Gradinita buna Doamna Ghica

Gradinita buna Doamna Ghica | Autor: magghyc

Link direct la acest mesaj

Tocmai am aflat ca intr-o luna ne mutam in Doamna Ghica/colentina.
Sunt foarte "fericita' pentru ca acum trebuie sa o iau e la capat cu cautarea de gradinita pentru pustiul meu de 3 ani.
Cum am si un bebelus acasa, caut o gradinita de stat/particulara la care sa pot ajunge pe jos (cu carutul) sau o gradinita particulara oarecum in zona (Floreasca, de exemplu) care sa aiba trasnport in Doamna Ghica.
Nu stiu de unde sa incep cautarile, sunt confuza pentru ca de multe ori nici nu ma prind unde e gradinita exact, daca e ok pentru mine sau nu ..ma rog, e destul de aiurea cand nu stii zona.
Daca aveti copilul la vreo gradi de stat sau particulara in zona si sunteti multumite (ma intereseaza sa gasesc o educatoare buna, adica rabdatoare si sensibila) ..astept cu nerabdare impresiile voasrte.
Va multumesc!

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sorinsonia spune:

Vom fi vecine....
Gradinita f aprope de D-na Ghica e pe Nada Florilor.
Impresii nu am, ca pustiul meu a fost la Gradinita nr. 7 (la intersectia str. Maica Domnului si Lacul Tei) unde a fost acceptabil.
Succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Buna, vecino
Poti spune in doua vorbe de ce a fost aceptabil?
De gradi Nada Florilor am auzit parca...insa nu am intrare.
Nu mai e nimeni care sa stie ceva prin zona? Mai extindem zona? Obor, macar?

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Evy28 spune:

Va recomand gradinita Pupaza din Tei din Colentina , zona Carrefour .
Se deschide din toamna . Conditii exceptionale .
Tel 0720796421

numai bine .
in maxim 10min se ajunge cu masina de la dna Ghica , la gradinita .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Si eu sunt in cautare. Deocamdata am pe lista Bell, Montessori si Coccinelle. Cred ca ultima dintre ele e foarte aproape de tine. Nu am vazut-o dar stiu pe cineva cu copilul acolo si e foarte multumita. Pe de alta parte despre ea o sa gasesti cateva postari nu tocmai laudative. Poti incerca sa le faci o vizita.

Lidia

Mergi la inceput

Buna, Evy,
O sa merg sa vad Pupaza din Tei, desi e destul de prost pt mine - as fi preferat mai degraba inspre Obor, daca tot era sa sa fie de mers cu trasnportul in comun. Masina nu am, o foloseste sotul .
Lidsta,
wow, super, daca esti deacord schimbam impresii pe masura ce gasim cate ceva. Pe mine m-a ingrozit ce am citit de Coccinelle, atat de mult incat nici nu vroiam sa mai merg sa o vad. Insa acum m-ai facut sa ma razagandesc, ar trebui sa merg sa ii vad totusi...
Ma intereseaza la ce gradinita Montessori te referi? Unde e? ce taxa au?Au site? Daca ar fi aproape asta ar fi prima mea alegere....
Ai vazut deja Bell? Ti-a placut?
Eu am gasit 1 gradinita depsre care am auzit de bine - Clara Kindergarten si inca una care cred ca e absolut noua - Sakura.
Insa nu am renuntat tottal la ideea de gradinita de stat, adica nu tin neaparat particular.

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lidsta spune:

Am fost ieri sa vad Gradinita 135 care se va muta pe Masina de Paine chiar langa mine, intr-un sediu nou nout, mare, cu curtea inca in amenajare dar probabil gata pana in August. Am vb cu directoarea si am plecat destul de dezamigita. Nu neaparat de ceea ce am vazut in gradinita (copii band ceaiul din niste gamele soldatesti) dar mai ales de faptul ca directoarea nu a facut nici un efort de a-mi vinde produsul, adica gradinita ei. De parca nu ar fi interesat-o sau de parca munca ei la stat ar fi un compromis.

Am intrebat-o daca poate sa imi prezinte cateva avantaje ale sistemului educational in gradinitele de stat versus cele private si m-as fi asteptat sa imi spuna ca, copii nu sunt cocolositi excesiv, ca se preda dupa o programa a ME, ca sunt mai pregatiti pentru impactul cu scoala, etc.
Stiti ce mi-a spus: sigur ca e mai bine la particular, mai ales ca educatoarele s-au format in general in gradinite de stat dar este mai scump!
Asa ca daca directoarea unei gradinite de stat nu imi recomanda eu de ce as duce copilul meu acolo?

A vazut Bell, e OK dar parca ceva nu mi-a placut. Nu prea stiu sa spun ce anume: putin intunecat, vase de toaleta pentru adulti unde nu stiu cum ar putea urca un copil de 3 ani ... si cam atat de exprimat in cuvinte, in rest o atmosfera cam trista. Poate m-am inselat, oricum nu am scos-o de pe lista.

Montessory e pe undeva intre Mosilor si Iulia Hajdeu, e mai scumpa (1600 RON/ luna la program prelungit)dar nu asta ar fi problema. Mi-e teama ca a lasa un copil sa invete in ritmul propriu inseamna ca anumite arii nu vor fi acoperite pentru ca pur si simplu nu il intereseaza. Poate doar va vrea sa se joace cu plastilina si nimic matematica si atunci? Mi-ar mai place pentru fetita mea sa faca dans sau balet (doar sa fie mai feminina pentru ca acum este destul de baietoasa) dar Montessori nu are nimic de acest gen. Si parca vara as vrea si innot. Oricum ma duc saptamana viitoare sa ii vad si cine stie poate ma conving.

Lidia

Mergi la inceput

Buna din nou, Lidia,
Pentru mine Montessori ar fi ideal, eu cred in invatatul in ritm propriu si sunt "pro" gradinite care fac 90% activitati practice, in aer liber si nu "lectii" cu copii tinuti pe scaunele.
Insa pretul acestei gardinite Montessori este mare pentru mine, am 2 copii si aia 600 de lei in plus fatza de media gradinitelor din zona ..conteaza.
Ceva totusi ti-a placut la Bell daca nu ai scos-o de pe lista.. O sa merg si eu sa o vad, dar in valul 'doi".
Valul unu de vizionari e marti, saptamana viitoare. O sa merg la Clara Kindergarden, Sakura si Primii Pasi.
Dupa cum spuneam, despre Clara am o recomandare ok de la un parinte care are copilul acolo, insa e cam departe de mine si necesita sa iau si transport de la ei.(deci 900 lei+200 lei).
Despre Primii Pasi am citit pe net si mi-a placut ca au ceva al lor, ca gandire, au metoda proiectelor, au o intentie educationala, nu e doar clasicul baby-sitting care se practica. Nu am vorbit inca cu ei deci nu bag mana in foc ca si aplica ce au scris.
Sakura mi-a facut o buna impresie pe site - au poze cu copii relaxati si fericiti, dar putine info despre ce fac efectiv. La telefon mi s-a spus ca "fac ce fac si celelalte gradinite". Am fost usor dezamagita, m-as fi asteptat sa aiba un specific, nu degeaba au nume japonez, nu? Plus ca pe site au citate frumoase din Montessori, ceea ce e ceva rar. Aici e invers, sper sa gasesc in realitate mai mult decat declara pe site.

Cred ca gradinitele, fie ele de stat sau particulare, nu realizeaza ca dorintele parintilor sunt diverse si ca ar fi mult mai simplu pentru toata lumea daca si-ar defini un specific. Pentru ca in fapt, ele sunt f diferite, unele pun accentul pe artistic, altele pe teorie, unele pe jocuri practice, altele pe trecutul timpului cat stau copiii acolo .
Eu as fi dispusa sa strabat un sfert de Bucuresti, pana la urma, daca as sti ca e in avantajul copilului (adica ar fi educat acolo in concordanta cu ce fac eu acasa cu el).
Dar eu sunt totusi un parinte atipic, mi-am dat licenta in alternative educationale,, am lucrat si in sistem waldorf etc.

Asa, iar valul doi de vizionari va fi probabil - Bell, Coccinelle,si..astept sa gaesc si o gradi de stat mai pe gustul meu.
Asta ca sa stii de la ce gradinite pot sa iti spun eu ce si cum am vazut.

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rony spune:

Buna,

Problema cu gradinitele particulare este ca isi vand foarte bine produsul insa nu poti fi sigura de ceea ce se va face in realitate. Problema cu gradinitele de stat este ca stii ce vor face , insa nu este chiar pe gustul nostru ( vorbesc de programa si stilul de invatamant). Eu le-am incercat pe amandoua; din experienta mea cu cea mica , are acum 4 ani si jumate, primeaza conditiile din gradi, educatoarea si distanta fata de casa. Celelalte vin dupa...
Am avut-o la cresa Sinaia un an de zile apoi la Clara Kindergarden, la gardinita ,un an de zile si acum este si va rame in continuare la garinita 137 Plumbuita - eu stau in d-na Ghica.
Gradinita particulara a fost ok, nici mai mult nici mai putin- am avut norocul sa aiba o educatoare super care nu-i cocolosea si de care s-a astasat. Insa drumul pana acolo si inapoi era destul de lung , mai ales dupa-amaizai prefer sa nu inghita traficul in Bucuresti de la varsta de 4 ani.

La gradi de stat , la inceput a fost dezastru; alt sistem , doamnele "RELE" ( din pacate am prins loc la grupa mare , fetita mea avand atunci numai 3ani si 10 luni)etc etc... am rezistat si am vazut progrese foarte mari in ceea ce priveste cunostintele acumulte. Mi-a facut niste descrieri de am ramas traznita si incepe sa fie mai disciplinata ( atat cat poate fi un copil foarte zvapaiat de 4 ani).

Cred ca depinde foarte mult de copil: daca este f sensibil , nu ti-as recomanda gradinita de stat, decat daca vei cunoaste din start educatoarele.

Bafta multa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Maggy, si eu iti urez bun venit in cartier. Nu stiu sa-ti recomand gradinite ca desi eu caut acum sa-l mut pe Filip mai aproape de mine am preferat gradinite care sunt aproape de viitoarea cresa a fetei. Dar in ultima instanta am decis sa incerc si la 137, plumbuita.

Lidsta, gradinita de pe masina de paine a functionat anul trecut pe strada silvia in cadrul scolii.
In general directoarele de la stat sunt cam sictirite de viata. SIncer in afara de aia pe care o are fi-miu acum dar e tocmai in berceni, toate mi s-au parut niste acrituri. De "vandut produsul" n-o sa se oboseasca niciuna s-o faca in conditiile in care cererea depaseste cu mult oferta daca e sa vorbim in termeni economici. Si dupa raspunsul pe care ti l-a dat cred ca s-a gandit ca devreme ce nu iei in considerare argumentul financiar isi permite, ba chiar are posibilitatea si este pe undeva in interesul ei (in ideea ca isi bate capul cu un dosar mai putin, nu mai zic ca un parinte d-asta cu intrebari ca ale tale nu e de preferat ) sa-ti influenteze alegerea catre o particulara si sa te piarda de client, ca ea are destui clienti oricum.

Un argument pentru gradinitele de stat in afara de programa si bani, ar fi pentru mine faptul ca am siguranta ca sunt mai controlate cele de stat, ca daca e ceva ce nu-mi convine am unde sa ma plang, la inspectorat, pe cand la particulara dau nas in nas cu o patroneasa cu velelitati de directoare de gradinita care daca nu-mi convine imi arata usa si-mi flutura batista. Sunt subiecte de genul asta garla chiar aici pe forum.
Acum am luat in calcul: distanta de casa sau de cresa ca sa-i pot duce usor pe amandoi dimineata, ideal ar fi fost undeva unde le au pe amandoua, cum ar fi pe sinaia, care mai este si la parterul blocului meu dar lucruri de bine nu am citit despre gradinita, iar la cresa nu vreau pentru ca doua din ingrijitoare le stiu foarte bine apoi m-a mai interesat curtea, dar nici asta nu e esentiala devreme ce la gradinitele de stat nu prea se omoara nimeni cu ei sa-i scoata asa des, cladirea sa fie renovata, chestii de genul asta. Este exclus sa vad educatoarele inainte de a inscrie copilul. Ma gandesc ca de-aia si sunt asa sictirite, daca s-ar duce toti parintii personal sa le cunoasca inainte de inscriere le-ar durea creierii doua saptamani. Dar e greu sa anunti ca ai doua zile cu cateva saptamani inainte de inceperea inscrierilor in care faci porti deschise pentru parinti sa vina sa vada si conditiile si personalul. E greu si sa conceapa asa ceva pentru ca ne intoarcem iar la cerere si oferta, lor nu le vine sa creada ca in conditiile in care s-ar putea sa nu fie loc pentru copiii nostri la gradinite avem pretentia sa alegem totusi gradinita unde vrem sa ii dam.

Gata trebuie sa pelc, bafta cu gasirea unei gradi, grabeste-te ca pe 15 incep inscrierile la cele de stat.

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Buna, Rony,
Inteleg ca nu ai fost extrem de incantata de Clara Kindergarten. Adica spui ca au fost ok, ceea ce pentru mine e echivalent cu "bine" Cam cat dura drumul pana la ei? Ai avut transportul lor sau nu?
Eu ieri m-am tot uitat pe site-uri. Sunt impartita in doua - inclin sa iti dau dreptate cu faptul ca un aspect major este ca gradinita sa fie aproape de casa, insa pe de alta parte ma gandesc ca as suferi mult sa vad ca se tipa la el sau ca i se cere sa stea cu mainile la spate etc.

Androix,
Daca as gasi/auzi de o educatoare buna, as face orice sa ajung la ea. Insa nici eu nu am primit inca recomandari pozitive, cel putin de la gradinitele de stat. Plus ca e debusolant ca la particular sunt mereu alte educatoare, frate!
Si eu am lucrat in invatamant, nu mi s-a parut niciodata ca as fi Mery Popins , dar "educatoarele" pe care le-am vazut pana acum (e adevarat, in Militari, pe acolo cautam gradinita pana acum 2 zile), la gradi de stat sau particulare, mi-au dat fiori. Ori sunt acrite de anii de stat cu copii, sictirite de probleme si de salariu mic, ori la particular, sunt niste pustoaice care nu au nici cea mai vaga idee in ce s-au bagat. Rar, foarte rar, am mai vorbit cu un om care avea idee cu ce se mananca educatia copiilor. Daca vreti sa vedeti ce idei au despre cum se educa un copil, intrebati-le cum pedepsesc un copil care face ceva rau. As putea face un topic separat cu ce raspunsuri am primit (eu, ca potential parinte platitor).

Pentru mine e foarte frustrant. Stiu cel putin 7-8 mame (de pe DC ) pe mana carora mi-as lasa copilul cu toata increderea, si nu stiu nici o educatoare (deocamdata) fatza de care sa am aceeasi deschidere.

Sper sa nu ajung sa ma cert cu nici o directoare de gradinita. Eu sunt genul care las de la mine, dar daca sunt calcata pe coada, fac urat. Si mecanisme de constrangere exista si pentru gradinitele particulare, daca e cazul. Oricum, daca ajungi sa ai o relatie proasta cu personalul, nu prea vad cum sa imi las copilul pe mana lor.

Oricum, dupa vizionari, o sa scriu si eu la subiectul cu "bile albe/bile negre".mi se pare ff util.

Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic

Mergi la inceput