*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (50)*

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cameliam spune:

Pentru mamicile care au nevoie sa-si descreteasca un pic fruntile:

Scrisoarea unei mame blonde catre fiul ei

Edit: am pus linku' sa nu fie mesajul asa lung

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramiron spune:

Multumesc fetelor pentru gandurile bune

Malinas, acuma am vazut c-ai scris de David ca e bolnavior Sanatate multa va doresc! Ce v-a prescris medicul pentru rosu-n gat?

Julia, ce bine ca Tudor a trecut asa de usor peste raceala! La noi e nashpa pentru ca Rebeca e in primul an de gradinita, deci primul contact cu colectivitatea si vad ca prinde tot se ce poate si aduce si acasa la sora-sa Asta e, se imunizeaza amandoua deodata!

Mirtha, inca n-am incercat cu decoctul de ceapa, insa probabil ca voi ajunge si la el in viitorul apropiat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyzapi spune:

Ieri am primit indemnizatia de stat dupa 2 luni de la depunerea dosarului . Acum caut sa-mi cumpar tel samsung omnia, nou, dar nu din magazin . Yuhuuuuuuuuu de 9 luni visez la tel asta!

Lauramiron, Alra, Malinas multa multa sanatate cozonaceilor

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Isabela, mamica lui Raphael Nicolas(23.10.2008)
RAPHAEL si ISABELA
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Fluturel a fost cu cantec , sa sti, scosul suzetei.
Acum nu stiu cind i-ai introdus-o , cit a folosit-o asa ca ma voi limita la niste afirmatii generale :

1.Am aruncat toate cauciucele - suzi.

2.Am indurat alaturi de Eva crize de isterie timp de o saptamana : dat din maini , din picioare , incordat de spate , de burti , de detoate care putea fi incordate.Toata gestica descrisa a fost insotita de urlete si racnete pe toata gama muzicala .Plins cu lacrimi si fara lacrimi , invinetiri la fata , oftari la ordinea zile , lipsa de somn masiva si ziua si noaptea.

3.Am mobilizat toata disponibilitatea afectiva de care dispun , am stat cu ea in brate pina la ultimul oftat , am mangaiat-o , am pupat-o pe perisorul ei zburliu si i-am cerut iertare de un milion de ori ca i-am dat cauciucul ala nemernic.
Poate ti se va parea idiotesc dar eu cu vorbitul am rezolvat multe cu Eva .Ii spun tot , o avertizez ca plec din camera , ii spun unde merg , ii explic de ce trebuie sa ii schimb pampersul , de ce e neplacut sa se imbrace dar este necesar dar si faptul ca ...uneori se intimpla sa gresesc.Stiu ca la varsta asta bebeii nu prea au idee de pe ce planeta sunt dar eu cred ca tarie ca ceva , ceva ei tot inteleg. Sotul a fost linga mine ori de cite i-am cerut ajutorul si a intevenit de fiecare data , evident in limitele programului de la servici.

4.Manifestarile au durat cca.1 saptamana si erau similare si noaptea si ziua. Se stricase si somnul de noapte si cel de zi nu numai sub aspectul duratei ci si faptul ca nu mai reusea sa adoarma singura : adica pe vechiul calapod se freca la ochi o puneam in patut si slafen de voie.Acum trebuia sa tin in brate , sa imi mangaie fata , se joace cu aluna de pe obrazul meu sau cu lantisorul si chiar dupa ce adormea se mai trezea in bratele mele dind cite un chiot - probabil in amintirea cauciucuclui molfaicios etc.Am observat ca pretindea mult mai des prezenta mea (desi ma putea ajuta si mama sau sotul ea cu mine avea ce avea), atingerea mea , cerea mult mai des in brate sau pur si simplu sa stea pe undeva prin apropierea mea.I-am dat din plin si i-am satifacut toate cerintele afective. Ca de latefel si acum dar atnci parca si mai asiduu. Ca ma simteam infect de vinovata. Doara eu am fost cretina care i-am varat impotriva vointei ei cauciul pe gat !

5.Treptat , treptat cam dupa 2 saptamani pot spune ca s-au recalibrat clar , clar starile ei si a redevenit linistita , mai putin maraita , poate sa se joace singura destul de mult timp , adoarme ca alta data uneori mai bine alteori mai greu dar fara muzici , leganaturi , batzaituri si alte trucuri. Si cu cerutul in brate nu mai este atit de insistenta. Dar cind cere e mult mai energica.Adica nu e loc de discutii. Se joaca , se joaca dar cind vrea la mami nu e negociabila cererea .

In esenta cred ca oricine are sanse mari sa obtina renuntarea la cauciuc daca ofera ceea ce suplinea cauciucul - eu nu cred sub nicio forma si sub niciun argument in virtutile cauciucului , in niciunele nici digestive , nici afective. POt accepta folosirea lui in scopul x sau z dar nu sub argumentul ca : e benefica sau ca e bun sau ca nu stiu ce beneficii grozave da. Ci l-am folosit pt. ca "asa si pe dincolo" , simplu si cinstit . Nu aiureli. Hai ca divaghez...
Sincer imi pare rau ca nu le-am dat credit prostilor astora - Edit care tot scriau prin carti ca pe la 4-5 luni copii renunta la suptul degetului .Dar asta e....Oricum mult nu am tinut-o : la 2,2 luni am introdus-o si fix peste 1 luna am scos-o. (sau 2 luni , nu ma stiu sigur , sigur ca am ceata pe serverul memorie)

Cit priveste plinsul de nervi , mai exista inca. E adevarat mai rar si are durate muuulllt mai scurte , seara uneori e cu plins dar de cele mai multe ori e cu maraieli plingacioase si foicioase prin bratele mele .In maxim 10 minute adoarme pe umarul meu. Se deseosebeste clar de racnetele pe care le-am incasat in perioada renuntarii la suzeta.

Sper sa iti foloseasca la ceva experienta noastra cu cauciucul suzi.

Citat:
citat din mesajul lui fluturasha23

Mirtha, parca tu ai scris ca ai dezvatat-o pe Eva sa foloseasca suzeta...cum ai reusit?

mami de Iulia 26.11.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julia16 spune:

Cameliam, bavete cu maneci poti comanda aici: http://www.bebemarket.ro/tigex-baveta-manecute-scurte-bumbacpeva-p-260.html?osCsid=9vsf7f11tcsfnmv2mftem39lp0. Eu am mai comandat de la ei diverse si sunt OK.

Julia
Tudor Stefan (26.12.2008) si Maria (26.12.2002)
http://family.webshots.com/album/569840607QnUwJU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malinas spune:

Citat:
citat din mesajul lui lauramiron

Multumesc fetelor pentru gandurile bune

Malinas, acuma am vazut c-ai scris de David ca e bolnavior Sanatate multa va doresc! Ce v-a prescris medicul pentru rosu-n gat?

nurofen, claritin, oscilococcinum si vitamina c. Oricum, azi e mai bine, nu mai e asa ragusit, dar nu ma lasa sa fac nimic, vrea atentie maxima, altfel tipa, iar doctorita mi-a zis sa am grija sa nu tipe zilele astea, pana se face bine.

Un gand bun pt Ginye si Stefanut .

_
"You gotta sing like you don't need the money /You gotta love like you'll never get hurt
You gotta dance like there's nobody watching/ It's gotta come from the heart/If you want it to work" Adam Brand

Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

povestea, povestilor: de la fasolica la soricutz

Mergi la inceput

Laura, nu stiu daca Tudor a scapat. Doar Maria. El nu mai face febra dar are mcuci si tuseste. imi aduc si eu aminte cum a fost in primul an al Mariei la gradi. Toate virozele le-am luat si eu de la ea. La un moment dat a reusit sa ne imbolnaveasca pe toti: eu, sotul, soacra-mea, o matusa care a venit in vizita. A fost o viroza foarte urata. Ma gandesc ca bb2 vor fi mai imunizati cand vor intra in colectivitate.

Julia

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui oceanborn

Insanatosire grabnica la piticii bolnaviori si nervi de fier mamicilor!
Julia, nu-l iau cu mine, merg in timpul saptamanii depinde in ce zi pot, dupa-amiaza, cand e sotul acasa si sambata dimineata sau dupa-amiaza,sa vedem, sunt sambete in care lucreaza in altele nu. ideea a fost a lui cu abonamentul, stia ca daca ma duc azi, platesc sedinta si poate vin acasa cu o febra musculara, nu se stie cand ma mai duc . cica ," mai evadezi si tu" ..si are dreptate..acum ca nu mai trb alaptat piticu' din 2 in 2 ore , o mai tai si eu cate putin...

mami de Thomas

Oceanborn, astept sa ne spui cum e. Eu nu prea as avea cum pt ca sotul vine tarziu si sambata prefer sa stau si cu Maria. Ma gandeam ca ar fi bine sa exista o sala unde sa ma pot duce si cu bb. Care sa fie gandita asa, sa aiba personal care sa supravegheze bebeii. Dar nu stiu dc exista asa ceva in bucuresti.

Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

am revenit...
Alra, malinas, julia, lauramiron, sanatate multa puilor!
Am inceput si noi sa ne diversificam, cereale si ceva legume deocamdata..am luat-o usurel, cam ca la Andreea
Am si eu o intrebare, ca la Andreea nu am foslosit aparat de fiert in abur... Acum am...deci: Fierb legumele, si ce zeama pot folosi? Ca raman doar legumele, asa, cand le fierbeam clasic, mai foloseam ceva apa, din apa in care au fiert,...voi cum faceti?

Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii

si Ana Maria - 13 noiembrie 2008
Povestea nasterii super rapide a Anei Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andy08 spune:

Salutare!

Am intrat sa va spun ca sunt varza! Andrei s-a culcat asear la 9, la 10 s-a foit sa ragaie, la 11 a vomitat de s-a umplut si pe fata (frunte, ochi), la 11.30 a supt, la 12.15 a trebuit sa ragaie, la 2 a supt, la 4 a supt , la 5 a ragait, la 6 a supt, la 6.30 a vomitat si la 7 a facut caca de s-a umplut pana la umeri si pana la glezna. Nu mai pot. El, care dormea de la 9.30 la 4, sugea si apoi iar nani.....

Asa face de ceva vreme. I-am dat seara intr-un timp 60 ml din formula aia speciala, ca a zis dr. sa o incerc, si a dormit un pic mai bine noaptea. Acum am scos-o ca iar are scaune cu sange (deci nu-i prieste) si iar suge tot la 2 ore. Am impresia ca nu-i mai ajunge lapticul meu. Dar e prea repede sa-l diversific, mai ales ca din cauza alergiei e bine sa stea pana la 6 luni fara papa.....

Si in plus a vomitat cam mult si scaunele sunt cam apoase cateodata.... cred ca-i dau mucilagiu de orez, sa mai aranjam stomacelul ala...

Deci: cum se face mucilagiul de orez? Ca am gasit mai multe retete...Ce cantitate ii dau si cat timp?

Ma duc sa citesc din urma, daca nu se trezeste......

Andy, mami de Andrei

Mergi la inceput