Gradinita buna Doamna Ghica
Raspunsuri - Pagina 5
lelutika spune:
Si noi suntem la Coccinelle. Singura problema, care incepe din pacate, sa fie cam mare la noi - e cam scump.
Educatoarele sunt foarte atente, stiu sa abordeze copiii, sunt foarte deschise in ceea ce priveste colaborarea cu parintii.
In ceea ce priveste curtea, au amenajat mai nou un spatiu cu nisip si copiii sunt foarte fericiti.
E spatios, curat, mancarea este foarte buna. Baiatul meu a inceput sa manance din dragoste pentru bucatareasa (a fost intotdeauna un mare mofturos).
In ceea ce priveste limbile straine, mare incredere n-am avut niciodata in invatarea acestora la gradinita. Important este ca se intalnesc cu cateva notiuni de baza.
Ce-mi place este ca si cei foarte mici sunt implicati in diverse activitati, nu sunt doar supravegheati, cum se intampla cu grupa "baby" in foarte multe locuri.
Seara parintii primesc un raport cu activitatile de peste zi, astfel incat seara repetam cantecelele sau povestim una-alta din ce s-a intamplat la gradi.
In fiecare vineri copiii vin cu cate o jucarie de acasa pe care trebuie s-o imparta cu ceilalti - invata astfel sa colaboreze, sa fie generosi - un amanunt important pentru varsta lor.
Cert este ca Matei nu ma lasa sa trec strada ca sunt masini, saluta pe toata lumea, este respectuos, se duce la gradinita cu drag.
Marinutza spune:
si mie imi place teribil chestia asta cu dusul unei jucarii vinerea. multe luni bune alex si-a lasat jucaria in dulap, nu ar fi dat nimic din ce-i al lui dar acum abia asteapta sa ajunga la gradi sa faca schimb.
si intradevar, pun accent pe respect si bun simt (alex stie sa-si ceara scuze, sa spuna iarta-ma cand greseste, sa salute la plecare si la venire).
m-am hotarat si eu in sfarsit sa-l las la inot asa ca asteptam cu interes prima zi la bazin
lelutika, poate ne intalnim la serbare
lelutika spune:
In privinta serbarii, as fi preferat ceva mai intim, organizat in gradinita, au spatiu suficient, cred ca ar fi fost mai bine si pentru copii din toate punctele de vedere.Dar poate va fi mai bine ca la Craciun.
Marinutza spune:
inseamna ca nu ai vazut serbarea de vara trecuta
in iarna a fost cu muuuuuuult mai bine fata de vara trecuta.
mie una imi convine mai mult acolo. in clasa daca ar fi fost sunt sigura ca s-ar fi postat la taxo in brate si nu s-ar mai fi dat jos de acolo.
in plus locul unor mici vedete este pe scena.
la grupa sunteti?
lelutika spune:
da, ma rog, nu vreau sa fie vedeta aiurea, vreau sa-i fie util si sa constientizeze ca serbarea e ceva frumos si important, sa stie bine poezia sau cantecul. cel putin de craciun a fost mare haos, nimeni nu stia nimic, li se sufla textul, ba unii treceau pe scena aiurea in timpul unei scenete (inclusiv copilul meu, nu aveam cum sa ajung sa-l iau de acolo).
cu toate acestea, tot cei mai mici au fost si cei mai cuminti. poate fiind prea mici nu stiau inca ce e cu ei.
poate sunt eu prea pretentioasa, am alta parere despre ideea de vedeta.
in orice caz, atata sa fie problema, serbarea.important e ca le place, ca le merge bine, ca invata.
noi suntem buburuze si imi place foarte mult faptul ca de mici ii invata diverse lucruri, la nivelul lor, bineinteles. conteaza f mult ca la 3 ani deja sa stii sa fii politicos, sa te integrezi in colectiv, sa stii sa imparti jucariile cu ceilalti.
Marinutza spune:
de la "vedeta" lipseau ghilimelele de rigoare.
uite, le pun acum ca sa facem pace .
mie mi s-au parut chiar foarte haiosi in iarna, naturali, daca au simtit nevoia sa se plimbe au facut-o, daca au vrut sa cante la microfon au facut-o. sincer, imi place asa mult mai mult decat sa-i vad pe toti aliniati si recitand poezii ca teleghidati.
lelutika spune:
e si asta un punct de vedere. adevarul este ca daca copiii se simt bine si toata lumea multumita e perfect.
Marinutza spune:
a fost o serbare absolut frumoasa cu copilasi adorabili si cuminti.
am fost tare mandra de ei. chiar ma uitam la copilasii care au fost acum un an la serbare cat de mult au evoluat.
lelutika spune:
eu daca am fost sceptica si am comentat asa, am fost pedepsita.matei s-a imbolnavit si am ratat serbarea, si mi-a parut tare rau, mai ales ca am inteles ca s-a pregatit serios.