Viata in Japonia (41)
Raspunsuri - Pagina 7
ionela roxana spune:
Buna seara la toata lumea!
Stiu ca n-am maiscris fffff. demuuuuuuuuuuuuuuult, nu stiu daca ma mai tine minte cineva, dar nu conteaza asta.
Acum ca toata Japonia este asaltata de taifunul nr. 18, va doresc numai bine si ave-ti maaaaaare grija de voi!!!
ionela roxana spune:
Fetelor tot eu sunt.
Recunosc ca n-am citit nimic din urma, ci doar din acest capitol un picut, asa printre picaturi.
La un moment dat am citit despre un baietel al unei romance care a fost batut in scoala jap.
Doresc sa citesc si eu unde scrie mamica respectiva.
Si eu am trecut printr-o experienta ffffff. urata cu scoala jap., care sa fiu sincera mi-a lasat un gust taaaaare amar, cel putin pe mine m-a socat rau de tot, nu ma asteptam.
A, si mai am o rugaminte daca se poate si nu deranjez prea mult.
Ce tipuri de teste a-ti dat voi, ce a-ti invatat, si ptr ce a-ti dat aceste teste la jap.???
Lb. engleza dupa ce o invata-ti, sau mai bine spus dupa ce ii invata-ti pe puii vostrii???;
as vrea sa le invat si eu pe cucuietele mele.
a, si inainte sa fug la coada tigaii, imi cer scuze de deranj, sper ca nu v-am plictisit!
ocris spune:
Buna, Ionela. Incerc sa-ti raspund eu la intrebari.
Nu stiu nimic despre acel baietel, deci nu pot sa-ti raspund nimic. Iti spun insa din experienta mea. Fetita mea cea mare e in clasa 1. A avut la un moment dat probleme cu un baiat din clasa. S-a rezolvat totul cand i-am spus invatatoarei. Nu-ti spun ce l-a certat invatatoarea. Tu i-ai spus invatatoarei problema ta?
Cu limba japoneza, eu te sfatuiesc sa incerci pentru JLPT Japanese Language Proficience Test. Are 4 nivele si poti sa-ti alegi nivelul pentru care crezi ca poti face fata. Nici nu-ti spun ce bine imi prinde acum tot invatatul pentru test, pentru ca pot citi in japoneza.
La engleza, pentru fetele tale, te sfatuiesc sa le cumperi un CD cu toate cantecele traditionale pentru copii in engleza si un dictionar ilustrat, care sa aiba si CD. Mi s-a parut bun cel de la Longman. Il gasesti la orice librarie mare. Intreaba despre manuale de lb. engleza din strainatate (gaikoku no eigono tekisuto). Mai uitata-te si tu pe acolo. Poate ca gasesti alceva care ti-ar place.
Daca ai timp, pune-le sa asculte in fiecare zi chiar si 5 minute CD-ul urmarind pe carte.
Cat despre teste, aici, TOEIC, pentru inceput. Apoi, mai intreaba fetele.
Toate cele bune si mult succes la scoala, pentru fetele tale!
AYUMI spune:
Ionela,cred ca intrebi de Picasso.Asa are nickul.Eu tin legatura cu ea,o sa ii spun ca ai intrebat de ea si am sa o rog sa mai intre aici.
EuTiamat spune:
OFFFFFF, dar chiar nimeni, nimeni nu mai are timp sa intre pe aici?
Vin si eu cu alte intrebari:
Voi lucrati si daca da pe unde?
Ce va trebuit sa va angajati?
Cum ati gasit jobul respectiv?
Ati intampinat ceva greutati pt. ca sunteti straine?
Vorbiti/scrieti bine japoneza?
Jobul vostru este pe masura studiilor?
Nu vreau sa par nesimtita dar nu stiu ce pot face aici, inafara sa fiu secretara sotului.
Putin help, please.
Amina_Marina spune:
Buna Seara!! Ce faceti japonicilor?
Ionela , nu a fost subiect ci doar citeva postari in care acea japonica povestea cum a fost batut puiul ei, daca nu a simtit niciun impuls sa-ti raspunda inseamana ca nu vrea sa discute, iar subiectul e pe undeva prin arhiva. Ai mai avut ceva probleme de atunci ?
Eu Tiamat! Bine ai venit! Majoritatea fetelor predau engleza, iar celalate au puiutii inca mici si nu lucreaza, cred..
Moamaaa! Se apropie Craciunul si Revelionul! Ceva planuri?#12288; De craciun ne ducem doar noi doi, pe 24 Decembrie o noapte la Conrad Tokyo Hotel( meniu special launul dintre restaurantele hotelului, sampanie in camera si, baia cu geamuri de sticla si vedere spre oras, parca..), deja a facut Iftode rezervarea si sunt bucuroasa ca un copil cind isi asteapta cadoul si pe Mos Craciun. Copiii la socrella si, pentru prima data de cind ne-am casatorit iesim de craciun.Baiatul imediat cind ia vacanta pleaca in tabara 4 zile in Nagano cu cei de Clubul sportivcare faca innot. Cind se intoarce de acolo plecam toti de Revelion In Osaka laUniversal Studios Japan(http://www.usj.co.jp/e/ ), aici stam trei zile.
Am mare rugaminte la japonicile care au fost . E, frumos? Am auzit ca-i mult mai distractiv decit la Disney.Tare as vrea sa citesc citeva parerei. Multumesc.
Stau si ma intreb , de ce te bucuri , traiesti intens, te simti implinita cind iesi cu familia de revelion sau cu sotul de craciun. Pina sa ma casatoresc aveam timp si bani berechet , si nu ma bucuram deloc, nici nu prea ieseam.
Voi simti asa? Sau am luat-o eu razna.
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."
devylla spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Amina_Marina Buna Seara!! Ce faceti japonicilor? Ionela , nu a fost subiect ci doar citeva postari in care acea japonica povestea cum a fost batut puiul ei, daca nu a simtit niciun impuls sa-ti raspunda inseamana ca nu vrea sa discute, iar subiectul e pe undeva prin arhiva. Ai mai avut ceva probleme de atunci ? Eu Tiamat! Bine ai venit! Majoritatea fetelor predau engleza, iar celalate au puiutii inca mici si nu lucreaza, cred.. Moamaaa! Se apropie Craciunul si Revelionul! Ceva planuri?#12288; De craciun ne ducem doar noi doi, pe 24 Decembrie o noapte la Conrad Tokyo Hotel( meniu special launul dintre restaurantele hotelului, sampanie in camera si, baia cu geamuri de sticla si vedere spre oras, parca..), deja a facut Iftode rezervarea si sunt bucuroasa ca un copil cind isi asteapta cadoul si pe Mos Craciun. Copiii la socrella si, pentru prima data de cind ne-am casatorit iesim de craciun.Baiatul imediat cind ia vacanta pleaca in tabara 4 zile in Nagano cu cei de Clubul sportivcare faca innot. Cind se intoarce de acolo plecam toti de Revelion In Osaka laUniversal Studios Japan(http://www.usj.co.jp/e/ ), aici stam trei zile. Am mare rugaminte la japonicile care au fost . E, frumos? Am auzit ca-i mult mai distractiv decit la Disney.Tare as vrea sa citesc citeva parerei. Multumesc. Stau si ma intreb , de ce te bucuri , traiesti intens, te simti implinita cind iesi cu familia de revelion sau cu sotul de craciun. Pina sa ma casatoresc aveam timp si bani berechet , si nu ma bucuram deloc, nici nu prea ieseam. Voi simti asa? Sau am luat-o eu razna. ............................................. Doi Trandafiri Albi, in Rasaritul Primaverii. ........................... "The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me." |
Deabia acum am vazut ce ai scris
In Universal e f fain,sunt multe chesti interesante si merita vizitat.
Partea proasta este ca daca mergi cand are tot japonezul liber,sunt cozi infernale si mai mult te umpli de nervi si stai la rand cate 2 ore ca sa intri undeva.
devylla spune:
Citat: |
citat din mesajul lui EuTiamat OFFFFFF, dar chiar nimeni, nimeni nu mai are timp sa intre pe aici? Vin si eu cu alte intrebari: Voi lucrati si daca da pe unde? Ce va trebuit sa va angajati? Cum ati gasit jobul respectiv? Ati intampinat ceva greutati pt. ca sunteti straine? Vorbiti/scrieti bine japoneza? Jobul vostru este pe masura studiilor? Nu vreau sa par nesimtita dar nu stiu ce pot face aici, inafara sa fiu secretara sotului. Putin help, please. |
Eu lucrez in cu totul alt domeniu decat pedagogia(profa engleza).
Sunt sanse sa lucrezi si ca altceva decat secretara sotului.Insa ai nevoia inainte de toate sa inveti limba sa inveti sa scrii sau sa citesti macar(daca de ex gasesti un job unde folosesti calculatorul,nu este prioritar scrisul).Ca sa incepi sa studiezi japoneza ai doua variante:mergi la o scoala in domeniu,cursurile sunt in jur de 50.000 yeni pe luna si te invata de la a la z,insa exista riscul mare sa ai in clasa mult chinezi si atunci profesorul nu va pune accent pe kanji.Sau a doua varianta este, sa inveti singura,insa merge destul de greu.Exista si testele de japoneza pentru straini.JPLT se numeste.Cu un search pe net vezi beneficiile.
Sau mult mai simplu,cauti un job intr-o firma internationala,depinde unde locuiesti si in ce domeniu ai pregatirea.
Dar daca poti lucra alaturi de sot,este cel mai simplu si practic mod de-ati gasi o slujba in Japonia :)
Probleme nu am intampinat...poate la inceput insa le-am uitat o data cu acomodarea aici.Cele mai dese conflicte le-am intalnit pe disicultatea in comunicare(nu cunosteam limba) si apoi conflicte legate de mentalitate.
Acum cand ma intreaba cineva cum mi se pare sa traiesc aici,cei din jur raspund ca eu sunt deja o mica japoneza
Amina_Marina spune:
Devylla!Multumesc! Sotul stia ca vor fi cozi infernal si a cumparat niste pasapoarte sau intrari speciale ca sa nu mai stam la coada pentru ca vrem sa vedem multe. Noi stim ce am patit in Disney, am stat 3 zile si tot n-am vazut macar jumate.Si, unde niaba sa te duci de Revelion? Sa stai acasa?
Ce fac Printesele? Ce bunatati ai pregatit de Craciun? Crezi ca am uitat? Anul trecut m-ai omorit cind mi-ai spus ce-ai pregatit..
.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."