@ construit CASA ! ( 13 )

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Babyyy eu ti-am dat PM

Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Ufff,trebuie sa incep lucrarile si nu stiu unde sa o apuc mai intai...
Am autorizatiile aprobate de anul trecut ,dar din lipsa de fonduri am lalait-o ...acum suntem constransi de expirarea primului an de la aprobari ,deja am declarat lucrarile incepute de la 01.04 ...
Casa are 146m2 P+M,iar constructia vrem s-o facem in regie proprie ...am contactat o echipa de muncitori si am ajuns la suma de 7500euro manopera,inginerul l-am gasit separat si ne costa 1200euro ...pentru inceput am in banca 50000 ron urmand sa iau un credit pe perioada mai mare 30-40ani ...
Aveti idee cum as putea contracta un credit mai avantajos? sa fie de nevoi personale sau pentru constructie in regie proprie? ..mai am o alternativa, sa vind o garsoniera pe care o am inchiriata,dar nu stiu daca e avantajos ...ma gandesc ca se duc banii de garsoniera,nu mai iau nici chirie si voi fi nevoita sa recurg tot la credit ,cum vedeti voi rezolvarea? eu sunt in ceata

Ponturi pentru materiale mai ieftine in Bucuresti aveti?...ieftine in sensul de bani, nu calitativ

....................................................................................
De vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bee spune:

Koky, ar trebui sa te uiti pe autorizatia ta de constructie, ca sa vezi exact cum e cu termenele. Noi am avut o surpriza placuta sa avem primul an de la obtinerea ei pentr inceperea lucrarii si inca un an sa o terminam. Deci una peste alta, in baza ei am fi putut sta fix 2 ani! Pentru noi a fost important din cauza de impozite. Casa am terminat-o in primul an, dar se platesc taxe la finalizarea lucrarilor si efectiv nu ne-am mai permis.
Apoi manopera e pe lucrarea la rosu? AI stabilit cu ei limite de timp, ceva? Cu dirigintele de santier idem? Totul e plata la lucrare?
Cu finantarea, nu stiu ce sa spun. Multa bafta! Ai muult curaj. Oricum o casa inghite mult mai mult de cat estimezi in prima faza. SI desi initial auzi "casa la rosu este o treime din costul final" si zici, "nuuu, noi o scoatem mai ieftin", cam asta trebuie sa estimezi si sa-ti faci calculele. Daca la finisaje am reusit sa facem economii, la instalatii nu e de joaca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

Bee,merci de raspuns ...asa e si la mine, primul an pentru inceperea lucrarilor si al doilea pentru finalizare , la mine a trecut primul an ,am intrat in al doilea

Sotul a vorbit cu constructorii,din ce am inteles pretul este pentru finalizarea constructiei pana la lemnul de pe acoperis,oricum trebuie pus totul pe hartie,nu din vorbe ...ca termen ar fi 3 luni ... cateva poze cu casa ... http://good-times.webshots.com/photo/2042646530102564205TrArNk ...din pacate am fost constransi de spatiu,constructia este facuta in locul unor anexe,spatele este lipit de vecini,iar langa garaj am o anexa a vecinului pe care n-o pot demola ...in plus sub anexele pe care le demolez este beci ...in proiect pentru fundatie am trecut la fier beton cat pentru un bloc

....................................................................................
De vanzare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Salut, am si eu o intrebare
Am vazut pe la prietenii nostri care au case construite recent balcoane, fratilor, dar nu unul ci minim 2, unul de fapt are2 si unul 3 la case diferite evident.
La ce folosesc aceste balcoane la dormitoare toate, cand ai curte si chiar si camera tehnica unde ai masina de spalat si unde sa-ti intinzi cearceafurile si budigaii?
Noi asteptam aprobarea unui credit si vrem sa luam ceva teren sa ne ridicam casuta noastra, tot ne uitam oe net, dupa proieste, dupa detalii si asa mai departe.
Din cauza asta am tot felul de nelamuriri in felul cum va arata casa noastra.
Intrebarea mea este va trebuie acest balcon(balcoane)?
si pentru ce?
o terasa la parter in curte, da am inteles si vrem si noi sa stam vara la adapost, cu iesire din bucatararie sau living, dar balcon?
va rog nu radeti poate chiar sunt folositoare si eu nu imi dau seama la ce

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mada

La ce folosesc aceste balcoane la dormitoare

Casa pe care mi-o construiesc are 4 dormitoare. Toate au balcoane.
De fapt, trei sunt camerele fetelor. Fetele mari stau (si acum) in camerele lor. Au muzica lor, calculatoare, televizoare. La fel va fi si cu Ana, cea mica. Vara vor sta pe balcoane, mi-au spus-o. Pe terasa (din living) vor sta ocazional, balconul le este la indemana, vor avea un sezlong, citesc, asculta muzica. E spatiul lor.
Balconul din dormitorul meu nu stiu la ce-l voi folosi. Dar ce, era sa n-am balcon tocmai io?
Si nici nu-s asa scumpe...

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Mara hai sa-ti zic io: nu folosesc la nimic ba in plus aduc si multe probleme. Ti-o zice stan patitu' La prima casa n-am construit balcon din aceleasi motive ca si tine: stau la curte, deci ce-mi trebuie? dar, la final casa arata cam ca un patul, fara forme (pt ca i-a crescut si un etaj in plus dar nu asta e important).
La a doua.....am bagat balcoane...sa fie: o terasa uriasa la mansarda (numai bine sa aiba pe unde se infiltra apa jos in dormitor - inca n-am izolat casa), 2 la dormitoare....balustrade in prostie - daca vom construi si a treia casa (desi nu mai vreau) clar n-as face balcoane.
cat despre terasa de jos e super utila - noi am facut-o cu iesirea din living si ferestrele din bucatarie (pt traficul de farfurii), musai cu acoperis, cat mai mare si ferita de curent (asa ca sa mai atipesti din cand in cand...cine vorbeste! eu n-am apucat pana acum)

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Tala, ce probleme aduc balcoanele? (nu ma refer la terase peste spatiul de locuit)

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Mi-am amintit si eu apropo de probleme cu balcoanele.
La 2 din ele li s-a infiltrat apa si a curs si s-a stricat din tencuiala si nu au facut bine panta si apa se scurge in casa si acum sunt nevoiti sa le inchida cu termopan.
Serios casa arata frumos, cred ca cu ele inchise nu va mai arata asa.
plus de asa s-a cam dus spatiul de relaxare, nu????
Una peste alta inteleg ca fara ele nu e bine, ca nu se vede bine casa, dar cu ele.....

Cred ca am sa fac Tala ca tine , adica fara, pt in continuare nu le vad rostul.
Numa' sa ne ajute Dumnezeu sa gasim teren mai ieftin.

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Hello,

noi am primit ieri planurile si acum suntem in cautare de constructor (daca aveti recomandari le astept cu grad pe PM ). Casa va fi in Gradistea (Ilfov).

Despre balcoane - noi vom avea unul ingust pe toata lungimea dormitoarelor. Nu stiu cat il vom folosi, dar aveam nevoie de ceva care sa umbreasca niste ferestre mari de la parter, si am ajuns la concluzia ca e ok cu balconul respectiv... acum, problemele cred ca sunt legate mai degraba de izolatie facuta necorespunzator, decat de balcon in sine...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput