@ construit CASA ! ( 13 )

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui nma

[b] Din pacate acum s-au terminat banutii .

Si la mine.
Recrutam noi membrii pentru Corul Bocitoarelor!

Dar macar voi ati terminat cat de cat in interior. Arata foarte intim si aerisit. S-o stapaniti sanatosi!
La primavara te astept la subiectul cu gradinarul vesel. Ca ai de lucru, nu joaca dupa cum se vede pe fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Multumesc Alice . Trebuia terminat pe interior. Ne-am apucat de constructie tare conditionati. Aveam termen sa ne mutam fix un an. Ne-am depasit termenul cu o luna . Inca era santier cand ne-am mutat.
Sincer eu sunt tare multumita de cat am facut. Acum avem si gardul in fata ridicat, mai trebuie doar placat dar asta e alta poveste .
La gradinarul vesel citesc mereu. Am mai intrebat cate ceva. Pe langa casa vreau mult gazon, flori vor fi cel mai probabil in jardiniere. Ne-am luat un catelus care strica tot asa ca nu cred ca ar rezista multe in curte .

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

nma felicitari pentru casa, este chiar frumoasa, sa o stapaniti sanatosi!
A cateva intrebari pentru tine si pentru altii:
- geamurile de mansarda, cate camere au, daca au si ceva gen roleta sau alta varianta de a face intuneric in camera si de a opri caldura, cat sunt de mari si cat de utile ti se par? Noi avem un dormitor pe nord si vrem sa punem un astfel de geam pentru a intra soarele si ma intereseaza tot ce tine de astfel de geamuri!

- caloriferele acelea micute( adica nu sunt micute sunt scunde :)), ti se par eficiente?- sotul meu tot ceva de genul asta vrea sa folosim pe viitor, ba chiar vazuse unele gen plinta insa acelea nu m-au incantat-, incalzirea este doar prin calorifere sau si prin pardoseala?

- lemnul de la acoperis si am vazut ca si la balcon aveti, l-ati tratat cu ceva?

- cati mp are casa si daca reusiti sa o incalziti cu sistemul de incalzire care il aveti, mie la casa cel mai frica imi este de caldura, sunt friguroasa din fire, iar casele pe mine ma duce cu gandul la picioare reci, diferente de temperatura in incaperi ( stiu ca asta era odata, dar vreau sa fiu sigura ca poate fi totul OK din punct de vedere termic).

Asta cu lemnul ma intereseaza in mod deosebit deoarece noi avem doua terase si un balcon, casa este la rosu si probabil asa va sta aproximativ un an...ar trebui tratat lemnul cu ceva pana terminam casa? Sotul spune sa nu dam culoarea si sa-l finisam ca nu cumva pe percursul lucrarilor sa il strice mesterii, dar nici asa sa stea in ploaie nu mi se pare OK? Cum as putea sa-l protejez fara a-i da culoarea definitiva? Sau e bine sa-l finisez de acuma?

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

inbox multumesc frumos .
Ca sa iti raspund la intrebari trebuie sa apelez la sot . Deci nu stiu cate camere au geamurile de la mansarda, stiu doar ca sunt Velux. Nu am nimic accesorii la ele deocamdata dar asi vrea sa imi cumpar. Sunt destul de scumpe si banutii s-au terminat. Eu vreau rulouri interioare. Ferestere pt mine sunt foarte utile. In dormitorul lui Alex am doar Velux, o fereastra. E suficienta lumina.
La dormitorul nostru nu era suficenta lumina doar cu ferstrele de la balcon. In plus nopatea vad luna, stelele .

Caloriferele din living sunt asa scunde caci am vrut ferestre cat mai mari . Si da, sunt eficiente. Sunt calorifere Corado, bine dimensionate. Am lucrat cu un inginer foarte bun pe sanitare/trmice.
In zona de luat masa si bai (de fapt peste tot unde am gresie) este incalzire in pardoseala.
Lemnul din cate stiu eu e dat cu un lac special, nu stiu cum se numeste (o sa intreb sotul). Eu am ales doar nunata .
Eu nu asi lasa lemnul in ploaie. Ar trebui cumva protejat. Poate lasat la un depozit, undeva?
Nu prea ma pricep eu dar cred ca poti sa slefuiesti/lacuiesti lemnul de pe acum. Il protejezi (nu isi mai modifica nici culoarea), iar mesterii nu stiu cum pot sa ti-l strice. Noi am fost tare multumiti de cei care ne-au lucrat.
Noi avem util 140mp, din care 28 beci. Deci incalzim doar 112mp. Avem constant 21-22 grade. Nu mai stiu daca am scris avem centrala pe lemne, Viessmann (parca asa se scrie) de 30kw, cu alimentare la 12 ore. Doar in weekend facem focul de doua ori pe zi. In timpul sampatmanii doar seara cand ajungem acasa. Probabil cand se va raci mai tare vom face doua focuri.
Si eu sunt friguroasa dar chiar e bine. Daca parchetul e de calitate nu simti rece la picioare. Sunt tare incantata si de incalzirea in pardoseala.

Nico

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

inbox, daca vreti sa lasati casa la rosu este mai bine sa nu montati inca balcoanele si terasele din lemn. Puneti casa in conservare peste iarna fara aceste parti. Altfel, daca le bate vantul si ploaia o iarna nu vei mai putea niciodata sa obti nuanta dorita pentru ca lemnul de rasinoase este un lemn moale si isi schimba culoarea/forma daca sta neprotejat in aer liber.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Nu sunt montate balcoanele, insa sunt stalpii de sustinere la balcon si la terasa, care stilpi sunt din lemn...plus asterala ( cred ca asa se numeste) de la streasina. Deocamdata avem carton din ala negru pus pe casa, si imi e sa nu se faca lemnul de sub streasina urat ca am vazut ca mai trece prin el apa!!!
Eu d elemnul care este montat pe casa deja vorbesc, ca restul este acoperit.

Din pacate nici noi nu mai avem bani, sa fi pus macar tigla pe casa...asa ca vin in clubul bocitoarelor :((

mamica de printesa Maria 15.11.2006 si bebe Mircea -25.09.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Am si eu o mica intrebrare, dar sa nu ma luati la 13, 14...

M-ar interesa si pe mine cat costa pe m2 sa construiesti o casa in Romania. Poate s-a mai scris, dar nu am timp sa citesc 12 capitole.
Exista o medie?

multumesc anticipat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Sanca, nu te ia nimeni la 13,14, numai ca raspunsul este: depinde! Eu personal, care am finalizat casa in 2006 nu mai sunt actualizata cu preturile materialelor, manopera. Depinde din ce materiale o faci, in regie sau cu firma, multe conditii.
Luna trecuta vorbeam cu arhitecta mea si imi spunea de un pret estimativ de 300-400 eur/mp.
Poate intra si constructorii mai noi si dau niste valori. E greu, ti-am zis.

Cris mami de Alexia & Ana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Anca iti spun eu cand termin Oricum la rosu m-a costat 165 euro /mp..apoi intervine problema finisajelor pe care le poti face cu bani multi..sau putini (si putin te tine)

Mergi la inceput

Am scris zilele trecute un mesaj dar vad ca nu a aparut.
Inbox, ce ati facut pana la urma? Ati protejat cumva lemnul?
Sanca noi am iesit undeva la 350 euro/mp. Cris are dreptate. E greu de estimat un pret. Conteaza ca materiale vei folosi, cum e arhitectura, cat de complexe vor fi instalatiile, etc.. Arhitectul e cel care ar putea sa iti spuna un pret estimativ.
daca vrei sa te apuci de construit cel mai bine ar fi sa cumperi materialele iarna, preturile sunt mai mici. Pana si manopera poti sa o negociezi acum mai bine .

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=chic bebe - klorane baby&page=7" target="_blank">Chic Bebe – nma1 si nma2

Mergi la inceput