Nasterea in apa - o alternativa,un miracol (7)
Raspunsuri - Pagina 7
emanouela spune:
Multa sanatate Cristinei si copilului, cel mai imp e ca sunt bine
Ana....tu urmezi.....ai grija si sa spargi lista de cezariene. sa dea Domnul sa fie tot bine si sa nasti usor, indiferen cum, rezultatul e cel mai imp. pana atunci....sarcina usoara in continuaresi iti tinem pumnii
neliaCris spune:
fete,eu cand am nascut era o mamica cu col spasmic mi se pare ,fr rigid care desi avea dilatatie mare nu putea naste.saracutza era disperata si rupta de durere...doctorii o programau pt cezariana,i-au dat totusi o injectie pentru calmarea colului si in 5 min a nascut un bebe de 3700 sanatos si ea a venit cu zambetul pe buze inapoi,se auzea cum plange bebelul, a fost o traire nemai pomenita....asa ca eu ma intristez cand vad ca totusi platiti atatia bani si ajungeti tot la cutit,intai a fost pati,acum cristina,ana te rog eu intreaba doctorul chiar nu exista nimic pe calmarea colului ?
nasteri usoare va dorim
deChristian Ionut
ana_micu83 spune:
Nelia, una este col spastic si alta este col dur!
Din cate stiu eu la Eva, doctorii militeaza pentru nasterea naturala (asta i s-a spus si Libellei-Maria...cu toate ca ea isi dorea de la inceput cezariana..Dr a incercat sa o convinga sa nasca normal).
Eu imi doresc sa nasc natural si in apa, dar daca situatia o impune...sincer nu ma mai intereseaza cum nasc! Vreau doar ca bebe sa fie ok! Si de bani...Doamne iarta-ma, mie mi-e teama sa dau aceeasi bani la maternitatea din Sibiu (abatorul)ca si spaga in loc sa-i dau la Eva. Eu nu mai am incredere in ei...
Te pupam si te mai asteptam aici la noi!
PS Patricia nu trebuia sa nasca in apa...ea era pacienta DR Ionel nu Dr Baiulescu cel care este specializat pe nasterile in apa.
Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Andrei Razvan !37+
emanouela spune:
Buna fetele
Nelia, nu trebuie chiar sa aruncam cu pietre in tot ce e romanesc.....e clar ca astea de stat sunt vai de mama lor dar chiar sa merge pe ideea ca si o clinica part e la fel.....ne pierdem orice speranta. Vb Anei, e de preferat sa dai bani, aceeasi bani pe care i-ai da ca spaga, si sa fii tratat ca om decat sa fii lasat de izbeliste intr-o sala rece si neprimitoare, sa ti se vorbeasca de parca ai fi cea mai mare criminala de pe fatza pamantului, sa vina sa se uite la tine cu (scuzati) sictir......la urma urmei eu cred ca e printre sg mom in viata in care femeie se simte neputincioasa, are nevoie cu disperare de sprijin, de alinare, de un zambet, de o vorba, de orice....atentie sa fie.....
e cat de cat incurajator ca se militeaza pt nasterile normale....acum , Ana, ultimele statistici cam contrazic asta dar nu tre sa ne pierdem speranta, si vb ta, nu conteaza cum, imp e bebe sa fie bine si implicit si tu ca sa poti sa ai grija de el.
cred ca am mai zis-o si ma repet dar sunteti ft curajoase sa nasteti acolo, in Romania.
Ana.....sparge linia de cezariene ca sa mai ridici moralul fetelor si ca macar tu sa ai nastrerea pe care ti-ai dorit-o....multa bafta iti doresc si tot binele din lume
va pup pe toate mamici, burtici, bebei
noce spune:
Fetelor, aveti un nume asa frumos al grupuletului si totusi nici o nastere in apa! Imi pare rau pentru fiecare graviduta care isi propune sa nasca natural si ajunge la cezariana si din pacate sunt atat de multe. Doctorii nu mai au timp pentru toate travaliile noastre sau pur si simplu din ignoranta inventeaza motive si taie burticile.
Imi doream si eu sa nasc in apa, initial la Brasov, ca era prima clinica de care auzisem. Dar din cate fete s-au dus acolo inca nu am auzit de una sa se intoarca fara cezariana. Nu stiu exact pentru ce militeaza ei, dar rezultatele sunt clare: cezariene pe banda rulanta.
Apoi, am auzit de clinica Isis din Constanta si chiar am vizitat-o. Arata foarte bine, mi-au spus ca au avut paciente care au nascut in apa, dar pe net nu am gasit inca nimic scris despre ei. Spre deosebire de Brasov, unde esti la mana ocupatului Baiulescu, in Constanta sunt 3 doctori care fac nasteri in apa si in permanenta este unul in maternitate. Oricum, ar fi un efort sa merg in Constanta, iar eu am deja o dr in Bucuresti in care imi pun increderea pentru o nastere naturala pe uscat.
Va scriu aceste randuri ca sa va spun ca mai exista si alte locuri unde se spune ca se poate naste in apa, unde poate chiar se intampla o alternativa, un miracol, ca la Baiulescu ma indoiesc.
Va doresc la toate sa aveti parte de nasteri naturale usoare si frumoase, sa va bucurati de experienta travaliului si de bebelusi sanatosi!
Iar mamicilor, sa va traiasca puiutii!
34+ Filip
Minunea Sfantului Nectarie
AMR 6 sapt
http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png
ana_micu83 spune:
Fetelor, intr-un fel sau altul aveti si voi dreptate...dar, dovada ca la Eva se naste si in apa sunt :
Lista MAMICILOR de DELFINASI
Martie - aprilie 2008
Ana1980 - august 2007
Olga_mami - aprilie 2008
Sovietica - aprilie 2008
Eld - mai 2008
Acina - mai 2008
Khrisu - septembrie 2008
Aurrora - septembrie 2008
Roty - octombrie 2008
si in plus, inca trei cunostinte de ale mele care au nascut de la inceputul anului acolo...si cate alte doamne din toata tara care nu sunt interesate de forumuri...
Dintre noi, cele care trebuiau sa nasca in apa au fost in numar de 3:
-Leeloo- al carui bebelus a avut dubla circulara de cordon si a renuntat la nasterea in apa ramanand la Bucuresti;
-Lulusha- care a avut un col dur si Dr a considerat ca e mai bine sa faca cezariana si
-Cristina-a trecut din cate am inteles prin aproape toate fazele travaliului, a stat si in cadita...toata lumea a facut ce a putut, dar din pacate si ea a ajuns la cezariana.(asteptam povestea ei sa vedem ce si cum)
Si, in conditiile astea refuz sa cred ca ti se face cezariana in mod nejustificat...de ex, la Sibiu la maternitate...pentru a beneficia de cezariana (chiar si cand situatia o impune) trebuie ca medicul care ia aceasta decizie sa primeasca aprobare de la seful de sectie..si daca el nu da...nasti normal.
V-am spus la finalul anului trecut povestea unei prietene care a nascut normal aici...a avut colul f dur, a stat in travaliu 19 ore si jumatate(de la momentul in care a ajuns in maternitate---ca travaliul a inceput cand era acasa...) si cu tot ce i s-a administrat nu s-a schimbat situatia.A reusit intr-un final sa dea nastere unui baietel cu o taietura "frumusica" care s-a intins de la vagin pana spre fund ...si expulzia ajutata de forceps. Ca sa nu mai discutam de un mic lesin si imposibilitate de impingere dupa atatea ore de chin...Asta chiar mi se pare o maltratare...ca nimeni nu a vrut sa-i faca cezariana! Am citit mult despre ceea ce presupune suferinta fetala in timpul travaliului si riscurile de dupa...prin urmare, imi este indiferent cum nasc!
Poate ca pe undeva gresesc ca ori de cate ori imi vine in minte maternitatea din Sibiu, imi amintesc doar experientele indoliate a unor cunostinte ...si nu pe cele fericite...care exista si ele. Sincer, daca as sti ca ar trebui sa nasc aici...din orice motiv, cred ca as lesina instant..si sigur s-ar intampla ceva rau pentru ca privesc cu foarte mare negativism ceea ce se intampla aici...
Normal ca imi doresc sa nasc in apa (am ales varianta asta in primul rand pentru ca durerile nu se simt la aceeasi intensitate), dar nu vreau sa risc pentru nimic in lume viata copilului meu si sanatatea mea...prin urmare, fie ce o fi!
Ana-Maria si Valentin viitori posesori de Andrei Razvan !38+
neliaCris spune:
Ana,eu doresc sa fie cum vrei tu,sa te ajute DD sa nasti usor si sa il ai pe bebe in brate cat mai iute...
DA,afost greu pt mine sa nasc la sibiu venita din italia,obisnuita cu toate ustensilele lor performante care le-am gasit si la cel mai mic satuc,dar am reusit si suntem sanatosi...la fel doresc la toata lumea,indiferent cum nasteti,e alegerea voastra...
ps:eu nu am dat nimic la doctori si moase si la nimeni,sotul a dat...eu am stat cu banii in sacose,si cu sticla de jb la fel,la mine omul ca sa primesca trebuie sa dea...si tocmai am fost tratata ca o vaca....am si suferit ca o vaca,copilul meu ca urmare nu a beut lapticul meu pt ca alaptatul nu e o joaca,ci se invata...iar eu nu am fost invatata nimic in spital,si acum ma trezesc din somn ,visand cum alaptez un copil,pt mine e un cosmar....deci...
va pup pe toate si pe toti bebeii
deChristian Ionut
Aurorra spune:
Buna,
Ce fac fetele?
Vad ca sunt multi care vorbesc in necunostinta de cauza!
Fetelor,daca o sa va uitati la listuta o sa vedeti ca la Eva se naste normal,mult mai mult decat prin cezariana,si vreau sa va spun ca in ziua in care am nascut eu,au fost vreo 10 nasteri din care doar una prin cezariana,asa ca va spun sigur,ca felul de nastere la ei depinde mult de ce iti doresti tu si bineinteles de cum evolueaza lucrurile in timpul travaliului.
Nu vreau sa fiu gresit inteleasa,dar va dau ex meu personal,bebe al meu a avut circulara si nu mi s-a propus cezariana,ba chiar Dr Baiulescu mi-a zis ca o sa incercam normal,daca e vreo pr o sa facem cezariana de urgenta!
La Cristina,dupa cum mi-a povestit ea,atat asistentele cat si Dr B au facut tot posibilul sa poata naste in apa,mi-a zis ca Dr s-a"urcat" chiar de cateva ori pe burta sa o ajute,dar nu s-a putut! Dupa o ora de impins s-a luat decizia cezarienei de urgenta! Eu personal cred ca s-a procedat corect,va intreb eu pe voi,era mai bine sa o lase ore in sir sa se chinuie si la urma sa scoata o leguma in loc de copil,cum se intampla in spitalele de stat din romania,sau poate trebuia sa-i rupa copilului o mana sau un picior in scop terapeutic pentru a naste normal,asa cum bine stim ca s-a intamplat nu demult intr-un spital din Romania!
Daca voi preferati aceste variante,eu sincer nu!
Cat despe mult prea ocupatul Dr Baiulescu,nu stiu ce sa zic,la mine de ex,cu o seara inainte avusese garda si in ziua cand am nascut eu a avut si consultatii la cabinet si totusi a facut tot p[osibilul si a venitsi va rog sa ma credeti ca nu i-am oferit nicio"atentie" ,si am inteles ca si atunci cand l-a sunat Cristina,a zis ca nu este in localitate si nu stie daca ajunge si totusi a ajuns,acum parerile sunt impartite,poate ca noi am fost norocoase ca ne-a acordat din timpul sau!
Eu cred ca in Romania ,in general se fac cezariene pe banda rulanta si asta sincer datorita noua,pentru ca eu cunosc n persoane care au optat din start pentru cezariana si dr au acceptat fara sa clipeasca,dar e dreptul fiecaruia de a alege!
A si ca mi-am adus acum aminte,in ziua cand am nascut eu,era la Eva o mamica,care intrase deja in saptamana 42 si bebelina ei nu voia sa vina,nu avea contractii,nu eliminase dopul,nimic,si totusi medicul care o supraveghea nu i-a facut din prima cezariana,a incercat sa ii provoace contractiile stiu ca mi-a povestit ca ii facusera o injectie si trecusera nu stiu cate ore,mai avea de asteptat o ora pana sa vina medicul si ea nu avea contractii si nici un semn si pana la urma a facut cezariana stiu ca a intrat in operatie imediat dupa ce am nascut eu! Asa ca trageti voi concluziile!
Cat despre nasterea in apa la Ct si faptul ca citisem ca unul dintre medici nu mai are voie sa practice ca nu si-a reinoit diploma sau ceva de genul,prefer sa nu ma las pe mana lor. Dr B practica nasterea in apa de ani buni,eram eu prin clasa a 12-a cand am citit ca practica nasterea in apa,deci are o experienta,pentru mine asta conteaza,despre ceilalti eu nu am auzit si nici nu am citit nimic,dar ma rog fiecare are dreptul sa aleaga,cum si unde naste!
Gata ca am scris prea mult!
Nu v-am spus ce era mai important! Am vorbit ieri cu Cristina,erau bine si ea si bebita si asteptau ca astazi sa plece acasa! Mai multe va povesti ea cand va reusi sa se refaca complet si va intra pe forum!
Va pupic!!
Aurora, mamica micului duracell Robert Matei
Robert Matei
Pozici
Mateut
emanouela spune:
Nelia intrebarea mea e....de ce nu ai ramas acolo sa nasti?????iti erau asa de straine conditiile din maternitatile din romania??? nu cred....
Cum nu cred nici ca la BV se fac cezariene din oficiu , cum ar veni....am zis doar asaaa...ca na, ultimele fete nu au avut shansa de nasterea visata. atata timp cat un medic macar incearca sa te ajute sa nasti normal, iti propune o nastere normala...inseamna ca e profesionist asa ca nu aruncati cu pietre...e si uman sa se recurga la cezariana daca sunt probleme, doar nu ai sa lasi omul sa sufere ....pardon, oamenii, ca sunt 2, si bebe sufera.
la urma urmei rezultatul conteaza.....imp e ca bebe sa fie sanatos si netraumatizat.
unde ma aflu eu cezariana se face doar in caz de forta majora, la fel ca si la BV...cam aceeasi mentalitate, fara suferinta ca doar nu am venit la abator si la urma urmei vrem sa fim mame nu eroi...
nu sunt adepta cezarenelor....dar daca se iveste vreo problema doamne fereste recurg la ea.
va pup si numai bine
Motana spune:
Hola fetelor, nu am mai intrat demult pe aici, s-au cam incins spiritele.
In 1 rand Cristina, felicitari pt bb! Bine ca e totul in ordine.
Anoooo, tu urmezi! Tinem pumnii sa aduci un delfinas sanatos si inotator. Chiar ma gandeam si eu ca ultimele fete nu au apucat sa faca delfinasi, dar c'moon chiar nu vad vina nimanui aici. Cum ai zis si tu, Leeloo a fost nevoita sa ramna in Buc. pt cezariana, iar Lulush si Cristina, pur si simplu... nu a mers, cred ca cezariana a fost cea mai buna optiune, trenuie uneori sa se ia decizii de moment!!!
Eu, dupa cum bine stiti, daca era sa vin in tara, la Brasov cu mine, si nu ma hotarasem doar asa, ci in urma unor investigatii.
Ana, tu o sa ajungi la cadita bine merci, ai sa vezi, ca doar tre' sa continue subiectul asta dupa cum a inceput, nu?
Noi suntem bine, bb a mea se misca mai mult ca inainte, cum ziceam si mai demult, nu s-a potrivit ca daca e mai mare nu mai are loc.
Cat despre alaptare... hmmm, nu prea e sustinuta in multe parti, nu numai la noi, de aia exista consultanti in lactatie. Eu am cel putin cateva luni unde sunt pe cercetare intensiva, ma simt ca am aflat multe, acum abia astept sa pun in practica tot, sa aplic teoria. Macar sunt multumita ca am avut timpul necesar si impulsul de a afla si cauta o gramada despre subiectul asta, caci inainte mi se parea ok si formula si sanul... acum m-am mai schimbat .
Daca va intereseaza niste metode de linistit bebelul (eu am cartea tipului astuia si imi place tare), gasiti www.youtube.com/watch?v=iIft5y8FYko" target="_blank">aici, despre dr. Karp.
Va
34+ Daria Alessia
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
"The key to effective parenting lies not in what we do but in who we are to our children." - Gordon Neufeld