@ construit CASA ! ( 13 )
Raspunsuri - Pagina 6
Anculina spune:
Noi in Bucuresti stam la bloc, dar tocmai am terminat de construit casa de vacanta in zona Breaza.
Toate 3 dormitoarele dau in balcoane.
La noi rolul balcoanelor este de relaxare, nu de utilitate.
Iesind pe balcon admiram muntii si dealurile din imprejurime.
In balcoane nu avem decat seturi din acelea din rachita impletita.
Noi ne bem cafelele in diminetile de week-end cand mergem acolo si bem o sticla de vin serile, iar fetita noastra isi face temele, acum, ca e micuta, mai tarziu probabil ca va citi o carte, va asculta muzica..
Apa nu are cum sa se infiltreze daca acoperisul este facut destul de lat incat sa depaseasca latimea balconului.
"In Our Darkest Hour
In my Deepest Despair
Will you still care?
Will you be there?
I'll never let you part
For you're always in my heart!"
Tala spune:
Asa cum am zis, noi inca n-am izolat casa deci inca n-am pavat balcoanele cu nimic- asa ca panta pe care o au e de la DD ca e mai greu de dat de cum au turnat placa si nici cand au turnat sapa se pare ca nu le-a iesit din prima. S-a infiltrat apa (am remediat dar paguba tot s-a produs); iarna se umplu cu zapada.
POate daca as mai fuma ar avea o utilitate sa zicem ca vreau noaptea sa fumez o tigara si sa nu mai cobor dar altfel...
teresa de sus o vom inchide si vom face sera, celelalte le vom sigila bine la imbinarea cu peretele camerei (apa gaseste si cea mai mica gaurica sa intre...). Plus ca aceste probleme cred ca le avem si din alte cauze: cand se ridica peretele de caramaida pe placa se pune mai intai un 'covor' de carton bituminat (cred) - la noi l-au pus si gata, insa am vazut la altii, dupa ce am contruit noi, ca il si lipeau cu smoala, foc...Ma gandesc ca din cauza asta mi-a intrat mie apa pt ca nu e lipit acel carton, cine stie?..
Altfel e cheltuiala pana la urma cu balcoanele, ne-a costat f mult balustrada, vopseaua pt balustrada si grundul, o sa ne coste pavarea lor. Pt umbra deasupra geamurilor exista varianta marchizelor
O casa poate arata frumos si fara balcoane (mai ales daca are un aspect mai futurist), prima a iesit aiurea si pt ca am schimbat proiectul din mers...
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
Bee spune:
Cu balcoanele, distractiv. Noi, oameni practici am gandit 2: deasupra verandei in fata si spre Est deasupra unui dining iesit din planul casei. Eee, arhitecta ne-a proiectat 4. Adica sus era camera si balconul. Asta din motive de simetrie, aspect, frumusete, etc. Am facut doar 3. Si balconul pe care nu mi l-am dorit si nu am nevoie de el, e de vis! A mai modificat sotul schimbarea si a iesit ca din camera, trebuie sa fim foarte atenti sa nu cadem in gol (deci iesirea e fix in capatul unui balcon lung de vreo 4-5 metri!). Balsutrade, fineturi, chestii, nu anul asta! Terasa de peste dining e hidroizolata si placata. De panta pentr apa, nu mai zic, ma enervez, pe final am avut un mester "parat" care a facut fix ce-a putut. Pentru restul balcoanelor avem gresia pentru placare, n-avem bani de mester, balustrade.
Diana, Gradistea Ilfov, adica iesi din Bucuresti spre Giurgiu si faci stanga? Echipa cu care am lucrat casa la rosu+ interioarele, a fost ok, au lucrat bine. Ei sunt din Oletenita, de asta intrebam daca e Gradistea asta aproape de mine.
diana_jors spune:
Bee, nu, Gradistea mea e langa Moara Vlasiei, in nordul Bucurestiului...
Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
kim222 spune:
Babyyy acum preturile pt proiect au scazut f mult..am platiti anul trecut 14 euro /mp (include absolut tot)..si acum am inteles ca poti gasi si la jumatate..
Noi aveam 2 balcoane (la cele dormitoare al nostru si al copilului)..cel de la noi din dormitor l-am incorporat in dormitor si obtinut astfel un bovindou..In schimb din arhitectura acoperisului iesea o camera care nu putea fi folosita (era prea scunda)..asa ca ne-am oprit cu acoperisul si am creat acolo o terasa de 20 mp, cu doua laturi din zidarie..neacoperita insa..atasez poze:
http://picasaweb.google.com/alex.badoiu/20100331?authkey=Gv1sRgCKDg_sS1itKYGg#slideshow/5454883071250917650
oricum am inteles ca nu-s folosite de cei care au, nici macar la intins rufe..acum exista uscator..deci ...
gioto spune:
Buna,
Am un teren de 300 mp in Buftea cu utilitatile la poarta. Va rog spuneti-mi un pret aproximativ pentru constructia unei case de 70mp-parter ;in acel pret sa intre absolut TOT. Stiu ca de cand e criza preturile au scazut f mult . ..dar nu reusesc sa fac o estimare.Pe de alta parte mi-e teama ca la lucrari asa mici nu se inghesuie nimeni sau cer mai mult . Cunoasteti o echipa buna de muncitori ? Oscilez aici intre firma de constructii si regie proprie ( tare n-am incredere in cei din urma ,desi stiu ca prima varianta e mult mai scumpa ').
Casa va fi una obisnuita ,din caramida ( probabil Porotherm sau similar, exclus Bca) ,structura cat mai simpla si fara deschideri mari din beton , termoizolata . Materiale obisnuite,finisaje obisnuite si nici cu ferestrele nu voi exagera..
Multumesc
diana_jors spune:
Eu ma indoiesc ca poate cineva sa iti faca o estimare clara cum vrei tu, fara sa aiba un plan si un calcul de materiale sub ochi... si chiar si atunci, tot exista o marja...
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
gioto spune:
Diana, tot ce doream era o aproximare / mp pentru o casa obisnuita; normal ca difera preturile de la caz la caz , de la proiect la proiect. De exemplu constructorii anunta in presa preturi de 500-600 euro / mp finisat (de cand criza chiar mai mici) , antrepenorii vand dublu... Sunt reale aceste preturi ?
Costului final doream sa-l aflu de la persoanele care au deja casele finalizate; ceva gen -am facut o casa de 240 mp din caramida care m-a costat in TOTAL 120.000 euro ( sa spunem).
diana_jors spune:
Eu zic ca poti sa iesi si binisor sub 500 euro/mp daca nu ai pretentii mari la finisaje...
Antreprenorii vand si terenul, si se mai adauga si "pretul zonei", cand platesti de fapt pozitia din/de langa oras...
lidsta spune:
Buna,
Am si eu o problema, am muncitorii pe teren, am facut trasarea si vor sa se apuce de sapat. Dar abia luni anunt inceperea lucrarilor. Care poate fi problema, ma poate prinde cineva ca am inceput cu 2-3 zile inainte?
Merci