In padurea cu alune

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alina023 spune:

Huf...ce bine ca mai primesc si ceva incurajari...

Va spun sincer, ma sperie foarte multe aspecte cand ma gandesc la o asemenea schimbare. Insa cand vad ca se poate si ca altii au reusit sa intre pe un fagas cat de cat normal, imi gasesc putere si motivatie pentru a spera sa reusesc si eu.

Ma gandesc la copii, la sanatatea lor, la stilul de viata pe care il au acum si la cel pe care l-ar putea avea acolo, la linistea mea sufleteasca (Eliza si mie mi-ar placea sa gradinaresc).
Desi sunt o fire comoda, vreau sa cred ca m-as adapta acolo.

Am parintii mutati la tara de 8 ani. Nu numai ca s-au obisnuit reoede acolo, dar nu ar concepe sa se intoarca la bloc. Mama dupa doua zile de stat la mine are mancarici in talpi si nu stie cum sa plece mai repede. Dar ei au fost nascuti la tara.

Copiii se adapteaza usor, stiu asta. Dar adultii? Este adevarat ca nu suntem genul care sa iasa toata ziua buna ziua cu prietenii in cluburi/restaurante/concerte etc. Dar la tara cu cine as schimba o vorba? Cu mamaia Leana sau cu nenea Gheorghe? Sigur...pitoresti, simpli si calzi...dar sigur as vrea mai mult. Si atunci?

Sabina, voi sunteti un caz mai special. Iar tu vezi tara ca fiind tara aceea de acum 40-50 de ani...sau cea pe care ai gasit-o in Delta. Cu mana pe inima spun ca aceea nu mi-ar placea decat pentru o vacanta.

Pentru mine tara in acest moment este satucul acela al copilariei mele (vacantele numai acolo le-am petrecut), inconjurat de paduri, cu zarzari, ciresi, nuci, meri in livada, cu gradina de zarzavat in spate si alta de flori in fata casei... Cam cum este cea a parintilor mei. Dar vreau sa fie a mea si sa imi cresc copiii acolo.

Haide, cine-mi spune cum stam cu finantele? Cat de scump, comparativ cu locuitul in oras?
Si cat de dezavantajat ar fi un copil care ar invata la scoala din sat?

Alina, mami de Ana Antonia (06 Dec 2007) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)

Poze botez Ana 02.03.2008
poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Aaa...mi-am mai amintit ceva. In weekend am fost la niste prieteni care locuiesc la tara, la cca 15 km de Bucuresti. Au doua fetite, una de putin peste 1 an si alta de aproape 5 ani. Stiti care era cea mai arzatoare problema a mamei? Faptul ca fetita cea mare nu are copii cu care sa se joace. Si micuta sufera f tare din cauza asta.

Ei? Aici cum facem?

poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Si pentru cine vrea sa mai citeasca o poveste frumoasa:
http://life.hotnews.ro/stiri-natural-5696200-viata-tara.htm

poze Luca nazdravan
poze Ana mica
Povestea nasterii Anei

Emma este iubire!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

off topic
gandacica...ce dor imi e de ea

monica

Prajituri si papa bun
Prajituri si Papa bun 1
Papa de post

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

mi-a mers la suflet articolul, mersi ca ni l-ai impartasit

_

“Before you speak, listen. Before you write, think. Before you spend, earn. Before you invest, investigate. Before you criticize, wait. Before you pray, forgive. Before you quit, try. Before you retire, save. Before you die, give.”
Emma este IUBIRE ****** un copil creste in inima mea ****** am un inger pazitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natynic spune:

Nasii nostri tocmai si-au terminat casa la 40 km de Bucuresti, langa o padure, e casa cea mai "din camp", camp pe care vin nu rareori fazani, iepuri, caprioare. Noi tocmai ne-am cumparat, si urmeaza sa ne mutam, un apartament de 3 camere intr-o zona f buna a Bucurestiului (dar, cat se poate de...in Bucuresti). Cand toate astea erau in stadiu de proiect, discutam deseori avantaje si dezavantaje. Ei au un baiat de 2 ani si un altul de mai putin de 2 luni. Nasul e f multumit, cu toata naveta (nu f mare) pe care o face. Nasa e insa intr-o depresie urata. Copilul mare zburda in aer liber, e drept, dar nu are absolut niciun tovaras de joaca. Invatata cu orasul, o omoara faptul ca daca ii trebuie un iaurt sau un pachet de cafea nu poate iesi pana la magazinul din colt ci trebuie sa bata cararea din camp si drumul pana la magazinul din sat. Alapteaza, are carnet de f putin timp si nu se poate deplasa, incat de cand a nascut, in afara de controalele bebelui nu a iesit din casa si din curte. Prietenii o viziteaza rar pt ca nu ii e nimanui f la indemana sa ajunga acolo, nu mai spun ca daca ploua pe noroaiele alea e jale. Iar daca se inzapezesc iarna Dumnezeu cu mila. Si pana la asfaltare mai e mult...
Eu in locul ei as innebuni. Dar sigur ca e o chestiune de gust si de obiceiuri. pt mine-da, e praf, mizerie, trafic infernal; dar traiesc intr-un loc care duduie de viata, in care sunt oameni, in care se petrece in fiecare secunda ceva, in care vad mereu pe strada figuri noi, necunoscute, nu pe aceleasi si aceleasi...
Cat despre copii, chiar daca exista gradinita si scoala in sat...Alina, te-ai gandit ca mai si cresc?? Ca vor merge la liceu si ala mai greu il gasesti in sat. Deci rezulta ca ANI de zile vor fi complet dependenti de tine sa-i transporti cu masina (ok, in multe locuri exista si autobuze, rate, maxi-taxi etc, dar oare de la ce varsta ai curajul sa-i lasi sa bata atata drum singuri?). Si pt un copil de, sa zicem, 7-9-13 ani viata nu trebuie sa insemne numai casa-scoala-casa. E bine sa stae in aer curat si iarba verde; dar CRESC; si vor dori sa IASA, sa se vada cu colegii de scoala...Problema nu mi se pare simplu de rezolvat.
Incat...la casa nasilor, cu fetita mea de 1,3 ani ma duc mereu cu mare placere; numai in vizita!

Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiccutza spune:

noi avem o casa la tara pe care am facut-o in speranta unui viitor acolo(cat mai apropiat,sper)
eu sper ca intr-o zi sa ma stabilesc acolo,fara sa mai zabovesc mult prin bucuresti.si eu stau pe ganduri pentru copii,mai ales ca ai mei ar trebui sa schimbe si tara,nu numai orasul.
eu una cred ca m-as descurca mai bine la tara decat in oras.
daca tu crezi ca e mai bine la tara pentru familia nu mai astepta.

ceea ce unii considera un avantaj pentru altii este un dezavantaj.depinde de punctele de vedere

MAMA DE FEDE(6 nov. 2001) SI DANI(17 feb.2005)
http://chiccutza.weblog.ro/photoblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

http://penecolorate.blogspot.com/search/label/capre
Cam asa e la mine la tara, la oras! Scoala, gradinita sunt cel putin la fel de bune ca in Bucuresti,dar bonus avem capre si vaci in drum spre islaz...
Mie imi place, ca doar de-aceea ne-am mutat.
Nu ducem lipsa distractiilor din capitala, pentru ca nu ne-am plictisit inca de cele "gospodaresti", mereu e ceva de facut si nici nu stim cand zboara timpul! Din punct de vredere financiar, caldura costa cel mai mult, iar ca sa faci o casa si o curte sa arate "ca-n reviste" e nevoie de multa munca! Deci trebuie sa ti se potriveasca stilul asta, altfel n-are rost.

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

mie mi s-ar parea o decizie care trebuie luata la pensie, dupa ce copiii sunt mari, la casele lor. asa tu decizi acum si pt. ei, poate lor nu le-ar placea...
nu e imposibil, insa e greu.
iar prieteni de joaca pt. copii se pot gasi, insa copii de taran din sat.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

m-am gandit sa mai adaug ceva.
si noi ne gandeam la o casa intr-o suburbie a Iasului, se vad blocurile de pe teren de la noi, deci e foarte aproape, cu toate astea ar fi de mers pe jos pe drum pietruit cam 10 minute pana la strada asfaltata. ne framantam si nu stiam ce sa facem, asa ca am facut o lista astfel:
- avantaje casa
- dezavantaje casa
- avantaje bloc (unde stam acum)
- dezavantaje bloc

am facut brainstorming o zi intreaga de am completat listuta si apoi am numarat punctele si a iesit castigator blocul (cel putin la modul in care privim lucrurile acum, mai la batranete, poate se mai schimba).

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor www.flickr.com/photos/11125714@N02/2227425419/" target="_blank">Miki

Mergi la inceput