@ construit CASA ! ( 13 )
Raspunsuri - Pagina 18
onitza spune:
A venit primavara.
S-a apucat cineva de construit?
Bafta celor care se pregatesc sa isi ridice casuta mult visata!
Speram si noi...curand...
CRIXIA spune:
sa fie si la voi un inceput intr-un ceas bun!!! Sa aveti parte de meseriasi seriosi, de termene indeplinite...
eu nu mai cunosc pe nimeni sa construiasca, ma refer dintre prieteni/ cunostinte. Criza i-a facut pe multi sa stagneze la rosu cu constructia.
Mada spune:
noi ne-am reapucat de 2 saptamani
mare lucru anul asta nu facem, tencuim exterior gardul si curtea un pic amenajata , fosa septica si cam atat sa ne simtim bine cand mergem in we la gratar
Ilinca si Rares
CRIXIA spune:
Suficient Mada! Faceti un lucru super, din punctul meu de vedere! Eu am facut mult mai tarziu gardul, am tot amanat chestii legate de exterior. Ajunsese sa imi fie rusine cu gard improvizat, neterminat. Si acum trotuarele sunt doar cimentuite, prefer dale, dar nu se poate deocamdata.
alinkav spune:
Reincepem si noi, dar dupa Paste. Avem casa la rosu, urmeaza hidroizolatia teraselor, exterior, inst. electrica, sanitara...si pe urma vom vedea, depindem de finante....
Spor la treaba tuturor!!!!
kim222 spune:
Noi construim! Nu ne-am oprit deloc pe timpul iernii.
Mada cum ai ales fosa septica? Ati facut si camine intermediare?
Dar camin cu apometru pentru apa potabila?
Ce gard tencuiesti?
Are cineva gard din placi prefabricate din beton?
asta este casa mea:
https://picasaweb.google.com/alex.badoiu/Photo?authkey=Gv1sRgCJiys-TP4Zzr_QE#slideshow/5589568014793806898
Mada spune:
neata,
kim, am scris gresit, ma rog, nu am pus o virgula...
tencuim exterior (casa), gardul este la rosu acum, adica am turnat fundatia si am pus stalpii, urmeaza sa punem lemnele, vroiam sa-l facem cu uluci, dar acum am vazut un model, ranch, cu lemnele puse orizontal cumva puse intercalate si vrem sa-l facem asa.
scapam relativ ieftin ca nu avem de pus decat 2 laterale, celelalte 2 sunt facute de vecini.
crixia si noi am lasat gardul la sf, adica am spus mai sus la ce faza suntem
ideea e nu putem sta in curte fara un pic de intimitate, in lateralele unde nu e gard e teren gol si e cam... aiurea
fosa... e cu cantec noi avem in canalizare la poarta si gaz si curent, curentul am reusit sa-l aducem si in casa dupa 5 luni de aspteptat, dar pt canalizare trebuie sa platim bani multi si pana nu ne mutam nu ne hazardam sa-i platim, mai las ca va fi si un abomanent lunar, pe care inca nu are rost sa-l platim
apa si canalizare ne sunt date de o firma privata, de dezvoltatotul care a facut zona rezdentiala, de asta e asa scump.
asa ca am facut o fosa, la 3,60 m adancime, betonata si o vom lega in casa la wc si punem si o chiuveta, asa la rosu cum e casa, sa ne putem spala pe maini cat stam acolo si sa folosim si toaleta (urasc haznaua care e acum)
avem si put pt constructie si am zis noi pt udat gradina.
nu stiu cum sa va arat pozele eu am un album intreg pe facebook, daca doriti o sa va spun userul meu de acolo.
sau o sa incarc niste poze pe webshots
kim casa e ff frumoasa, eu va mai citesc si la mamici de iulie aug ca Ilinca mea e nascuta in sept, asa ca a mai vazut-o imi place mult de tot, peretele metalic e cu tapet, nu?
am fost ieri la curte, au tencuit 2 pereti din 5, mai avem ceva.
spor la lucru va doresc si bani de terminat
alina inca nu o tencuiti sa inteleg?
Ilinca si Rares
Mada spune:
http://community.webshots.com/album/580003193dLPALc
am adaugat cateva poze, din interior nu ca inca nu sunt gata peretii si nici nu le aveam in calc de la care scriu
Ilinca si Rares
kim222 spune:
Manopera la rosu,difera functie de zona,materiale,proiect,etc. Pe mine m-a costat 161 euro /mp construit (nu util),in care este inclus si paznicul si dirigintele de santier.
Mada spor la tencuit..eu am crezut ca in interiorF mare casa ta!Fosa, eu as vrea s-o cumpar de aceea intrebam. Peretele metalic nu este tapet ci o vopsea decorativa ff scumpa (Samsara)..dar a meritat!