@ construit CASA ! ( 13 )

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Daca este asa..si eu am fost multumita prima data de Qfort . Apartamentul a iesit impecabil (pe alb). La casa..comanda de 7000 euro au dat-o in bara..mi-u trimis echipa la montaj de la Slobozia..si s-a cunoscut..am pus niste geamuri pe invers (deschiderea),de asta am si uitat sa va spun.

Am si eu 2 terase si vreau sa pun lemn maro (sa se asorteze cu acoperisul maro)ca niste benzi late orizontale(am vazut intr-o revista)..inox nu se asorteaza cu arhitectura casei..asa consider eu...Deci totul se rezuma la arhitectura!

Mansarda am izolat-o vata bazaltica de 10 cm intre capriori si vata minerala de 10 cm peste capriori, lasand un spatiu de ventilatie de 5 cm intre bazaltica si asteriala. Plus folie anticondens cu bule de aer.

edit: am uitat sa va spun ca ne mutam intr-o saptamana...dupa 1 an si jumatate de chin..nu am trotuare si soclu facute..but who cares!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui kokiy
Cica ar fi mai buna izolarea termica .E corect asa?

E corect. Eu as pune, insa, polistirenul intre capriori si vata dupa...polistirenul este mai rezistent la caldura infernala de sub astereala. Din pacate, cred ca tot nu este suficient.
Despre balcoane...nu stiu ce sa zic. Adica stiu ceva ce nu m-ai intrebat: sa aiba o bordura pe tot conturul, de 10 cm sau cat vrei (ca un atic), cu panta si gargui (scurgere). Daca nu faci asa, apa se scurge pe intradosul balconului si strica zugraveala.
De ce a facut sotul tau pod fals? Ai acces in podul ala (macar pe burta?)

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Asa am si eu balcoanele ,cum spune Rufus, cu bordura de 20 cm pe contur, panta si gaura de scurgere!

Rufus voi ati terminat? Ai inceput inaintea mea..nu ai mai pus poze..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kokiy spune:

gogosel, kim ,Rufus ,merci de raspunsuri

Rufus ,este acces in podulet prin dressing ,ceva gen "mersul piticului".De ce spui ca nu-i de ajuns izolarea mansardei?Cred ca s-a hotarat peste vata bazaltica sa puna vata minerala, cum are Kim .

Toata lumea are acoperis maro ?La mine si termopanele sunt maro .

Daca e sa tin cont de gard, ar trebui sa fac balcoanele cu fier forjat.O sa ma gandesc si la posibilitatea asta.

O alta intrebare.
A pus cineva polisterul cu spuma de lipit? http://www.preturimateriale.ro/termosistem-polistiren/adezivi-polistiren/spuma-lipit-polistiren-1/

Mergi la inceput

Nu. N-am terminat.
Ma bazam pe niste bani, o despagubire pe care statul trebuie sa o acorde mamei mele.
Iar statul nu da acum nimic.
Si nici nu-s sanse sa o faca curand.

Rufus, Tora si iadele www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Retrospectiva 2008 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=a1ed73f473ea25944e234a" target="_blank">Retrospectiva 2009 www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=d39f778033dd7597d12ac9&source=category&category_id=all" target="_blank">Retrospectiva 2010

Mergi la inceput

kokiy, izolarea mansardei nu-i joaca.
Am constatat pe pielea mea (aici unde stau). Au constatat si altii, pe pielea lor.
Am mai spus asta: e jale mare.
Te-am intrebat de pod pentru ca, dupa prima vara, te astept sa-mi spui cum ai mai pus inca un strat de ceva pe acest planseu

Edit: eu n-am lipit cu adezivul ala, dar nu vad de ce nu s-ar lipi. Mai ales ca, oricum, polistirenul il prinzi si cu dibluri din plastic. Nu stiu cum iesi cu banii...

Mergi la inceput

Rufus, bine ca e loc in pod ... o sa punem de-i nevoie

Problemele sunt de la caldura sau de la frig ?

Mergi la inceput

De la caldura.
Caldura se amplifica si pentru ca se strange cea din casa si urca tot acolo...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ch_dana spune:

Qfort a fost OK la noi, am pus tamplarie culoare stejar cu tripan si rolete, si-au reunoscut chiar si propriile greseli (de gen montat geamul invers, motiv din care se patase) , am trecut deja prima iarna in casa si suntem multumiti.

Termoizolatie pod circulabil (intre etaj si pod e planseu de beton "clasic") :

http://farm4.static.flickr.com/3034/5823847368_f67d488388_b.jpg

Componente :
1.Cosoroaba suprainaltata cu 5 cm (suprainaltarea a fost necesara pt a aduce la acelasi nivel caroiajul in care s-a pus vata minerala)
2.Caroiaj din patrati de 10 cm pe picioruse de 10 cm
3.Bariera de vapori
4.Doua straturi perpendiculare de vata bazaltica de 10 cm
5.OSB de 18 mm.

Cu structura asta (care e drept ca ne-a costat) factura la gaze a fost incredibil de mica peste iarna (din punctul nostru de vedere, raportata la suprafata incalzita). Vad ca nici acum vara n-avem probleme (acoperisul nu e izolat, deci podul se incinge, dar cum nu prea tinem decat ambalaje de electrocasnice in el, nu-i problema).

+38 cu Amelia

AMR 12 zile...teoretic

Mergi la inceput

Vis a vis de caldura,eu nu sunt de acord cu aer conditionat in dormitoare,o sa avem la parter un aer de putere mai mare 12.000 sau 18.000BTU,iar la etaj o sa punem unul pe hol care sa bata spre camere.Acum daca spuneti ca sunt probleme cu caldura la etaj ma gandesc sa pun unul de 18.000BTU ,dar n-o fi prea mare?

Eu sufar mereu de caldura in bucatarie,stau cate 3-4ore la gatit si mi se incing creieri .O fi buna varianta cu aer in bucatarie,dar asta implica geam inchis .Cum sa fac sa fie cat mai aerisita bucataria care are 15m patrati.Deschiderea geamului e de 2.8mX2.00m,am vrut sa-l fac din 2 bucati culisante ,dar cand mi-a spus ca doar armatura geamului e 800euro am renuntat

Mergi la inceput