Viata in Japonia (41)
Raspunsuri - Pagina 6
devylla spune:
Io folosesc Viva...si zau ca e super rentabil.Nu tin minte exact cate minute=cati bani,dar de obicei incarc cartela cu vreo 3000 sau 5000 yen si am in jur de 300-400 minute.
Fix pe fix e mai ieftin,bineinteles.Dar pot suna la fel de bine de pe mobil,doar ca pretul se dubleaza.
EuTiamat bine ai venit in grup!Daca citesti putin din urma,o sa vezi unde au disparut fetele
Nikole sa fie intr-un ceas bun sarcina.maronel sau albastrel,sau poate maronela
De inari rice n-am auzit.Ce contine?Ca de la o vreme sunt o mare pofticoasa
Multumesc din suflet tuturor pentru urari.Noi suntem bine,bebelinele sanatoase,frumoase si ma bucura in fiecare zi!
Adina e tare frumos in formula 4.Tati ar vrea si in formula 5...insa eu cred ca ma opresc aici
AYUMI spune:
Citat: |
citat din mesajul lui EuTiamat Multumesc pentru raspunsuri. M-am informat si cei de la Brastel au si ei pagina de internet in limba romana si chiar operatori, cu "oriunde" am citit cap coada siteul dar nu prea inteleg, cat costa un abonament lunar obisnuit cu tot cu masinaria aia (adaptorul), nu au numere de contact, decat email, ayumi, chiar nu ai avut probleme, ma refer cu transportul. Si cei de la Brastel au un serviciu asemanator se numeste FLIP si informatiile sunt mult mai detailate si parca mai sigure. Oricum, multumesc dar mai astept si alte raspunsuri. Si acum in tema, unde au fugit toate fetele care sunt pe lista in prima pagina???? Pupic si haideti sa mai vorbim, sunt noua si gata sa va "ucid" cu intrebarile despre Japonia. |
Da,am vazut ca si cei de la Brastel au ceva asemanator,dar atunci cand eu am facut contract la Oriunde nu aveau inca cei de la Brastel acest serviciu.Numere de telefon stiu ca aveau pe site,nu stiu sigur.Eu am comunicat prin mail,mai mereu.Sau le dadeam numarul si ma sunau ei daca aveam neclaritati.
Abonamentul costa 8 dolari in care ai incluse 200 minute gratuite lunar.
Eu nu am avut probleme deloc cu ei si mai am 2 prietene care si-au facut abonament la ei.Dar daca zici ca Brastel pare mai sigur,poti incerca.
hannen spune:
Japonici,am nevoie de un sfat.
Care linii aeriene sunt cele mai folosite(si cind intreb asta ma refer la aeroporturi nu prea "dificile" ,mai multi romani care sa dea o mina de ajutor la nevoie,timp de tranzit mai scurt in special la intorcere,ceva cu legatura in aceasi zi,preturi...)
Hannen mamica de trei printzese Amira Israa Inas
I want to tell the world... a Story
Occupation 101: Voice of the Silenced Majority
The Future`s So Bright I Gotta Wear Shades
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
EuTiamat spune:
Buna!!
Hannen eu iti recomand cu toata inima Austrian airlines, cu escala la Viena. Cand te duci in Romania in aeroport stai doar 2-3 ore si la intoarcere cam o ora. Aeroportul este micut nu ai nevoie de urcat, coborat sau de bus. Eu doar cu ei calatoresc, cu toate ca am incercat cam tot ce putea fi incercat: Frace airlines, KLM, Swiss, Aeroflot, etc.
Poate sunt putin mai scumpi, dar se merita, pe cuvant cu mana pe inima.
Pupici
hannen spune:
Tiamat,multumesc de pont.N-am calatorit niciodata cu Austrian airlines,habar n-am cum e .Nu e vorba de mine oricum,eu ma descurc si`n Patagonia, singura
Alitallia cum e acum?Acum 10 ani era nasol,escala la roma si milano iar la intoarcere in ro. legatura era a doua zi,super nasol.Multi ani am folosit Swiss,dar de cind am familie in Egypt folosesc numai Egyptair,zbor direct de 13 ore si dupa ce imi trag sufletul o sapt,doua pe la umbra piramidelor ma duc in ro. cu un zbor de o ora si ceva,doua.Super fain.
Mai astept idei,repet zborul e din ro-japonia pt. o persoana care nu vorbeste engleza si careia i-ar prinde bine ceva ajutor(romani care calatoresc si un aeroport mic,simplu)
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
EuTiamat spune:
Aha, despre asta era vorba!
Nu recomand nimanui Alitalia, au servicii de kko, bagajele sunt intotdeauna varza, etc.
Hai sa iti spun cum a venit mama din Romania la mine. I-am luat bilet cu KLM deoarece pe atunci nu stiam aeroportul din Viena. In Amsterdam stai cam 6-7 ore la venit in Japonia si vreo 3 la dus in Romania.
I-am desenat mamei schita aeroportului asa din minte si i-am explicat cum sta traba cu poarta, numarul, etc. I-am scris pe o hartie toate frazele pe care le poti folosi in aeroport in engleza cum se scrie dar si cum se pronunta si ce inseamna in romana. I-am facut schita si la aeroport in Japonia, i-am explicat totul si cu hartiuta aceea care trebuie sa o comlectezi in avion, i-am scris numerele de telefon ale noastre in caz de nu se intelege aici cu japonezii.
Mai am dus o munca sisifica la scris si explicat, dar nu a avut nici o problema, chiar daca la intoarcere avionul din Amsterdam catre Bucuresti a avut intarziere si a fost schimbata si poarta. Sa dus la prima persoana care a crezut ea ca face parte din personalul aeroportului, i-a aratat cu degetul fraza scrisa de mine "de la ce poarta se face imbarcarea catre Bucuresti-Otopeni?", a luat-o nenea cu o masinuta care se plimba prin aeroport si a duso la poarta respectiva. Dupa aceea a fost in istoria familiei ca mama sa plimbat cu masinuta prin aeroport, a avut ea grja sa spuna la toata lumea peripetia.
Eu cred ca daca speri la vreun ajutor de la alti romani in aeroport 80% astepti degeaba, nimeni nu prea sare sa te ajute. Asta este din experienta mea.
Sper ca ti-a dat vreo idee experienta mea cu mama, si mult noroc.
Pupici
hannen spune:
Tiamat,exact asta ma gindesc si eu sa fac.Numai ca eu nu am calatorit cu KLM sau Austrian airline asa ca nu stiu cum arata aeroporturile astea ca sa-i fac schita.Incerc sa-mi amintesc cam ce trebuie completat pt foaia aia pe care o dai la immigration .Vorba ta,numai gindul si deja ma ia cu brrr,munca de Sisif.
Eu sunt optimista dar ea e panicata rau ,imi tot zice ca nu mai e tinara si fisneata asa cum o stiam eu,auzi la ea.Dar eu cred ca e mai mult emotia zborului,ca de asta nu a venit pina acum,ii e frica de avion ca de bau-bau.
A,si KLM mi se pare foarte mult de asteptat,6-7 ore.Mama e operata de hernie de disc,o a doua hernie pe drum...eu la 30 de ani si ma vait de picioare si genunchi de numa,dar ea.Asa ca trebuie sa caut ceva cu timp scurt de asteptare ,aeroport simplu...multe vreau eu de 5 bani,nu-i asa?
Iti multumesc ca ti-ai facut timp sa-mi povestesti din experienta ta.Ai fost (si esti) o draguta!
chibi spune:
Buna eu folosesc cartela de telefon Neo-Platinum card , http://www.neo-platinumcard.net/english/price/index.php
cartela se cumpara dupa net si se incarca de la conbini , cu 2000 de yeni folosind fixu din jp vorbesc pe fixu din ro 4 ore , la fix pe fix renteaza 8.3 yeni minutul ,dar daca sun pe mobil e 30 de yeni minutul , fata de Viva plus sau Brastel nu e foarte mare diferenta daca suni pe mobil . O zi buna fetelor.
Nati spune:
Salutare,
Eu folosesc Brastel de vreo 7 ani, e cam scump,incarc cartela cu 10.000 yeni si am 525 de minute.
Sa ma documentez dupa exemplele date de voi si poate schimb ca ma rupe la la portofel.
hannen, eu anul asta am fost cu Alitalia in tara, nu mi-a placut absolut deloc.
La dus am stat vreo 2 ore ,la intors vreo 4 ore, aglomerat, serviciile in avion si aeroport lasa de dorit.
Nu ne-au pierdut bagajele, da am stat cu frica in san, ca auzisem ca sunt renumiti la bagaje pierdute.
Cel mai mult am zburat cu Austria, cum zicea cineva mai inainte, aeroportul micut, te descurci rapid , plus ca au o cafenea restaurant destul de mare, poti sa si fumezi o pipa linistita.
Serviciile sunt multumitoare si in aeroport si in avion.Nu sunt chiar asa de scumpe biletele.
In aeroporturile din Italia se fumeaza numai afara.
Si acum o intrebare pt fete.
Imi trebui vreo hartie de la notar de aici din Japonia(sau de unde ca habar nu am) sa pot sa ies cu cupilul in vizita in Romania?
Ma opreste careva la aeroport sa ma intrebe de consimtamantul sotului ca e de acord sa plec cu copilul din Japonia?
Juniorul are cetatenie americana si japoneza, ma gandesc ca romanii nu imi cer nici o hartie in cazul asta?!
Am fugit ca s-a trezit urlatorul!
Sanatate maxima!
www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze