Gradinita buna Doamna Ghica

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Maggy, nu iti dau o veste prea buna: si la waldorf inscrierile au inceput tot azi, fiind de stat, DAR: au avut si niste interviuri cu parintii care s-au incheiat inca din aprilie.
Si unde te-ai mutat? Eu te sfatuiesc sa faci o incercare si la 137, nu ai ce pierde, cred ca pe mine m-a speriat azi o directoare ca nu cumva sa inscriu copilul la mai multe gradinite ca ramane la gradinita care depune prima listele nu stiu unde

Nona, da tu erai prima mamica de la care am citit de bine

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Uite aici discutia mai veche http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=118513

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Androix,
Merci, prompta ca de obicei!
Daca ar fi sa iau criteriile de acceptare la gradi, nu am ca avantaj decat faptul ca stau aproape (o sa ne mutam intr-unul din blocurile cu vedere la parc, din intersectie...)
Cu waldorful banuiam ca e greu, doar acum 1000 de ani am lucrat in sistem. Nu stiu daca am sanse, insa vreau macar sa incerc. M-am trezit cam tarziu, aveam alte planuri pt pusti, insa ca sa zic asa viata mea e intr-o continua schimbare...Incerc sa fiu optimista si sa spun ca macar nu ma plictisesc!

Are cineva idee daca la 137 se face din toamna grupa mica?

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Maggyc, sunt listele afisate pe usa de la intrare de mult timp, dar desi pe acolo intru in fiecare dimineata, nu mi-am aruncat ochii. Oricum, daca nu afli pana luni, am sa ma uit eu pe liste. Anul trecut nu au facut grupa mica.

Acum in ce priveste Waldorf, cel de pe Popa Nan stiu ca are masa in sistem catering, pe mine asta nu prea ma incanta. M-am gandit si eu un timp la aceasta gradinita fiindca e foatre aproape de serviciul meu.
Primii pasi - e langa Kaufland. Curtea e aproape inexistenta. Am sunat o data pe fix si mi s-a dat un nr de mobil pt detalii despre inscriere/vizionare. Am sunat pe mobil si nu a raspuns nimeni. Am trimis mail si nu a raspuns nimeni. Mi-a ajuns. Nu am mai incercat si bine am facut , acum cu criza cum ne-au scazut salariile, nu ne mai permiteam taxa.
Particulare mai sunt:
- Brotacel - la Carrefour Colentina
- Sotron - strada Gherghitei (aproape de intersectia unde e avionul acuma)

Pauza pt recules ideile, am intrat in pana.

Ajutati-l pe Mihaita:
http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput

Se face grupa mica, mi se pare ca una singura, 20 de locuri.

Nona, tot asa e si acum copiii trebuie luati intre 15 si 16? Am fost azi sa depun dosarul dar zau ca nu am intrebat nimic, mai ales ca am fost dezamagita sa vad ca de inscrieri se ocupa alte doua persoane nicidecum directoarea ca la alte gradinite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nona_denis spune:

Teoretic programul e pana la ora 17. Practic nu mai ramane nici un copil pana la ora aia. In situatii speciale ( cu o adeverinta precum ca ai luat la cunostinta ca copilul ramane nesupravegiat de un cadru specializat) copii pot fi lasati si pana la ora 18, ramanand cu ingrijitoarele.
Eu oricum nici la 17 nu ajung sa-l iau de la gradi, asa ca il ia mamaie. Sunt putini copii care raman in gradi dupa ora 16. Dar asta se intampla cam in toate gradinitele.

Ajutati-l pe Mihaita:
http://paul-mihaita.blogspot.com

Mergi la inceput

Ieri, cat au dormit copiii in masina, am dat un tur sa vedem locatia gradinitelor.
Primele impresii:
Primii Pasi - sediu Kaufland - mi s-a parut jalnica locatia. Imi pare rau , poate ca sunt minunati educatorii,nu stiu, dar nu il pot da acolo.
Primii Pasi - sediu Fundeni - Ok vila, insa langa un santier in toata regula. Cred ca la finalul cosntructiei va fi o varianta buna, insa pt mine e ffff departe si prost. deci am exclus-o.
Clara kIndergarten - vila mi s-a parut ok, drumul ..cam departe, dar merge. Ramane sa o vedem maine.
Sakura - foarte roz si cu spatiu de joaca pe vila (stil oriental). Ma ingrijoreaza ca spatiul de joaca este direct in soare si deci fara umbra , insa asta ramane sa vedem marti, cum procedeaza cu scosul afara - Sakura ramane pe lista, e aproape si totusi vila pare ingrijita.
Am vazut si Plumbuita, si am o intrebare - de ce gradinita Plumbuita si nu gradinita 7 (e pe Maica Domnului)? Vorbesc de cele care ati cautat in zona gradinite de stat...

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rony spune:

Buna,

Ar fi bine sa te grabesti cu inscrierea la gradi de stat pentru ca s-ar putea sa nu mai gasesti loc.

Mergi la inceput

Buna, Rony,
sunt constienta de cand a zis Androix vestile cele 'bune' cu inscrierile.
mai devreme de maine nu pot, oricare ar fi consecintele...

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Ce nu mi-a placut la ClaraK - salile foarte mici si intunecate. Vara e ok, e umbra in curte, dar iarna e rece. Lunea dimineata era foarte frig - probabil ca se oprea centrala peste weekend. De multe ori, salile se aeriseau cu putin inainte de sosirea copiilor si se facea foarte frig.
Nu mi-a mai placut cum se lua micul dejun si uneori gustarea de dupa-amiaza - pe astea le-am prins de cateva ori / despre pranz nu stiu sa spun. Pe niste 'dreptunghiuri' din alea de plastic, de pus sub farfurie, stiti de care zic, cate o felie de paine cu ceva deasupra, pe un servetel. Asta era 'tartina' cu nu stiu ce. Cand aveau cereale era ok. La gustare, pe o farfurie erau biscuiti sau chec, din care fiecare se servea, zburatacind prin clasa. Nu pot sa spun cat de des de intampla asta.
Asta e ce nu mi-a placut.

Ce mi-a placut insa - activitatile sunt foarte ok. Fata de ce face fi-mea acum la gradinita 131 (pe Teiul Doamnei)... La Clara stiam ce fac, vedeam pe tablita, imi spunea copilul, puteam intreba si aflam in detaliu, participam la lectii deschise, primeam lucrari facute de copil.
Ce regreta fi-mea cel mai mult - locul de joaca din curte.
Noi nu am folosit transportul gradinitei. O duceam eu, in drum spre serviciu. Ma scotea din sarite strada neasfaltata Am facut si sesizare la primarie, mi-au raspuns ca este in plan sa se asfalteze, in toamna lui 2008. Nu s-a intamplat asta - poate se intampla acum? Nu am mai trecut pe acolo de cateva luni...
Una peste alta, gradinita Clara ne-a placut - am stat acolo 2 ani.

Acum am inscris-o langa casa pentru ca prefer sa o iau la 12 - eu stau acasa cu bebe mic.
Despre astea de stat de langa mine... merg, daca nu ai asteptari prea mari, daca nu ai alta varianta,... La 131 cea veche, salile sunt intunecate. Mi se pare ca fac mult mai putine lucruri decat la Clara. Si plictisul e mai mare. Pana duci copilul, pana se aduna toti, se mai joaca nitel, se face 9 jumate si se pregatesc de gustarea de la 10... la 11 si 10 deja incep sa se prezinte parintii... Daca ma duc la 12, o iau ultima sau printre ultimii...
Ca sunt mai controlati... pai da, si cand au inspectii (rarut) se fac lectii pana la 12. Se tin toate vacantele - o saptamana in noiembrie, 2 saptamani in decembrie, 1 saptamana in februarie, 1 saptamana si 2 zile de pasti, 3 luni vara... Plus cateva zile libere... La fel se tin si la Waldorf in Popa Nan. Daca se ia vacanta luni, vineri luam copiii la 10... Nu ma intrebati de ce.
Gradinita nou construita, 131 asta noua, are sali mari, luminoase, dar momentan e cam "saracuta", lumea pare cam bezmetica... Probabil ca lucrurile se vor aranja curand...
Nu stiu ce au de gand cu curtea... Momentan exista un tobogan si ciment...

Parerea mea personala este ca la o gradinita privata nu platesti intotdeauna pentru o educatie de calitate, ma refer la actul educational, la invatamant, nu la cum il inveti pe copil sa puna mana la gura daca tuseste. Dar baremi esti "acoperit" cand lucrezi. Ei iti tin copilul pana seara, nu au vacante prea multe. Si macar sunt mai politicosi.
La gradinita de stat, ca si la dispensar... s-ar putea sa ti se zica pe nume, eventual sa fi sfatuit sa iti muti copilul la privat daca nu iti convine, si mai au si vacante cu nemiluita.
Totusi, si intr-un caz si in celalalt, cred ca omul sfinteste locul.
Poti avea noroc de o educatoare de exceptie la o gradinita de stat, sau de o fatuca bezmetica la o gradinita privata...

Gata, m-am intins cat o zi de post

Mergi la inceput