Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (120)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AlexaM spune:

Legat de biberon: Eu ii dau completare lui Matei de la 6 saptamani cu biberonul. Cand am inceput diversificarea i-am pus suc de morcov si de portocala in biberon...nici n-a vrut sa auda. Cu lingurita le papa. Acum bea cu cana (biberon cu tetina de silicon gen cioc de cana) si nu mai vrea sa auda de biberon...plange daca incerc sa ii dau. Nici lapte (in afara de laptele de la tzitzi) nu mai vrea tot de vreo 2 luni. El mananca f bine solide cu lingurita...nu am insistat niciodata..radem, ne jucam la masa...daca nu vrea ceva...asta e...daca nu vrea sa pape deloc...asta e...papa el dat viitoare. Ziua se mai joaca cu tzitzi dar molfaie...nu suge. CAnd sunt acasa. Asa de control sa stie ca e acolo. Asa cum spunea si Eva...se joaca cu tzitzi...
Mie imi e putin teama de atasamentul asta de tzitzi...ca nu mai e mic-mic si nu stiu ce implicatii psihologice are. Poate fetele care stiu mai multe imi dau si mie un sfat.

In concluzie...ce vroiam sa spun e ca, chiar daca bea din biberon lapte sau altceva nu e neaparata nevoie sa nu mai vrea sa suga la tzitzi...sau sa nu mai vrea cu lingurita.
Cred ca tot ce conteaza e sa ii faca placere sa papa...adica sa nu simta ca masa e o obligatie, ci sa simta doar afectiune si satisfactie...nimic negativ.

Sper ca am ajutat.

In legatura cu hainele bebeilor pe caldura. Matei transpira in body cu maneca scurta pe vremea asta...ce ii mai fac la vara?
Nu l-am infofolit niciodata...dar ce ii mai dau jos la vara de pe el?

La multi ani sarbatoritilor de azi si multa sanatate tuturor.

Babytza ...imi pare bine ca te simti mai bine.
Felicitari pt prima "sedinta" de atletism...sper sa ii placa Tinei ca e un sport excelent.

Matei Gabriel povestea nasterii
Matei Gabriel 24.08.2008 foto

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratonelu spune:

alexa, la faza cu tzitzi nu ma pricep sa-ti raspund.
in leg cu transpiratul....zilele astea l-a pus sotul pe sasha in scaunul de la masina doar in body cu maneca scurta...si a ajuns acasa de parca turnase cineva pe el o galeata de apa. exagerat ...si nu stiu de ce.
intr-adevar, n-avem aer la masina...dar daca acum era pur si simplu ud fleasca...la vara ce-i fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Azi avem ca noutate in meniu pastrav.
L-am facut la cuptor, cu putina apa si putin ulei de masline. A iesit
Il combin cu cartof, ardei si brocoli.

Am citit din urma dar nu mai retin mare lucru...

Aaaa bafta MONI!!

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Ticker Edi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kllemi spune:

buna fetele tin sa precizez ca azi-noapte nu ne-am trezit decat de 3 ori ....offff am renuntat la ceai, cred ca vre-o planta din el ii da starea asta de agitatie.....de fapt nu mai stiu ce sa mai fac le incerc pe toate......ceva tot trebuie sa fie, sa vedem, ca altfel .....o sa dialogam de la nebuni (nu stiu daca aia au net acolo )

Vreau sa va intreb dac si bb-ii vostri transpira la cap, in momentul cand dorm, nu stiu ce sa cred, ca al meu bb nu transpira si acum dintr-o data "se face lac" da-ti o solutie de la ce sa fie, oare de la faptul ca ne spalam in fiecare seara la cap??? Nu stiu, intreb si eu..

fericita de AMALIA-ANDREEA (12.10.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Carla e foarte posibil sa fie de la capsuni. Sunt din categoria fructelor nerecomandate in primul an de viata, fiind alergene. Si Valentina s-a umplut de bubite pe fata cand a mancat prima oara si avea deja un an jumate. Atunci am rezolvat-o cu peritol, ca tot ziceam de el. Sper sa va treaca repede
S-a trezit puiul in ritm de picamere...erau unii in fata geamului pe strada, nu stiu ce naiba sparg Si nu mai este cald, are 36.8 acum

Klemi si David transpira la cap cand doarme. Mai ales daca suntem afara si e in carut sau in scaunelul de masina. In patut nu transpira foarte tare, dar tot transpira. La vara o sa fie jale

giuli pofta buna puiului Sper sa ii paca !!!! Dar lui ii place orice, asa ca nu imi fac griji

Alexa

Babytza si puiiValentina David

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Moni, multa bafta azi la eco, sa vii cu vesti bune.

La multe lunite sarbatoritilor de azi! Sa cresteti mari si frumosi!

Apropos de ce spunea Alexa, vis-a-vis de atasamentul fata de tzitzi (la asta nu ma bag ca nu stiu, nu mai alaptez de mult), insa atasamentul copilului fata de mama, dupa parerea mea, eu cred ca un copil are nevoie si de un spatiu al lui + de socializare (vorba lui mimihoo). Eu vreau sa o dau pe Elsa la cresa, macar citeva ore pe saptamina, din pacate e foarte greu sa gasesc un loc. Sint ferm convinsa ca deja la virsta lor au nevoie sa vada si altceva in afara de mama si tata. Au nevoie de toata dragostea noastra, asta e cert, plus de spatiul lor, numai al lor. Mie mi-e teama sa nu o acaparez pe Elsa total, asa ca o las sa se joace singurica si 'o spionez' sa vad ce face. Mi se umplu ochii de lacrimi cind o vad ce frumos se joaca singura. Oare cum s-ar juca daca ar fi cu alti copii? Am fost in parc mai pe seara si a stat cu o fetita de 18 luni, era super fericita!!! Pacat ca aici copiii sint ori cu bone, ori la cresa, frantuzoaicele merg la serviciu de cind fac pruncii 3 luni, putine sint alea care stau acasa (si asta de cele mai multe ori din motive financiare)
Cred ca m-am lungit, nu stiu daca am fost coerenta, nu vreau sa lezez pe nimeni, fiecare isi vreste copilul cum vrea, eu am ales sa-i dau o anumita libertate Elsei inca de pe acum. Poate ca sint nebuna, nu stiu.

Mamica fericita de bebelina Elsa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Carla la kiwi te ajuta Anca, ea i-a dat printesei. A scos semintele si i-a dat .

Babytza si puiiValentina David

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ratonelu spune:

rox...i-au treucut deja!
de dim nu mai avea....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Eu as vrea sa-i dau mai multa libertate Alexiei,da nu pot...adica si acasa o las singurica si o spionez cum zici tu Piolica da apoi ma simt vinovata ca sta singurica,iar reactia ei cand ma vede..ochii se lumineaza si rade cu guritza oana la urechi,intinde bratele spre mine sa o iau in brate...nu stiu e ceva ce te topeste in interior
Ieri de ex am lasat-o la mama ,cand m-am intors statea cu spatele la mine..cand m-a vazut a inceput sa ma certe pe limba ei pret de cateva minute,nu stiu ..eu cred ca au nevoie de noi si se simt in siguranta cu noi..n-as putea sa o las undeva daca ar plange,n-o las acasa sa planga,da undeva unde nu stiu cat timp plange si cum se linisteste.
Parerea mea..asa am procedat si cu andy si acum merge oriunde fara mine.

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Alexia
Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Si eu i-am dat kiwi lui Edi, tot asa, fara seminte.

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Ticker Edi

Mergi la inceput