezariana am citit intr-un loc urmatorul lucru: daca o gravida ajunge la spital PREA DEVREME personalul care o asista va avea tendinta sa si-o scoata de pe creier CAT MAI DEVREME.

Compsnsati timpul asta facand acasa jumate din treaba, ca nu naste nimeni in locul nostru. Nastem noi. Si daca ni se dau suturi in cur sa ne grabim se ajunge unde se ajunge.

Bafta multa !

De noi depinde sa fim respectate, sa fim tratate cu respect in legatura cu nasterea. Cand gravidele o sa inceapa sa puna intrebari in legatura cu cezariana sugerata pe motiv de dioptrii, poate o sa reusim sa schimbam cezarienele pe banda. Deocamdata e clar ca nu doar spunand vreau sa nasc in apa totul iese roz...

Mergi la inceput