Gradinita buna Doamna Ghica

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Buna, ankaluara,
Ai mare dreptate referitor la 'omul sfinteste locul'.
Eu sper sa fim primiti la Waldorf in Romana. stiu sistemul, e f aproape de jobul sotului, deci avem 2 atuuri. Sa vedem ce bafta avem.
Daca nu il primesc acolo, il dau la Sakura. E ok gradinita, mi-a placut, nu e o gradinita de fitze, ci una normala cu oameni normali.
Au dormitor separat, sala de mese, educatoarea de la grupa mika mi s-a parut f ok.
Ce le lipseste e experienta, dar asta se face. Eu cred ca e o varianta care merita vazuta de cine sta prin zona.
Insa, eu l-as vrea la Waldorf. Deci asta e optiunea nr 1. in cazul in care suntem respinsi la Waldorf, o sa fie Sakura sau optiunea nr 3, Clara.
Deci trebuie sa imi tineti pumnii pt Waldorf.
Sunt cam multe vacante, dar sper sa ne ajute bunicii.
si eu stau acasa cu bebe mik, dar daca aproba astia legea cu 1 an jumate de stat acasa, in ianuarie trebuie sa ma prezint la lucru...

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Magg - la Waldorf in Romana nu se tin vacantele alea mici! Doar la Popa Nan se tin - au fost cu program scurt pana in 2006 si au ramas cu obiceiul... In Romana a fost intotdeauna program lung. In timpul vacantelor mici sunt acolo, dar nu fac activitati.
E destul de simplu sa acoperi vacantele lungi - 2 saptamani de Craciun cand mai tot omul are concediu, 1 de Pasti, lunile de vara.
De ce spui ca le lipseste experienta? E de ani de zile gradinita in Romana. Dintre toate gradinitele de stat, si eu cred ca Waldorf e cea mai buna alegere. Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Buna, Anka,
Ma refeream la Sakura cand spuneam ca "sunt ok dar le lipseste experienta"> La waldorf in Romana nu am nimic de reprosat, decat poate ca au prea putine locuri...
Tot ce sper e sa rezolv cu inscrierea...
Oricum, sunt mai linistita ca mi-am mai pus in ordine optiunile. adica
1. waldorf
2. sakura
3. clara
Cam asta ar fi...Sper sa am noroc si imi iasa nr.1...

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Citat:
citat din mesajul lui magghyc

Am vazut si Plumbuita, si am o intrebare - de ce gradinita Plumbuita si nu gradinita 7 (e pe Maica Domnului)? Vorbesc de cele care ati cautat in zona gradinite de stat...

Este mult mai departe. Asta presupune copil sculat mai devreme. Mers prin ploaie/vant/zapada/soare pana la si de la gradinita. Zona se aglomereaza mereu si se merge bara la bara . Nu stam/muncim in apropiere, deci nici nu aveam prea multe sanse la inscriere.

Ajutati-l pe Mihaita:
http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Merci magghyc si Androix pentru raspunsuri, abia in seara asta am reusit sa le citesc.

Din pacate am renuntat si eu la varianta Montessori fara ca macar sa o vad: dupa ce mi-a lipsit bona 1 saptamana am ajuns la concluzia ca fara bona nu se poate chiar daca am fetita la gradinita si nu acasa. Nu stiu insa cat va lasa din pret care e si asa destul de mare asa ca gradinita plus bona ajung la un nivel mai mult decat piperat ...

Plus ca aveam si eu semnele mele de intrebare pe care nu a incercat nimeni sa mi le risipeasca. Si plus ca se vor muta si e posibil sa nu mai existe nici macar avantajul cert al apropierii de casa.

Oricum, astea fiind spuse ma indrept acum spre gradinite cu preturi ceva mai omenesti.

Nu am mai vazut nimic intre timp dar joi m-am programat pt cocinelle. Am vb astazi cu "directorul/ patronul" si cel putin la telefon a fost super OK. Exceptand romana-arabeasca

O sa mai merg si la Bell inca odata dar am sentimentul ca la orice gradinita m-as duce cumva tot nu o sa reusesc sa prind esenta a ceea ce se intampla acolo. Adica, OK sunt hraniti, spalati si dragaliti, asta e uman si cred ca mai mult sau mai putin cam asa este peste tot (nu imi blamati va rog naivitatea )dar cat de mult si de bine se ocupa de copilul meu pentru a-l pregati pt scoala/ viata asta e destul de greu de verificat. O sa spuneti ca putem urmari evolutia copilului si vedem daca e OK sau nu. Din pacate de cele mai multe ori parintii devin fie prea exigenti si blameaza degeaba gradinita (la urma urmei vb de niste copilasi) fie super-incantati de copii lor si se multumesc cu doua poezioare si trei piruete.
Greu de gasit calea de mijloc, si tocmai deacea as fi vrut tare mult un raspuns despre BELL si COCINELLE.

Clara Kindergarten implica transport si faptul ca e relativ aproape nu inseamna ca timpul in trafic va fi mic: poate fi pur si simplu aglomerat sau soferul poate sa isi faca un traseu unde noi sa fim pe la mijloc sau chiar pe la urma. Stiu de o fetita care seara adoarme in microbus, ma indoiesc ca ii pune cineva centura sau o ajuta sa se intinda ...

La Sakura nu cred ca o sa merg: mi se pare snobism sa ii dai un asa nume si sa nu ai de fapt nici in clin nici in maneca cu traditia japoneza. Plus ca lipsa de experienta ar putea sa isi spuna cuvantul ...

Daca nu o sa aleg nimic intre bell si cocinelle au mai ramas cateva pe la piata gemeni, foisor, eminescu ... si incetul cu incetul ajung in militari

Mergi la inceput

Lidia, am cautat in urma sa vad care erau nelamuririle pe care nu ti le-a spulberat nimeni, dar nu m-am lamurit...
Inteleg ca voi aveti 3 ani.
Eu am fost ieri la Coccinelle. Sa stii ca sediul e mult mai fain decat Bell si Clara. Si sincera sa fiu, cred ca e cel mai fain sediu din cate am vazut eu pana acum!
Sa iti spun ce mi-a placut, si cred eu ca ar fi foarte potrivit pentru un copil de 3 ani:
- toalete mici si multe, cre ca erau 8-10 in baia respectiva, separate intre ele. Nu am vazut insa sa aiba toate colacel, si nu am intrebat cum functioneaza asta, daca fiecare are colacelul lui sau cum e, pentru ca unele toalete erau asa, numai ceramica. Si chivetele erau mici si joase. Deci aici, un mare plus.
- clasa celor mici de tot este la parter (sunt si copii de mai putin de 2 ani). Dar cei de 3 ani sunt la etaj - ma rog, 3 ani si peste. Nu mi s-a parut asta o problema totusi. Scara este destul de lata si mochetata. La Clara, scara este teribil de ingusta si foarte rasucita, un adult trebuie sa fie foarte atent, daramite un copil.
- sala de mese este separata. La Clara, copii mananca in clasa.
- clasele sunt foarte mari si luminoase. Sunt cele mai mari si mai luminoase sali pe care le-am vazut la vreo gradinita privata! Si foarte frumos aranjate. Un mare plus si aici
- dormitorul este mare si el. Sunt destul de multe patuturi acolo, dar oricum e ok. Si la Clara era ok dormitorul, dar era sus, nitel mansardat asa... Noroc ca era umbra acolo, altfel cred ca ar fi fost o problema caldura - sau frigul iarna...
- mi-a placut cum era dotata bucataria. Bucataria si sala de mese sunt la demisol (sau subsol, nu m-am uitat atent). Bucataria este amenajata cu utilaje din alea de inox ca la restaurante. Cu hota mare, cu tot ce trebuie. Mi se pare mai potrivit asa pentru o gradinita, decat un mobilier de bucatarie "ca acasa".
- au sala separata pentru sport si activitati diverse (dansuri, karate...) asta vezi mai rar la gradinitele private. Sala e mare, cu parchet pe jumatate, cu oglinzi, cu bara pentru balet. Foarte dragut.

Ce mi s-a parut asa si asa
- deocamdata, curtea este cimentuita. Am inteles ca in curand vor inainta 5 m la vecini, si acolo va ramane verdeata. In curte sunt niste chestii de-astea de plastic, casute, etc.

Ce nu mi-a prea placut:
- se vede dincolo de gard. Hmm, as fi preferat sa existe o placa de-aia ... cum se numeste... plasticul ala dur de se monteaza pe garduri... hmm...
- dpdv al activitatilor: limbile straine se fac dimineata cu educatoarea. Franceza si engleza. Hmm... asta nu mi-a placut. Ma rog, poate sunt subiectiva, eu sunt absolventa de limbi straine, si chestia asta cu toata lumea care vorbeste engleza si franceza imi cam da fiori... Poate pentru un copil de 3 ani mai merge, mai vezi pe parcurs, dar fi-mea face 6 ani...

Taxa mi s-a parut nitel maricica pentru programul scurt. 7 milioane pana la 12 jumate... Pana seara, la Clara a fost 10 milioane anul asta. Aici 12. Dar pentru program scurt cum vreau eu acum, mi s-a parut cam mult...
Un avantaj este ca poti duce copilul la activitati de dupa-amiaza fara sa frecventeze neaparat gradinita (de exemplu la dansuri sau la karate, la inot). Totusi, cursurile de inot mi s-au parut foarte scumpe. 550 de lei 12 sedinte, copiii merg de 3 ori pe saptamana. Conditiile de la bazin sunt super, dar parca e cam scump. La Energy, la Welness, pretul e de la jumatate in jos
Pentru dans si karate nu am intrebat, ca eu o duc pe a mea la balet in alta parte.

Parerea mea personala - > daca as mai fi lucrat, intre Clara si Coccinelle, as fi ales Coccinelle, la program lung. Pentru spatiile generoase, salile luminoase... Diferenta intre cele doua e ca de la cer la pamant! La clara salile sunt foarte mici si intunecoase. Iar clasa e cu masute si scaunele, copiii stau in bancuta. Ma streseaza asta. Aici, copiii stateau pe jos, masutele erau in alta jumatate a incaperii. Mi-a placut mult mai mult aici. Mi s-a parut cel mai mare plus, spatiul si lumina!
Pentru ca sunt acasa cu bebe mic, o vreau acasa si pe cea mare. Deci ori as alege program pana la 12, ori pana la 2, cel cu masa. Ori in cazul asta ma intereseaza activitatile. Iar limbi straine cu educatoarea... nu mi se pare in regula. Nu ma intereseaza cat ar scrie si cat ar citi, ca a mea deja stie chestiile astea...

La Bell nu mi-a placut ca nu e curte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Ankalaura, merci pentru detalii, sunt foarte folositoare si desi nu am vazut inca coccinelle probabil ca aici o sa o dau pe Ada. Nelamuririle erau cu privire la faptul ca nu am mai vazut parereri de mamici cu copii la bell sau coccinelle si ma refer in primul rand la calitatea educatorilor si a actului educational in general.
Cu privire la limbile straine am inteles din discutia pe care am avut-o ieri la telefon cu directorul/ patronul ca pe langa ceea ce fac uzual cu educatoarele sunt si una sau doua sedinte saptamanale (nu imi amintesc exact) cu un profesor dedicat asa ca poate e mai bine. Variantele celelalte ar fi fie sedinte sapatamanale fara ca cei mici sa exerseze formule de adresare sau lucruri uzuale, fie ca toata activitatea sa se desfasoare exclusiv intr-o limba straina. M-a batut gandul recunosc sa aleg asa ceva (exista o gradinita exclusiv in engleza pe la Arcul de Triumf si mai exista si gradinitele germane) dar am renuntat: mai devreme sau mai tarziu o sa invete ea engleza iar sa o chinui cu germana nu stiu daca are sens.

Cursurile de inot par a fi cam scumpe intradevar, Ada deja merge la Berry Fitness si platim ceva mai mult pe sedinta dar are antrenor dedicat care doar de ea se ocupa. Apa e insa cam rece si ma gandesc sa continuam cu cursurile oferite de gradinita desi daca un antrenor se ocupa de mai multi copiii odata se pot speria sau prinde frica de apa ...

Curtea e importanta dar copilul meu sta mai mult pe afara asa ca o sa compenseze cu parcurile din zona cand vine acasa (am de gand sa o iau pe la 5 dupa amiaza).

Oricum o sa vad maine ce si cum.

Sa stii ca Bell are o curticica frumoasa undeva in spate, cu verdeata si mobilier de joaca, le-am vazut eu acum cca 2 luni. Poate nu te-au dus in spate ...

Mergi la inceput

Hmm...
Pai cu limbile straine... Mie mi-a zis altceva. Ca fac cu educatoarele, si nu dupa un program fix (zile si ore ma refer), ci cand vede educatoarea ca au ei dispozitie. Intr-adevar de la anul mi-a zis ca sunt in discutii cu o profesoara de germana, care sa vina special. Despre activitati desfasurate intr-o limba straina, chiar a subliniat ca nu se face asta, ii spusesem ca fie-mea a fost 2 ani la Acorns unde se vorbea numai engleza. In plus, ii spusesem ca asta e specialitatea mea, limbile straine, deci nu prea are cineva cum sa ma duca de nas cu ce ar face copilul la gradinita, si de fapt sa nu faca.

Si eu vroiam sa o duc pe Liza la Berry... Hmm, e apa rece? Ea a fost la Welness si a fost grozav, dar acum sunt vreo 17 copii la ora ...

Oricum, gradinita e faina. Pentru fi-mea nu e chiar ce ne trebuie, ba chiar ea ar fi cea mai mare, dar pentru un copil de 3 ani, ar putea fi o varianta grozava. Acum, cei mai mari copii sunt cei care abia au facut 5 ani.
Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marinutza spune:

buna tuturor mamicilor cautatoare de gradinita
eu am copilul de un an si doua luni la Coccinelle. poate ca nu este cea mai buna gradinita din lume dar pentru copilul meu a fost si este in continuare foarte buna. al meu a avut probleme cu vorbirea, i s-a adus logoped si acum a inceput si el sa vorbeasca. este mai in urma fata de ceilalti colegi dar educatoarea il ajuta si are rabdare cu el.
mancarea este buna, nu am avut absolut nicio problema legata de ea. si sunt incantata cu atat mai mult cu cat el era si este un mofturos veritabil.
dormitorul este curat si linistit.
curatenia in gradinita este mereu. nu s-a intamplat niciodata sa vad mizerie, nici macar la toalete.
locul de joaca mi-ar fi placut sa fie mai mare dar e ok si asa cum e acum. ma bucur ca e umbros.

la capitolul activitati as vrea mai mult, i-au dus o data la teatru, o data in parc iar vara fac cursuri de inot. pot face dansuri si karate dar la noi inca nu e cazul.

am citit parerile negative despre aceasta gradi inca de anul trecut. eu din fericire nu vad lucrurile chiar asa de negre. pt mine cel mai bun barometru e copilul. daca l-am vazut fericit si dornic sa mearga la gradi nu m-a mai interesat ca o perioada a gatit mama patronului sau ca de ingrijire s-au ocupat si surorile lui (au fost f afectuoase cu copiii, al meu le-a iubit f mult).

Mergi la inceput

Marinutza - eu cred ca ai ales foarte bine. Nu am citit parerile negative de care spui, dar stiu ca mie mi-a placut aceasta gradinita mai mult decat multe alte gradinite private pe care le-am vazut de-a lungul vremii. Si am vazut destule...
PENTRU NOI nu este cea mai buna solutie, dar strict subiectiv.
Daca puiul se simte bine, e grozav. Plus ca va avea continuitate (deduc ca stati in zona), ei au si afterschool, programul este suficient de lung cat sa acopere nevoile unor parinti care nu muncesc pana la 3-4 dupa-amiaza...

Probabil ca in urmatorii ani, lumea se va indrepta din ce in ce mai mult catre sistemul privat. Personal, nu cred ca sistemul romanesc de invatamant se va schimba vreodata ca organizare - ma refer la facilitati pentru masa, afterschool, activitati suplimentare...
Pentru ca nu este normal sa lasi un copil singur in casa din lipsa altor variante. Sunt tari unde legea iti interzice sa faci asta cel putin pana la 12 ani!

Mergi la inceput